Ben hayatımın her noktasında gizemin nasıl bir kalkan olduğunu deneyimleyerek gördüm. Gizem kalkandır dedim hep ve çoğu zaman da haklı çıktım.
Bu yüzden son zamanlarda wattpad üzerinde yazdığım hikayeme de bu ismi verdim. Sizce gizem kalkan mıdır? Bu konu hakkındaki fikirleriniz neler? Gizemimiz bize bir kalkan oluşturup da zaaflarımızı gizleyerek bizi korurlar mı? Yoksa ulaşabileceğimiz güzelliklere engel mi olurlar? Zaman zaman değişse de genel olarak bizleri koruduğuna inanıyorum 🙌🏼
Kişilik & Karakter konusunda 203,5b cevap paylaştı.
Gizem maalesef gerekli gibi ama ben aşırı gizemli olmayı sevmem yani bu benim için kişiye göre konuya göre değişir mesela beni sevmeyen ya da kötülüğümü isteyen birine gidip de sırlarımı ya da zayıf yönlerimi anlatmazdım. ama sevdiğim değer verdiğim insanlara karşı gizem oluşturmam gizemi çünkü gereksiz buluyorum gizemli insanlara da pek güvenli olmuyor. ama bu arkadaşlar arasında geçerlidir. bazı özel şeyler tabi ki de gizemli kalır herkese söylenmez ama bu devirdi sevmek güvenmek o kadar zor ki. ama sırf havalı olsun diye gizemli takılanları da gereksiz bulurum
Hep söylediğim gibi yine söylüyorum, bu göreceli bir bakış açısıdır. İnsanlar zaman gelir aynı pencereden bakamaz, baksalar bile aynı manzarayı görmez gözleri. İnsan vardır kalbi ile görür, insanlar vardır akıl ile yürür. Kendi benliğimizi kalkan içine alıp saklamak belirli noktalarda iyidir. İnsanlar zayıf noktanızı görünce bunu menfaat olarak kullanmayı seçebilirler. Bir laf vardır “ her doğru her yerde söylenmez “ diye. Kime kalkan olacağınızı iyi bilin fakat sizin gerçekten yanınızda olan ve sizinle birlikte yaşlanacak bir insana her şeyi anlatın. Bu onun sizden soğumasına sebep olur ya da uzaklaştırır belki de aranızda ki bağı sonlandırıp yollarınızı ayırır. Ne olursa olsun beraber bir hayat paylaşacağınız insandan hiç bir şey saklamayın, sizin gereksiz gördüğünüz, “ aman bunu söylemesem de olur “ diye düşündüğünüz o küçük hatalar karşınızda ki insan için önemli olabilir, bu sebepten dolayı size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın. Sonucu üzecekse bunu yaptıklarınızın bir cevabı olarak görün ve olmadığınız insan gibi davranmayın.
Gizemli olmak kendine nefes alabilmek ve karşındaki insana tüm kartlarını göstermemek bana göre ki vir insan diğerini tamamen tanıyabilir mi ki zannetmiyorum..
5. Bölüme kadar okudum kurgulama bı tık iyi olabilirdi ve çok fazla betimlemeler var bazı cümleleri daha kısa olabilirdi bu kadar çok detay vermeye gerek yok anladığım kadarıyla birazda lila size benzemiş ^^
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İlerleyen bölümlerde biraz daha kendimi gelistirdigimi düsünüyorum. Daha çok aksiyon katmaya calistim. Birisi de hikayemi kısa bulmustu. Kitap yazar gibi daha cok detaylandir demisti. İkisinin ortasini bulmaya calisiyorum☺️ Hem sizleri sıkmamak hem de detayli bir sekilde hayal etmeye calisin diye. Lila bana benziyor mu? Belki biraz..
Anlatımın akıcı , olay kurgusu ve karakter yapılandırmasi yaratılan karakterin kendine has bir rengi olması önemli benim için bu tarz kitaplarda hani olaylari ve kişileri canlandıra bilmeliyim ve kitap beni içine çekebilmeli sizin kitapta kapıda kaldık haha emeğine sağlık tabiki
Gizem bana göre herkesin kolay kolay bürünebileceği bir rol değildir. Bu insanların çoğu zaman kendi yaşam biçimi haline gelen bir kavramdır. Bence oldukça mantıklı ve faydalı bir yaklaşım stilidir. Böylelikle arana insanlarla çok daha kolay bir mesafe koyabilirsin.
Kesinlikle. Bu yüzden hakkında ne kadar az şey bilinirse o kadar iyi. Hem arada ister istemez bir mesafe oluşuyor, hem de biraz ulaşılmazlık söz konusu oluyor. Kitabına bakacağım merak ettim ‽
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Psikolojik bir kitap değil aslinda. Ama benim hep özlü sözümdür bu. O yüzden bu ismi verdim🙌🏼
Biz seni her şartta, her koşulda; zamansız ve de mekansız sevdik, seviyoruz gece gözlüm, güzel burunlum, ister gizem kalkan ol, istersen Su Siyahseven ol, bize fark etmez kayıtsız şartsız seviliyorsun sen küçüğüm benim 🤭
maalesef bu devirde öyle . Birine güvenmekten çok güvenini kazanmak yıpratıyo . İnsanlarda haklı etraf çakal kaynıyo. Kendini saklamak zorunda kalıyo. Allah yardımcımız olsun çok zor bir süreçten geçiyoruz.
Kesinlikle gizem kalkandır. İnsanlar senin hakkında ne kadar az bilse o kadar çok iyi korunursun ve tabi biraz zekice olmak gerekir kendini korurken. Ben öyle yaparım bu yüzden bir çok kişi misal az konuşuyorsun falan der 😀😀
Dıştan merak, içten gözlem ve başarılardır gizem... Kişiliğimizin nicelikleri değerli olduğundan çok gösterdiğimiz şeyler değildir. Bu nedenli kalkan değil de değerli hazinemizmiş gibi görebileceğimizi düşünüyorum.
Katılıyorum abisi. İnsanlara kendinden ne kadar çok bahsedersen zaaflarını o kadar çok öğrenirler ve gün gelir o zaaflardan sizi vururlar. Gizlemek sizi korur...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hakkında ne kadar az bilinen bir insan olursan o kadar rahatsın. Hatta şu an bilerek gizleniyorum :D
gizem kalkan değildir gizem hakkımda biseyler bilinmesindir artık çoğu insan kendisi hakkında özel hayatının bilinmesini istemiyor yoksa sanal zekanın bizi ele geçirdiği gibi insanlara da esir oluruz
hiçbirşeyde açık vermem kuralım bu geçen gün terminale gidip adres sordum nereye gideceğimi sordu söylemek zorunda değilim dedim nereli olduğumu öğrenmesine gerek yok
Gizem bizi ilginçleştiren hatta saygınlığımızı arttıran şeylerden biridir. Gizemliler bizi her zaman çeker hayranlık duyarız. Belki de benim sana çekilmemin bir nedeni de budur