• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Tanrı neden sessizdir?

_SevimsizSapiens_
_SevimsizSapiens_ Takip Et
Xper 6 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Yapay Zekaya Sor
Sessiz olmak zorunda mıdır? Ya da onun sessiz olması aslında hiç varolmadığı anlamına mı gelir?
Tanrı neden sessizdir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ÖtekiÂlemdenBirKız
    ÖtekiÂlemdenBirKız Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Bir kere bize kendini gösterecek olsa yahut bizimle konuşsa sessiz kalmasa "imtiha'nın" ne anlamı var? İmanın en temeli zaten varlığını kabul etmektir. E şimdi bizimle konuşsa imanın, imtihandan amaç olarak ne kalıyor geriye? Ayrıca zaten yeterince geçmişe bakacak olursak kendini kanıtlayacak deliller gönderdi, Fil suresinde ve kaynaklarda geçen olayında o filler neden kabeyi yıkamadı? O birçok gerçekleşen olaylar boşuna olmadı ve biz insanoğulları o ayetleri okuduğmuz zaman dediğmiz tek şey ;

Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, "Öncekilerin masalları!" der. - Kalem Suresi 15. Ayet

Yahut günümüze bakacak olursak en basitinden köpekler neden ezan okununca göğe doğru bakıp ulumaya başlarlar eğer bu bir doğa kanunuysa bunda ki amaç ne? Fikir edip düşünemeyen bir hayvan ne diye göğe bakıp ulur?

Allahu Teala'nın gökte olduğuna dair kanıtlar;

"Onlar üstlerindeki Rablerinden korkarlar." / Nahl 50

"Göktekinin sizi yere batırmayacağından emin misiniz? Yoksa göktekinin üzerinize taş yağdıran bir fırtına göndermeyeceğinden emin misiniz?"/ Mülk 16, 17

Göklerde ve yerde Allah’ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren öyle deliller var ki! Onlar, bu delillerle sürekli iç içe, yan yana bulunurlar, fakat üzerinde hiç düşünmeden tam bir aldırmazlık içinde onlardan yüz çevirirler! (Yusuf / 105. Ayet)

Araf Suresi, 141. ayet:

"Hani size dayanılmaz işkenceler yapan, kadınlarınızı sağ bırakıp erkek çocuklarınızı öldüren Firavun ailesinden sizi kurtarmıştık. Bunda Rabbinizden sizin için büyük bir imtihan vardı."

Eski olaylar bize ibretliktir. Tanrı zamanında sessiz kalmadı ve şimdi zaman değiştikçe eski olaylara bakıp ibret alalım diye Kuran'da bunlar vardır. Ve günümüze kadar geldi. Tanrı şimdi sessizmiymiş?

0
    7 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Sessiz :) yazdıklarını okuma gereği duymadım, zira Kuran'dan bolca ayet vermişsin. Bana Tanrı'nın varlığını, ya da sessizliğini Kur'anla kanıtlamaya çalışma. Bunlar içi boş argümanlar...

Yorumla
    • ÖtekiÂlemdenBirKız
      ÖtekiÂlemdenBirKız
      +1 yıl

Bu bilimsel deliller sana yet herhalde?

Evrenin Genişlemesi ;

“Biz göğü kudretimizle bina ettik ve şüphesiz biz onu genişletiyoruz.” / Zariyat 47

Göklerle Yerin Birbirinden Ayrılması;

“O inkâr edenler görmüyorlarmıki göklerle yer birbiriyle bitişik iken biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?” / Enbiya 30

Aşılayıcı Rüzgârlar ;

“Biz rüzgârları aşılayıcılar olarak gönderdik.” / Hicr 22

Dişi Bal Arısı ;

“Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kuracakları kovanlardan kendine evler edin. Sonra meyvaların hepsinden yede Rabbinin (sana) kolay kıldığı yollara gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir bal çıkar ki onda insanlar için şifa vardır. Şüphesizki bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır.” / Nahl 68-69

Evrendeki Mükemmel Yörüngeler;

“Güneşde bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu, aziz ve âlim olan Allah’ın takdiridir." (Yasin 38)

“Ne güneş aya yetişip çarpar nede gece gündüzü geçebilir, onların herbiri kendi yörüngesinde yüzerler.”(Yasin 40)

“Geceyi, gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O’dur. Her biri bir yörüngede yüzüp giderler.” (Enbiya 33)
      “Görmedin miki Allah geceyi gündüze sokuyor, gündüzü geceye sokuyor. Güneş ile Ay’ıda emrine boyun eğdirmiştir. Herbiri belirli bir süreye kadar akıp gidiyorlar.” (Lokman 29)

Denizlerin Birbirine Karışmaması;

“İki denizi birbirlerine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.” (Rahman suresi 19-20)

“İki denizi birbirine salıverende O’dur. İşte şu susuzluğu gideren tatlı bir su diğeri de tuzlu ve acı bir sudur. Aralarına ise, Allah birbirlerinin sınırlarını aşmaktan alıkoyan bir engel koymuştur.” (Furkan suresi 53)

Yeraltı Suları;

“Allah’ın gökten bir su indirdiğini ve onu topraktaki
      kaynaklara geçirdiğini görmüyor musun?" (Zümer suresi 21. ayet)

Yorumla
    • ÖtekiÂlemdenBirKız
      ÖtekiÂlemdenBirKız
      +1 yıl

Kozmoloji; İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi... (Enbiya 30. ayet)

• Astronomi; Üzerlerindeki göğü nasıl kurduğumuza ve süslediğimize bakmazlar mı? Bir çatlağı da yoktur onun. (Kaf Suresi 6. ayet) - Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiştir! (gasiye suresi 18. ayet)

Planetoloji; Güneş ve Ay. Hesaba bağlıdır her birinin her şeyi. (Rahman Suresi 5. ayet)

Paleontoloji; De ki "Yeryüzünde dolaşın da yaratılışın nasıl başladığına göz gezdirin." (Ankebut Suresi 20. ayet)

Jeomorfoloji Yere bakmıyorlar mı nasıl yayılıp döşendi? (Gaşiye Suresi 20. ayet)

Orografya - Dağların nasıl dikildiğine bakmazlar mı? (Gaşiye Suresi
      19. ayet)

Zooloji; -Muhakkak ki hayvanlardan alacağınız ibretler vardır. (Nahl Suresi 66. ayet) -Deveye bakmıyorlar mı, nasıl yaratılmıştır! (Gasiye suresi 17. ayet)

Arkeoloji; -Yeryüzünde dolaşıp da kendilerinden öncekilerin sonuna bakmazlar mı? (Rum Suresi 9. ayet)

Biyoloji, Benliklerimizin içinde de nice ayetler var. Hâlâ bakıp görmeyecek misiniz? (Zariyat Suresi 21. ayet)

Embriyoloji; Öyleyse insan neyden yaratıldığına bir baksın. (Tarık
      suresi 5. ayet)

Botanik - Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın. Kuşkusuz bunlarda inanan bir toplum için deliller vardır. (En' * Suresi 99. ayet)

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Ben ağnostiğim yani tanrı var veya yok bunun tartışmasını yapmam. Kuran'a ve diğer kitaplara inanmam. Boşuna Kuran'dan ayet atıp durma. Kaldı ki benim sorum : Tanrı neden sessiz? Buna cevap vereceksen ver. Mevzuyu başka yerlere çekme, zira seninle uğraşamam.

Yorumla
    • ÖtekiÂlemdenBirKız
      ÖtekiÂlemdenBirKız
      +1 yıl

😄😄😄 Benim dinim İslam neye göre yorum istiyorsun? Ben zaten en başta ayetten aeğımsız yerler de anlattım ki Tanrının olduğunu bilimlede sana gösteriyorum ama işinize gelmeyince "bla bla bla" ayrıca sorun "Tanrı neden sessiz diyorsun?" Sen Tanrının olup olmadığını değil zaten onun seçimlerini sorguluyorum.

Yorumla
    • ÖtekiÂlemdenBirKız
      ÖtekiÂlemdenBirKız
      +1 yıl

Sorguluyorsun.

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Kuran zamanında Emeviler tarafından siyasi amaçlar için bir propaganda amacı olarak kullanıldı ve değiştildi. Yok şu bilimsel gerçek Kuran'da zaten yazıyor, yok şu yazıyor demekte boş zira bunlar kuran tercümelerine zamanla eklendi. Şayet öyle olmasaydı, Bilim adamları yahu zaten Kuran'da yazıyor bunlar deyip direkt problemi çözerdi. Neden o kadar uğraşsın. Yanlış anlama bende müslümandım zamanında hatta ilahiyat okudum ve medrese eğitimi bile aldım ama ne kadar hatalı ve boş bir şeye inandığımı okudukça, sorguladıköa ve öğrendikçe anladım.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Real_AnimeGirl
    Real_AnimeGirl Takip Et
    Guru Yaş: 125 , eic 95%
    +1 yıl

Tanrının neden gürültücü olması gereksin?
    Bir çok soruya sessizlikle cevap verebilirsin. Bununla birlikte bağırsan bile seni duymayacak, söylediklerini anlamayacak kişiler vardır. Tanrının bizimle iletişimde olmaması daha doğrudur.

1
    4 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Eee peki madem sessiz kalmak istiyordu o kadar peygambere ne gerek vardı? Onları neden gönderdi?

Yorumla
    • Real_AnimeGirl
      Real_AnimeGirl
      +1 yıl

Çünkü insanlar sorguluyordu, bir kanıt istiyordu varlığına dair. Ama tarih ve anlatılanlar su götürmez bir gerçek ki insanlar asla kabullenip, iman etmediler. Hep şirk koştular. O da Muhammedi gönderip, bu sondur dedi.

Bunu şu şekilde düşün, sen çok güzel bir kek yaptın. Herkes bu keki beğendi ama aralarından bir kişi fesatlığından ben daha iyisini yaparım, ne var bunu yapmakta, kendini ne sanıyorsun diye sana diklendi. Ona önce sıcak yaklaştın ve beraber yapmayı teklif ettin. Ama o senin tarifini kullanıp, senden üstün gibi davrandı. (Burada seni Allah, beğenenleri nurdan yaratılan melekler, fesat kişiyi şeytan, tarifi de insanlar olarak değerlendir.)
      Sende onunla bir yarışa tutuştun. (Yani Allah ve Şeytan'ın kıyamet gününe kadar sürecek olan iddaası, anlaşması artık ne dersen.)
      Sonra tarifini koruyabilmek için ekipmanlarını özelleştirdin ki daha kabarık daha tatlı bir kek olsun diye. (Bu gelişmiş ekipmanlarıda peygamberler olarak varsay.)
      Ama fesat kişi durmadan senin malzemelerini sabotaj ediyor, malzemelerini kaçırıyordu. (Şeytanın, insanları kötüye yöneltmesi.)
      Sende malzeme eksikliğini ekipmanlarınla kapatmaya çalışıyorsun. (Yozlaşan insanları peygamber aracılığıyla islah etmeyi denemek.)
      Elinde çok az malzemen kaldığında son bir kez kek yapmayı denedin ve işini tamamen malzemelerinin şansına bıraktın. Hala başarmak istiyordun ama artık hem güvendiğin arkadaşının sırtından bıçaklamasına dargın, hem malzeme eksikliğine bitkin, hem de ekipmanlarının yıpranmasına üzgündün. Bu yüzden de son kez pişirdin. Her şeyi malzemelerin kendisine bıraktın. (Ve işte bu da zalimce öldürülen peygamberlerin, asla bir uyum içerisinde olmayan insanların ve kendi yarattığı meleği olan şeytanın ona ters gitmesinden dolayı sessizleşen Allahın tavrı.)

Soruna cevap olabilmiştir umarım, benim kafamda Tanrı ya da Allahın sessiz olma sebebi bu. Biri benide binlerce kez kırsa, bana hiç güvenmese bende sessizleşirdim.

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Baya uzun yazmışsın, müsait olunca cevap vereceğim.

Yorumla
    • Real_AnimeGirl
      Real_AnimeGirl
      +1 yıl

Sorun değil ben fikrimi belirttim, yaptığın yorumlara bakınca anladım ki seni ikna etmek zor. Sen somut bir kanıt istiyorsun ama yok öyle bir kanıt maalesef.
      Tıpkı akıl gibi, aşk gibi varlığını kanıtlamak imkansız ama oralarda bir yerde olduğunu biliyorum.

Yorumla
  • Öylesine1üye
    Öylesine1üye Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Sessiz olmak sessiz kaldığı anlamına geliyor mudur? Bir tanrı varsa yanında duran sana seslenen bir kişinin tanrı olmadığını nerden biliyorsun?
    sen aslında sessiz kalmasını sormuyorsun.

kendini tanıştırmak istemeyişini soruyorsun

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

6

Cevap

8

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.

Tanrıya inanmıyorum

0
    0 Yorumla
  • tersbakiss
    tersbakiss Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Sesten kastımız biz insanların çıkardığı seslerse bizim seslerimizi çıkarmıyor
    Ama öyle bir sesi var ki tüm dünya işliyor
    Bakış açısı önemli

2
    14 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Nasıl bir sesi var? Ben hiç duymadım biraz açar mısın?

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Ben de duymadım
      Ama 5 duyu organımızla algılayabiliyoruz
      Dünyada görebileceğin olağanüstü olaylara bak
      Hiçbiri kendiliğinden olamayacağına göre bu demek değil midir
      Tanrı bizimle konuşuyor
      Ben buradayım diyor

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Hiçbiri kendiliğinden olamaz dediğin olaylar nedir?

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Dünyanın dönüşü
      Mevsimler
      İnsanın sistemleri
      Doğa
      Gökyüzü
      Yeryüzü...

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Bir dine mensup musun

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Agnostiğim :) Sen diyorsun ki saymış olduğum bu sistemler kendi kendine işleyemez bu düzeni idame ettiren birisi var yani olmalı diyorsun. Fakat bu senin varsayımın daha doğrusu çoğu dinin varsayımı yani kanıt değil

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Bilinemezcilik..
      Varsayım nedir?
      Varmış gibi düşünerek yola çıkma
      Bunca saydıklarımı zaten gözümle görüyorum
      Varsayım olabilmesi için benim öyle düşünmem gerekir
      Ama duyularımla algılayabildiklerimi neden varsayım olarak sayayım

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Ve fikrinin arkasında durup bana kanıtlamaya çalışacaksan veya ben sana kanıtlamaya çalışacaksam
      Her iki taraf da fikrini savunacak ve diretecekse konuşmanın anlamı yok bu konuda
      Dinde zorlama yok

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

hiçbir şey kendiliğinden olabilir hanfendi buna kaostan gelen düzen denilir. Mesela tüm alfabenin üzerinde yazılı olduğu toplar düşünün. Elimizde sınırsız sayıda var bu toplardan. Ve tamamen rastgele bir biçimde çekip atıyoruz durmadan. Sence anlamlı bir kelime çıkar mı? Düşük bir ihtimal mı? Peki ya sürekli toplar çekilmeye ve atmaya devam edersek ne olur? Ben söyleyeyim en sonunda bu ihtimal gerçekleşir ve toplardan anlamlı bir kelime çıkar. Kelimeyi bulduk diye durmuyoruz ve top çekmeye devam ediyoruz. Bir anlamlı kelime daha bulduk. Devam ediyoruz. Bir tane daha. Bir tane daha. Bir yerden sonra ne oluyor biliyor musun? Çıkan kelimeler bir örüntü yani düzen oluşturmaya başliyor. Belli sıklıklarla kendini tekrar eden bir yapıya dönüşüyor. Bunu da ben değil bizzat matematiğin ve istatistiğin kendisi söylüyor. Hatta bu matematiğe da kaos matematiği deniyor. Rassal olarak başlayan her yapı bir yerden sonra düzene evriliyor. Bu da şu sonucu çıkartıyor. Tanrı olmayabilir, her şey tamamen kendiliğinden olmuş olabilir :)

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Sen beyefendi
      Her şeye olabilir gözüyle bakmaya mahkum ediyorsun kendini
      İçerisinde harfler olan toplardan insanlar kelimeler üretebilir. İnsanlar..
      Sen söyle o zaman insanlar bunca şeyi yapabilir mi?
      Madem küçük tuhaf örnekler veriyoruz
      Bir bardaktaki suyu düşün içine tuz atıp karıştırıyorsun
      Tuzu bir zaman sonra göremezsin
      Ama tuzun orada olmadığını da ispatlayamazsın
      İster içip tadarak
      İster de kimya yoluyla buharlaştırarak bunu anlayabilirsin.
      Bu da şu sonucu çıkartıyor. Bizim Tanrıyı göremememiz varlığının olmayacağını düşüneceğimiz anlamına gelmez

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Kalıpsal yargılarının sonuna kadar arkasındaysan bunu sana anlatmamın bir anlamı yok

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Top ve harfi anla diye verdim 😂😂😂 Bundan çok daha büyük ve karışık şu an bu durum. Ayrıca ben tanrı yok demiyorum ki :) agnostiğim ben agnostik tanrı varda demez yokta demez. Fakat şu an tüm ihtimaller yarı yarıya gösteriyor ki tanrı olabilir de olmayabilir de. Fakat tanrı varsa bile dinlerin hepsi insan uydurması orası kesin :)

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

İstediğini düşün o zaman

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Düşünüyorum zaten :)

Yorumla
  • Gvbnm
    Gvbnm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Zaten ses verse herkes inanirdi. Önemli olan varlığına yarattiklarina bakarak inanmak.

1
    6 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Tamam da var olan bir şey ses çıkartır? Bu onun varlığına delildir. Eğer yoksa ve sessizliği bundan dolayıysa?

Yorumla
    • Gvbnm
      Gvbnm
      +1 yıl

Onun varlığı maddesel evrende degil. Bütün sıfatları maddeninde ötesinde. O yüzden ses beklemek bence biraz hafif kaçıyo. Ben kendim hislerimle yorumlarsam varlığın hicbir mantıklı kanıta dayanmasina gerek yok. bir yaratıcı varlığı kalben hissedilicek bişey. Ben herşeye gücü yetmeyen aciz bir varliksam ki doğa da oyle bunlari bir düzen içerisine sokan, isterse bozan herkesten herşeyden üstün bir varlığın olduğuna kanıt için yeterli bence

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Bu senin varsayımın. Bir kanıt değil. Ayrıca evrende düzen yok, fakat düzende kaos var.

Yorumla
    • Gvbnm
      Gvbnm
      +1 yıl

Benim yorumum demiştim zaten. Bence gayet mükemmel işleyen bir düzen var. Allah ben istersem düzenide bozarim diyip kaosu yaratiyor.

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Hayır öyle değil :) buna kaos matematiği deniyor. Önceden her şey kendiliğinden mi oldu diye sorsalar hayır efendim nasıl kendiliğinden olur derdim fakat okudukça, araştırdıkça insan ne kadar cahil olduğunu anlıyor.

Yorumla
    • Gvbnm
      Gvbnm
      +1 yıl

Kolay gelsin ozaman🙂

Yorumla
  • CptSimonRiley
    CptSimonRiley Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Sigara yakmak için balkona çıkmıştır gelir birazdan.

0
    2 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Elinde viski bardağıyla yukardan bizi izliyor kesin

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Aynen enayiler diyip içiyordur.

Yorumla
  • CounterOffensive111
    CounterOffensive111 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Sessiz değildir zira kitaplarıyla ve vicdanla seslenmiştir.

0
    0 Yorumla
  • miyavcıkkkkk
    miyavcıkkkkk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 94%
    +1 yıl

Agnostisizm benimsiyorum bu soruların hiç cevaplarını bulamadım...

0
    0 Yorumla
  • nedensizali
    nedensizali Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Aslında sesli ama biz duramiyoruz kulaklar sağır gözler kör çok uzun bir konu şimdi anlatırdım ama cidden aşırı yorgunum

0
    0 Yorumla
  • Sweetdreams1950
    Sweetdreams1950 Takip Et
    Master Yaş: 103 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Çünkü öyle bı varlık yokk

0
    3 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Ya varsa?

Yorumla
    • Sweetdreams1950
      Sweetdreams1950
      +1 yıl

Neden amaçsızca şeyler yapsın

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Ohaa acayip mantıklı bir şey söyledin şu an :)

Yorumla
  • Melek3545
    Melek3545 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 95%
    +1 yıl

Ne demek bu şimdi atesitmisi

0
    20 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Agnostiğim

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Türkçe konus loo

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Ya sektir et boş ver sen en iyisi

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür.

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Az önce baktım eee inanmiyosan bunu brn sana anlatmaya çalışsam seb yinede anlamazsin en iyisi kendin düşünerek aklını yorarak evrene kâinata bakarak öğrenmeye calis

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Copy paste yapmış hahahaha :) Sen yine de anlamazsınmış :)

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Kopyala yapıştır yapcam ne bekliyon evet senin gibi yüzlerce insan var hangi biri anladı sen anliycan

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Merak etme ben ilahiyat okudum ve medrese eğitimi aldım yani seni hoca diye okuturum rahat ol :)

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

O zaman niye bunu soruyon madem medrese eğitimi aldın

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Okudum, araştırdım ve sorguladım. Gördüm ki hatalıymışım. Bir yalana inanmışım, inandırılmışım.

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Medrese okuyan bir insan böyle olmamalı sen yanılmış olabilirsin senin yanilman bu durumu degistirmiyo daha medrese okudun o kadar ilim öğrendin ben sana saatlerce anlatsam ne değişicek tek ben değil diğer arkadaşlarin görüşü neyi değiştiricek hiçbir şeyi o yüzden tekrar kendin oku nerde yanıldıgina iyi bak onun üstüne dus

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Saatlerce anlatsam diyor hâlâ :) yahu senin anlatacaklarını ben zaten biliyorum. :)

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

O zaman bu postu açmanın amacı ne?

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Agnostizm bir tanrıyı yok saymaz, varda saymaz. Benim buradaki sorum : Tanrı neden sessizdir? Tanrının varlığını veya yokluğunu seninle tartışmak değil.

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Medrese eğitim aldın orada cevabı var

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Bana bak kardeşim Allah ile öyle konuşamazsin iyi gunler

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Son yorumumu niye sildin mübarek? :)

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Sanane

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Bakara Suresi / 103. ayet
      "Şüphesiz ki biz onları ibret olsun diye yarattık".

Bak bu ayet senin için inmiş :) zuhahahhaha

Yorumla
    • Melek3545
      Melek3545
      +1 yıl

Bunlar, hidayeti sapıklıkla; mağfireti azapla değiştirenlerdir. Ateşe karşı ne kadar da sabırlılar/dayanıklılar! (2/Bakara 175)
      Buda sana

Yorumla
  • riverpond
    riverpond Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 93%
    +1 yıl

Sessiz değildir ama sesi insani bir ses değildir

0
    11 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Nasıl bir sestir?

Yorumla
    • riverpond
      riverpond
      +1 yıl

Tanrı figürünü eli ağzı olan bir figür olarak düşünme evrendeki olan biten herşeyin enerjisinin başlangıç noktası yaratıcıdır. Mevsimsel döngülerde de günlük hayatta yaşanan tesadüflerde de yaratımın eli sesi vardır ihtiyaç duyduğunda tanrı seninle konuşur ben böyle düşünüyorum

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Bu senin varsayımın kanıt değil. Ayrıca diğer arkadaşlara da söyledim evrende bir düzen falan yok, kaostan gelen bir düzen var.

Yorumla
    • riverpond
      riverpond
      +1 yıl

Teoloji kanıtları olan bir bilim değil ki zaten? Kanıt olsa inanca gerek olmaz

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

İnsan kendini kandırıyor demenin farklı bir şekli mi bu? 😂 Yani tanrı falan yok :) hepsi insan uydurması şeyler

Yorumla
    • riverpond
      riverpond
      +1 yıl

Psikolojik bir yönle bizden daha büyük bir gücün varlığına inanmaya ihtiyaç duyuyor da olabiliriz evet bizi her zaman dinleyecek bir yaratıcı fikri rahatlatıcı olabilir ve dindar insanlar duaları kabul olmadığında da demek ki hayırlısı buymuş diye düşünür bu da bence psikolojik olarak iyi gelen bir şey. Bir yaratıcıya inanmak kişiye böyle bu anlamlarda iyi geliyorsa inansın tabiki

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Sen bir tanrıya inanıyorsun belli, peki bu tanrı neden insanı yarattı?

Yorumla
    • riverpond
      riverpond
      +1 yıl

Net bir inancım var diyemem ve açıkçası cennette yaratılan havva adem olayına inanmıyorum canlı formlarının gelişimine inanıyorum ama yazdığım gibi bizden büyük bir enerji varlığına ve o varlığın bizimle iletişim halinde olduğuna inanıyorum müslümanlık konusunda da emin konuşamam fakat oruç ve namaz ibadetlerini yine kendimce mantıklı buluyorum

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Seninkisi biraz daha spiritüel bir inanç. Ruhun varlığına, enerjiye, çekim yasasına falan inanınıyon anladığım kadarıyla.

Yorumla
    • riverpond
      riverpond
      +1 yıl

Ahiret inancım da var ben allahı bizi cezalandırmayı bekleyen bir bekçi gibi düşünmüyorum dediğin gibi biraz enerjisel bir inanç va tanrı figürü enerjiden başka ne olabilir ki bulutların tepesinden bizi dikizleyen bir adam olamaz yani 😅 allahın bize şah damarımızdan yakın olduğu söylenir insan bu kadar yakın olan şey bence sadece kendi zihinsel ve bedensel enerjisi olabilir

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Ruha inanıyorsun değil mi? Peki ruhun varlığına delilin nedir?

Yorumla
  • carsngirls
    carsngirls Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Var ama sessiz bence. 👌

0
    6 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Niye sessiz?

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Müdahale etmesine gerek yok, düzen takır takır işliyor.

Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Bkz. Kaostan gelen düzen...

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Deist misin acaba?

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

@tersbakiss evet. 👌

Yorumla
    • tersbakiss
      tersbakiss
      +1 yıl

Hmm

Yorumla
  • lllDeatmylovelll
    lllDeatmylovelll Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl

Oyle bisi mi var

0
    2 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

yok mu?

Yorumla
    • lllDeatmylovelll
      lllDeatmylovelll
      +1 yıl

Hayır

Yorumla
  • Kinyas22
    Kinyas22 Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 79%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 764 cevap paylaştı.

Kime göre sessiz?

0
    1 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Dünya da o kadar açlık, sefalet, sıkıntı, savaşlar oluyor. İnsanlar birbirine işkence ediyor, hayvana, bebeğe bile tecavüz edenler var.

Yorumla
  • mataracı
    mataracı Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Kafamda deli sorular

0
    1 Yorumla
    • _SevimsizSapiens_
      _SevimsizSapiens_
      +1 yıl

Eee sabah antrenmanı :)

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Tanrı neden sessizdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce tanrı neden sessiz? 28 cevap verildi
Sizce Tanrı var mı? neden bu kadar sessiz? 14 cevap verildi
Ya size tanrı neden sessiz bilen var mı? 15 cevap verildi
Allah niye hic bir seye karismiyor? 3 cevap verildi
Allah Neden Duymuyor? 7 cevap verildi
Allah neden kendisini göstermez? 22 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide her şey yolunda görünürken partnerin aniden ortadan kaybolursa ne yaparsın?
  • Anayasa Mahkemesi’nin süresiz nafakayı iptal etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Sabah insanı mısın, gece kuşu mu?
  • Öfkenizi nasıl dindirirsiniz?
  • Yaptığın işe göre, sen ne erkeği veya kadını olurdun?
  • Türkiyede hangi bölgedensiniz aslen?
  • Ömrünün sonuna kadar beyaz saten giysiler, ya da pembe sportif giysiler giymek zorunda olsan hangisini seçerdin?
  • Hayatınızda gerçekten güvenebildiğiniz biri var mı?
  • Patlıcan hariç bunlardan hangisini yersin?
  • 04.32 geceye bir şarkı bırakalım. Bir çift kulaklık sınırsız hayal gücü?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨