Mutlusunuz hayalleriniz var ailenizin biraz üzerinden elini çekmek istiyorsunuz fakat sizin mutluluğunuzdan onlar mutlu değil mutlu olduğunuz şeyleri mi seçersiniz ailenizin dediklerini yapmayı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir yerden sonra aileyi bırakıp önceliği kendine veriyorsun çünkü bir yerden sonra kendi hayatım olsun istiyosun o yüzden kendi mutluluğuna da erteleme
011 Yorumla- +1 yıl
Şuanda tam olarak bu şekildeyim bu yaşıma kadar ne isteseler yaptım hep mutsuz oldum acı çektim anlamadılar şimdi önceliği kendime vermek istiyorum aslında ben ne severim neler hoşuma gidiyor anlamaya çalışıyorum çünkü hep bunları bastırmak zorunda kalıyorum kendime değer vermeye çalışıyorum ama bunun karşılığı bir sürü laf kavga ve tehditle bitiyor
- +1 yıl
Evet bende yaşadım bu durumu iyi bilirim daha kendini bile tanıyamaz oluyo insan bende ne yaptım biliyomusun iş bulup başka şehre gittim kendimi bulmak tanımak için kimseye hesap sormamak için sende yapabilirsin🤞
- +1 yıl
Bunuda düşündüm iş imkanlarına burada baktırıyorlar korkuyorum acaba yapamaz mıyım diye yoksa gidip başka yerde işimi yapıp kendi hayatımı kurmak istiyorum ama bilmiyorum üniversite sınavını tekrar kazanıp gidemezsem diye çok korkuyorum çünkü uzaklaşmaya çok ihtiyacım var
- +1 yıl
Kazanacaksın başka ihtimalin yok daha dünyadan alacakların var senin unutma bunun mücadelesini veriyoruz biz ayakta kalıp hayattaki pastadan dilimimizi almak için. Hayat vermiyo herkes altın tepside de doğmuyor o yüzden biz çabalıyoruz hayat bir yerde aciyo kapılarını. Sende kötü düşünme az kaldı de kendine cikmaya çalış çabala ve inan çünkü dediğin gibi uzaklaşmaya ihtiyacımız var artık tehtit istemiyoruz birisine hesap vermekte o yüzden ayaklarımız üstünde durmalıyız
#umudunukaybetme🤞 - +1 yıl
Evet çok güzel yazmışsın bir nebze umut oldu içimde teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte evde sorunlar olunca yoruldum artık tam ders çalışıcam sorun çıkıyor çok düşünmekten de odaklanamıyorum diğer olay morelimi bozduğundan keşke mutlu olunca anlasalar aileler kendi hayallerindeki hayatı yaşamak için zorlamasalar bizi ben annemin hayalinde ki hayatın askini biraz bile yapsam çok kötü biri oluyorum onun için geçen gün Allah uzun ömür versin dedi ona duygularımı hayallerimi vs yazınca mutluyum falan demiştim
- +1 yıl
Onun istediği gibi hayatı yasiyomus gibi göster ama kendi hayalinden git.. kendi hayalin için çabala onlar konuşur onlar hep konuştu.. seni mahallenin zeki çocuğu ile de kiyasladilar ama bilmiyorlar ki o çocuğu da başka biri ile kıyaslıyorlar o yüzden bu döngü bitmez madem evde sorunlar bitmiyor al defteri git kütüphaneye orada çalış amacın kazanmak olduğunu unutma.. yoruldun evet o yüzden basarmaktan başka çaren kalmadı unutma :))
- +1 yıl
Sen şimdi nasılsın napıyorsun mutlu musun
- +1 yıl
Mutluyum tabi ki 8 aydır kimseye hesap vermiyorum aldığım maaşı istediğim gibi yiyorum kimseye eyvallahım yok kazandığım kadarım memurumda çok şükür çeviriyorum canım sıkkın olduğunda ayağa inip yürüyüş yapabiliyorum gece sahile inip denizi izleyebiliyorum mesela ya da uzakta olduğum için ailem gelemiyo kafama göre takılıyorum. Ahdım vardi zaten ben onu bekledim tam 4 sene sıra sende..
- +1 yıl
Çok güzel bir his ya ben hep yanlarındayım uzaklaşmamı istemiyorlar bu şehir her şey yoruldum uzaklaşmak istiyorum desemde anlamıyorlar işte tatile gittim ilk defa tek başıma izin verdiler oda dayıma işte o kadar huzurluydum ki çok güzel bir histi yürüdüm yeni insanlar tanıdım en önemlisi benimle aynı şeyleri seven insanlar olduğunu gördüm aslında ailemin dediği gibi saçma şeyler olmadığını çok güzeldi tekrarına ve sürekliliğine ihtiyacım var
- +1 yıl
Hatta farklı şeyler görüyorsun yeni insanlar tanıyorsun kitap gibi insanlar konuşmak tatlı geliyo yeni şeyler öğrenmek yeni tecrübeler edinmek insanı olgunlaştırıyo bencede öyle o yüzden bu hayallerin için çabala devam et az kaldı bırakma olacak :))
- +1 yıl
Teşekkür ederimmm
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
İlk önce sevdiğin kadını alırsın onlar istemez tabi sen getirirsin zamanla ailen de sever ve tekrar mutluluğunuz birlikte devam eder sorun kalmaz
02 Yorumla- +1 yıl
Sevdiğin kızın ailesi seni istemese ama kız seni çok seviyorsa vazgeçer misin çabalar mısın ya da tam tersi olsa senin annen asla istemezse ama çok seviyorsan aşıksan ona yinede karşına alır mısın aileni
Gizli Üye(18-24)+1 yılAile yapısı çok değişik sanki dünyaya gelmeyi ben seçtimde ömrüm boyu aileye bağlı kalayım üni sınavında sonra aile hayatı benim için bitiyor ondan sonra kendi yoluma.
014 Yorumla- +1 yıl
Demi aile bence iyi şeyler yaptığını sanan ama en büyük kötülüğü yapanlar herkes için aynısı değil ama sürekli istediklerini yapmaktan yoruldum hayallerim sevdiğim şeyler onlara çok ters bu yüzden sürekli ters düşüyoruz mutsuzlar aramız açılıyor ama bende onları hep mutlu etmeye çalıştım seçtikleri okullarda başarı ile vs ama yaranamıyorum sürekli bana yaptıklarını söyleyip nankör diyorlar yani bakma bir şeyler alma okutma gibi
Cevap sahibi+1 yılSevdiğin şeyi yap hayallerin için yap yaparken yanında kendini garantiye alacağın şeylerde yap ortada kalmamak için yani hayallerine giden tek yol olmasın bir sürü olsun ben öyle yapıyorum kendimi daha iyi hissediyorum özgürlük çok önemli bişey
- +1 yıl
Hayallerimin arkasında durmaya çalışıyorum ama sürekli beni yargılıyorlar evden atmakla tehdit ediyorlar onlarla böyle olmak istemiyorum ama bu her şeyiyle beni çok etkiliyor anlamıyorlar
Cevap sahibi+1 yılO zaman evden uzaklaş
- +1 yıl
şu an o güvencem yok öğrenciyim hala o yüzden bunu yapmak benim için sorun olacak
Cevap sahibi+1 yılNe öğrencisisin ben şimdi lise sonum güzel okulum vardı ayrıldım açığa geçtim bu yıl yks girecem aile evinden vınn
- +1 yıl
Üniversite öğrenciyim bende uzaklaşmamın başka yolu olmadığındn tekrar dgs ye hazırlanıyorum yanlarından uzaklaşmak istiyorum bir kere dayımın yanına tatile gittim başka şehir kimse yok boş boş yolda yürüdüm çok fazla huzurluydum hala o his içimi kıpır kıpır yapıyor ama üniversitemi bile başka yerdeyken yanlarındakine aldılar her şeyi denediler almak için
Cevap sahibi+1 yılNe yap et uzaklaş ailenden.
Cevap sahibi+1 yılAile bir yere kadar önemli bu hayata bir kere geliyosun
- +1 yıl
Evet bu yaşlarımıza bir daha dönemeyeceğiz bir şeyler yaşamadan geçiriyorum çok üzülüyorum bu durum beni depresyona sokuyor
Cevap sahibi+1 yılEvden uzaklaşssss
- +1 yıl
Umarımmmmm çok ihtiyacım var çok fazla var hemde
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcımiz olsun:)
- +1 yıl
Amin inşallah
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılMutluluğumu seçerim direkt.
014 Yorumla- +1 yıl
Sizin mutluluğunuz onlara uygun olmadığı için mutsuz oluyorlarsa onlar mutlu olsun diye vazgeçince mutsuz oluyorsanız ne yapardınız onlara uygun değil bu durum aranızı açıyor
- +1 yıl
Farkındayım, onlar üzülecek diye bende üzülücem tabiki ama onları dinlediğimde onlara uygun olan bana olmadığı için yine üzülücem. İki türlüde üzüntü söz konusu ama kendi seçtiğimi yapacağım için tesellim o yönde olurdu. Öbürü uçsuz bir mutluksuz hem ailenle en ufak bir sorun olduğunda "sizin için şundan vazgeçtim" diye geçireceksin içinden ve karşılığı "yapmasaydın" olur sadece. İnsan yapmadığına daha çok pişman oluyor. Hata olsa bile senin hatan baskasının değil. Kendi doğrusunu yap millete göre doğruyu değil daha az üzülürsün
- +1 yıl
Çok güzel yazmışsınız evet bazen söylüyorum mesela diyorum üniversite sizin için uğraştım geldim yanıza bize mi yaptın bizene falan diyorlar onlar için dümdüz hayat yaşa oku çalış onlar için uygun olan biri ile evlen evden git bu kadar öyle çıkmaza düştüm ki düşünmekten yoruldum artık mutluluğum karşılığı mutsuzlukları hayatımdaki insanlada mutluyum ama onlar ona da değil hayallerinde ki farklıymış kendime eşit olmalıymış mimar mühendis olmalıymış
- +1 yıl
Kimse seni senden daha iyi bilemez. Benimkilerde zaman zaman en basit örnek bir takı " o senin zevkin değil" diyor. Abi ben almışım onu kendime yani zevkim ki onu almışım benim keyfimi benden iyimi biliyorsunuz? En basit örnek bu, bunu istediğin şeye örnekle. Böyle şeylerde bende geriliyorum. Seni anlıyorum o yüzden. Kimsenin hayalini canlandırma gibi sorumluluğun yok. Kendileri mühendis bulup evlenebilir 😂 Sen nasıl mutluysan onu yap. Oldu da uygun olmadı sana en azından yaşamış tecrübe etmiş oldun aklında soru işareti acaba? kalmamış olur.
- +1 yıl
Evet ya mesela ablamın nişanı var elbise beğeniyorum çünkü tarzım zevkim o zorla kendi istediklerini aldı annem ve cevabı şuydu benim param ne istiyorsam onu alırım sende onu giyersin geldi elbise giymedim mutlu olmadım şimdi benim istediğim alındı çok saçma değil mi defalarca da elbise iade ettik bu yüzden bir şey oluyor çok seviyorum diyorum sen sevmezsin ki onu diyor annem oysa çok seviyorum onun kafasında ki ben galiba sevmiypr
- +1 yıl
Aşkım sevmemek değilde belirli yaş üstü insanlar anne babamız gibi böyle oluyorlar. Geçmişte öyle görmüşler onu uyguluyorlar sadece. Senin basına bir şey gelse önce onlaar koşar sevmemek değil bu o yüzden. Senin yapacağın tek şey "bunlar böyle ben bunları böyle kabul ediyorum ama kendi bildiğimi yapıyorum" olmalı. Onları değiştiremezsin ama sende kendinden ödün veremezsin vermemelisin. Onlara tamam de haklısın de bildiğini oku ama tartışmaya girme çünkü kazanamazsın hep haklı olan onlar olur 😂onlara ok de istediğini yap çözüm bu.
- +1 yıl
Bende öyle yapmaya çalışıyorum ama işte Allah uzun ömür versin diyor annem keşke evladım olmasaydın vs ve bunu sevdiğim şeyler ve sevdiğim insandan dolayı diyor yoksa okudum güzelce hep en iyi puanlarla belgelerle geldim spor yaptım en iyi şekilde yapıp gururlandırdım kötü hiç bir şeyim olmadı ne deseler yaptım ama şimdi işte hep sonu kavga gürültü hüsran
- +1 yıl
Onca şey yapmışsın övdüler mi? Takdir ettiler mi? Onca yıl bir sürü başarı vs iyiyken şimdi bir kişi seçimin yüzünden mi kötü oldun? Onca zaman yaptıklarını çöpe attılar bak tek hatanda. (Hata dedim ama onlara göre hata, yoksa hata tabiki değil.) Hataysa bile müsade etsinlerde onca şeye karşı seninde hata yapma lüksün olsun. Sen melek misin? Sen de hata yapacaksın yapta zaten.
- +1 yıl
Bende buna üzülüyorum işte onca şey yaptım çevremde ki arkadaşlarım barlarda geziyordu her gün başka erkeklerle öyle biri olsaydım iyi mi olacaktım okulumu okudum evimden okuluma gittim hep hiç kötü bir şey duymadılar hocalarım sporcular hep överdi ama bir anda bir seçimin karşılığı evlatlıktan reddedilmeye kadar geldi
- +1 yıl
Anne bazı şeylere tamam desin ( arada dışarı çıkmam birinden hoşlanmam gibi) şimdi tek bir erkeğe yok diyor diye anne en kötü oldu umrumda değilsin defol git evden dedi bana bugün oysa bende ne yaptıysa karşılığını eğitimimle sözünden çıkmamakla verdim ve dünyaya gelmek tercihim değildi ki anne olarak bunları zaten yapması gerekmiyor mu
- +1 yıl
O bahsettiğin gibi biri olsaydın ağızlarını açamazlardı sana emin ol 😂 Sen bunca yıl iyi güzel yaşadığın için ailen alışık değil bunlara. Onlara ters geliyor sanırım. Senden görmedikleri şey bunlar, normal mi tabiki normal olması gereken bu ama ailen alışık değil. Ve tepki vermeyi bilmiyorlar beddua ediyor anca. Sağlıklı davranmıyorlar ama bu seni sevmedikleriyle ilgili değil. Konu senden bağımsız bence ailen sağlıklı düşünmüyor sadece. Niye beni görmüyorlar niye böyle yapıyorlar suç bende mi diye düşünme yani.
- +1 yıl
Bakmayacaksa doğurmasın bu kadar basit. Ve anne olan o, sen değilsin. O seni düşünmek zorunda ama sen onu düşünmek zorunda değilsin. Herkes kendi yavrusundan sorumludur. Anne olmayı o seçti sana sormadı. Vazifeleri var bunları unutmuş dediğim gibi sağlıklı düşünmüyor sadece. Gidemeyeceğini biliyor vazgeçirmek için öyle diyor pes et diye. Yıldırma politikası düşme bunlara dedikelrini de ciddiye alma. Anneler şey der mesela "sütümü helal etmem" böyle iğrenç bir söylem olamaz. Çıkmaza sokmak bu. Bunu sevmediği için değil vazgeçirmek için taktiği o. seninkide onu yapıyor duyma aldırma o yüzden
- +1 yıl
Benim hep sevdiğim şeyler hayallerim aynıydı hep bastırıp kendi isteklerini yaptılar sporda iyi yerlere gelmiştim klüp teklifleri aldım liselerden burslar bir sürü şey yok dediler yaşadığım şehrin en kötü lisesine verdiler bu tarz şeyler şimdi sesimi çıkarıp üzülüyorum diye hayırsız evlat oldum ve evet onların hayalinde kızları ile benim hayalim farklı ben yaşayıp gezip görmek istiyorum onlara görede tam tersi olmalı
- +1 yıl
Ailen senden aksini görmemiş hep uysal söz dinleyen olmuşsun şimdi yetişkinsin kendi söz hakkını alınca şoka girmişler kabullenmiyorlar bunu durum bu. Olay manita olayı değil kıyafet alsan aynısı olur. Sen yetişkinsin artık onlarda buna alışacak biraz sancılı olacak ama alışacaklar. Sen isteklerinden vazgeçme. Sen onları dinler pes edersen hayatına her an her zaman karışırlar. İplerni kendi eline al artık. Şimdi zor ama biraz diren bi zaman sonra rahat edersin yoksa bu sorunlar ömür billah bitmez.
Gizli Üye(36-45)+1 yılO yüzden ailemin mutluluğunu seçtim
06 Yorumla- +1 yıl
Ailenizin mutluluğu sizin mutluluğunuz mu
- +1 yıl
Onlardan farklı hayaller vs sahip değil misiniz
Cevap sahibi+1 yılEvet kesinlikle o yüzden karıyerimi kenara bıraktım
Cevap sahibi+1 yılKendi isteklerimi kenara bıraktım
- +1 yıl
Gerçekten mutlu musunuz sevdiğiniz şeyden vazgeçmişsiniz yanlış bir şeyse olabilir ama gerçekten seviyorsanız ve aslında kötü de değilse bu durum yine mutluluklarını mı seçersiniz
Cevap sahibi+1 yılEvet ailemin mutluluğunu tercih ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılMutluluk.
00 YorumlaMutluluk.
026 Yorumla- +1 yıl
Peki bu durum ailenizle aranızı açacaksa ama onların istediğini yapınca mutlu oluyorsanız ne yapardınız
- +1 yıl
Mutsuz*
- +1 yıl
Şuanda mutlu olduğum şeyleri yapmak istiyorum ama asla anlamıyorlar nankörsün diyorlar sevdiğim şeyle onlara boş geliyor evlatlıktan reddediyorlar bazen oysa lise de zorla bir yerde okuttular çok kötü bir hayat yaşadım ağladım ama zorla okudum üniversitede zorla yanlarına kaydımı aldırdılar derece ile bitirdim geçtim ama hep yaptıkları iyilikleri aslında yapmaları gereken şeyleri anlatıp nankörsün diyorlar onlar mutlu olsun diye çabalarsam ben çok mutsuz oluyorum ne yapacağımı şaşırdım
- +1 yıl
Bütün bunların benim iyiliğim için olduğunu söylüyorlar şu an sevdiğim kişiyide kabul etmiyorlar benim için daha farklı hayalleri varmış
- +1 yıl
Sıradan bir erkek beyefendi biri benimle yaşıt onunla çok mutluyum ama aile baskım olunca korkuyorum ve ondan kaçmaya çalışıyorum çok mutsuz oluyorum ama ailemde beni reddetmekle tehdit ediyor o zaman çok üzülüyorum o hep yanımda olduğunu elbet kabul edeceklerini söylüyor ama ailem yani annem hiç öyle olacak gibi değil benim adıma hayalleri var sürekli nasıl biri ile evleneceğimi düğünümü mesela düğünün sadece şurada olacak ilerde diyor ama benim hayalim sevdiğim şey o değil yok değince nasıl diye kızıyor
- +1 yıl
Yani öyle söylüyor
- +1 yıl
Diyor ki bana her şey düzelicek bana güven elimden geleni yapacağım benden uzaklaşma diye her şeyi yaparım şu an çıkıp gelirim dersen ben buradayım seni de almaya gelirim diyor
- +1 yıl
Eğer bir şeyi cidden istiyorsa onu yapana kadar zorluyor ve oluyor her zaman bir şeyi isterse o kesin oluyor
- +1 yıl
O yüzden bana diyor ki istiyorum ve olacak seni seviyorum yanındayım üzülme diyor ben zorluk çekiyorum oda çekiyor onada yansıtıyorum sürekli annemle kavga halinde olduğumda
- +1 yıl
Bu soruyu sordum aile bir yere kadar elbet yanlarından gideceğim mutluysam mutluyumdur karşı gelemez bana karışamaz diyor anneside kardeşide böyle söylüyor o istiyorsa karışmamıza izin vermez diyor
- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Evet işte bunlardan da korkuyorum yani ailemle kötüyüm zaten bir de böyle bir şeyde lafının arkasında durmazsa diye ama bunu zaman mı gösterir sence şu an ayrılsam pişman olacağım üzülücem bir şeyleri görmeyi beklemeli miyim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım