Selammm
nefes al deseler almam olmm

#sosyetic
Selammm
nefes al deseler almam olmm

#sosyetic
Emir kipi ile konuşulmasını tasvip etmiyorum, ben de konuşmam. Bana emir kipi ile konuşulduğunda pek aldırmıyorum aslında."Bana mı, bana mı" modundan uzağım. Daha çok o muameleyi yapanın ruh halini analiz etmeye yönelik olurum. Ve o kişi ile mesafemi açarım sakince.
Bana emir verir gibi konuştukları zaman ben sinirleniyorum direk kim olursa olsun insan kendine bakar ilk önce. yani tamam patron olur anlarsın işin sonuçta ama arkadaş ya da çevrenin emir verir gibi konuştukları zaman direk tepkimi gösteriyorum çünkü insan kimsenin hayatına karışmamalı bence yani bırak ne yaparsa yapsın sanane dimi. ama bunlar burunlarını sokarlar her zaman için bu da sinirlendirir beni
Burnumdan ateş ve duman karışımı birşeyler çıkıyor 👉😤
Hahaha ejderham benim 😁
Teşekkürler lokumum 💋
Rica ederim güzelim ♥️💋
İç sesim;
djdjs :D çok açık sözlüyüz
Cevap
47Cevap
Emir kipleri beni yapacağım varsa o şeyden beni alıkoyar. Emir alan değilim. Emir verenim.
Kıl oluyorum gadası
Böyle bir içimden sinir dalgaları yükseliyor ama "sakin ol kızım" diyorum. Sakinlikle karşılamaya gayret ediyorum ancak bazen kardeşim o sınırı inadına aşıyor ve "karşında kim olduğunu unuttuğunu düşünüyorum" diye karşılık veriyorum. Daha dün yaşadım. 🙄
Haha çok pıtırcıksın
Kaayle almıyorum lütfen barındırmayan cümleler algımın dışında, neden duymuyorsun diyen eşime lütfen dedin de ben mi duymadım canım dediğimde lütfen verir misin diye tekrar edio bizde böyle😂😂😂😂öküzlüğün alemi yok lütfen 5 yaşında ki oğluma emrivaki konuştuğumda bile anne bana emirce konuşma dio ben mi demicem😂😂😂
Şöyle kafamı çevirip kaşlarımı yıkadım kaldırıp bakıyorum ne bir daha söyle diye tepki veriyorum ama yaparım ya kimin söylediğini falan o kadar da sert olmaya gerek yok
Ok no problema
Şunu al yerine "alır mısın" demek varken neden emir veriyor hayırdır? :D
Çok gıcık bir insanım onun sevmediği şeyleri inadına yaparım bende
İnadıma yapmam diyorsun 😃
Boğa burcu olarak ne kadar doğru 😅
Biri bana emir kipiyle konuşunca deli oluyorum, yapasım varsa da yapmıyorum.
Sen boğa mısın 😅
Tabiiisii hem de en bi özelliğini taşıyanından 😅
Burçtaş olduğumuzu bilmiyordum :D
Bende böyle bir güzellik zaten boğa burcundan çıkar diye yeni öğrenmiş oldum. 😄💜
Bilmukabele canım benim 🖤
Önce derin bir piiii🙄 bakışı atarım sonra sessizce arkamı döner oardan uzaklaşırım..
Sessiz kalabilmek büyük başarı
:)
Emir aldığım tek yer askeriye oldu.
İş hayatım, aşk ilişkilerim, arkadaşlık ilişkilerim veya çevirmede bir polisin emir verir şekilde konuşması ve dahası. Hiçbir şekilde kabul etmem, tepkisiz kalmam.
Şöyle bir boş boş bakıyorum tanıyan biriyse beni o bakışı bilip düzeltiyor yabancı ise bakışın arkasından duymazdan ve görmezden geliyorum emir kipini kaldırıp ricalarla süzlüyor cümlesini karşımdaki arkasından sorun kalmıyor
Emir verilerek veya benzeri konuşulması en katlanamadığım durumlardan biri. Genelde sessizce birkaç saniye söyleyen kişinin yüzüne bakıp, hiçbir şey demeden oradan ayrılıyorum. Tartışmaya girmem, gerek duymuyorum.
O işin sonu kavgaya gider bende 🙂
Söylerim insan gibi konuş emir verme diye, baktım devam ediyor atarım elimden yaptığım işi, üstüne dikleniyorsa zaten onun canı sıkılıyordur, eğlendirmek için de benden iyisini bulamaz zaten.
Konuşana bağlı. Annem ya da babamsa kafamı eğip yaparım fakat başka biri olursa a... koyarım
Ben onlara da trip atıyorum 😅
Ahahaha onu ben de yapıyorum da nihayetinde emri yerine getirmekle yükümlüyüm 😂 anam sağolsun Stalin'in emir eri gibi yetiştirdi beni kdkdkd
Bana emir verir konuşulması sinir eder sesim yükselir ve tepkimi gösteririm. Kimsenin haddine değil bana emir vermek inadına söylemiş olduğu şeyin tersini yaparım
Yani bunu yapan kişi benim için önemlidir annem babam yapıyorsa sıkıntı yok üzerinde emeği olan birisi yapıyorsa sıkıntı yok ama dış kapının dış mandalı olan birisi bunu yapıyorsa o Emir ona yediririm
Tanıdığım güvendiğim birisiyse ve benimde işime gelen birşeyse neden karşı vereyim aptal mıyım? ama gidip haha köle ayağımı ye bakayım diyen birisininde ağzına biber sürerim tabi.
Aklını kendimden düşük gördüğüm aklını beğenmediğim insanlar bana emir verince çıldırıyorum asla yapmıyorum yapmak içimden gelmiyor nefes al dese almam o kadar 😂
Kaçak akım rolesi gibi kontak atar.
her şey biter.
Hangi konumda ya da kiminle olduğumun önemi yok.
Emir de vermesine de gerek yok iketisimi koparmam için.
Koşul sunması bile yeter.
bende ona gıcıklık yapıyorum tam oturacakken emrediyorum otur emrediyorum çayı iç vs. ben zaten oturacaktım derse ben emrettim başka şansın yok ki dwyip fıtık ediyorum 😀😀😀
Asker olmadığıma göre? Bilinçli insan emir kipiyle konuşmaz daha çok toy tecrübesiz insanlar kendini kanıtlamak için öyle konuşur.. biri bana bi şeyi emrediyorsa sorun bendedir diye düşünürüm
Benim tahammul edemedigim, kirmizi cizgilerimdendir bu tur davranislar. Aninda tepkimi koyarim sesim yukselir bakislarim degisir
Mümkün değil kaldıramam. Bu yüzden çalışma hayatım bile olmadı. Yani emir almak falan bana korkunç bir şey 😄
Adam gibi söylemesi konusunda net bir tavır takınırım, aksi halde değil kolumu kılımı kımıldatmam. Devam ederse dinlene dinlene döverim.
Emir almayı hiç sevmem.. Bana yapabilir misin gibi cümleler kullanması gerek.. Yoksa inadına yapmıyorum..
Emrivaki hiç birşeyi yapmam, kim olursa olsun söylerim yapmayacağımı. Üslubunu düzeltir amenna.
Dinliyormuş gibi yapıp kendi bildiğimi yaparım
Kibar bir şekilde söylenirse yaparım ama Emir kipi ile aslaa
Öncelikle emir vermek çok hadsiz bir davranış. Askerde olsak neyse de. Normal yaşantıda emir verecek birine önce nezaket dersi verirdim.
bana emir verir gibi konuştuklarında sinir oluyorum ki hiç sevmem de. bişey yapasım varsa bile yapmıyorum öyle olunca. :D
Yapacagım şeyi de yapmam. Yapasım varsa da yapmam. Emir verildiği an o her neyse o olmayacak demektir.
Aile dışında kişilere sevgilim de dahil olsa yapmam. Bana nezaketle söylensin. Canımı yesin. Emrivaki yaparsa kıyamet kopar. Hoşlanmam.
Aleyküm selam. Delleniyorum ve hayırdır diyorum. Çünkü kimse emir veremez. Kimsin yaw sen? Neyse sakinim
Ne deniyorsa tam tersini yaparım ya da hiç duymamış gibi davranırım. En nefret ettiğim şeydir üslupsuzluk.
Emirlerin nerede ve ne hikmetle verildiğinin de önemi büyük.
Azrail bile ayağımıza geliyo sen neyin tribindesin bilader derim jsjdndnnd
Daha çok inatlasasim geliyor. Burnunun dikine olayi 😂
Ondan kurtulurum bana böyle davranmaz gitsin onu dinliyebilcek bı kız bulsun
Bu emir olayı başbaşayken ya da bir iki kişi varken ayaklarıysa hedefim sonuna kadar itaat ederim
hayatta en katlanamadığım tür davranışlardan bir bu bir de ciddiye alınmamak
Rahatsız edici, emir almaktan hoşlanmıyorum
Annem dahi böyle konuşsa yapsa dediğini yapmam. İnadım inattır.
Takmıyorum ya da konuşmanızı düzeltin diye düzgünce uyarıyorum
Çok sinirleniyorum. Hiç tahammül edemediğim birseydir.
İtaat ederim ya biri istedi diye kalkıp bir bardak su vermek bile sevapmış nihayetinde
Ana babam haricindeyse bir pislik karıştırırım yapsam bile. Hayırdır lan emir falan?
Yapmıyorum.. Yaptığım işte bile kimse emir veremiyor.. özel hayatımda zaten olamaz...
Bana birisi emir verdiyse onu yap dediyse iyi bir şey için yap demiştir kötü bir niyeti yoktur
Karşımdakinin kafadan sakat olduğunu düşünüp ona tamam derim ve geçerim kendi bildiğimi yaparım. Güzel bir şekilde konuşsa evet orta yolu bulurum.
Ben personelime bile, abicim rica etsem bir çay verir misin , bana bir sigara alır mısın diyorum, ben bu kadar dikkat ederken bir başkasının emir kipi ile konuşması zoruma gider ve terslerim yani
Aksini yapıyorum zevkle.
Onun da bir yeri ve zamanı var o zaman güzel oluyor
aynı tavrı sergileyip denileni yapmadan uzaklaşıyorum genelde
Kimin söylediğine göre değişiyor
Cesaretinden dolayı onu alkışlarım...🙂
Tersini yapıyorum.
Uyarırım, kimse kimseye emir verir gibi konuşamaz
gülüp geçiyorum
En nefret ettiğim şeydir. Kâle almam asla
Ne söylediyse tam tersini yaparım😂
Yapacağım varsa da işi bırakıp yapmıyorum.
Öyle karşılık alır benden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?