Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Ben sinirli olduğum zaman genel de beni kızdıran konu ne ise onu ya çözmeyi deniyorum ya da uzak durmayı deniyorum başka türlü olmuyor çünkü. Derin nefes almak sizi rahatlatabilir ve stresi azaltabilir. Nefes alırken karın bölgenizi şişirin, sonra yavaşça nefesinizi verin. Egzersiz yapmak, vücudunuzda endorfinlerin salgılanmasına yardımcı olabilir ve sinirlerinizi yatıştırabilir. Meditasyon, zihninizi ve vücudunuzu rahatlatmanıza yardımcı olabilir. Doğru beslenmek, vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri almanıza yardımcı olabilir. Kendinize zaman ayırın ve hoşlandığınız aktivitelerle uğraşın. Yoga, tai chi veya masaj gibi rahatlama tekniklerini uygulamak, sinirlerinizi yatıştırabilir. Stresi azaltmak için uygun yöntemler bulun. Stresli durumlarda yapabileceğiniz şeyler arasında birkaç dakika dinlenmek, yürümek veya başka bir aktivite yapmak yer alabilir.
Neden sinirlendiğimi düşünüp kendimce sinirimin kaynağını bulup çözüm getirmeye çalışırım. Ruhu dinlendirmek, siniri yatıştırmak için yarım saat falan meditasyon yaparım
Sinirli olduğumda kendimi yatıştırmak için bazı yöntemler kullanabilirim. İşte bazı öneriler:Derin nefes almak: Derin ve yavaş nefes almak, vücudunuzu rahatlatmanın basit bir yolu olabilir. Nefes alırken, karnınızın şişmesine izin verin ve sonra yavaşça nefes verin. Meditasyon yapmak: Meditasyon, zihninizi sakinleştirmenin etkili bir yoludur. Sessiz bir ortamda oturun ve gözlerinizi kapatarak nefesinize odaklanın. Düşüncelerinizi zihninizden geçirin ama onlara takılı kalmayın. Egzersiz yapmak: Egzersiz, stresi azaltmanın ve vücuttaki endorfinlerin salınmasını sağlamanın etkili bir yoludur. Yürüyüş yapmak, yoga yapmak veya spor salonuna gitmek gibi aktiviteleri tercih edebilirsiniz.
Ilk olarak yalnız olacağım bir yere geçer nefesime odaklanırım. Sonra olup biteni bir kere daha düşünür amaliz ederim. Beş yıl sonra bu konu benim için önemli mi değil mi ona bakarım. Çalışırım acil değilse bir gün geçsin olayın üzerinden. İngiliz ifadesiyle "Sleep on it" yaparım. Sonra da halletmem gereken bir şey varsa artık gider halleder ya da konuşurum.
Bir kere o hatayı yapıp 3000 parçalık puzzle almıştım, hayır ilk kez alıyorsun 3000 parça nedir yani? 🤦♀️ Haftalarca üç beş parçayı birleştirebildim baktım iyice fıttırıyorum kaldırdım bir köşeye daha da dokunmadım. Klasik yöntemlerim var, yalnız kalmak ve kafamı toparlayana kadar kimseyle konuşmamak mesela. Bazen o gün kendime gelirim, bazen günler alır ama muhakkak sonuç verir.
birkaç gün önce ben de bu bebeği yaptım. sinirli olduğumda genelde kendimi yatıştırmak için müziklere başvuruyorum temiz hava alıyorum sonra sigara yakıp puzzle başına oturuyorum.
Önceden çok sinirlenirdim ki şimdi anladım boş. Hayatta akış var elinden geleni yapsanda bazen nasip olmuyor. Eğerki beni sinirlendiren bir insan ise bakışım ya da o bana seslendikçe duymazlıktan gelişim ile anlar ve laubali bile olmam.
O ortamdan uzaklaşırım, gidebiliyorsam eve giderim tak başıma kendimle sakinleşirim unuturum zaten aptal insanların yaptıkları şeyler pek kafaya takan birisi değilim.
Konuşurum.😂 Aşırı sinir öfke vs yaşamam, sinir olmuşsam gülerek laf sokarım😂🤭 içimde tutmam ama gereksiz de yükselmem sadece lafı suratına yapıştırırım.
Benim sinirim genellikle anlık oluyor kısa bir süre sessiz kalıp beklerim ve geçer. Sinirimin uzun zaman sürmesi çok nadirdir ondada sinirlendiğim kişiye saydırıyorum ister istemez😅
Ben sinirli öfkeli davranışlarımdan şans eseri karşılaştığım bir Mardin’den gelem enerjistle karşılaştım öfkey miş sinir miş hiç bişey kalmadı iş enerjide bitiyor yaptığı çalışmayla beni ve çevremi insanları öyle bi güzelleştirdi ki şükürler olsunn