Merhabalar Herkese 🌸

Dedikodudan daha kötü olduğun bildiğimden, hiç yapmadım🙄
Siz hiç taşıdınız mı, sonucu ne oldu?
Merhabalar Herkese 🌸

Dedikodudan daha kötü olduğun bildiğimden, hiç yapmadım🙄
Siz hiç taşıdınız mı, sonucu ne oldu?
Yapmadım ama o konuma düştüm, istemeden.
İş yerinden birisi geldi, ben o dönem işle ilgili olumsuz şeyler yaşıyordum onların nedeninin birisi olduğunu söyledi, ben de ona gittim dedim bu olayların nedeni senmişsin, öyle bir şey var mı dedim o konuyu konuştuk baya, hayır dedi inkâr etti kim söyledi sana bunu falan, ismini söyle kimseye gidip bir şey demeyeceğiz sadece kim çıkarmış bu lafı onu bilmek için soruyoruz dediler, ben de uzun süren ısrarlar sonucu ismini söyledim, onlar da gitmiş başkasına söylemiş falan derken, ben bana ilk başta söyleyeni ispiyonlamış oldum. Sonrasında çok pişman oldum, keşke hiç açmasaydım bu konuyu falan dedim ama iş işten geçmişti zaten, kendisine bir çok kez kusura bakma amacım benimle bir derdi varsa onu öğrenmekti konu uzadı, seni söylemek zorunda kaldım falan diye açıklama da yaptım aramız yine düzelmişti ama dediğim gibi ders çıkarmış oldum, öyle bir şey yaşarsam artık daha tecrübeli durumdayım yani.
yine bir benzerini de askerde yaşamıştım, silahçı olmuştum ben,2,5 ay falan silahlıktaydım, sonra komutan beni görevden aldı gece nöbetine yollamaya başladı 12 saat, yine bir arkadaş geldi bana senin silahlıktan alınman birilerinin işi falan dedi, kim dedim isim verdi birileri benimle ilgili kumpas kurup komutana beni şikayet etmişler öyle alınmışım, gittim sordum ben de söylediği kişiye, hayır dedi ben neden seni silahlıktan aldırmaya çalışayım, derdim yok seninle falan üstelik onunla aram iyiydi. O da isim sordu aynı şekilde o da demişti sadece bilmek için soruyorum falan söz vermişti kimseye bir şey söylemeyeceği ile ilgili, o da gitmiş söylemiş bana ilk bu lafı edene, yine ben o konuma düşmüş oldum falan işte. Yani bu olayların merkezinde ben vardım aslında, benim maksadım ismini duyduğum kişi ile konuşup bir derdi, sorunu varsa yüzüme karşı söylemesi olmuştu, maalesef yüzüme karşı bir şey söyleyen olmadı, doğru mu yalan mı bilinmiyor zaten, inkâr edildi gidip soruldu falan ben kötü konuma düşmüş oldum ikisinde de.
Hayır iki kişi arasında laf taşımadım ve bu tarz bir şey de hayatımda yapmam zaten. çünkü ben insanların dedikodusunu yapan birisi değilim ya da bir kişinin baykuş görevini de yapmam yani bir kişi kendisi söylemeli ne diyecekse bana söylememeli çünkü o insanlar arasında ki olay beni hiç ilgilendirmez yani umursamam bu yüzden de böyle bir şey isteyen olursa ben kesinlikle görmezden gelirim ve hiç bir şekilde umursamazdım. ben de hayatımda hiç bir azman başkasına laf taşı demedim. yani iki kişi olduğu zaman 3. kişiler araya girmemeli diye düşünüyorum. zaten iki yüzlü de değilim bu yüzden de ona farklı başkasına farklı da davranmazdım ben hayatım da neysem o olurdum sadece açık sözlü ve dürüst olurdum kesinlikle.
Sadece 1 kez yaptım. Birbirlerine girdiler çok da güzel oldu😂
Birisi benim hakkımda olmayan bir şey söylemiş yaymıştı etrafa.
Ben de sen misin öyle yapan deyip onun söylediği lafları ortaya döktüm.
Hiç pişman değilim.
Şimdi ikisi de birbirinin kıçına girip duruyor😂
Evet bunu çok kez yaptım. Çoğunluğun da yaptığını ama söylemeye çekindiğini düşünüyorum. Herkes bunu az ya da çok yapıyor iki kişi arasında laf taşıyor ve hatta bazen bunun farkında bile olmuyor
Cevap
30Cevap
Hiç laf taşımadım, taşıyanlarla da işim yok. Bunu bana yapanlar oldu şu an hayatımda değiller. Karakteri kıvrak insanlarla yapamıyorum.
Hayır. Laf taşımak değil ama bir insanın yediği bir nane varsa karşı tarafı üstü kapalı uyardığım olmuştur. Keyifli akşamlar.
İki kişi arasında laf taşıyan insanlara laf verenler de o üçlüye dahildir, o laflar zaten duyurulmak istenir, laf taşıyan sadece adi bir piyondur.
Evet kimisi de bilinçli yapıyor doğru. Bir de saf kalbiyle inananlar da var.
En doğrusu tek kelime etmemek.
Benim lafım taşıyan oldu hatta Ss taşıyan da oldu. Bunun üzerine bende yapmak istedim fakat benlik olmadığını fark ettim
En iyisini yapmışsın. Asıl böyle durumlarda doğruyu tercih edebilmek önemli.
Biliyor musun benim lafımı Ss simi taşıyan da bana çok laf taşıdı ama hiçte fark etmedim yarın öbür gün benim lafımı da taşır mı diye. Ama dedim ki inşallah çıkar o insandan ondan olmasa çoluğundan çocuğundan, akrabasından birinden çıkar inşallah dedim. Çünkü canım yandı benim canım.
Hiçkimse yaşattığını yaşamadan olmuyor merak etme illa çıkar.
Yapmışımdır yalana gerek yok herkes yapmadım yapmam der şimdi aynen
Ben çok dikkat ediyorum valla ama dürüstlüğün için tebrik ederim. Çünkü cidden böyle sorularda büyük bir çoğunluk yapmadığını iddia ediyor aidjahs
Duyduğum kötü bir konu öldü onu dahi konuşmadım.. çünkü anlattığım şeyin faydasi var mı Yok.. zararı olabilir mi evet o zaman bende kalmalı derim kimseye faydası yoksa komusmamy
Yapmadım desem yalan olur ama şunu da unutmamak gerek; senin başkasının lafını taşıdığın kişi, senin lafını da başka bir kişiye taşır.😂
Hiç taşımadım ve bu benim en sevmediğim şeylerden birisidir, genelde bana söylenen şeyi orada unuturum..
Hayr taşımadım
Şimdiki yeni dedikodu modası
ekran görüntüsü atıyorlar
Ucuz işler uğraşmam..
Kardeşlerim arasında yaptım djkdkd, Ama bi arladaşımdan bi arkadaşıma taşımak gibi bi adilik yapmadım fakat bana yapıldığını çok sonradan anladım
Kardeşi kardeşe düşürmek bu olsa gerek quxhwhxdhwh
Onlarda bana yapıyor çünkü 😂😅
Bunu daha çok kadınlar yapar, bir de emekli dayılar :)
Asla yapmadım, yapmamda. Öyle yapanlarıda hayatımdan çıkardım.
sevmediğim iki kişi arasında laf taşıyıp aralarında kasıtlı kavga çıkardığım doğrudur 😏
Aaaa cık cık cık aidjwjsw ayıp
taşıdım. hatta iki sülaleyi birbirine düşürmüşlüğüm var
Ahdjwjdhwhzhsh
Yok , şeffafım ben olduğu gibi söylerim yüzüne. Kralı konuşamaz bana sonra
Lisedeyken o ne ki tüm okulu birbirine katmıştım herkes birbirine düşmandı ama iki taraf da beni seviyordu ehhsh
Eğer Hayati Bir tehlike Yoksa yani Allah korusun cinayet ölüm kalın değilse hiç kimseye karışmam ya ilgilenmem de yani duymam Bana ne ya
-taşımadım, taşınan ortamda durmam... yarın bir gün benimde arkamdan taşınacağını bildiğimden mesafeli olurum..
Taşımadım sevmiyorum insanların dedikodusunu yapmayı, bu yüzden sıkıcı biri olsanda bana göre değil.
Çöpçatan dedidoki isbiyon benim bölgem değil. Bizde bir ata söz var ( diline sahip çık...)
Evet, bunu yapmasaydım gerçekleri öğrenemezdim. Öğrendim ve ilişkimi direkt kestim yalancı olanlarla
Asla yapmam yapanı da sevmem uzaklaştırırım çevremden
yapmadım bellik bir huy değil allah muhafaza sjsjsjjs
Hayır dedikodu sevmiyorum hiç laf taşımak da dedikodu sayılır bana göre hiç hoş değil
bunlar gereksiz ieyler o yüzden hayatından gereksiz insanları çıkar
Yok öyle şeyler yapmam kesinlikle
yok tatlım ama damarıma basarlarsa olabilir
Hayır yapmadim
Yok işimiz olmaz gari
asla yapmam böyle bir şeyi asla
Hayır öyle bir şey yapmam
Hayır.
Yapmam mı iki arkadaşımi birbirine düşürdüm ö zaman komik olduğunu düşünmüştüm ama zamanın her şeyi öğrettini anladım
Tasıdım ama güvenilir kişilere bu yüzden hic patlamadı :(
Hayır en sevmediğim sey
Yani yok diyen ede olmuştur illa
Hayır , kaypak değilim
Hayır yapmıyorum öyle şeyler 😊
yaomadim yaa yapmam da
Ay yok korkarım ben😨
Yok hiç yapmadım
Of evet yapmıştım
Herkes taşımıştır
Taşımadım.
anne baba arası tasırdım küçükken