Bir insanın hiç arkadaşı olmuyorsa sıkıntı o kişide midir?
Evet, kimse arkadaş olmuyorsa sıkıntı o kişidedir.
Hayır, Normaldir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir insanın hiç arkadaşı olmuyorsa sıkıntı o kişide midir?
Yani arkadaşının olması için çaba gösteriyorsa ortamlara girmeye çalışıyorsa insanlarla konuşuyorsa ama olumlu dönüşler alamıyorsa onun suçu değildir kendine uygun kişileri bulamıyordur ama kuytu köşede oturup milletin onunla konuşmasını bekliyorsa sorun vardır ya egoisttir ya da kimseyi takmıyordur
ya da çok çekingen, içine kapanık biri?
O zaman onda sorun var bu kadar çekinecek bir şey yok konuşkan birinin yanında durur açılır zamanla
senin var mı arkadaşın?
Var ama çok az görüşmüyorum. Sürekli ben adım atıyordum bir kaç kişi sadece tanışmak istiyordu insanlar genel olarak bencil çünkü
Hep veren taraf sen olursan acı çekersin, her şeyi sen yapmaya çalışırsan..
Öyle ama yapacak bir şey yok maalesef yoksa yalnız kalırız
ben hep kendimden verdim, bunun bedelini acı çekerek ödedim
Ben de öyle sömürüldüm resmen hiç verdiğim kadar alamadım
Benim de hiç arkadaşım yok zaten kişilik olarak içe dönük utangaç çekingen sessiz olduğum için insanlarla yakınlık kuramıyorum arkadaş edinemiyorum zaten yalnızlığa da alıştım
Kader ortağım
Cevap
5Cevap
Birileri ile arkadaş olmak zorunda değiliz ama kimsesiz olmaktan kaçınmalıyız. Yanlızlık Allah'a mahsustur. Yani insan tek olamaz.
senin var mı arkadaşın?
Bu diye vereceğim bir isim yok ama tanıdığım herkesle muhabbet ederim
bir insanla kimse arkadaş olmuyorsa, her tanıştığı insan olumsuz ve anlayışsız yaklaşıyorsa, sorun kimdedir?
Cevabın sorunun içinde zaten olumsuzluk ve anlayışsızlık sorunun kendisi zaten
ama insanlar birinin arkadaşı olmuyorsa o kişiye sorunlu gözüyle bakıyorlar her gelen mi kötü diyorlar
Hiç bir insanı tanırken arkadaşın var mı? Diye sormadım bence alakası yok.
Yioo ne alakası var herkes arkadaşı olmak zorunda değil o öyle normal işte
Kişi ya tamamen yalnızlığı seçiyordur ya da bulunduğu konumdan çıkmamak için çabalamıyordur.
ya da çok çekingen, içine kapanık biri?
nedir mesela çok çekingen ruh hali ne anlama gelir?
nedenini söyliyim, insanlardan korkuyorum artık ondan çok çok çekingen biri oldum, kime olumlu yaklaştıysam beni tersledi, kime güvenip bir şeyimi anlattıysam söylemediği kimse kalmadı, kimi arkamdan iş çevirdi, saf iyi niyetimden herkese inandım herkesten darbe aldım ondan dolayı kimseyle iletişim kuramıyorum asla, kimseyle yakınlık kuramıyorum, çok içine kapandım bu olumsuz olaylardan sonra
ya bana bu konuda tavsiye verir misin? ben çok ezildim insanlar tarafından
çok safım bu bile beni ezmelerine yetiyor, güçsüz ve hassasım ruh olarak
bene çok çok var aştı artık insanlara anormal gelmeye başladım bu yüzden
Arkadaş doğru değildir
Öyleyse ben anormalim jdkd
anormaldir
neden
Normaldir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?