Bunu koz sayıp da yayar mısıniz yoksa saklar mısınız?
Başkalarına anlatırım
Kimseye anlatmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben ne olursa olsun bir başkasının sırrını kimseye anlatmam. Sonuçta ortada ahlaki değer diye bir şey var. Bu yapılan ya da bana yapılan olursa olsun. Başkasının sırrını ifşa etmek çok onurlu bir davranış değil kesinlikle. Birçok insanın sırrını biliyorum. İçlerinde sevmediğim insanlarda dahil. Bunlar benimle mezara kadar gidecek.
Sırrı eğer suç teşkil edecek bir şeyse, o kişiyi sev ya da sevme önleminin alınması gerekli. Bu soruya geniş perspektiften bakıp yorum yapmak lazım o yüzden. Birisinin sırrını kendi çıkarına kullanan insanın karakteri zayıftır ona söz yok ama dediğim gibi, suç teşkil eden, edecek bir şey varsa icabına bakmak lazım. 🤏🏻
Peki suç işlemişse ama devam etmeyecegini söylerse gene de yayar misin?
Aaa herkes ne kadar düzgün ve dürüst ahahah 😅 analtırım işaretledim %10 diyor 🤣
Anlatırım fakat doğrudan değil. Ortak olan ve en dedikoducu arkadaşı hedef seçerim ve ona ima ederim asla doğrudan anlatmam. Sonra bırakırım ortaya ahahha.. Yukarı köyden söyler aşağı köyden dinlerim 🤣😂😁😁
Pis yılan 😂
Ahhaha kobra 🐍🐍🐍
Kendisi de benim sevmediğim hareket yapmasaydı.. Ulan Mustafa yaktım çıranı ahaha
Sevmediğim birinin sırrını öğrenme çabası içinde olmam. Oldu ki duydum başka birlerine anlatıp lafı yaymak için gereksiz yere enerjimi düşüremem. Ki o laf bana geldiyse zaten başkaları duymuş demektir.
Cevap
40Cevap
Ben sevmediğim insanın sırrını öğrensem bile paylaşmazdım çünkü bunun için bana çok büyük bir kötülük yapmış olması gerekiyor eğer kötülük yapmadıysa sadece ben o kişinin karakterini sevmiyorsam söylemem. zaten kimseyi de düşünmem yani dedi kodu yapan biri değilim bu yüzden de kimse ile ilgilenmediğim için zamanımı harcamazdım
peki sen?
Kolay kolay bunu yapacak biri degilim. O beni satmadigi surece satmak istemem diye dusunuyorum. Cunku benim hassas noktam insan satmaktir. Biriyle kufurlessem bile gidip de sirrini cevresine yaymam ve ben de ne kadar pisliklessem dahi o da benimkini yaymamali cunku beni 12 den vurmus olur. Cogu seyi affettim bugune dek ama bunu affedebilecegimi sanmiyorum.
Kesinlikle haklısın. zaten bende kötü insanlar için yapardım sadece.
Sevmediğim bir insan olsada bunu kötü anlamda kendime çıkar sağlayacak şekilde kullanmam çünkü intikamcı bir insan değilim, ancak şu olur o insanın sırrı benim çevremde yakın olduğum kişilere zarar verecek bir sırsa buna sessiz kalmam...🦋
İlginç bir durum var yanlız.
Sadece ben mi farkına vardım acaba.
Sevmiyorsunuz ama onunla ilgili bir merak var.
Bu nasıl bir piskolojiya.
Türkçe meali bence ona sevmemek değil kıskanmak diyelim.
Ben öyle anladım galiba.
Birini sevmiyorsam umrumda bile olmaz hakkındaki bilgiler.
Merak ile ne alakası var ki? Kızlar tuvaletinde bile onunla ilgili bir şeyin dedikodusunu yapandan tesadüfen onunla ilgili bir şeyi öğrenebilirsin.
İnsanları dinleme huyum yok. Tesadufen bile olsa dinlemem.
Bir yerde dedikodu varsa kalkar giderim.
Çok yapmisligim var.
Onlar konuşsun ben duymam.
Çirkin bir durum birinin arkasından konuşmak.
Kendime yediremedigim için bana öyle geliyor.
Dedikodusunu yapmak kimseye fayda getirmez ama şöyle bir husus var. Bu kişiyle kardeşim, sevgilim, ailemden biri buluşacaksa bak şöyle bir şey var dikkat et vb derim. Aksi halde şeref fakiri insanları yanlış tanıyorlar. Günün birinde kazık yiyorlar.
Sevmeme nedenim ne? Ona göre değişir. Eğer geçmişte o da benim sırrımı yaydıysa yayarım. Başka bir husumetimiz varsa yaymam. Allah, insana seviyeli düşmanlar versin. 🤲
Kimseye anlatılmaz çünkü sırrını yaymak karakterli insanlara yakışan bir davranış değildir. Zaten ben sevmeyince ismini dahi unuttuğum için sırrıda aklımda durmaz.
Kimseye anlatmam sonuçta benimde başıma gelebilir. Gelmese bile anlatılması çok yanlış diye düşünüyorum.
Kimseye anlatmam, çünkü bu çok kişiliksizce bir şey. Çok ayıp, yine de herkese saygı duymalıyız bence 🧸😇
Hayatta yaymam sadece sevilmediği için saçma. Eğer sinsice zarar verirse sadece elimde bir argüman olur ama yine de sırrı söyleyen kişiyi yakmış olmamak için ona danışırım. Sırrı söyleyen kişiyle arandaki muhabbet oluyor aslında
Gıybetin kimeye bir yararı olmaz. Ben saklamaya çabalardım.
Neden yayılıp kaos çıksın ki? , bence sakinlik, huzur en iyisi. Tıpkı bir yumuşak bir minderin üzerinde, uyuyan tatlı bir kedi gibi, evet harika bir benzetme örnek oldu 😅
Ben sevmediğim bir şeyi başkasına yapmam bu düşmanım da olsa geçerli. Anlatınca başım göğe ermeyecek benim kişiliğime karakterime aykırı. Sevmediğim kişilerin sırrı durur hala bende.
Büyük olasılıkla varlığı bile beni ilgilendirmeyecektir umursamam...
Bugün öğrendim hatta Yok artık dedim ama bende kimse duymaz
Karaktersiz o cocugu dedirtmem arkamdan kimseye söylemem
Kendime yakışmayan hareketleri yapmam. Her ne sebep olursa olsun birinin sırrını kimseye anlatmam ölene kadar benimle gider. Böyle ucuz hareketler insan olana yakışmıyor bence.
Sevsem ne sevmesem ne.. Susmayı bilmiyorsak duymayı da bilmeyeceğiz
Kusurlar örtmek için vardır, sevmesem de kendime yakıştıramadığım için saklarım.
kimseye anlatmam ama aleyhime bişey yaparsa kendisine karşı kullanırım...
Kimsenin ne sırrını anlatırım ne dedikodusunu yaparım gerek yok böyle şeylere
Dedikoducu değilim sevmediğim biri de olsa onun öyle bir sırrını anlatmam yakışmaz hiç
Hiçbir şey yapmam. Çevremde bana saçma s@lak şeyler yapanlar olur ama benim umrumda bile olmaz.
Bağıra bağıra sokaklarda dolaşırım ben öğrendiysem herkesin öğrenmeye hakkı var
Zor durumda kalmazsam sır olarak kalır ama bana yanlış yaparsan intikam alınır
büyük ihtimal onu daha da sevmemeye başlarım. ama sır satacak birisi değilim
Kimseye anlatmam. Duymamış olarak yaşamaya devam ederim. Tecrübesini yaşadım 👍
Nasıl bir tecrübe?
İhanet gördüğüm ve çok sevdiğim bir arkadaşımla aram bozulmuştu. İsteseydim çok büyük bir sıkıntı yaşayabileceği bilgiler kulağıma geldiğinde ona karşı kullanıp intikam alabilirdim. Ama yapmadım, kulağımın birinden girenin diğerinden çıkmasına müsade etmedim..
İşte kaliteli insan 🙂
Ve hala bu bilgilerden haberdar olduğumu bile bilmez 😊
Teşekkür ederim, o senin bakış kalitendir😌
Takip edeyim derken yanlislikla takipten ciktim 😅 İstegi kabul edebilir misin?
Bende önce yazdım, sonra okudum 😂😂
Kimseye anlatmam fakat günün birinde kullanmam gerekirse üstü kapalı yalnız bir yerde sırrıyla tehdit ederim
Kimseye anlatmam söylemem bana bir şey yaptığı zaman sadece iletirim kendisine tekrar ayağını denk alır bu kadarcık 😂
İmkanım olsa tüm Kürt leri toprağın altına neyse
Kürt
K**rt yazacaktım
Neden? İyi kalpli kürtler de var sonuçta.
Ben güney doğuda 8 yıl yaşadım alayı PKK sempatizanı apocu yüzde 90ı HDP'li
Peki ya %10 luk kısmı?
Yüzde 10luk kısmı iyidir sadece geri kalan tüm HDP'liler ölsün bizim şehidimiz varken HDP binasında kutlama yaptılar HDP li vekiler asker şehit oldu diye
Kötü olan herkes ölse zaten keşke..
Kürtlerden önce ilk ben ölürüm o zaman
Neden kötü biri olduğunu düşünüyorsun?
Çünki o Kürtlerin Türk kızlarıyla evlenmesini hazmedemiyorum çoğu Türk erkeği gibi gitsin İtalyanla farklı milletle evlensinler Kürtler bizim düşmanımız benim için tüm Kürtlerin ölmesini istediğim için kötü biriyim Türk kızlarla evlenmese ler sorun olmayacak o Kürt Le evlenen Türk kızlarıda kazığa bağlayıp ak babalara yem ederdim imkanım olsa
Bu ülke kurtarilirken kürtlerinde emeği olduğunu hatırlatırım..
Kötü insanlardan ben de nefret ediyorum ama hepsi bize düşman değil. Biz zarar görünce her kürt sevinmez. O yüzden en azından hepsine diş bilememelisin. Bu seni ırkçı yapar.
Bu ırkçılıksa en büyük ırkçı benim Kürtlerle bağlantısı olan Türk erkek ve kızların hepsini toprağın altına yollarım imkanım olsa Türk kızla sevgili oldu diye iki sefer Kürtlere saldırdım Tekin'in burnunu kırdım temininde kaval kemiği ne beyzbol sopası vurarak kemiğini kırdım kürtle evlenen tüm Türk kızlar işkence çektirerek öldürürdüm elimde imkanım olsa
Ruh hastasi misin yaa? Sen bile %90i dedin ama simdi hepsine aynisini yapardim diyorsun. Masum olan kürtleri ve masum kürtlerle birlikte olanlarin sucu ne?
Masum olanlar hariç HDP lileri kast ediyorum
Yoksa yüzde 10 lük kısmına vicdanım el vermez
Benim kürt kankam da oldu, kürt sevgilim de oldu. Türklerin uzulmesini isteyen insanlar degillerdi. Hdpliler miydi bilmiyorum ama.
(HDP li Kürt) yaaarrrağı yiyen tüm Türk kızlar vatana ihanetten asılmalı senin cinsel birliktelik oldumu büyük ihtimal HDP'li o hiç cinsellik yaşadınmı onunla
Sadece sanal uzerinden konustuk oyle seyleri de sen cok sacmaliyorsun. Turk olup da ataturk dusmani olan ya da insan dusmani olan da var. Deprem oldugunda gülen turkler de var. Sanki tum turkler melek ama kurtlerin hepsi kotu gibi davraniyorsun. Bu karakter meselesi, ah bir anlasan..
O Türklerinde asılması lazım ama aldatan erkek ve kadınlarında ırk farketmeksizin asılması lazım
Hepimizin zaman zaman hatalari oluyor. Her kotulukte ya da her flortlesende asilma olursa dunya da fazla insan kalmaz. Zombi filmlerindeki gibi bir nufus olur ve hicbir sey gelismez.
Bir gün tüm planlarım gerçek olacak ozaman tüm amacıma ulaşmış olacağım biraz daha çalışıp para kazandığım zaman içimdeki ateş biraz sönecek
kimseyle paylaşmam ama paylaşacakmış gibi onu korkuturum
Kimseye anlatmam bende unuturum
Konuşmadığım için artık hiçbir şeyi beni alakadar etmez o yüzden demem
Kim olursa olsun kimsenin hayatı beni ilgilendirmez
Sır dediğin sır kalır loo
Anlatmayı bırak anasını bile ağlarım 😂
Anlatırsam Küçük Düşürüldüğümü Anlarım
VESSELAM
Başka işimiz yol mu ne gerekir var
10 saniye sonra unuturum , umursamam
Umurumda olmaz. Zaten olmamalı.
Benim sırra saygım vardır. Paylasmam.
🙄 ikilemde bıraktım şimdi beni 🤔
Hiç uğraşmam ya laf falan taşımam
Sevmediğim insandan banane ki
Sevmediğim insanın sırrı da umrumda olmaz ki..
Anlatmam, önemsemem, umursamam.
Bana zararı olmadığı sürece benden zarar görmez
Kimseye anlatmam
Beni ilgilendirmez
Umrumda değil.
Kimseye anlatmam.
Umrumda olmaz
Anlatmaya üşenirim
bi kenarda durur
Beni ilgilendirmez.
Beni ilgilendirmez
Umurumda olmaz.