İnan bunu hiç saymıyorum ama ailem dışında özür dilediğin bütün insanlara karşı pişmanlık duyuyorum Bir de Rabbime karşı özür dilemek istiyorum geriye kalan pişmanlıklar benim için vakit kaybı veya özür dilemek tamamıyla vakit kaybet tim çünkü öyle insanlara öyle değerler vermişim ki zamanımı boşa harcadım
Hiç saymadım hatalı olduğum zamanlarda özrümü dilerim çamur atmak bana göre değil. Görseldeki yazı beni çok güzel anlatıyo öyle insanlar tanıdım ki hatalı kendileri oldukları halde pişkin pişkin üste çıkmaları her zaman günah keçisi senmişsin gibi davranmaları gerçekten insanı yıpratıyo tamamen hayatımızdan çıkarmamız da farz oluyo öylelerini...
Öylelerine mesafe falan hak getire direk çıkarıcaksın hayatından. Seni öyle bir manipüle ediyorlar ki ulan hata gerçekten bende miydi diye düşündürürler sonumuz tımarhane olmadan yallah demeliyiz...😄
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Bilmiyorum sayısını tutmadım ki :D ama ben haklıysam hiç kimseden özür dilemem kesinlikle sadece ve sadece haksız olduğum zaman özür dilerim ama hayatımda çok az özür dilediğimi düşünüyorum. bu da gerçekten de gerekli gördüğüm kişiler için geçerlidir. yani mesela bir kişiyi istemeden kırdıysam fark etmeden bir hatam olduysa o zaman vicdan azabı çekeceğim için mutlaka özür diliyorum ben. yoksa dediğim gibi kendimi iyi hissetmiyorum özür dilemediğim zaman. bu yüzden de genelde o an direk dilerim zaten, eğer o an özür dilemiyorsam zaten ben kendimi haklı bulmuşum demektir ki bu durumda pişman olmam çünkü haklıyımdır. ama kötülük yapmış bir kişiye kötülük yaparsam da özür dilemem çünkü hak ederler o kadar şey yaparlar sonra bir de bir şey olmamış gibi üste çıkmaları yok mu...
Sayısının bilmiyorum ama hayatımda birçok defa özür dilediğimi biliyorum. Bu konuda kesinlikle kendimi geriye çekmem eğer ortada bir hata ya da bir yanlışım varsa göğsümü gere gere o kişiden özür dileyebilirim. Ben asla özür dilemem tavrına girmek hiç hoş bir davranış değil. Zaten özür dilemenin de kötü bir tarafı yok. Hatalar biz insanlar için varlar ve biz de bir şekilde bu hataları telafi edebiliriz.
Sorunu görmeyi reddetmek, kaçmak ve çözüm için iletişime geçen tarafı suçlamak psikolojik şiddettir. Sorun çözme becerisi/niyeti olmayan kişiler özellikle duygusal ilişkiye uygun değildir.
Hatam varsa kabul eder çözüm için iletişime geçerim
hatalı olsam olmasam dilerim yolda birine çarpsam bile mesela bu yüzden 100 de olabilir 1000 de bilemiyorum özür erdemli bir davranıştır bunu söylemekten çekinmem de şöyle de bir istihdam var sevmedigim bir insansa eğer sırf egosu tatmin olsun diye asla özür silemem başımı koparsınlar yine dilemem ))
Hiç saymadım ama haksız isem kırdım isem muhakkak özür dilerim uğraş verir çabalarım.. ama egosu yüksek kibirli her konuyu kendi lehine çevirip süper manipüle eden kişiler var bunları çözdükten sonra hayatından kapı dışarı edeceksin.. yoksa daha çok Can yakarlar..
Özür dilemek kadar gereksiz bir şey yok. Hiç bir hatayı telafi etmiyor. Hata ya da yanlış yapma, özür de dileme. Gayet basit bir denklem. Ne bu mucize mi özür dilemek.
Bilerek kırmak, hata yapmak var, bilmeyerek de… bilerek yapılıyorsa zaten özürün bi anlamı yok ama bilmeden istemeden de bir insanı kırmış olabilirsin, öyle durumlarda özür dilenmezse çok daha büyük kırgınlıklar oluşur
Kolayina özür dilemem cünki ne konustuğumu secerim lakin %99.9 erkek haklida olsa karşi cins %99.9 hatalida olsa asla hatasini kabul etmezki. bende derimki kadinindan 2 kelimeyi esirgeyen erkek ve kadin mutsuz olur. öźur dilerim de gecc🙂
Çok kez saymadım 😂 Şu "özür dilemem haketmiştir" diyen tayfa ağır kekodur. İnsanım ve hata yapmak benim doğamda var. Yaptığın hatayı ucuz komplekse dönüştürmektense kabul etmek erdemdir.
Özür dilemek mevzu değil de, bazen gereksiz insanlardan dilediğime pişman olduğum oluyor. Sonra ben üzerime düşeni yaptım neyse, rahatlığı çöküyor üzerime. Rahatlıyorum.
Eskiden zırt pırt diliyordum hassastım, şimdi de yine umrumda olan insanlar var ama kolay kolay dilemiyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben bu yazılanı bizzat yaşadım. Uzak durma kısmı hariç. Zaten bu durumda uzak duramıyorum cünkü o hissettirdiği şey ne yaklaşmama ne uzaklaşmama izin veriyor
Hata yapmamaya dikkat eden bir insan olduğum için fazla özür dilemedim ama özür dilemem gereken yerde özür dilemekten çekinmem Özür dilemek erdemliktir
1 defa 😂 ilk okul yillarinda kizin yuzune kartopu atmistim anesi sikayete okula gelmisti o yillardan bu zamana kadar hic ozur dilemedim kabahatim yoktu cunku