Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Nefret de sevgi gibi çok güçlü bir duygu. Sevgiyle birbirinin zıttı fakat aynı zamanda tamamlayıcısıdır. Gerçek bir nefret asla sevgiye dönüşmez, gerçek sevgi de nefrete. Bunun aksini iddia etmek duyguların esnekliğinden kaynaklanması anlamına gelir. Nefretin sevgiye dönüşmesi halinde nefret kalıntıları varolacaktır, fakat bu kalıntılar neredeyse bir bütün olan sevgiye önemli bir etkide bulunamaz. Nefreti sevgiye dönüştürmek için sevginin gerektirdiği anlayış, çaba, sabır, empati gibi sorumlulukları da devam ettirmek gerekiyor bu süreçte. Çünkü sevgiyi büyütmek zordur, emek ister.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılsevgi ne kadar derinse... nefreti de o kadar derindir... dünyanın iki ucu gibi görünseler de dünya yuvarlaktır. dipdibelerdir... sevgi ile nefret kardeştir... sevgiden nefrete geçiş ince bir çizgidir... ama şu var ki sevginin sahtesi olur ama nefretin sahtesi olmaz... nefretin sevgiye dönüşmesi imkansız değildir...
13 Yorumla- +1 yıl
Yorumunu beğendim
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim en iyi görüş için :)
- +1 yıl
Rica ederimm 🙂
Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Edilebilir.
Örn : Darth Vader.
140 Yorumla- +1 yıl
Dart Vader için bunun tersi oldu sevgiyii nefretle yok etti nefreti ağır bastı
- +1 yıl
Hımm ben böyle düşünmüyorum
- +1 yıl
Kitapta yer alandansa kendi düşüncen , bakış açın önemli.
- +1 yıl
Halen yok Luke yok kitaplar diyorsun yani inatla kendi fikrim oluşmayacak diyorsun 😀Filmlerini izledin mi
- +1 yıl
Filmleri izledim tabiki de. Ama filmler çok yüzeysel ve Vader'ın duygularını / düşüncelerini tam olarak anlatmıyor/yansıtmıyor. Vader hep bir aksiyon halinde filmlerde. Ama 5 ve 6. filmin geçtiği zamanlarda, Vader çok üzücü ve yoğun duygular yaşıyor. Bunları da filmde göremiyoruz. Lakin Orijinal SW kitaplarında, bu duygulara ve düşüncelere çok detaylıca yer veriliyor. Benim kendi fikrim zaten yukarıda belirttiğim şekilde. :D
- +1 yıl
Sen Vader'cı mısın 😀
Kendi fikrini oldugu anlasilmadi kitabı araya karistirdin 😀
(Anakin haliyle bile belliydi karakter olarak hırsliydi ve bu hirsli hastalikli bir hirs oldugu icin zaten karanlik tarafta bu hastalikli hirsini daha cok yasayabildi ) - +1 yıl
En büyük Vader'cı benim. :D
Anakin evet hırslıydı fakat, George Lucas'ın şöyle bir sözü vardır ; Anakin'i Obi-Wan değil de, Qui Qon Jinn veya Mace Windu eğitseydi, Anakin asla karanlık tarafa geçmezdi, böyle bir şey düşünmezdi. Aslında Anakin'in Vader olmadan önce yaşadıkları ve Obi-Wan, onu karanlık tarafa iten en büyük faktörlerden biriydi. Ben Anakin'i, haksız bulmuyorum. Çünkü, eğitilmemesi gereken bir yaşta Jedi eğitimi aldı ve bu yaşta bağlılık - sevgi neydi bunları biliyordu. Normalde Jedi'ylar çoğu duygudan yoksun bir şekilde eğitim alır. Anakin bu kalıba hiçbir zaman uyan bir profile sahip değildi. - +1 yıl
Ben de tümdrn Ceday'cılar tarafıyim ve Obi'nin gayet ilkeli bir sekilde yetistirdigini dusunuyorum ve ayrica Qui de Ceday olarak egitilmesi tarafindaydi ne kadar yasi uygun olmasada. Karsi cikanlar konsey uyeleriydi. Sevgi baglilik nedir biliyordu diyorsun da kendi menfaatleri dogrultusunda ilerleyen biriydi cocukken o hirsli bakan gozleri haşince savaşmasi ve uzay gemilerini kullanirken o hallerinden belliydi. Annesini birakip gitti mecburdu belki ama sevgi agir basmadi iste menfaat egir basti... Ben masum goremiyorum Vader'ı hirslarina yenik dustu iste iyi tarafta kalabilirdi halbuki ama iste karkteri buna elverisli degildi uymuyordu o dünyasina bakis acisina.. Vader'ın koç burcu olmasindan şüpheleniyorum sdghj 😀
- +1 yıl
İkizler olma ihtimali daha yüksek değil mi? :D
Sen tıpkı Leia gibi düşünüyorsun. :D Leia'da babasının ne kadar iyi olduğuna inanmak istese de ( öldükten sonra ) yine de kabullenemiyordu bu durumu. Hatta bir görüşünde ; 5 dakikalık pişmanlığı, kaybettiğimiz 20 yılı affettiremez diyordu. Ama en sonunda babasına tam olmasa da, sevgi beslemeye başladı ve Legend evreninde oğlunun adını Anakin koydu. :D - +1 yıl
Üşendim yazmaya sen yazmissin o da olmasi muhtemel iki burçtan biri iste 😀
Aynidüşuncede olacagim tabii Senatör'ün kızıyım ben nickimi hatirlatmama gerek yok herhalde 😏😀 - +1 yıl
Hayirrr af yok bizde dizideki Leia benim dublörüm sdgfhj 😏😂gitmiş affetmis ama yok oyle bir sey unutun 😀
- +1 yıl
Obi affetmedi adam o şekilde gitti 😏
Asıl Vader ve sana püh Cumhuriyet'i ne hale getirdiniz sdfgj 😀 - +1 yıl
Affetti, affetmedi diyen çarpılır. :D Hem son filmde ghost force olarak gözüktüler yan yana. Hem de kitapta şöyle bir kısım var :D
Vader'ın Yükselişi ve Düşüşü romanından altıntı,
Anakin Skywalker için başta karanlık vardı, sınırsız gölgeler diyarında ya da yıldızı olmayan bir evrende gibiydi. Ama ardından bilincinin köşesinde bir yerlerden uzak, titreyen bir ışık fark etti, ardından da bir ses duydu; "Anakin."
Ses tanıdıktı.
Anakin’in artık bir bedeni ya da konuşacak ağzı olmasa da bir şekilde cevap verdi; "Obi-Wan? Üstat, üzgünüm çok çok üzgünüm. "
"Anakin dikkatle dinle." diye sözünü kesti Obi-Wan ve Anakin uzaktaki ışığın gittikçe yakınlaştığını ve daha güçlü parladığını fark etti. "Güç’ün ölüler diyarındasın ama maddi alemi tekrar ziyaret etmek istiyorsan sadece öğretmem gereken son bir şey kaldı. Güç’le bir olmanın yolunu öğreneceksin. Eğer ölümsüzlüğe gidecek bu yolu seçeceksen bilincin solup gitmeden önce beni dikkatle dinlemelisin."
Bağışlanmaya layık olmadığını düşünerek “Fakat, Üstat... neden ben?” dedi Anakin.
"Çünkü dehşeti sona erdiren kişi sensin, Anakin." dedi Obi-Wan." Kehaneti sen gerçekleştirdin."
Işık şimdi çok parlaktı.
Anakin’in ilk düşüncesi çocuklarını tekrar görüp göremeyeceği olmuştu. "Teşekkürler, Üstadım." dedi. - +1 yıl
Çarpıldı diyen o yazan parmakların elektirk prizinde kalsin insallah 😬😂
Ghost filmini izlemedim bu en son çikan episode 10 mu oluyor 🤔
Guzelmiş , begenerek okudum Anakin imana gelmis sdghj 😀 - +1 yıl
Iste 9 da yok ben de sdghj 😂
Eskiden izlemistim bastakileri , şimdi tekrardan bastan baslayip izleyip bitirecegim yani sonlari yok ben de 😀
Cedi mi sdfghjkjk 😂 biz sevgi, baris icin variz nankorlugu vefasizligi bilmeyiz bayim siz Sidlerle karistirdiniz belliki 😏😀 - +1 yıl
Kütüphanesi başina yikilasica ne olmus yani tam izlemediysem 😏😂Son o 3 izlemedigim filmini de izlesem yine ayni Senatör'ün kizi olurum 😎😂
Kizma kendine bu kadar tamam anlayis gostermeye calisirim sdghj 😀 - +1 yıl
Demekki sen izleyerek sana yeterli olamamış Vader yandaşı 😏😂
Sizin bi Arthur'unuz bile yok bi tripyonunuz yok onlar benim emrimde 😒😂 - +1 yıl
O kadar askeriniz bi Arthur etmezzzz zekilik ve yetenek konusunda Arthur'u alt edebilecek yok , üstelik tatlı da 😀
- +1 yıl
Ayyy tam bi Sit beyin yapısı , akil ve zeka olmadan gücü de yönetemezsiniz 😏 hoş o gücü hep savaşmaktan yana kullaniyorsunuz 😒
- +1 yıl
Sanlarınla yaşamayı bırakmalısın Sit öğrencisi 😂sen de iyi bi Jedi olabilirsin birak karanlik tarafi sdghj 😂
- +1 yıl
Dönmelisinnn gözlerini kapa ve gücünü dinle doğru yolu bulacaksinnn sdghjj 😀
- +1 yıl
Peki minnoş Vader kal karanlık tarafta 😂
- +1 yıl
O ışın kılıcının ışığı 😏😀
- +1 yıl
Kıskançlığını bu kadar belli etmeseydin keşke 😂
+1 yılEvet.. Hani derler ya en büyük aşklar nefretle başlar.. Ben buna inanıyorum.. Zamanında nefret ettiğim kişinin bana ilgisi, bakışı, her yaptığı hareket sinirimi bozuyorken bir gün bir baktım aşık olmuşum.. Nefret sevgiyle yok ediliyor.. Hatta kör kütük aşık oluyorsun..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 206,9b cevap paylaştı.
u +1 yılsevgi ve olumlu değerler nefreti azaltabilir ve dönüştürebilir, ancak nefretin tamamen ortadan kaldırılması daha karmaşık bir süreçtir ve çeşitli faktörleri içerir. Toplumsal ve bireysel düzeyde, sevgi temelli bir yaklaşımın teşvik edilmesi ve nefretin kaynaklarıyla mücadele edilmesi önemlidir.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanda samimi ve içtenlikle olan hangi duygu ise, o duygu ağır basan taraf olur, nefretse nefret, sevgiyse sevgi! Birine aynı anda nefret ve sevgi duyulamaz. Sevgi gelirse, nefret elbette gider!
10 Yorumla Nefret varsa sevgi yoktur, sevginin olduğu yer de zaten nefret olmaz anca dilde işte
10 Yorumla
+1 yılNefret etsende gerçekten seviyorsan sevmeye devam edersin. Nefret etmekte bir sevgi gösterisi değil midir 🤔
160 Yorumla- +1 yıl
Aşk anlamında mı bu cevabın 🙄
- +1 yıl
Sen nasıl anlamak istersen 😌😌
- +1 yıl
Valla cingirdemeyeceğim sen ne anlamda söyledigini söyle 😂
- +1 yıl
Sevmek anlamında söyledim işte ne kadar seversen o kadarda nefret edersin tabiki nefret etmek iyi bir şey değil hayatımdan çıkarmayı tercih ederim 😊
- +1 yıl
Sen cingirdeme yeterki ben herşeyi anlatırım 😌😌😂
- +1 yıl
Tamam bak ne kadar kolay oldu anlaşttık 😂
- +1 yıl
Sağın solun belli oluyor mu 🙄😶🌫️😂
- +1 yıl
O nasıl laf öyle 😏bulutlarin arasindan çıkip cevap verir misin lütfen 😏
- +1 yıl
Dengesiz biri misin diye sormuştum cingirdama moduna geçme lütfen 🙄😂
- +1 yıl
Sanki iyi bir şey sormuş gibi bir de açıkça soruyorr 😏
- +1 yıl
Kapalı nasıl sorular ki bu 🙄😂 hayırsa hayır dersin evetse evet bu kadar kasma kendini 🙈
- +1 yıl
Kırdım mı seni?
- +1 yıl
Bi düşünmem gerekiyor 🤔🙄😏😀
- +1 yıl
Sen düşün bı bakalım hatta bu gece bı uykusuna falan yat
- +1 yıl
O ne uykusu öyle 🤔
- +1 yıl
Düşünce uykusu 😌🙄😂
- +1 yıl
Güzellik uykumu bölemem 😀
- +1 yıl
Güzellik uykun mu var bide 😂
- +1 yıl
Prenseslere özell sdhjcj 😂
- +1 yıl
Buradaki prensesten kastın sen mi oluyorsun 🤔😂😂
- +1 yıl
Yok senden bahsediyordumm sdghjfjkzxhjkfghj 😂
- +1 yıl
Yok ben prenses değilim ama sen prenses misin 🤔😂
- +1 yıl
Evet ben prensesim 😀
- +1 yıl
Sen nerenin prensesisin 🤔😂
- +1 yıl
Bulunduğum şehrin sdhgj 😀
- +1 yıl
Bulunduğun şehir neresiymis😂
- +1 yıl
Nickini değiştirmelisin 😂
- +1 yıl
Nickimle ne alaka şimdi 😂🙄
- +1 yıl
Alakayı anlayacaksın şimdi 😀Bay meraklı tam uyar sana 😀
- +1 yıl
Meraklı değilim bulunduğum şehrin diyen sensin bende neresiymis o şanssiz şehrimiz onu öğrenmek istedim 🙄😂😂
- +1 yıl
Öğrenmek meraktan doğar 😀 Şansızlıkta bir bakış açısıdır sdghjkxj 😂
- +1 yıl
Tabiki öğrenmesemde o şehrin şansız olduğu gerçeğini değiştirmez 🙄😂😂
- +1 yıl
Tamam üzülme bakarsın şans sana da vurur da gelirsinn buralara sdghj 😀
- +1 yıl
Yok teşekkür ederim öyle bı şansa ihtiyacım yok bı şehir sana prenses diyorsa baya kötü durumdadır 🙄😂😂
- +1 yıl
Ayyy seni Darth Vader'ın askerleri kovalasın emi kötüymüş hıhhh sdhhxj 😂
- +1 yıl
O kim yahu 🙄😂😂 ne yaşıyorsun kafanda böyle 😂 şehire yazık 😶🌫️😂
- +1 yıl
Star Wars'ı izlemedin mi 😀
- +1 yıl
Yok izlemedim 🙄😂😂 o değil de abin ne kadar haklıymış 🙄😂
- +1 yıl
Ne yaptımm benn 😀
- +1 yıl
Cingirdiyon 😂
- +1 yıl
Hadi ya farkinda degilim 😂Hafiften cızırdadım ama cingirmedim yok yok 😂
- +1 yıl
İyi bari cingirdesen ne yapardık ohh be🙄😂😂
- +1 yıl
😂bugunu de sağ salim atlattınn
- +1 yıl
Bir gün sağlam tutulacagim ama ne zaman bilmiyorum 🙄😂
- +1 yıl
Bugün bi sessizlik var😶🌫️😶🌫️
- +1 yıl
Fırtına öncesi sessizlik mi 😀
- +1 yıl
Fırtına sensen düşünmek lazım 🤔😂
- +1 yıl
😂 sdghhj
Kafanı yorma fırtınalarla gelir gecerr 😂 - +1 yıl
Gelip geçici olmayan ne var ki şu hayatta ölümden başka 😌😌
- +1 yıl
Drama quen'e bağladı 🤭
- +1 yıl
Drama değil gerçeklere bağladım 😌 sen prensessin anlamazsın 😏😂
- +1 yıl
Tamam o zaman 😂
- +1 yıl
Sen masallarda gez ancak 😏😂😂
- +1 yıl
Sen anlamazsınnn 😏😏😀
- +1 yıl
Ben masaldan anlamıyorum evet haklısın 😂😂😂
- +1 yıl
Belli 😂anlasaydin böyle olmazdın 😂
- +1 yıl
Neyim varmıs pardon 😂😂
- +1 yıl
Evet hiçbir seyin yok haklisinn sdfghj 😂
- +1 yıl
Sen bana kurban ol be 😏😂😂
- +1 yıl
😎😎
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılNefret, sevgiyle yok edilir evet. Başka birinden gelen sevgiyle de yok edilir, nefret edilen kişi ya da olgudan gelen sevgiyle de yok edilir. Söylemesi kolay olsa da ne yazık ki örneklerine pek rastlayamıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılBen nefret ve sevgiyi birbirinden ayırt etmiyorum. İkisi de birbirine benzer çünkü. Hatta ying yang gibi biri olmadan diğeri de olmaz. Sevgi bitmez, nefrete dönüşür. Nefrette aynı şekilde, sevgi olur zamanla. Yani yok edilemez deri₥
10 Yorumla
+1 yılnefretle sevgi yok edilir ama sevgiyle nefrete bir şey diyemeyeceğim 😊
10 Yorumla
+1 yılBen hiç nefreti sevgiye dönüştüremedim pek inancım yok bu konulara..
10 YorumlaEvet kesinlikle sevginin güçü herşeyi yenebilir bu dünyda 😊👍
10 Yorumla
+1 yılGönül neyi arzu ederse o duygu kaplar her yeri..
10 YorumlaNefretin zıttı ilgisizlik diye düşünüyorum.. Kayıtsızlık yok saymak
10 Yorumla
+1 yılSevgi nefret ile yok edilir de nefret sevgi ile yok olması için çok sevgi lazim
10 Yorumla
+1 yılSevginin gücü yeter..
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 870 cevap paylaştı. İkisi hem düşman hem kardeş!
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılBazıları. Çoğu öyle değil.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılNefret ettiğim birisini sevmem mümkün değil
10 Yorumla
+1 yılEvet sevgi nefretten daha güçlüdür bence
10 Yorumla
+1 yılAcıma duygusuyla yok ediliyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılZor ama imkansız değil.
10 Yorumla
+1 yılSevgi her şeyin üstesinden gelir.
10 Yorumla
+1 yılSebebine baģlı aslında
10 YorumlaSevgi ve nefret bazen iç içe olabiliyor.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 426 cevap paylaştı. Nefret sebebine bağlı değişir mi? Bence edilemez.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 41,4b cevap paylaştı. Sevginin gücü herseyi yeter
20 Yorumla
+1 yılEn iyi sevgi nefretten doğar
10 Yorumla
+1 yılEvet.
10 Yorumla
+1 yılEdilemez
10 Yorumla
+1 yılSevgi herşeyi güzelleştirir ✨
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet edilir
10 Yorumla Aynen
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Olabilir
10 YorumlaEdilemez.
10 Yorumla
+1 yıledilemez
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSevgi iyileştirir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKısmen
10 YorumlaÖyle bir edilir ki
10 YorumlaEdilemez
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri