Merhabaa 🌸
Bence renkler bir eşyanın bile cinsiyetini belirleyebiliyor. Pembe renk motorsiklete dişil özellik katmış resmen 😅.

Merhabaa 🌸
Bence renkler bir eşyanın bile cinsiyetini belirleyebiliyor. Pembe renk motorsiklete dişil özellik katmış resmen 😅.

Bence yok. Her renk herkese uygun olabilir ve herkes her rengi sevebilir. Renklerin kendi anlamları vardır ama hiçbirinin anlamı cinsiyetçi özellikler içermez.
Geçen gün trafikte pembe bir araba gördüm pamuk şekeri rengi o arabanın sahibinin erkek olduğunu düşünmüyorum Bana göre tabii ki renklerin cinsiyeti yok ancak bazı renkleri erkekler tercih etmek istemiyor
Bebekken cinsiyet belli olsun diye kızlara pembe erkeklere mavi giydiriliyor. Şimdi bu delikanlı büyüyünce nasıl pembiş pembiş giyinebilsin? Daha doğarken sen erkeksin mavi kal demişler adama sjshs
🌸🙏
Pembe , Kırmız , Fuşya , Lila , Mor kadın.
Siyah , Mavi , Sarı , Lacivert , Yeşil , Kahverengi erkek.
Diğerleri unisex
Cevap
49Cevap
Bana göre var ya Pembe kırmızı mor kesinlikle kadın rengi
evet var gibi sanki :) bu arada motora bayıldımm :D
Dimi ya çok güzel rengi falan
Yani evet yoktur da küçüklükten beri dayatıldığı için bazı renkler kadınlarda değil de erkeklerde hoş gelmiyor gözüme, ki kadınlarda hepsini kabullenmişiz djfj
Bir erkeğe cırt ya da toz pembe olmuyor mesela.🤷♀️
Hayır , sadece toplumda benimsendiği için herkes bu şekilde yönelim gösteriyor , önceden kimliklerin kırmızı mavi olması mesela kadına kırmızı pembe neyse erkeğe mavi gibi
o rengin hangi eşyada kullanıldığına göre değişiyor bence. görseldeki motosiklet dediğin gibi gayet dişil bir enerji yayıyo. ama pembe bir t-hirt erkekte dişi havası yaratmıyo.
Bence yok. Pembe güzel renk şimdi. Ha tabii böyle bişey alırsam bi dünya laf yerim, millete göre erkeğin pembeyle işi olmuyor 😅 daha hafif şeylerde alıyorum klavye ve kulaklık gibi.
Bence; birileri renkler üzerinde erkek ve kadına uyumu konusunda ortaya bir laf atmış ve beynimize sokmuş... Bu nedenle de; kafasındaki bu düşünce bizi yönlendiriyor...
Renklere yüklediğimiz anlam yüzünden tüm bunlar.. Bana göre renklerin cinsiyeti olmamalı ve renklerin psikolojisi de olmamalı.. siyahin ne günahı var ki matemi çağrıştırıyor mesela..
Her ne kadar aslında yok olsa da en basitinden burada bile renklerle cinsiyet ayrımındayız. Pembişler ve mavişler olarak.
var olduğunu düşünüyorum
pembe rengin kadısı bir renk olduğu aşikar
fakat kırmızının her iki cinse uygun unisex renk olduğunu düşünüyorum
Bence var örneğin pempe renk erkeklere uymuyor siz kızlari tatlı güzel gösteren renk pempe 💕 erkeğe ise mavi uyuyor
Var ve öyle algı oluşturulmuş bir bu pembiş motora erkek binerse gülerim.. Ama mavi bir motora kadın binerse abes olmaz...
Tamamen insanlarin şartlı öğrenilmişligi olduğunu düşünüyorum.. duygularin, kelamlarin, renklerin cinsiyetsiz olduğuna inaniyorum..
Artik cogu renk unisex oldu ama, tabi dişiliğin sembolu renkler de var.
Ben hemen gidip pembe ceketimi bir kadına hediye edeceğim o halde
Toplumun saçmalaması ile birlikte gelen bir saçmalık
Aslında çok eskiden Pembe erkek rengiymis sonradan algısal değişikliğe uğramış
Hayır ya olmasın lütfen ben pembe seviyorum amaa 💗🙈
Hic yok bence pembeyi mesela erkeklere çok yakistiririm sahsen özellikle esmer olanlara
Kesinlikle var bir erkeği pembeler içinde halay edebilirmisin 😂
Renkler ayrayı etkiliyor
Renklerin psikolojisi vardır cinsiyeti yoktur )
Bu zamanda bulduğuna şükredecen rengine bakmaycan..
bence yok ya her rengi seviyorum hic böyle disil eril özelligi varmıs gibime gelmiyor
Renklerin kimliği olmaz bence kırmızı çorap giyiyorum mesela noluyo * birimi eksiliyo
artık renk kalmadı be ama pembe kadına ait olmalı erkeğin ne işi var pembeyle :)
Renklerin dalga boylarının insan üzerindeki etkisi
Renklerin cinsiyeti yoktur
Bana göre renklerin her zaman bir cinsiyeti var.
Var , bir erkek pembe pantolon giymesin mümkünse
Var.. Mesela görsele bakınca aşko sesi duydum..
Bence vardır. Siyah kadındır mesela
Ama asil kadın rengidir siyah :)
Evet.
Her nekadar çocuklarıma yok diye iddia etsemde maalesef zamanında kitleleri ayrtırıp, pazarlama strajejisi olarak hayatımıza giren bir kavram.
Yoktur, en saçma bulduğum şeylerden biri renkleri cinsiyete göre ayrıştırmak
Tabii ki olamaz. Daha doğrusu bu ayrımı destekleyebilecek bir biyolojik ayrım söz konusu değildir.
Bence var pembe erkek giymesin bi zahmet örnek
Hayır bence yok
Hayır yok bence ☺️
Renklerin cinsiyeti yoktur.
renklere de mi fenistlik yapicaksiniz 😂
Hayır neden olsun renk sonuçta
Klasik olsun blue man pink women
Toplum algısı mı acaba?
Var pembe kızların 🙂
Bence vardır, görselde ki gibi :)
KS de bile olduğuna göre
Hayır insanların uydurması
Elbette var olmaz mı pembe hiç yakışmaz erkeğe
Erkeğe de pembe nebileyim
toplum baskısı şeysi o, bence yoktur.
Yoktur öyle alışmışlik var
Hayır renklerin cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum.
Var Tabikide mesela kızıl tam DİŞİ rengi
Zevkler ve renkler tartışılmaz, tartışmam.
Sanki giyimlerde var gibi
Var bence pembe tam aşko kuşko rengi
Hayır yoktur.
Bence yok
Yok bence.
Yok.
bence var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?