İşyerindeki haset, kıskanç insanlardan uzak dursam da kendi içimde sevilmemenin acısını çok derin yaşıyorum. Hiç guvenecegim birileri olamadı hayatımda. Hiç arkadaşım da yok.
Nasıl toplarım kendimi? Sürekli geçmişi referans alıyorum. Çünkü geçmişte böyle şeyleri çok sık yaşadım. Huzurlu olmaya çalıştım fakat baskı kuran bir babam vardı yanımda, onu dövmek noktasına varan bir sinirim vardı.
burada yapmam gereken nedir? Umursamaz olmam gerekiyor ama ben robot değilim ki, insanım ben de, birgünde değişim olmuyor ama nasıl bu insanları kafama takmaz hale geleceğim? Böyle kafama takmaktan çok sıkıldım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Yorum şu.
Hayır. İnsanlara sınır koymakta problem yaşamıyorum. Sadece onların yanında kendimi gergin hissediyorum, özellikle her hareketlerini bana karşı bir saldırı gibi algılıyorum, veya laf sokarlarsa anlayamazsam diye tetikte bekliyorum
Kasıyorsunuz, fazlasıyla.
Ben geçmişte çok fazla kafama taktım ya ondan sanırım. Değişemeyecek gibi hissediyorum, psikolojide buna direnç deniyormus. Ne kadar zorlansan zorla zihin yine bildiği yeri devam ettiren inatçı bir yapıdır deniyor
Sıkıntılı bir durum ama olay anında aşmaya çalışın. Üzerine gidin.
Evet. Aslında çözüm yollarını biliyorum ama mesela böyle haset fesat insanların yanında şarkı bile söyleyemem. Çünkü adı üstünde haset, duyguları kasindigi zaman ilk saldiracagi kişi sen olursun. Böyle kişilerin enerjileri ortamı bozuyor maalesef. Bana bilenmesinler diye sadece işimi yapıp giden, çok fazla kendimi göstermeyen biriyim, göstermekten kastım şarkı söylemek, çok mutlu görünmek falan
Abi nazar hak tamam da nefes de mi almayalım?
Onu kastetmiyorum. Sadece birilerinin gözüne gözüne sokmama meselesi. Ya da ben abartıyorum bilemedim.
2. bence. Sorunlarınıza size egemen olma yetkisini vermeyin. İnanın söylemesi kolay geliyor olabilir lakin ben de pek sosyal biri değilim lakin mecburuz, yaşadığımız sürece hep insanlarla iç içe olacağız. Mutluluklarımıza da üzüntülerimize de şahit olacaklar illaki. Elbette her şeyi ortada yaşayamayız zaten.
Beni uzen şey şu aslında: bazı duyguların ve düşüncelerin "bunu yapma" dediği şeylerin tersini yapmama rağmen halen gelmeye devam ediyor olmaları. Dediğin gibi kolay gibi gözüken fakat zorlayan şeyler.
Yaklaşık iki senedir insanlara duygularimi ifade etmeye başladım öfkemi kizginligimi vs. Ama hala içimde tepki almaktan korkan bir yanım var. Her ne kadar kendime "tepki aldım bir şey olmadı" desem de bazı şeyler direkt kalbime saplanıyor gibi oluyor o yüzden insanlardan uzak duruyorum mecburen.
Yani sen destek olan ben bahane bulan taraf gibi oldum, teşekkür ederim kırmadan yorum yazan biri olduğun için, mücadele devam edecek ne yapalım hayat 🙏🏻
Yaşadığın ciddi bir sorun, belki gerildim, üstüne geldim, affedersiniz yine kabalık ettimse. Yani, verebileceğim max tavsiye bunlar. Yardımcı olmak isterdim ama olmadı sanırım. En sevgili yardımcınız olsun o halde her daim.
Yok ya, kabalık olarak görmedim dediklerini, teşekkür ederim, senin gibi ılımlı insanların olduğunu bilmek umut verici 🙏🏻
Teşekkür ederim o halde. 🐣
Rica ederim 🌺
Duygularını gizle ve sende insanları kullanmaya başla o zman açılırsın
bence ilk kendinle barışmalısın. iş dışında eğlenebildiğin aktiveteler yapmalısın. insanlarla mesafe kurabilirsin ama iletişimsiz olmamalısın. veee gerçekten insan bilgi edindikçe dünyaya bakış açısı değişiyor bunu da kitaplardan vs sağlayabilirsin.
İnsanlarla iletişim halindeyim ama arkadaşım yok.. az önce psikologun birini dinledim kendiniz gibi arkadaşlar bulmalisiniz diyor. Ama bulduğum en hassas adam bile beni sattı muhabbeti kesti bir süre sonra.