19 yaşındayım. Yakında 20 olacağım. Yaşıtlarıma istinaden biraz daha bol ve uzun giyiniyorum. Genelde dikkat çekmeyen renkler giyiniyorum. Başımı da yakamın bayağı üzerine bağlıyorum dikkat çekmekten hoşlanmıyorum.(Lacivert, bej, siyah, kahverengi, mavi) benden büyükler bana “Şu an böyle yaparsan ileride sıkılırsın belki de açılırsın.”diyorlar. Haklılar mı? Yani ben belki daha gencim toyum farkına varamam fakat ben hiç bıkacağımı sanmıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hayır senin tercihin istediğin gibi giyinirsin
Yani bana göre de öyle ama bilemiyorum
Ne alakasi var ya sen kendin istedigin icin bu sekilde giyiniyon ya da kapaniyon. (kapalisin dimi?)
Onlarin belli ki hoslarina gitmemis bu tarz ya da artik ne ise iste. Kafana girip vesvese olmalarina izin verme, sen nasil mutluysan memnunsan oyle giyin - millete gore giyinecek degiliz ya...
İşte gençsin daha cıvıl cıvıl olman lazım diyorlar
Yahu bunlar kimler ya Allah askina bu nasil bi kafa. Sen dinine gore yasamaya calisiyorsan onlara neymis, onlar yuzunden biz dinimizden mi olalim. Gene civil civil guzel kizsindir cekicisindir ama bu cekiciligini de bir tek kocana esine gostermen saklaman en dogrusu degil mi. Sen dinleme onlari, belli ki bu yollardan uzaklar ters yollara dusmusler sasirmislar bi oyle bi boyle kafalarina gore yasiyorlar sebebini bile bilmiyorlar. Bak sonra Allah muhafaza kanarsin manarsin bi acilirsin komple acilirsin bi tek basortunu acmanla degil giysi kiyafetinle de iyice acilir gidersin onlardan da beter olursun, izin verme onlara. Hem onlara noluyormus kendilerine mi ayarlamaya calisiyorlar...
Aklı başında biriyim şükür. Birinin sözüne kansaydım teyzelerim başımı açmak isterken kanar açılırdım doğrusu. Fakat yine kişiliğim ile renkli biriyim zaten. Dikkat çekmek istemiyorum doğrusu. Aile zoruyla da tesettüre girmedim. Ailem açık zaten.
Ne guzel. O zaman zaten dogru soylemediklerini de bilmen gerekirdi. Kendin kapanmissin ailen bile acik oldugu halde ve teyzelerin acmaya calistigi halde yani dedigin gibi akli basinda bir kizsin, ki cok onemli bir sey de bu ve farkinda olmak. Sorunun cevabini buldugunu dusunuyorum artik..
Zaten tesetturun anlami da dikkat cekmemek ortunmek kapanmak. Bu bir tek kadinlar icin degil, biz erkeklerin de ortunmesi kapanmasi gerken yerleri var. Diz kapaklarindan gobek deligine kadar, yani bu iki aralik kapali ve ortunmesi sart yoksa caiz olmaz. Ben mesela yazin sort giymem artik, son kac senedir giymem cunku genel olarak sortlar dizlerini uzerinde oldugu icin. Evet altina gecenlerde var ama onlari da ben begenmiyom cok kotu duruyor pantolon sort karisimi bir sey diye o yuzden yazin sicakta bile pantolon giyiyom ve hicte etkilenmiyom dogrusunu soylemek gerekirse. Abim falan da bazen fark eder der bu havada neden pantolonla dolasiyon terlemiyon mu falan diye...
Ne düşünüyorsunüz bu konuda tesettür olarak?
Dedigim gibi, oldugun gibi devam. Dediklerine aldiris edip de kendini etkilenmene izin verme. Sen dogru yolda devam et ve yolundan sapma. Allahin izniyle onlar da Allah yoluna gelirler inshallah. Mashallah sana...
Teşekkürler yani şimdi onlar yanlış mı düşünüyorlar
Yani tabi, sen simdi nicin bu sekilde giyindin?
Doğru tesettür için
Ve Allah icin. Sence burada dogru olan nedir?
Bu yani
Aynen oyle. Bide belli ki temiz kalbi birisin ondan merakimdan soruyorum yanlis anlama. Biraz saflik var mi sende, insanlarin icindeki kotulugu goremiyon gibi falan
Bu yorumdan bunu mu çıkardınız? Cin gibiyimdir ben.
Yok ne bilim bu kadar fark edememek gelip buraya sorunca dedim olaylarin farkina kolay kolay varamiyor galiba saf oldugu icin mi acaba diye dusundum..
Ben çok düşündüğüm için sordum. Hep düşünen çok düşünen biriyimdir. Saf değilim.
Anladim. Yani dusunmek guzel bir sey tabi, insanin buyugune kucugune ayri saygisi olmasi yerine gore davranip dusunmesi cok guzel bir sey aferin sana knk hep boyle ol🙏😇
Eyvallah sağolun.
Estagfurullah🙏ben seni daha fazla tutup rahatsiz etmiim knk iyi gunler hayirli sabahlar😇
Hayırlı sabahlar
Yaşıtlarınızı boşverin efendim yeter artık aynı yaş grubunda olmana gerek yok.
O aptallarla.
Benden büyükler söylüyor bunu
Bence de kendini sakla. Unutma inci de güzel ama kabuğu sert.
Doğru
Herkesin kismeti bir yerlerde saklı. Rabbim eylerse güzel eyler. Umandığın yerde karşına çıkacaktır kismetin acele etme
Kısmet istemiyorum doğrusu teşekkürler
En güzeli evlenip ne yapacaksın.
Banane zaten
İçin nasılsa öyle olursun dert etme böyle ise bırakmazsın
Ben kendi isteğim ile biraz ufak yaşta tesettüre girdim. Kendimin farkına vardım varalı dikkatli giyinirim. Bilemiyorum şimdi onlar büyük belki ben farkında değilim öyle düşünüyorum ama bıkacağımı da sanmıyorum kaç zamandır böyleyim çünkü.
Bırakmazsın aile zoru veya çevre baskısı ile tesettüre girenler ileride bırakıyor ama gercsisen kendi istediğin ile girmiş isen bırakmazsın emin ol
Öyle ama ne bileyim
Bil bil ve içini ferah tut em güzeli hayırlı olsun
Teşekkürler
Rica ediyorum ne demek Allah iyiler ile karşılaştırsın sizi 🙋
haksızlar, evlenince belki değiştirirsin
Ben evlenmeyi düşünmüyorum
yani evlendikten sonra eşin isterse değişirsin anlamında yazdım ama evlenmeyi düşünmüyorsan da değişmek zorunda değilsin ki, çocukluk halinden bile farklı olmayan yüzlerce insan var.
Ben tesettürümü evliliğe mi bağlayayım. Öyle biriyle evlenmem zaten.
tesettür ne alaka, kocan değişim isterse değiş diyorum yoksa başkası için ne söylerlerse söylesinler değişme diyorum
Değişim yapmam kimse için
Kimse için değişmem diyorsun ama insanların neler söylediğini neden önemsiyorsun, bırak ne söylerlerse söylesinler, ne yapacaksan kendin için yap.
Mutlu musun bu halinden?
Huzurluyum
E diğerleri ne diyorlarsa desinler. Tercih ettiğin hayatı yaşamalısın, onların düşündüğü hayatı değil
Hani tamam böyleyim fakat ileride sıkılırsın diyorlar. Daha da cıvıl cıvıl giyin neden böyle kapalı renkler kullanıyorsun diyorlar. Doğru tesettür bu diyorum haklısın diyorlar.
Takmaya değmez biliyor musun?
İnsan şüphe ediyor
Şüphe edecek bir şey yok. Özgürsün. Evde istedigin elbiseleri giy, değiştir ve kendine defile yap. Umursamamalısın
İnsanlar genç gibi giyiniyor sen neden böyle kapalı renkler giyiyorsun oluyor
Giyinerek mi oluyor gençlik?
İşte sıkılırsın bunalırsın diyorlar anlamıyorum ben kendimi seviyorum böyle şahsen
Kendini seviyorsan sorun da yok ortada, değil mi?
Kesin konuşunca insan şüphe ediyor
Neden şüphe edesin? Senin yaşantın sonuçta ve huzurlusun
Onlar büyük ya belki birinden gördüler ve benzeri o mânada tabi Allah korusun.
Nasıl giyindiğini merak ettim
Bol uzun birde başörtüm yakama kadar olması gereken
E bunda sorun olacak ne var
Biraz kapalı tonları tercih ediyorum ya böyle renkli giyinmiyorum ondan
E olsun. Bence cok şıksın takma
Renkli giyinmek sizce gençlik midir yani
Ben insanın kendine yakıştırdığı şeyleri giymesini tercih ederim. Renkli olacak diye bir kural yok yani
Doğru
Takma :)
Kendi doğrundan şaşma dinleme onları
İşte Yani sormak istedim
Yoo haksızlar
Nasıl
Kendin sıkılacağını düşünmüyorsan onlar senden daha iyi bilemezler
Dinleme onları
Ben bıkacağımı düşünmüyorum çünkü böyle daha mutluyum. Fakat onlar büyük ya, daha da mı farkındalar acaba.
Hayır akıl yaşta değil baştadır en güzelini yapıyorsun zaten gereken de bu
Sahi mi
tabii ki
Bencede sıkılmazsın
Sıkılırsın diyorlar
Sen onlara bakma gönlünden gelen neyse odur
Öyle evet