Bizi biz yapan hayatta yaptığımız seçimlerdir. Kendimizi bulmak istiyorsak önce kendimize giden yolda yaptığımız seçimlere hazır olacağız. Her seçim bir vazgeçimdir derler ya. Ha işte doğru seçimler için hayatımızda yanlış gördüğümüz şeylerden vazgeçip sonrasını kader planına bırakmak lazım. Bir kapıyı kapatıp ötekini açmış oluruz böylelikle
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Evet katılıyorum. bizi biz yapan aslında verdiğimiz kararlardır. yani bir insanı aslında görünüşü değil verdiği kararlar belirler. ama her zaman istediklerimizi yapamayız maalesef. çünkü dünya öyle bir yer değil kurallar vardır. ama her zaman için olmak istediğimiz kişiyi biz seçebiliriz bazen hayalimiz de ki hayat ile yaşadığımız hayat farklı olabilir. İstediklerimizi yapmak elbette hayatımızda önemli bir yer tutar ve isteklerimiz, hayatımızın birçok alanında bizi motive eder. Ancak, sadece isteklerimizi takip etmek bizi "biz" yapan tek şey değildir. İsteklerimiz bazen bize zarar verebilir veya diğer insanlara zarar verebilir. Bu nedenle, isteklerimizi takip etmek yerine, doğru değerleri belirlemek ve bu değerlere uygun şekilde davranmak, "bizi biz yapan" şeylerin bir parçasıdır. bende her zaman için kendim olmayı deniyorum bu hayatta.
Hayır. Her istediğini yapabilmek seni sen yapmaz. Yapmak istemediklerini hayır deyip yapmamak seni sen yapar. Çünkü, yapmak istemediklerini yapmamayı seçebildiğin zaman özgür olursun. Özgür olmadıkça da sen, sen olamazsın.
Hayır. Her istediğimizi yaparsak şımarırız. Ki bu da bizi değil, nefsimizi ortaya çıkarır. Bizi biz yapan verdiklerimiz, kendimizden fed edebildiğimiz şeylerdir ‽
Ne istediğimizin farkına varmaktır. Kendinden bihaber öyle çok insan var ki. Bu noktada kendimizi tanıyor, farkedebiliyor olmak elle tutulur derecede kıymetli.