Size göre hangi kişilik özellikleri insanların hayatta başarılı olmasını sağlar?

Size göre hangi kişilik özellikleri insanların hayatta başarılı olmasını sağlar?

Bana göre bir insanın karakterli olması başarılı olmasını sağlar yani aslında bunu her şekilde iyi olan kişilik özellikleri ile düşünebilirsiniz bence. yani dürüstlük insanlara yardım etmesi iyilik yapması gibi özellikler her zaman insanı diğer insanların gözünde iyi birisi yapar bu da başarılı olmasına neden olur hayatta. bunların dışında bence bir insanın vaz geçmemesi her zaman için mücadele etmesi de kesinlikle buna dahil edilebilir çünkü hayatta başarılı insanlar baktığım zaman ben genelde vaz geçmediklerini sonuna kadar gittiklerini görüyorum ben de öyleyim zaten. Hedeflerine ulaşmak için sabırlı ve kararlı bir tutum sergilemek, başarılı olmak için önemli bir özelliktir. Kendine güvenen insanlar, zorluklarla başa çıkmak için daha iyi donanımlıdır ve daha iyi sonuçlar elde ederler. İstekli olmak, hedeflere ulaşmak için gerekli olan öz disiplin ve azim gibi diğer önemli kişilik özelliklerini de içerir.
Cevap
2Cevap
Hırs ve çalışkan olmak bana göre başarıya doğru götüren iki kişilik özelliğidir
Zeki, istikrarlı, hırslı, kontrollü, idealleri olan ve çalışkan insanlar başarılı olabilirler diye düşünüyorum. Keyifli geceler.
Özgüven, sağlam bir karakter yapısı, duygularını dengede tutmak, dışa dönüklük, sosyallik..
Aslında çok fazla var ama birkaç tanesini yazacağım: saygı, özgüven, zeka, ikna kabiliyeti, yetenek, azim, açıksözlülük, kararlılık...
İlginç hırs yerine azim diyen nadir kişilerdensin 🙃
Öyle düşünüyorum çünkü hırs tehlikelidir kişinin kendisine de zarar verir 🙃
İlginç siz de benim gibi 🙃 bu emojiyi kullanan nadir kişilerdensiniz
kesinlikle hırs insana her şeyi yaptırabilir ama azim öyle değildir ayrıca gerektiği yerde bırakmayı bilmeli insan hırslı insan bunu bilemez ama azimli insan bilir :))) ben o emojiyi sık kullanırım :D
Ben de 🙃👍
🙃👍
İstikrarlı ve hırslı olanlar. Hırs ben de zerre yoktur mesela, öyle bir yapım yok daha doğrusu. Belki her şeyin sebebi budur djdj
bana göre hırs iyi bir şey değil azimle hırs arasında ince bir çizgi var. Birinin hırsı yüzünden uğraşıyorum mesela :)))
Dozunda olması kafi tabi, fazlası muhakkak zarar.
hırs insana her şeyi yaptırabilir ama azmetmek öyle değil
Azıcık ondan azıcık bundan harmanlansa iyi olabilirdi fjfj
haahah ortaya karışık diyorsun :D hırslı insan nerede bırakacağını da bilmez evet azim hırsı dengeleyebilir belki :D
Bence de öyle olur, bir şeylerin farkında olan kurar en azından o dengeyi.🤷♀️
o hangi tarafın ağır bastığına bağlı
Kendine karşı öz saygısını kendi için en iyisini yapmaya özen gösteren insan. 😌
*öz saygısını koruyan /
anladım zaten merak etme öğretmen hanım :D
Ben Edebiyat öğretmeni olduğum için yazıma imlaya dikkat eder dipnot düşerim. :d
Yani diyorsun ki bana yorum/görüş yazarken imlana dikkat et :P
Özgüven, hırs, azim, inatçılık temelde bence. Tabi bunların aşırısı insanı aşağı çeker, olması gereken çizgide tutabilmek asıl mesele.
Geçmiş veyahut gelecek ile ilgilenmeyip anda kalanlar ve o anı odak noktası haline getirenler, bence bu kişiler için başarı kaçınılmaz olur.
Mücadeleci, kendini bilen hangi doğrultuda gideceğini bilen , hırslı
Hırs ve zeka dedin bence Kris Jenner dediğin her şey bu kadında var bu kadın çok fena..
Merhametli
Empati kurabilen
Cesur
Çalışkan
Ne istediğini bilen
Vefalı
Kesinlikle azim ve disiplinli çalışan bir insanın başarısız olma şansı yoktur er ya da geç başarıya ulaşır
Kesinlikle özgüven her şey'in başı ve sonu.
sadece özgüvenle başarılı olunmaz herhalde :)))
Özgüvenle başarı yolunda ilk adım atılır sonra yetenek devreye girer eğer özgüvensizsen yeteneğin tek başına seni kurtarmaz.
yetenek, azim, çalışkanlık bir de analitik düşünme eklesek tadından yenmez bence
Kararlılık, disiplin, ciddiyet, odaklanma ve otorite..‽
Sorumluluk sahibi olmak.
Disiplinli olanlar bence
İstikrar, ozguven, sabır.
Özgüven, hitabet ve güzel siyaset yapabilme
Hırslı olması bence
hırs mı azim mi cadı hanım :)))
İkisi de khjk
ikisi biraz zıt şeyler ama :D
Hayır bence bir anlamda yakınlar
Güzel bir şeye hırslanırsan
O hırs Azime dönüşür zaten
İşte o anlamda ikisi de olabilir
hırs sonu gelmeyen bir istek bu da her şeyi yapmaya itebilir bir insanı başkasının başarısının üstüne komaya çalışmak gibi ama azim öyle değildir kafana koyduğun bir şeyi yapmak için elinden geleni yaparsın ama kendin yapmaya çalışırsın başka yollara kaymazsın
Hırsı güzel kullanabilmekte mesele bence onu sen olumlarsın ve işe de yarar hedefe ulaşma da
Ben bu şekilde düşünüyorum
Valla ben iş hayatında görüyorum da hiç iyi bir şey değil.
Okul hayatında güzel bence iş hayatını bilmiyorum ama
İş hayatında hırslı insanlar ayağını kaydırmaya çalışabiliyor maalesef :))) okul hayatında da gördüm :D kendilerinden daha yüksek not aldım diye konuşmayı kesenler arkamdan iş çevirmeye çalışanlar tehdit bile aldım döveceklermiş beni :D neymiş derste çok soru soruyormuşum :D gelen gelsin yerim belli yurdum belli hodri meydan dedim kimse gelmedi :D
Korkaklar işte khjk
O tip mallar var evet bende o tipleri hayatımdan çıkartıyorum
Benim demek istediğim bir şeyde başarılı olmak için hırs yaparsın ve çalışırsın burada işe yarar yani birilerine zarar vermeye başladığında hırsı olumsuz yöne çevirirsin
Ben sadece olumlu açıdan kullanıyorum
Vazgeçmemek lazım ✨
ooo sen yaşıyor muydun ya :D
yok değilim :P
benim orada ne işim var :o
nerede yakalandım :o
Yolda yakalandığıma göre gidememişim :(((
ne kadar yakın :P hisleirn ne kadar kuvvetliymiş görelim bi :P
çok varmış o zaman :P
sağol ya :D
çok naziksin :D
diğer özelliğin neydi :P
nerede çokluk orada karışıklık demişler :P
gerçek hayata geri dön diye :P
hayallerini güncelle sen de :P
Update güncellemek demek zaten 🤪
öyleyimdir huyum kurusun :P
Hırs bence.
hırs mı azim mi :O
ikisi de bağlantılı
ikisi farklı şeyler ikisini ayıran çok ince bir çizgi vardır :)))
İleri görüşlü olmak.
dürüst azimli ve cesur
Unutmak ve hadi ordan etmek
Ufku açık insanların
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?