Bunu hiç düşündün mü? Belki sana kazık atan, kıran her insan bunu senin de yaptığını gördüğünden yapmştır. Belki hepsi yaşattığını yaşaman gerektiği içindir. Veya belki kusurlu ve hatalı olan bizizdir. Kalbimizi ve umudumuzu kıran da bizden başkası değildir belki..
Bilmiyorum ya da yine gereksiz düşünüyorum. Ve yine yanıldığım bir konu. Ama bana mantıklı gelmiyor. Herkesin bu denli iyi ve masum olması.. Ya da kendimizi bu kadar harika sanmamız pek olası değil gibi...
Dediğin şeyi ben de çok düşünüyorum biliyor musun? Mesela birinden bi kötülük görüyorum oturup sorguluyorum kendimi ben ne yaptım da böyle bir tepki verdi. Ya da birinden bi iyilik gördüğümde ben ne iyilik yaptım da bana bu iyiliği yaptı diye?
Evet bazen yaptığım bir hata sonucu kötülük gördüğüm de oldu bunu kabulleniyorum ya da umursamazlığım sonucu ama bazı insanlar var ki hayatımda (maalesef hepimizin vardır öyle ) kalplerine kötülük yerleşmiş. Onların yaptıklarında benim hiç bir payım yok onların iyilik denen bir şeyden haberi yok maalesef. Sadece öyle insanlar karşısında kendimi sorgulamayı bıraktım. Onun dışında hep sorguluyorum kendimi , sorgulamaya da devam edicem.
Başımıza gelenlerin çoğunun sebebi biziz zaten buna inanıyorum. Ya birini kırarız ahı tutar ya kınarız başımıza gelir. Aslında masum veya mağdur değiliz ama severiz mağduru oynamayı
Peki başkalarının öngörüsü bir insanı tanımadan yargılamak değil midir? Sırf kendisi bir öngöre dayanarak diye bazı şeyleri bana yapma hakkına sahip midir? Böyle davranarak bana haksızlık etmiş olmaz mı kişi? Sonuçta ben kendimi biliyorum. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebildikten sonra başkalarının bana dayatdıkları çok umrumda olmaz.
Konu başkaları değil zaten. Kendimiziz. Kendi hatalarımızı, günahlarımızı biliyor muyuz ya da farkında mıyız aslında sormak istediğim. Yani melek gibi gezinmek vicdanımızı sızlatmıyor mu..
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Ben olduğumu düşünmüyorum çünkü kötülük nedeni ben olsaydım bu bana da zarar verirdi ayda çevreme zarar verirdi ama benim kimseye zararım yok. zaten ben iyi insan kötü insan diye ayrım yapmam her insanın için de iyilik kötülük vardır önemli olan hangisini seçeceğimize karar vermemizdir. bu sözü de haryy potter filmden almıştım çok doğru bir söz ama saf kötüler mutlaka vardır.
Sinirle kalkan zararla oturur elbet, Onun dışında kendine yapılmasını istemediğin en ufak şeyi bile bir başkasına yapmazsan eğer.. Bence problemin kendisi olmak çok zor olur o saatten sonra.
Belki sadece iyi biri olamayabilirsin, ama kesinlikle kötü kişi de olamazsın.
İletişimin sağlıklı ve karşılıklı bir şekilde kurulduğu ortamda kalp kırmak çok zor olur. Geleceğin için bu tavsiyeyi verebilirim.
Ama geçmişte kırılmış kalpler veya kendi kalbinden bahsediyorsan, Onlar için özür dilemek ve unutmaya çabalamak dışında pek bir şey yok maalesef benim nazarımca.
Bunu çok fazla sorguluyorum dönüp baktığımda gerçekten bazen fazla iyiyim canimin yanmasi lazım ki bir daha cesaret edemeyeyim diye yaşadığımi , yaşatıldığmi düşünüyorum açıkçası.. ben kiramiyorum insanları en canım yandığı anda bile öfkemin arkasına sığınıp söyledim inctiim diyemiyorum.. ben kötü değilim iyi olmanın bu kadar başa bela olduğunu anlamam için bu yollar çarpıyor bana bundan eminim... ama bilmeden kirsiysam işte ona cevabım yok
Bunu ben de sorgularım biliyor musun? Hatta Youtube'deki bazı şarkıların altındaki yorumları okurum ve düşünürüm kendi kendime. "Herkes bu hikâyenin iyi karakteri ise kötü karakterler şatosunda pasta mı yiyor?" Bence hepimiz bir hikâyede istemeden bile olsa kırıcı veya kötü karakter olmuşuzdur.
Birnicisi kimse kusursuz değildir. İkincisi sana gelen her belanın bir sebebi kesinlekle vardır ( ya suclusun diye ya da imtihan diye ) Üçüncüsü. Eğer sen hep yanlış görüyor isen bu senin yanlış yolda ya da yanlış şekilde davrandigin içindir. Hep evet kötüdür. Hep hayır da kötüdür. Nerde ne olması gerektiğini bazen tecrübe ile bazende bilerek yapman gerekir.
Sanmıyorum, bu kendime toz konduramamdan kaynaklı değil sadeve sebep olacak hiçbir şey yapmıyorum uzaktan ve yakından bakınca öyle. Kendi tercihleri diyorum, eden bulur
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
evt bazen acaba kendım gıbı bırılerını çekıyorum dıye düşündürüyor benı yaşanılanlar ama sonradan sevınıyorum çünku karşılaştıgım +'lar daha fazlaca ((:
Eğer ensesi açık bırakırsan şaplatirlar Evinin kapısı yokda hırsız girer Savaş bölgesine gidersen ya da hapsefilirsiin tecavüze uğrarsın Ateşe el sokulma@