Bazen öyle anlarım oluyor ki kıskançlıktan nefesim kesiliyor. Kin, nefret, kıskançlık gibi kötücül duyguları böyle nefesimi daraltacak, midemi ağrıtacak, başımı döndürecek kadar hiddetli bir şekilde yaşıyorum. Birisinin bana böyle kötü bir şey yaptığı ve haksızlık ettiği hissine kapılıdığım anda saplantılı bir şekilde o kişiyi düşünüyorum bazen yemeden içmeden kesildiğim bile oluyor. O kişiyi huzursuz ettiğimde ancak normale dönebiliyorum falan. Böyle söyleyince sanki annemi tarif ediyormuşum gibi geliyor. Annem inanılmaz derecede kötü ruhlu bir kadındı. Sanki kadın hala içimde yaşıyor. Yani bunun farkında olsam bile tekrar o duyguya kapıldığımda bütün benliğim sanki şeytanlar tarafından işgal ediliyormuş gibi geliyor. Hiç olgun davranamıyorum. Nasıl törpüleyebilirim bu tutumu?
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Bu bazen bende de oluyor hasetlik demeyelim de yani bazı kişilerin yaşadığı mutluluğu hak etmediklerini düşünüyorum. Kendinizi sürekli olarak geliştirin ve kişisel hedeflerinize odaklanın. Kendinizi geliştirdikçe ve başarılı oldukça, başkalarının başarısına kıskanmak yerine, onlarla gurur duyacak ve destekleyeceksiniz. Empati kurmak, başkalarının duygularını anlamak ve takdir etmek için önemlidir. Başkalarının başarısına kıskanmak yerine, onların başarısına saygı duyup, onları takdir edebilirsiniz. Kendinizi sevmeniz, başkalarının başarısına kıskanmak yerine onların başarılarını kutlamaya daha açık hale getirebilir. Kendinize olan güveniniz arttıkça, başkalarının başarısını tehdit olarak görmek yerine, onların başarılarının size de ilham vermesine izin verebilirsiniz. Negatif bir bakış açısı, haset ve kıskançlık gibi olumsuz duygulara yol açabilir. Pozitif bir bakış açısı benimseyerek, başkalarının başarısına olumlu bir şekilde yaklaşabilirsiniz.
Yaşadıgın bu duygular kalbinde bir karanlıga yol acmış Annenle alakalı kurdugun baglantı onu istemesende rolmodel olarak aldıgını gösteriyor ama soruna dönersek sen kendine yapılanı hazmetmek istiyormusun istemiyormusun asıl soru bu bazı insanlar her kötülügü hazmedip kendi iylikleriyle yıkarlar ve geriye bişey kalmaz bu bir erdem ve zor bulunuyor bazı insanlar ise asla kalbine dokunulmasına zarar verilmesine izin vermez hazmedemezler hep karşı bir atak yapıp birdaha yaklaşmasınlar diye saldırırlar bunda kalbinin karanlık tarafı agır basar bence sen kendine hep iyi tarafım daha cok hiçbir şey beni üzemez kıramaz demelisin yoksa bu sorunun üstesinden asla gelemezsin ama bazı durumlarda kötü olmakta erdemdir ☯️
Kin, nefret daha kolay halledilir de kıskançlığın üzerine gitmen lazım. Ben de kindar biriydim eskiden, insanların zarar veremeyeceği güce erişince kin ve nefretlik pek bişi kalmıyor. Mesafeliyim zaten genelde. Kimse kendinden nefret ettirecek kadar hayatıma entegre olamıyor. Kıskançlığa da egom izin vermiyor :) kimi neden kıskanayım ki