Evet tanımlarım çünkü zorla kimsenin malına canına namusuna kasdetmiyorum kimsenin duygularıyla oynamıyorum , kimsenin göz yaşı dökecek kadar bir insanın bedduasinda yer almıyorum, yardıma ihtiyacı olan birisine sırtımı dönmüyorum , rızkımi az da olsa paylaşmaya özen gosteriyorum , annemin ve babamın ya da komşularımın hayır duasını herzaman almaya çalışıyorum illaki eksiklerim kusurlarım yanlışlarım vardır hiç kimse dört dörtlük yaratılmamıştir ama bir çocuğun bir mazlumun bir hayvanın ahını almayacak kadar da vicdanlı olduğumu düşünüyorum
İyiyim hemde fazlasıyla. Bu yönümü zamanında hak etmeyen insanlara çok gösterdim onlar halbuki ne anlardı iyi bi insandan. Herneyse, iyi insanım, çünkü hoşgörülüyüm, saygılıyım, karşımdaki kişileri anlayarak yardımcı olmaya çalışarak, onlara akıl danışmanlığı yaparak yardımcı olurum, yardıma ihtiyaçları olduğunda yardım ederim, merhametliyim, karakterim düzgün, yaşımın standartlarına göre güzel düşünür, iyi konuşurum, büyüklerime saygım vardır. Yeri gelir kötülüğe iyilikle cevap veren bi insanım. ( son yazdığımı artık yapmıyorum, hak etmiyolar çünkü ) gibi gibi şeyler arkadaşlar, İyi insan kendini her yerde belli eder zaten merak etmeyin.
Bir de zaman vardır, insanın yaşadıkları yüzünden kötüye oynamasıdır, bu ayrı birşeydir, her zaman o insanların içleri iyidir, ama kötüye oynarlar genelde.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Hayır ben kendime iyi veya kötü biriyim demem çünkü ben her zaman karşımda ki insana göre davranıyorum. yani biri bana iyi davranırsa iyi kötü davranırsa da kötü davranıyorum. zaten bence dünyada iyi ve kötü diye ayrılmaz insanlar. her insanın için de iyilik ve kötülük vardır bunlardan hangisini seçeceğimiz zaten bizim kim olduğumuzu belirler asıl önemli olan da budur.
İyi biriyim demekle iyi biri olunmuyor arkamıza dönüp bakmak gerekiyor öncelikle bugüne kadar kimlere dert kimlere neşe sevgi katmışız onlara bakmak lazım hangisi ağır basıyorsa biz o zaman kendimize iyi biriyim ve kötü biriyim diye bilmeliyiz
"Özünde her insan iyidir, menfaat çatışmaları kötü yapar." derdim de hiç de öyle değilmiş. Kötülüğün bir sürü hali var...
Kimse yoğurdum ekşi demez. Ama ben ekşi yoğurt seviyorum :D İyi biri değilim, kötü biri de değilim tabii ki, sadece iyi olduğumu düşünenler ve menfaatlerine ters düştüğüm için kötü olduğumu düşünenler var.
Kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum.. Kimse hakkında kötü hiç bir düşüncem yok.. Herkes hakkında hep iyi düşünürüm.. Kırmamak için ağzımdan çıkacak her kelimeye dikkat ederim.. İstemeyerek de olsa kimsenin kalbini kırmak istemem..