Sizce yaptıkları doğru mu?

Depremzede bekâr üçü erkek biri kanser hastası kız dört kardeş olarak Kocaeli'nde bir ilçeye yerleştik oradaki bir parti başkanı aracılığı ile müzisyen bir kadın ile tanıştık ki kadın tamamen kendisi isteyerek geldi yardımcı olmak için ev aramak olsun erzak yardımı olsun hastane işlemleri olsun yardımcı olacağını söyledi ve yardım etti de. Abimlere iş önerdiler bizimkiler de biraz geciktirdi çalışmayı. Bu defa kadın abinler sorumsuz böyle olursa herkes çevrenizden dağılır diye bana söylüyordu ama ben seni bırakmam diyordu sözde kardeş gibi görüyor. Kocasıyla birlikte evimize geliyor yardım getiriyordu ben de saygıda kusur etmedim abimler hakkında ne dediyse ses etmedim. En son yirmi gün önce özel hastanede tedaviye başladım ohal dolayısı ile ucretsizdi yakın zamanda ohal bitti ücrete geçti. Bu kadın yirmi gün önce senin orada ücretsiz tedavin için İstanbul'dan yakinlarimla görüşüp iki yıl ücretsiz tedavi olmanı sağlarım dedi. Bu sözünden birkaç gün sonra kardeşim üzerime engelli raporu çıkarıp arabayı yenilemek istedi bunun içinde malûm partili kişiyi aradı bunu da ben kadına söyledim tamamen saf niyetimle kadın çok bozuldu. Bundan sonra kimse size yardım etmez araba alacak paranız var diye. Bize gelmeyi bıraktı beni de aramamaya başladı ben bayramda arayıp bayramını kutladım iyi karşıladı yine abimleri kotuledi seninle yeteri kadar ilgilenmiyorlar diye beni onlara karşı kiskirtir gibi. Neyse iki gün önce şu hastane işi için yardım istedim söz vermisti yine abimlerden dem vurdu ağzını değişti o zaman İstanbul'daki yakinlarimdan yardım alicam dedi bu defada bulunduğumuz ilçenin kaymakamından yardım isticektim senin abinler çalışmıyor kimse yardım etmez dedi bende sen böyle demiştin diyince kocası telefonu aldı sana maddi yardımınız buraya kadar bizimde imkanımız yok yeri geldi cebimizden ödedik dedi ve telefonu kapattı oysa ben onlar ödesin demedim verdiği sözü hatırlattım üç kardeşin çalışsın ödesin dedi. Sonra heryerden engellediler kendimi aşağılanmış hissettim. Bu insanların amacı ne idi anlamadım

Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme
Sizce yaptıkları doğru mu?