Bir insanı daha yakından tanımanın en etkili yolları nelerdir neler yaşayınca daha iyi tanırsınız?

Bir insanı daha yakından tanımanın en etkili yolları nelerdir neler yaşayınca daha iyi tanırsınız?
Bunun birçok yolu vardır. Ancak eskilerin bir lafı vardır. " Bir kişiyi yemekte, yolculukta ve alış verişte tanırsın" diye. Gerçekten bunlar önemli noktalardır. Yemekte hareketleri aldığı edep adabı size gösterecektir. tabi başından sonuna kadar. Alış- verişte ve paraya olan düşkünlüğünde ve hatta cömertmi bunlarla görebilirsiniz. Yolculukta hali ahvali, yani aslında eskilerin uzun yolculukları daha iyi tesbit eder. Aslında yolculuktan kasıtları bir noktada, ibadetlerinede dikkat ediyormu diye bakmak için. Tabi bu zamana geldiğimizde, Sosyal medya kullanımı, kimlerle arkadaşlık ettiği, aile terbiyesi vs birçok şey ile tespit edilebilir.
Ciddi ilişki düşündüğüm bir kimse için tek taraflı değerlendirmek istemem yakınlarıma danışırım. Ailesi ile olan iletişimine bakarım iş arkadaşlarıyla garson ile olan iletişimi çocuklarla olan iletişimi bunlar bana fikir verecektir
Ciddi değilsem umursamam keyfime bakarım
Hic tanımadığı insanlara kadına çocuklara hayvanlara börtü böceğe kitaplara yaşlılara yani hayata nasıl dokunduğu onu anlamada en temel değerdir
Bu aşamada vicdan merhamet sahibi ise iyilikte yarışıyor yasamlara dokunuyorsa sorun yok
Temel kıstas bu olmali
Bir insanı yol almadan birlikte bir şey yapmadan taniyamazsınız ya borç para verip almanız ya da birlikte ticaret yapmanız ya da yolculuğa çıkmanız gerekir onun haricinde bir insanın gerçek kişiliğini cozemezsiniz
Cevap
59Cevap
Bence bir kişiyi en iyi tanımanın yolu kötü günde yanınızda olup olmadığına bakmaktır. ya da mesela sinirlendiği zaman size nasıl davrandığına da bakılabilir. çünkü bazen insanlar sinirlendikleri zaman her zaman için içindekileri aslında doğruları söylerler. bunun dışında bir de güvenilir olmasına ve sözlerini tutmasına bakıyorum ben. eğer bir kişi sözünü tutuyorsa bu o insan hakkında çok bilgi verir bana
Yok öyle bir yol, ta ki karşı taraf rengini belli etmek istemesin.. Keyifli geceler..
beraber yolculuğa çıkmak garanti aslında :)
ya da karşılıklı çıkar ilişkisi içine girmek çıkarına ters davranınca nasıl oluyor bakalım görmek lazım
Evet çıkarlarına ters davranışlar çok şeyi değiştiriyor😀
aynen öyle
3 büyük sınav var birini deneyeceksin.
1 ortak iş yapacaksın ya da karşılıklı ticaret 2. Birlikte yolculuk yapacaksın. 3 cok istediği birşeye hayır diyeceksin. .. iyi insan bu 3 durumda da asla değişmez. İyi biri değilse menfaati olmayacağını anladığı anda toz olur.
Birini en iyi tanımanın yolu en zor zamanda en kısa yolu seçip secmediğini gözlemlemek olabilir, çünkü sıkıştığı anda arkasına bakmadan çekip gitme eğiliminde olacaktır.
Uzun yol yuruyemeyeceginiz insanları ancak bu şekildeki iyi tanıma fırsatınız olabilir
👑🥊👑
Her insan uzun yolu kaldıramaz
Bende bundan bashetmistim bazen kısa yollar daha iyi gelir insana 👑🥊👑 fazla zarar görmeden kurtulmuş olunur
Gidene teşekkür bile edesi gelir insanın dimi 😀
Ee yol uzun boşu boşuna bekleme yapmasın yoldaşlık edemeyecekse😀
Ben hemen Sarayın duvarına çerçeve yaptırıp asıyorum 😂 arada canım sıkılınca şöyle tüüü orispi diyorum 😂👑🥊👑 neşem yerine geliyor
Ne içiyorsan söyle ondan uzak duralım😅
Kuru sulu elime ne geçerse 👑🥊👑 kafa duman duman aldırış etmiyorum koskoca saray benim yahu çokta mikelenjelo yani fazla değer verdiğim herkes soytarı çıkıyor bende King efendi beyefendi takılıyorum Sarayımda yahu hayat onemsenmeyecek kadar kısa @felaketce
Soytarılara yakışırdı böylesi
Kral çıplak 👑 @felaketce
@felaketce 😂 hangi soytarí bu 🥊👑🥊 gidip icabına bakayım yahu
Sen çoı iyi biliyorsun o hesabı
@felaketce 👑🥊👑 falcim yok yahu nereden bileyim
Fiziksel temas
Psikolojik bazı denemeler
Beraber yaşamak
Uzun süreli zaman geçirmek
Baskı altında gözlemlemek
Vs vs
Baskı altında gözlemlemek iyi bir tespit😀
😎😎businnes zamanlarımdan kalma taktikler
İlişkilere bandırdım azıcık
Bir konu hakkında tartışmak.
Yolculuk klişe bence en sağlam olanı aynı evde yaşamak derim her zaman kim ne derse desin.
Sizin fikrinize bakışı, sizi dinleme bilme seviyesi.
daha iyi tanımak diye bişi yok bence her gün değişir insan denilen varlık huyun suyun bakışın sevdiklerin sevmediklerin bir sürü örnek verilebilir zor işler çok takılmamak lazım
Bu konuda önce yasta olacaksın sonra usta. Yani demem o ki hata yapmadan gözlemlerini geliştirmek güçtür. Acıyı yaşayan her açıyı yakalar bu kadar net.
Birlikte bir yolculuğa çıkıp hal ve hareketlerini gözlemlemek uzun uzun sohbet edip mümkünse ikişer kadeh içki alıp başbaşa sohbet etmek merak ettiğin soru ve cevaplarla çözebilirsiniz
Öyle bir Yol yok kendini gizlemek isteyen göstermek istemeyen baya bay bunu yapıyor anlayamıyorsun..
Yolculuk yapacaksın ticaret yapacaksın en sinirli en berbat olduğu andaki sana davranışlarına bakacaksın... Ne bileyim işte
Ederini anlamak için çıkarlarına dokunmak gerek.
Hayvanı kendi ortamında gözlemlemek gerek.
En az birkaç gün aynı evde kalmak
Bol bol zaman geçirmek
Mümkün olduğunca farklı aktivitelere katılmak
Ya yolculuk yapacaksın, ya borç para vereceksin, Ya da Rakı masasında Rakı içeceksin (tekila da olur :) )
Onunla tartışmaktır. Eğer tanımak istiyorsanız tartışın bakın yüzüne
Birini iyi tanımak istiyorsan ya tatile gideceksin ya da uzun yolculuk yapacaksın demişler
İzlemek. Uzaktan gözlemlediğinde daha iyi tanırsın. Ya da yanına gidip kavga ettiğinde ‽
Zor zamanlarda desteği ile hareketlerindeki istikrar.
Hiç bir zaman gerçekten tanıyamayacağını kabullenmek.
Birini daha yakından tanımak istiyorsan eğer onunla yolculuğa çık.
Ben kime nasıl gider yaklaşırsam ancak o kadar bilir, o yüzden tanımak diye bir şey yok.
sanal alemden zor.. karsında olsa cok fazla yolu var
Borcunu zamanında veriri mi? Yemek yerken ki haller ve sohbeti belli eder
dininiz imkanınız para olmus yahu 🥊👑😂😂😂😂😂😂😂
iman 😂👑 yahu iman diyecektim 🥊😂👑🥊
Birlikte bol vakit geçirmek, mümkünse de uzun tatil benzeri bir yolculuğa çıkmak
Öfkeli, neşeli, maddi yönünü görmek lazım. O zaman karşıda ki insan hakkında doğru fikirler edinebilirsin.
Farklı fikirler, olaylar ve insanlar hakkındaki düşünceleri o kişi hakkında için önemli ipuçları verir bence. İlgili alanları da önemli
Arkadaslariyla ailesiyle ve öfkelenince davranişlar ve uzun yoldada sabir tahammül gücü öğrenile bilir
Çıkarları doğrultusunda hareket etmeyerek..
3 sene konuştum zamanla tanıdığımı sandım oysa maske takmış.
Ya sarhoş edeceksin ya öfkelendireceksin. Her ikisinde de bilinçaltı dışarı çıkar.
söylemekten dilimde tüy bitti: yolculuğa veya alışverişe çıkmak
babasına anasına davranışı arkadaşlarına davranışı.. arasındaki farkı bul onayla..
Yaşantilar izlemek tanıtır gülerken tanırsın ya da ağlarken
Bakışlar benim için her zaman önemlidir
Duruş biçimi mesela konuşurken kahkaha atan insanları sevmem
Doğru sözlü hatasını telafi eden kişilere her zaman şans veririm
Yalanı sevmem
Ukalalığa yer vermem kim olursa olsun adım atmam
Susuyorsam uğraşmak istemiyorum demektir. Ama çok güzel laf sokma yeteneğim vardır ama canım isterse…
Kişinin karakter yapisi kizinca ortaya cikarr o zaman tanirsinn baska taniyamazsinn.
sık sık karar değiştir. bol eğlenirsin. baktın söyleniyor, sal gitsin
Onunla bol bol sohbet etmek
Ona istediği cevapları verme birini en iyi kaybederken tanirsin
Sabır.
Kimse sonsuza kadar numara yapamaz.
Ya tanımadığın zaman kaybetmezdim ok
Beraber piknik yapmak.
Alışverişte, uzun yolda ve kötü günde olabilir
canım sorular sormak.
Kavga edince kendini bozmuyorsa iyidir
olabildiğince çok konuşturmak
Zamanla anlarsın zamana birak
Birlikte vakitgeçirmek
Kesinlikle zaman değil-dir bunu söyliyim de
Kavga etmek, tatile çıkmak olabilir.
Borç al borç ver ( para )
Zaman geçirdikçe tanırdıksın bence.
Oturup karşılıklı konuşmak
Yolculuğa çıkacaksın veya onunla ticaret yapacaksın veya komşusu olacaksın.
Parasal zorluk anları
Çıkardılar çatışınca belli olur
Gözlerinin içine bakmak
Araya para girince çıkar ne halt olduğu
para alış verisine girin ,
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?