Kişinin kendi yaşamına son vermesi sanıldığı kadar kolay mıdır? Siz hayatınızda ne gibi bir gelişme olsa böyle bir düşünceye kapılırsınız ya da ne olursa olsun intihar etmem mi dersiniz?

Kişinin kendi yaşamına son vermesi sanıldığı kadar kolay mıdır? Siz hayatınızda ne gibi bir gelişme olsa böyle bir düşünceye kapılırsınız ya da ne olursa olsun intihar etmem mi dersiniz?

Bence intihar etmek kolay değildir ama kişiyer göre değişir veya yaşadığı zorluklara göre değişir yani ölmek hiç bir canlı için kolay bir şey değildir. hatta bir insan her zaman için yaşamayı seçer. evrimleşirken bile canlılar bunu hayatta kalmak için yapar. ve yanı zamanda hayatta kalma iç güdüsü en güçlü duygulardan birisidir. buna rağmen kişi intiharı düşünüyorsa gerçekten çok zor şeyler yaşamış olmalıdır. ama dediğim gibi bu bazı kişiler için kolay bazıları için zordur ve kimse bunu denememelidir.
Yani kişiler neler yaşadığını bilmediğimiz için de kimseyi yargılamaya hakkımız yoktur ve her intihar eden sorunlu değildir belki de başka çıkış görememiş de olabilir..
Bunu 2 türlü düşünmek gerekir.
Yani birinde hiç farkında olmadan yaptığı, diğerinde ise bunu bile bile ve çok düşünerek tek yolun bu olduğu kanaatiyle istediği sonucu çıkıyor ortaya.
Kendimi hiç bir şey ya da kimse uğruna ölüme asla düşünecek kadar kötü bir olaya itmem ben kıymetliy kendim için yaşarım ve ailem için
Onu yapacak insan asla normal değildir. Aklını kaçırdığı için bence zorlanmıyorlar.
Teşekkür ederim.. 💫🥂❣️
Rica ederimmm 💜
Cevap
9Cevap
Can tatlıdır, kolay kolay kimse cesaret edemez. Bunu yapmak için psikolojinin sağlam bozuk olması lazım.
@Alexabdul yaptın mı
Freud demiş olabilir emin olamadım sağlıklı her hücre intiharı düşünür gibi bir şey söylemiş ( yinede emin değilim)
İntihar etmek bir insanın son kaçış noktası bence artık egonun ölümü ve ebedi sessizlik ihtiyacı
Bu ihtiyac artık kaçınılmaz hale geldiğinde gayet kolaydır
o an olunca
bir anda kopuyor her şey..
kopabilir mi
bilemiyorum..
düşündüğüm bir dönem olmuştu ancak uygulamaya geçmedi
Zor değmez hiçbişey için güçlü olan insanlar savaşırlar her zorlukla canın ne kadar acırsa acısın
Değil emin ol çok büyük bir psikolojik savaş veriyorsun.
Kuzeylilere ve Japonlara sormak lazım onlara göre kolay gibi
İntihar edeceğine seni üzen kişilerden uzaklaşıp onları içinde öldür
19 yaşımda annem vefat ettiği için denemiştim
Pek kolay değildir insan yaşama tutunma iç güdüsüyle var olur bu sınır kolay aşılamaz
Hiç kimse için hayatima son vermem ki hayatini son vermek o kadar kolay degil
Çok cesaret ister
Nasıl edeceğine bağlı
@GalipAslanbas niye benim başkasına yorum yaptığım görüşünü benim yorumuma yazıyorsunuz?
Olur öyle şeyler bi daha yapmam
Ama ben soruyu gördüm sadece senin yorumunu görmedim
@GalipAslanbas neyse tekrarı olmasa sevinirim iyi geceler dilerim 🙏
İyi geceler dilerim
Öyle soğuk şeyleri sevmem
Kolay o raddeye geldikten sonra
evet kolay
Nerden bilelim hiç intihar etmedik
Zordur heralde
Zordur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?