Bugün kırılgan narsist olduğumu öğrendim. Kırılgan narsist özelliklerinin hepsine uyuyorum. Çevrenizde veya sizde olabilirsiniz kırılgan narsist varsa nasıl biridir? Bunun tedavi yöntemi var mıdır? Kırılgan narsist özelliklerini okuduğumda gerçekten bunları yapıyorum ama neden yapıyorum diye bir aklımdan geçirdim. Aslında iyi bir insan olmaya çalışıyorum ama içten içe narsist kişilik bozukluğu özelliğim gelişmiş. Lütfen yardım edin
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Eski sevgilim sanırım Narsisti. Ilk başlarsa çok kibar sessiz cok konuşmayan ilgili hareketleri mütevazi huzur veren biriydi. Ayrılıncaya kadar da boyleydi ama başka yüzünü gördüm ve şok gecirdim. Mesela o benim peşimden koştu istedi bulutların üzerine çıkardi once sonra da boşluğa bıraktı. Ani degisikler gosteriyordu ruh hali bir kal diyordu bir git. Hem aitlik hissi vermiyordu hem de gitmeme izin vermedi kaç kere. Gittigimde geri cevirdi kaldigimda ciddi iliski istemiyor sinyali veriyordu. Duygusal naif kibar bir adamdı ama çapkındı aldatıyordu sinsiydi arkamdan surekli iş ceviriyordu saklanıyordu kendi ve ailesiyle ilgili hicbirsetden bahsetmiyordu kıskançtı süpheciydi telim kapaliysa kesin bir haltlar yiyordum ona gore aldatiyordum onu. Işe girip yükselmemi cevremin olmasıni istemiyordu erkek arkadasim olamazdı. Işe girdim kim o yanindakiler diye ismini aldı polis oldugu icin araştirdi. Ben kiskanclik yapamazdim onu bunaltamazdim ama. Sürekli ilgi isteyen bir erkek cocugu gibiydi. Uzerine dusulmeyi sevmiyordu ayni zamanda. Gel gitleri olan ne istedigini bilmeyen duygusal ayni zamanda şupheci kotu bencil kadınlarla oynamayi seven biriydi. Affetmicem onu iyi ki bıraktı beni. Ben ayrılamazdin ondan cunku kendine bagimli hale getirmişti. Tüm dengemi altust etti baska birini alamadim hayatima korktum. Tedavisi yok bunun maalesef.
narsistten çok psikopati eğilimi var gibi
Bi an beni anlatıyorsun zannettim. Yemin ederim aynı ben. Bunun bir çözümü yok mu acaba
@zPSiCoPaTa yok çok kibar biriydi. Asla zarar vermedi naif biriydi hatta. Başbaşayken o kadar ilgiliydi ki bulutların uzerinde hissettirdi bana kendimi. Şupheci olması biraz da meslegi geregi polisti. Kıskançlıksa kendi birsuru halt yedigi icin başkalarını da aynı sanıyordu psikolojide kendin gibi sanırsın karşındakini bok atarken. Çok kibar ruhuma iyi gelen biriydi ama o gelgitleri dengesizlikleri benimle oynayışları tüketmisti beni. Kendine bagimli hale getirdiginde artık cok gecti yukarı çikarıp asagı düşusumu zevkle izledi. Klasik narsist hareketleri işte bunlar duygusal olanları sadece.
bunlar psikopatlarda da var ve her psikopat narsisttir genel olarak psikopatlar daha çok polis mesleğinde
birini elde tutmak için yapamıycağı şey yoktur
gerekirse kapısında yatar ağlar yalvarır ama o kişinin gitmesine izin vermez o kişinin gitmesi onun için kaybetmektir
maddi manevi sömürür o insanı acı çekmesinden zevk alır, ikili oynar, çevresindeki kişiler onlardan iyi biri olarak bahseder ama gerçek yüzünü göremez uzun süre
@zPSiCoPaTa bana hiç zarar vermedi ama psikolojik şiddet uyguladı evet.
Kendimi tanıyamaz olmustum.
Babam da narsistti ama psikopatlık egilimleri de vardı. Mesela sarhoşken sokaktaki tum pahalı arabaları anahtarla cizerdi ben sahip olamadım hırsıyla. Bu daha cok küçük erkek cocugu gibiydi bazı hareketleri cocuk gibiydi ilgi istiyordu sürekli gosterdiginde bunalıyordu. Dokunma temas seviyordu kadınlara zaafı vardı ve surekli iletisim icinde olmak istiyordu. Zaten onun o yaklaşımına aşık oldum sakinligine efendi gorunuşune. Sorumluluk almaktan kaçan sıkıya geleneyen anlık yaşayan ciddi konulari konusmayı sevmeyen hayati da ciddiye almayan ergen kucuk bir oglan cocuguydu sanki. Cok sevdim kendine oyle bir bağladı ki kopamadım unutamadım. Hala onu yasadiklarimi hatirliyorum ordayım. Ilk beraber olduğum adamdı baska kimseye dokunmadım kimse bana ondan sonra dokunmadı. Bunlar boyledir işte enkaza bırakıp giderler bencil yaratıklar.
Abla belliki ilkin yazık olmuş kırılgan bir narsiste denk gelmen. Manipüle etmeyi severiz. Karşıdan bol bol sevgi bekleriz. Ama bu bazen bunaltabilir. Kimseye zarar vermeyiz. Olumsuzluklara gelemeyiz. Bunalıma sokar.
@zPSiCoPaTa evet herkes ondan efendi kibar bir cocuktur Gökhan diye bahsetti. Ben de o efendiligibe vuruldum zaten. Bunlar yıllarca gizlenebiliyorlar ben 3. ayında gercek yüzünü gördüm. Mesela hersey yolundaydı beni guzel buluyordu kıskanıyordu ilgiliydi hergun göfmek istiyordu ama aitlik hissi asla vermiyordu. Sevmiyorum seni dedi bir gün ama mutluyum senle dedi. O nasıl oluyor ya dedim bıraktım köpek gibi yalvardı sabaha kadar döndürdü beni. Yine hersey yolundayken ciddi dusunmuyorum senle dedi iyi o halde herkes yoluna baksın dedim yine gittim. Ve yine başım çatlıcak düşunmekten sana sarılıp uyumak istiyorum Şu an sadece kokunu istiyorun dedi ben canım yine döndüm. Aylarca kedinin fareyle oynadigi gibi duygularımla oynadı oyle bağımli hale gelmistim ki normalde burnun duşse yerden almam kendimi tanıyamaz olmustum. Hem sadık degil hem bir gelecek dusunmuyor benle ama gitmeme de izin vermiyordu. En sonunda bıraktı eninde sonunda onu bırakacagımı biliyordu. Işe girecektim cevrem olucaktı giyinip kuşanacaktım guzel kızdın beni rahat birakmicaklardı ve o vizyonsuz hastayı bırakicaktım bundan korktugu icin once o beni bıraktı . Iyice tanimalı bu insanlar korkunc 16 ay iliski yasadım 5 yıldır kendime gelemiyorum
valla böyle birine nasıl 1 yıl katlandın hiç anlamıyorum
Tedavi olmasını söyleseydin keşke gerçekten kötü insanlar değiliz. Karıncayı bile incitmişliğimiz yok. Duygular konusunda bazen karmaşık oluyoruz. Bir kızı elde etmek için elimden ne gelirse yapıyorum ama elde ettikten sonra sıkıcı geliyor ayrılmak istiyor kaybetmemek için tekrardan bütün kozlarımı ortaya koyuyorum yalvarıyorum. Ama tekrar birlikte olunca sıkılıyorum. Kötü insanlar değiliz sadece duygularımız karmaşık ve gerçekten bu bir kişilik bozukluğu
Ben sevgimle onu iyileştirirdim belki ama o istemedi. Oyle guzel sevdim ki çocuk gibi yüzünu gozünü operdim. Düşünsene ilk beraber oldugum adamdı herseyimi ona sundum. Guzeldim anlayışlıydım onu mutlu ediyordum birlikte saatkerce zaman geçiriyorduk ve asla sıkılmıyorduk. Hayatımin en guzel hislerini onunla yaşadim. Bağlanamiyordum kimseye sevemiyordum. Onu çok sevdim hani ruhun bedeninle ait hissedersin ya deli gibi seviyordum. Cok guzel duygular hissettirdi kibardı sakindi ama bir o kadar da canımı yaktı tenimi acıttı... kimseye guvenemiyorum gelsin de istemiyorum sadece bir gun karşılaşirsak benden ne istedin diye sormak isterim. Feci ah ettim. Cunku onu kosulsuz gelip yalınayak koşup gittim kimsenin kimseye bunu yapmaya hakki yok.
narsistler düzelmez şunu kafanıza sokun bunun tedaviside yok
@zPSiCoPaTa düzelmesin sürünsün. Onu istemiyorum artık yaşattıgi guzel anıları da silicem zerresi kalmayacak. Tesekkur ederim dinlediginiz için.
kendini herkesten üstün görür, aynanın önünde daha fazla zaman harcar, sanki bütün gözler onun üzerindeymiş gibi hisseder, başkalarının enerjisini sömürür, aşağıya çekmeye çalışır, kibirli olur, acımasız ve merhametsiz olur
Bu narsist özellikleri, ben gizli narsistden bahsediyorum.
aynı olmaz mı belirti
bakayım bi
evet baya farklıymış normal narsiste göre
medium.com/t%C3%BCrkiye/gizli-narsist-783c75304a10
İkiside aynı zaten. Ama biri özgüvenli bencil narsist, diğeri yani gizli narsist ise naif kibar gibi özelliklerle kendini sevdirmeye çalışan narsist. Tam anlatamadım ama sen anladın işte. Kırılgan narsist veya gizli narsist diye araştırırsan bulursun.
ama baya ayırıcı özellikler var
mesela bunlar uzun ilişki sürdürebiliyor ve özür diliyormuş normal narsist bunları yapamaz
Çevrende bu tarz insan var mı? Sonrasında düzelen
düzelebilceğini sanmıyorum etrafımda yok sanırım olsa bile düzelmek ister miydi ki
aldatmaya eğilimin mi var
Bu kişilik bozukluğumu düzeltmem lazım. Yıllarca böyle yaşadım daha bugün psikoloji okuyan bir kızla konuşurken bunu söyledi. Araştırdım harbiden tamamen ben
Ciddi bir ilişkim olmadıki max 1 hafta sürüyor. Ya ben ghostluyorum. ya da bana değer vermiyorsun diyor çekiyor gidiyor
www.memorial.com.tr/.../narsistik-kisilik-bozuklugu-nedir
bence o kişi sana yalan söylemiş
narsistler pişman olmaz benciller ve tedaviside genel olarak işe yaramaz yok yani çok uzun sürer
narsist biri kendini düzeltmek istemez zaten kendini mükemmel görür
Yok hocam ben gerçekten kırılgan narsistim. Kötü eleştiriyi kaldıramam. Sürekli iyi eleştiri isterim. Birinden etkilenince ona aklı alamayacağı kadar iyi sözler iltifatlar ederim. 1 hafta sonra sıradan gelir. Vs. Vs. bu özelliklerim yıllardır var. Kendimde bir sıkıntı olduğunu zaten içten içe yaşıyordum ama bir tanı koyamıyordum kendime
valla o dediklerini her erkek yapıyor bak bi tanesine eleştiri yap hayatında duymadığın küfürleri sayar
Eski sevgilim benden narsistim diye ayrılmıştı. O söyleyene kadar ne oldugunu bile bilmiyordum. Instagramda dönen saçma sapan narsistlik ile ilgili videolara çok takmayın