Ego tabiri bizim bildiğimiz bencil, narsist, kendine düşkün, kendini üstün gören bir şey değil aslında. Ego normalde orta yolu bulmaya çalışan haz dürtüsüyle hareket eden id ve toplumsal ahlak ilkesi olan süper egonun arasını bulmaya yarar. Ego ne kadar işlevsel kullanılabilirse o kadar iyidir.
Egosu olmayan ınsan yoktur.. kımısınde fazla kımısınde az... Evlıya degılsen toprak gıbı mutevazı kımse olamaz. Bende kararında oldugunu dusunuyorum ama onemlı olan karsıda uyandırdıgımız intiba tabii ki . Baskası bızı yorumlarsa ınsana daha samımı gelıyor.
Özgüven konusuda tamamen ruh halıme baglı bende.. degıskenım son zamanlarda. Aşırı mutluyken biranda dipleri görebiliyorum... dengeyı saglamak lazım uğrasıyorum.
İkisinden de karışık diyebilirim. Bir nebze öz güvenim de var, baya hatta; az biraz egom da var. Bunu böyle insanları aşağılama olarak değil de bir tık kendini fazla önemseme olarak düşünebiliriz ajfjwj
Ben her zaman mütevaziyim, hatta bazen insanlar güzelliğinin farkında değil misin sen falan diyorlar. Neden bu kadar fazla mütevazisin diyenler oluyor.