Bence zekilikle alakası yok çirkin kadın iyi davranır değer bilir çünkü ilgi azdır ona ve elindekinin değerini bilir. Güzel kadın ise şımarık egolu olur genelde. Sizde bunu aptallık sanıyorsunuz. Güzel kadının zekasını kullanmaya pek ihtiyac duymuyor çünkü güzelliği ön planda diye düşünüyor çirkin kadın ise ön plana koyacak bir şeyi olmadığı için iyilikle yaklaşıyor olgun davranıyor sizde onu zeki sanıyorsunuz ne dersin doğru mu düşünüyorum😬
Hayır, "Zeki kadın çirkindir, güzel kadın aptaldır" söylemi doğru değildir. Bu cümle, genelleme yaparak kadınları sadece dış görünüşlerine veya zekalarına indirgeyen yanlış bir stereotiptir.
Bir kişinin zekası ve dış görünüşleri birbiriyle ilgili değildir. Kişilerin farklı yetenekleri, becerileri, eğitim seviyeleri ve deneyimleri olabilir. Ayrıca, güzellik ve zeka gibi özelliklerin nesnel bir ölçüsü yoktur ve bu özellikler kişiden kişiye değişebilir.
Bu yüzden, bir kişinin hem güzel hem de zeki olabileceği gibi, sadece bir özelliğe sahip olması da mümkündür. Her insan kendi benzersiz kişiliğine, yeteneklerine ve güzellik algısına sahiptir ve bu nedenle herhangi bir stereotip veya genelleme, gerçekliği yansıtmayabilir.
Sonuç olarak, "Zeki kadın çirkindir, güzel kadın aptaldır" söylemi yanlıştır ve insanların değerini sadece dış görünüşleri veya zekalarıyla ölçmek düşük bir yaklaşımdır.
Bu tarzda cinsiyet veya maddiyat odaklı genelleme yapan insanları anlayamıyorum. Bir insanın sürekli aynı tiplerle karşılaşması, onun geçmişte yaşadığı travmalardan dolayı aynı tarzda kişiliklere çekilmesiyle ilgili bir şey.
Güzel kadınlar zaten toplumda kabul gördükleri için zekalarını zorlamıyorlar ama çirkin kızlar daha zeki olmalı daha pozitif daha komik daha yetenekli vs vs ki sevilebilsin eee böyle olunca çirkinler daha çaba harcıyor beyinde bir kas zorladıkça gelişir 😄