• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Temizlik İpuçlarıTemizlik İpuçları
  • GündemGündem
  • Kahve & KeyifKahve & Keyif
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Sağlık & DiyetSağlık & Diyet
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandırabilir, görsel ya da anket ekleyebilir, gizli üye olabilirsin.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Temizlik İpuçları Temizlik İpuçları
  • Gündem Gündem
  • Kahve & Keyif Kahve & Keyif
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Sağlık & Diyet Sağlık & Diyet
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +26
Kişilik & Karakter

Kişilik değişken midir yoksa sabit mi?

Catutigernos
Catutigernos Takip Et
FenomenMaster Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
63
Yapay Zekaya Sor

Kişilik değişken midir, yoksa sabit mi?

Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Yusuf Akatay
Yusuf Akatay Takip Et
Psikoloji
  • Kişiliği değiştirme arzusu nadir bir şey değildir. Utangaç insanlar daha dışa dönük ve konuşkan olmayı dileyebilirler. Çabuk sinirlenen bireyler, duygusal olarak yüklü durumlarda soğukkanlılıklarını koruyabilmeyi dileyebilirler.

Peki kişiliğinizi değiştirmek mümkün mü yoksa temel kişilik kalıplarımız yaşam boyu sabit mi? Kendi kendine yardım kitapları ve web siteleri genellikle alışkanlıklarınızı ve davranışlarınızı değiştirmek için izleyebileceğiniz planlar sunsa da, temel kişiliklerimizin değişmeye karşı dayanıklı olduğuna dair ısrarlı bir inanç vardır.

Avusturyalı psikanalist Sigmund Freud, kişiliğin hassas bir yaşta büyük ölçüde kayaya dönüştüğünü öne sürmüştür. Psikologlar genel kişiliğin nispeten sabit olan ve yaşam boyunca istikrarlı olduğunu öne sürmüştür.

Kişiliği Şekillendiren Faktörler

Kişiliğin değiştirilip değiştirilemeyeceğini anlamak için önce kişiliğe tam olarak neyin neden olduğunu anlamalıyız. Asırlık doğaya karşı yetiştirme tartışması bir kez daha devreye giriyor. Kişilik genetiğimiz (doğa) tarafından mı yoksa yetiştirilme tarzımız, deneyimlerimiz ve çevremiz (yetiştirme) tarafından mı şekillenir?

Geçmişte, teorisyenler ve filozoflar genellikle bire karşı bir yaklaşım benimsediler ve ya doğanın ya da yetiştirmenin önemini savundular, ancak bugün çoğu düşünür, kişiliklerimizi nihai olarak şekillendiren şeyin iki gücün bir karışımı olduğu konusunda hemfikirdirler. Sadece bu da değil, genetik ve çevre arasındaki sürekli etkileşim, kişiliğin nasıl ifade edildiğini şekillendirmeye yardımcı olabilir.

Örneğin, genetik olarak arkadaş canlısı ve rahat olmaya yatkın olabilirsiniz, ancak yüksek stresli bir ortamda çalışmak, farklı bir ortamda olabileceğinizden daha çabuk sinirlenen ve gergin olmanıza neden olabilir. Hatta Carol S. Dweck adlı bir araştırmacının Can Personality Be Changed? The Role of Beliefs in Personality and Change adlı çalışmasında, doğumdan sonra ayrılan ve ayrı büyütülen tek yumurta ikizlerinin hikayesini anlatır. Yetişkin olduklarında, iki erkek aynı adlara sahip kadınlarla evlendi, benzer hobileri paylaştı ve kişilik değerlendirmelerinde ölçülen bazı özelliklerin benzer seviyelerine sahip olduğunu saptadı.

Bu tür örnekler kişiliklerimizin büyük ölçüde kontrolümüz dışında olduğu fikrine temel oluşturduğunu gösterir. Bu tek yumurta ikiz çalışmaları, çevremiz ve eşsiz deneyimlerimiz tarafından şekillendirilmek yerine, genetiğin etkisinin gücüne işaret ediyor. Genetik kesinlikle önemlidir, ancak diğer araştırmalardan görülebileceği gibi, yetiştirilme tarzımızın ve hatta kültürümüzün, kim olduğumuzu şekillendirmek için genetik planlarımızla etkileşime girdiğini gösteriyor.

Psikolog Carol Dweck'in de aralarında bulunduğu bazı uzmanlar, geniş kişilik özelliklerinin (ör. içe dönüklük, uyumluluk) altında yatan davranış kalıplarını, alışkanlıkları ve inançları değiştirmenin, kişilik değişikliğinin gerçek anahtarı olduğuna inanıyor.

Genel özellikler bakıldığında yaşam boyunca istikrarlı olabilir, ancak Dweck, bizi biz yapan en önemli şeyin, genel özelliklerin yüzeyinin altında yatan "aradaki" niteliklerimiz olduğuna inanıyor. Aradaki niteliklerin değiştirilebileceğine inanıyor.

Potansiyel olarak değiştirebileceğimiz, böylece kişiliğimizi de değiştirebileceğimiz "arada" nitelikler şunları içerir:

İnançlar ve inanç sistemleri: Kişiliğinizin belirli yönlerini değiştirmek zor olsa da, kişiliğinizin nasıl ifade edildiğini şekillendirmeye ve kontrol etmeye yardımcı olan temel inançlardan bazılarını gerçekçi bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Hedefler ve başa çıkma stratejileri: Örneğin, daha çok A Tipi bir kişiliğe sahip olsanız da, daha rahat ve sakin bir insan olmanıza yardımcı olacak yeni başa çıkma becerileri ve stres yönetimi teknikleri öğrenebilirsiniz.

İnançlar ve Kendilik İnançları

İnançları değiştirmek kolay olmasa da iyi bir başlangıç ​​noktası sunar. İnançlarımız, kendimizi ve başkalarını nasıl gördüğümüzden, günlük hayatta nasıl çalıştığımıza, hayatın zorluklarıyla nasıl başa çıktığımıza ve diğer insanlarla nasıl bağlantı kurduğumuza kadar hayatımızın çoğu alanını şekillendirir. İnançlarımızda gerçek bir değişiklik yaratabilirsek, bu davranışlarımızda ve muhtemelen kişiliklerimizin belirli yönlerinde yankı uyandıran bir etkiye sahip olabilir.

Dweck, insanların inançları, benliklerinin, ilişkilerinin ve dünyalarının doğasına ve işleyişine ilişkin zihinsel temsillerini içerir. İnsanlar bebeklikten itibaren bu inançları ve temsilleri geliştirir ve farklı görüşlere sahip pek çok önde gelen kişilik teorisyeni bunların temel bir parça olduğunu kabul eder.

Kişiliğinizi Nasıl Değiştirirsiniz?

Hayatınızın birçok noktasında, kişiliğinizin değiştirmeyi dilediğiniz bazı yönlerinin olduğunu fark edebilirsiniz. Hatta hedefler belirleyebilir ve potansiyel olarak sorunlu olan bu özelliklerin üstesinden gelmek için çalışabilirsiniz. Örneğin, yeni yıl kararları kişiliğinizin için hedef olarak daha cömert, nazik, sabırlı veya dışa dönük olmak gibi değişen kısımlarına odaklamak yaygın bir düşüncedir.

Genel olarak birçok uzman, geniş özelliklerde gerçek ve kalıcı değişiklikler yapmanın son derece zor olabileceği konusunda hemfikirdir. Öyleyse, kişiliğinizin belirli yönlerinden memnun değilseniz, onları değiştirmek için yapabileceğiniz gerçekten bir şey var mı?

İçe dönükten birinden dışa dönük birine geçmek son derece zor (hatta imkansız) olabilir, ancak uzmanların, kişiliğinizin bazı yönlerinde gerçek ve kalıcı değişiklikler yapmak için yapabileceğinize inandığı şeyler vardır. Daha iyi bir insan olmak istiyorsanız, kişiliğinizi nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Yeni Alışkanlıklar Öğrenin

Psikologlar, olumlu kişilik özellikleri (nezaket ve dürüstlük gibi) sergileyen kişilerin, takılıp kalan alışılmış tepkiler geliştirdiklerini bulmuşlardır. Alışkanlık öğrenilebilir, dolayısıyla alışılmış tepkilerinizi zaman içinde değiştirmek, kişilik değişikliği yaratmanın bir yoludur. Elbette yeni bir alışkanlık edinmek ya da eskiyi bırakmak hiçbir zaman kolay olmuyor, bunun için zaman ve ciddi bir çaba gerektiren bir şeydir.

Öz İnançlarınıza Meydan Okuyun

Yani değişemeyeceğine inanıyorsan, değişmeyeceksin. Daha dışa dönük biri olmaya çalışıyorsanız, ancak içe dönüklüğünüzün sabit, kalıcı ve değişmez bir özellik olduğuna inanıyorsanız, o zaman asla daha sosyal olmaya çalışmazsınız. Ancak kişisel niteliklerinizin değişebileceğine inanıyorsanız, daha sosyal olmak için çaba göstermeniz daha olasıdır.

Çabalarınıza Odaklanın

Dweck'in araştırması sürekli olarak yetenekten çok çabaları övmenin esas olduğunu göstermiştir. "Ben çok zekiyim" veya "Ben çok yetenekliyim" gibi ifadeleri "Gerçekten çok çalıştım" veya "Bu sorunu çözmenin iyi bir yolunu buldum" gibi ifadelerle değiştirin. Sabit bir zihniyet yerine gelişen bir zihniyete geçerek, gerçek değişim ve büyümeyi deneyimlemenin daha kolay olduğunu görebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

3
    2 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Soruda kişiliği değiştirmek isteğinden bahsedilmiyor :))) kişilik sabit midir yoksa değişken midir bugün sakin olan yarın sinirli biri olabilir mi? Ruh halinin kişiliğe ya da davranışlara etkisi olarak düşünülebilir 🙃

Yorumla
    • ahdystopia
      ahdystopia
      1 yıl

"Soruda kişiliği değiştirmek isteğinden bahsedilmiyor"
      tamam adam kişiliğin sabit/değişken olup olmadığı meselesine değinip ek olarak kişiliği değiştirme olayından bahsetmiş. bunda sorun ne

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 171,4b cevap paylaştı.

Kişilik sabit değildir. kişilik sürekli olarak zaman için de değişmektedir. mesela en basitinden çocukken yemek zevkimiz ya da dinlediğim şarkılara bakın birde şimdiki karakterinize zevklerinize bakın muhtemelen bir kaç zevkiniz hariç karakteriniz de çoğu şey değişmiştir. ama bu sadece zaman ile ilgili değildir. bir olay yaşadığımız da bile kişiliğimiz değişir bazen bu hayatımızı etkileyecek derece önemli bir şey olurken bazen de unutmak isteyeceğimiz bir anı veya travma olabilir. veya daha çok kötü bir gün olabilir. bu yüzden de insan hiç bir zaman aynı kalmaz. sadece belli başlı çizgileri değişmez o kadar. ama bir insan değişime kapalı ise cahilse maalesef o insandan değişmesini bekleyemezsiniz. çünkü o kişi kendini değişime kapatmıştır sonuna kadar. ama değişime açık olan insan her zaman için değişime hazırdır ve değişimi olgunluk ile kucaklar. birde anlık olarak değişen ruh halimiz vardır ki bu aslında daha çok o gün ki moralimiz ile ilgilidir yani bazen sinirli bazen mutlu bazen sakin olabiliriz bunun da o gün yaşadığımız olaylar ile ilgisi vardır

2
    0 Yorumla
  • initio
    initio Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.

İnsan kişilik olarak asla değişmez yazın bunu bir kenara. Sadece duygularını bastırır, kimliğini gizler. Bastırılmış duygular ise bir gün açığa çıkar elbet. Tıpkı gerçeklerin asla gizlenemeyeceği gibi. Kimisi baskı ve korku yüzünden, kimisi menfaat için saklar kendini. Bir insan doğarken kötü değildir, ona öğretilen, ona verilen, aşılanan, dayatılan her şey zamanla karaktere dönüşür ve bunun geri dönüşü neredeyse imkansızdır. Tabi bu değiştirilmez ama eğitilebilir. değişmez. eğitilir. Mesela duygusal bir insansan duygusal olman değişmez ama zamanla kendini eğiterek veya darbe alarak bu duygusallığını, alacağın kararlarda mantığının arkasında tutmayı öğrenebilirsiniz. Bence aşırı basit bir örnek.

0
    1 Yorumla
    • xyovmcskwofjxzjw
      xyovmcskwofjxzjw
      +1 yıl

öyle insanlar karaktersiz oluyor çevrem dolu onlardan ben neysem direk söylerim isteyen küssün isteyen darılsın

Yorumla
  • HeartofFire
    HeartofFire Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 10,2b cevap paylaştı.

Herkesin kemikleşmiş özellikleri var, bunun yanında daha esnek davrandığı konular vardır.. İnsanın temelinde var olan özellikler belki değişmez ama zaman içerisinde yaşadıklarından ötürü nasırlaşabilir ya da bu özellikleri gizlemeyi öğrenir. İnsanın belli başlı özellikleri nedeniyle 7 sinde neyse 70 inde de odur fakat davranışlar olaya ve ana göre şekillenebilir. Keyifli günler..

1
    1 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Kesinlikle doğru 👍 gizler ama iç dünyasında hala devam eder. Keyifli günler

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Temizlik Perisi
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

60

Cevap

24

Cevap

• Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 35
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 16,4b cevap paylaştı.

Kişilik değişebilir de kişiliksizliğe çare yok :D zaten zaman içinde yaşadıklarımıza göre birtakım özellikler ekleniyor veya eksiliyor

3
    17 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Kişilik bana göre değişmez ama karaktersizlik konusunda tamamen katılıyorum haklısın 🤣

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Değişir diyorsam değişir

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Niye hanfendi sizin dediğiniz kanun mu oluyor 😱

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Kişilik bozukluğunu açıkla :D

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Kişilik bozukluğu adı üstünde kişilik değişmiyor bozuluyor 🤣 sağlıklı bireylerden bahsediyoruz o zaman sosyopatlari referans alalım 🙃

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Hayır onları değiştirmek için profesyonel yardım lazım :D açıklayamadın.
      “Kişilik, yaşam boyunca evrim geçirir. Bununla beraber, 30 yaşına doğru sabitlenir. 21-96 yaş arasındaki bireylerin gözlemlendiği araştırmalara göre, 30-36 yaş arasında kişilik çok az değişiyor. Bu, hâlâ mevcut olsa da kişiliğin bireysel çeşitliliğinin yaşla beraber azaldığını gösteriyor.”
      Uzmanlar böyle diyooo

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Yapılan bazı araştırmalara göre ise insanların içlerinde bastırdıklari şeyler dışarıya yansıtmaya baslanabildigi ya da tepkilerin değiştiği ama karakterin aynı kaldığı yönünde sinirli biri gene sinirlidir sadece yumruklariyla cevap vermek yerine laf sokarak ya da sözleriyle tepkisini koyması gibi

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Hangi araştırma o :D

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

"Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (Minnesota Multiphasic Personality Inventory - MMPI) gibi kişilik testleri, kişiliğin birçok yönünün göreceli olarak istikrarlı olduğunu göstermiştir. Bu testlerin sonuçları, kişiliğin erken yetişkinlik döneminde belirginleştiğini ve sonrasında istikrarlı kaldığını göstermektedir."

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Değişiyormuş baaak :D

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Yaşlılık böyle bir şey 🤣 istikrarlı kalıyor diyor ya değişmiyor kişilik oturduktan sonra değişmez diyor

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Bir çok yönü diyo :D değişebilir nokta

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Göreceli olarak istikrarlı olduğu diyor ben içiyorum sen kafayı buluyorsun 🤪

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

www.uplifers.com/.../

Okuyunuz :D

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Bana göre insanlar değişmez aldatan gene aldatır yalan söyleyen gene söyler bunun aksi yönünde çabalasa bile bir yerde gene özüne dönecektir. Bu konuda bölünmeler var farklı çalışmalar var benim tarafım insanlar değişmez 🙃

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Peki 😏

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

😏😏😏

Yorumla
  • PiLLy_BheBek
    PiLLy_BheBek Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 80%
    +1 yıl

Kişilik dogmatik doğrulara yani kalıplara sıkışmış insanlar için sabittir. Yanlış bildiğin doğrular ya da zamana ortama göre değişebilecek gerçeklere , fikirlere açık olan insan için ise kişilik değişebilir/gelişebilir.

Cennetle ödüllendirilmediği ve cehennemle korkutulmadığı halde ahlaklı olmayı seçen birini iyi insan olduğunun teste ihtiyacı yoktur... ama tanrıları ile ticari ya da korku ilişkisi içinde olan dindarların samimiyetinden/kişiliğinden hiç bir zaman emin olamayacağız... anlatabildim umarım.

2
    1 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Bilgi değişse de uygulamadan bir anlam ifade etmez. Bana göre insanlar ve zaafları değişmez. Bugüne kadar bu önermenin yanlış olduğu bir duruma denk gelmedim. Dengesiz insan her zaman dengesiz, aldatan insan da her zaman aldatır. Ne kadar çabalasa da bir noktada yine aynı şeyi yapacaktır çünkü o insanın doğası odur.
      Kesinlikle katılıyorum dışarıdan bir etken olmadan özgür iradesi ile doğruyu seçen insanlar ahlaklı insanlardır. O senin dediğin dindar değil, dincilerdir bana göre dindar kişiler gerçek inanlar iken dinciler dediğin gibi ticari ve çıkar ilişkileri üzerinden hareket edenlerdir. İnsanların neye inandıkları değil neler yaptıkları asıl ahlaklarının en büyük göstergesidir. Ayrıca neye inanırsak inanalım mantığımız bizim en büyük yol göstericimizdir.

• Buz_Yanığı33
    Buz_Yanığı33 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Hayat Ve Şartlara Bağlı

Herkesin Bi Gizli Görevi Kimliği Ajanlığı Vardır
    Ve Asla da Ortaya Çıkmamalı
    Ama Biz Olduğumuz Zamanlar Daima Vardır
    O Yüzden Fazla Kurcalanmaya Değmez..

İnsan Oğlu Umduğunu Değil Bulduğunu Yer
    Düşündüğünü Değil Önüne Ne Koyulursa Ne Lazımsa Onu Yapar Devreye Sokar

İnsanlı Oğlu Boyundan Büyük Haddin den Büyük Gerekmemesi Gereken Her İşte
    Büyükler ya da Gücükler Değiş Yaş Ayrımı Yapmıyorum Zaten Her Yaşın Bi Sorumluluğu Bi Ardamı Ve Bi Edebi Var

Her Yaş Nereye Nasıl Hareket Edeceğini Etmeyeceğini İyi Bilir

Seninle İlgiliyse Senin Hakkında İse Ve Senin İçinde Durma Elinden Geleni Ardın da Bırakma

Ama Hiç Olmaması Gereken Bi Konudaysan 2.3 Cümlede Harekette Bitir VE Ortam dan Uzak Dur

Ve Sadece Sen Sensin Ama Hayat Gece Başka Gündüz Başka Güzel Derler İşte Gündüz Halimiz Başka Gece Halimiz Efsane

1
    0 Yorumla
  • DorothyBabe
    DorothyBabe Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Benim kişiliğim oldukça değişken. Az önce bir sorunun detayına da yazmıştım. Resmen içimde birbirinden farklı iki kişinin karmaşasını yaşıyorum.

Elbette bu sadece bende böyle değildir. Bence pek çok kişi için, tek bir kişilikte sabit kalıyor diyemeyiz.

1
    3 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

İkizler misin genelde biz ikizler için öyle diyorlar 🤔

Yorumla
    • DorothyBabe
      DorothyBabe
      +1 yıl

Burcum boğa sndnd

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Haha ikizlere laf edenler de okur umarım 🤣

Yorumla
  • Beliz_inquiring33
    Beliz_inquiring33 Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Kişilik değişkendir ama tümüyle değil tabii ki. Bazı kişilik özellikleri temel özelliklerdir ve bunlar zamanla değişmez bazılarıysa yaşanan olaylara, edinilen tecrübelere göre değişebilir. Yani yaşananlara göre düşünceler, düşüncelere göre davranışlar ve davranışlara bağlı olarak da kişiliğimiz zamanla biraz değişebilir.

Nasıl bir insana dönüştüğümüze, hayatın bizi nasıl değiştirdiğine dikkat etmek gerekir.🙃

1
    9 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Yaşadığımız olaylar deneyimlerimiz verdiğimiz tepkileri değiştirebilir ama kişiliğimiz bana göre sabit kalır sinirli gene sinirlidir fiziki bir tutum sergilemek yerine sözlü bir tavır sergiler ama gene sinirlidir dışa vurumu farklıdır

Yorumla
    • Beliz_inquiring33
      Beliz_inquiring33
      +1 yıl

Düşüncenize saygı duyuyorum. Bana göre bir kısmı zamanla tecrübelere bağlı olarak değişebilir. 40 yaşındaki bir insanın karakteri 41 yaşındakiyle aynı değildir.

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Bir yıl önceki sen ile şu an ki sen arasında ne fark var?

Yorumla
    • Beliz_inquiring33
      Beliz_inquiring33
      +1 yıl

Ben kendimden bahsetmek, örnek vermek istemiyorum ama bence her saniye bile değişiyoruz aslında.

"Her şey değişir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."

"Her şey akar, hiçbir şey kalıcı değildir o yüzden aynı dereye iki kez girmek mümkün değildir çünkü dereye bir kez daha girdiğimde hem ben hem de dere değişmiştir." ~ Herakleitos

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

her şey değişir cümlesindeki her şeye değişimin kendisi de dahildir değişmeyen tek şey değişim dediğin zaman bu iki cümle birbirinin çürütür hale gelir ki bu da tezat oluşturur.
      Evet insanın ruh hali değişkendir ama kişiliği bana göre sabittir dürüst bir insan her zaman dürüst sadık insan her zaman sadıktır. Yalan söyleyen insan da ne kadar çabalarsa çabalasın illa ki bir yalan söyleyecektir. Yılan doğası gereği ya sokar ya da sıkar :)))

Yorumla
    • Beliz_inquiring33
      Beliz_inquiring33
      +1 yıl

Size katılmıyorum dürüst insanlar her zaman dürüst, yalancılar her zaman yalancı olmayabilir hayat insanları değiştirebilir 🙃

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

saygı duyarım kendi gördüklerim ve deneyimlerime göre benim fikrim farklı :)))

Yorumla
    • Beliz_inquiring33
      Beliz_inquiring33
      +1 yıl

Ben de sizin fikrinize saygı duyuyorum tabii ki ve iyi geceler diliyorum. ☺️👍

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

iyi geceler

Yorumla
  • BanaNeHa
    BanaNeHa Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 98%
    +1 yıl

Kişilik değil ruh hali değişkendir, o an bulunduğumuz hal davranışlarımıza şekil verir hatta aşırı uçlu bi halimiz varsa ve kişilik özelliğimize göre baskınsa kişiliğimize göre ters davranışlar sergileyebiliriz nacizane görüşüm

2
    3 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Aldık ama kabul etmedik 🤪

Yorumla
    • BanaNeHa
      BanaNeHa
      +1 yıl

Sağlık olsun 😀

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Canımız sağolsun 🤣

Yorumla
  • çirkinkalplinsan
    çirkinkalplinsan Takip Et
    Master Yaş: 107 , eic 100%
    +1 yıl

Hani derler ya insan 7'sinde neyse 70'inde de odur diye. Kısmen doğru bir söz aslında. Özümüz asla değişmiyor. Neysek oyuz. Sadece çevremizde gelişen olaylar yüzünden bakış açımız, karakterimiz şekilleniyor. Ama yine aynı kalıyoruz. Basit özellikler ekliyoruz kendimize ya da onlardan kurtuluyoruz sadece

1
    0 Yorumla
  • Kardelen236
    Kardelen236 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Kişilik erken çocuklukta meydana gelir belli bir yaştan sonra da kalıplaşır. Değiştirmek herkese nasip olmaz. Binde bir insan belki... onun dışinda bir insanin değişebileceğini hiç düşünmüyorum. Yedisinde ne ise yetmişinde de odur...

1
    2 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Kesinlikle 👍q yaşadıkları sadece verdiği tepkiler de değişime sebep olabilir ya da negatif yönlerini dışa vurmamay başlar en fazla onun dışında kendim de dahil olmak üzere insanların değişebileceğine açıkçası inanmıyorum

Yorumla
    • Kardelen236
      Kardelen236
      +1 yıl

Aynen öyle

Yorumla
  • Kara_biberim404
    Kara_biberim404 Takip Et
    Guru Yaş: 105 , eic 51%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Kişilik belli bir yaşa kadar oturana kadar değişkendir ama oturduktan sonra degişmez eğer hala degisiyorsa bir kişilik sorunu var demektir.

1
    2 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

kesinlikle katılıyorum bazı şeyler doğuştan gelir çocukluk döneminde ise kişnin kişiliği oturmaya başlar. Sonrasında sabittir. Zaafları güçlü yanları davranışları en fazla tepkileri değişir ama tavrı değişmez.

Yorumla
    • Kara_biberim404
      Kara_biberim404
      +1 yıl

👍👍🙂

Yorumla
  • thecutewitch
    thecutewitch Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.

Kişilik sabit bende ama mood değişken biraz maalesef palyaço bey ghjg 😅 🤡

1
    20 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Zaten kişilik bana göre değişmez cadı hanım sadece verilen tepkiler değişir. Sinirlenince bağırıp çağırmak yerine laf sokmak gibi mesela sinirli olan 7'sinde de 77'sinde de sinirlidir

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Yani evet haklısınız 👍

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Cadılar bile bana hak veriyorsa sırtım yere gelmez benim :P

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Ee herhalde
      Gelmez benim son teknoloji ekektrikli süpürgem var jlhk 😅
      Şanslısın yani palyaço bey jjgj

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Teslanın süpürgesi jgkg
      Elon musk hediye etti sağ olsun kgjkl 😅

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Öyle mi bu kadar büyüdü :P

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Aynen kjghtj

Benim normalde taa Keloğlan masalları zamanında kalma süpürgem vardı
      Ekonomimiz kötü olduğu içinde değiştiremiyordum
      Elon musk halime acıdı dedi gariban cadı sevinsin bana Tesla süpürgesi etti korkma beleş dedi bana kgjk khkjk 😅

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Buradan teşekkürlerimi iletiyorum khjk

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Şarjını nasıl yapıyrosun :P

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Wifili Bluetoothtan kablosuz şarj oluyor benimki
      Baya ileri teknoloji khjk 😅
      Marstan getirdi herhalde bilmiyorum khjk 😅
      Barış özcana sorcam kykjl

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Bir şarj büyüsü öğrenemedin mi :P

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Onun büyüsüne gerek yok yav Tesla yeter kgjk

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

hayırdır teslanın reklam yüzü müsün :P

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Yok ama her şeyinde büyüsü olmasın palyaço bey

Büyünün de bir şeyini çıkarmayalım her şeyin de büyüsü olmaz sonra enerjim kalmıyor jlhk

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

her şeyi teslaya bağlamamak lazım :P biraz da sen bir şeyler kat böyle olmaz ama cadı hanım :O

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Ben bu işlerden anlamıyorum palyaço bey uzmanlık değil maalesef

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Uzmanlık alanınız nedir cadı hanım :D

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Cadılık mhkgj 😅

Yorumla
    • thecutewitch
      thecutewitch
      +1 yıl

Takibe hiç gerek yoktu pek önem vermiyorum ama teşekkür ederim 🙏🙂

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Sanki daha çok teslanın adamı gibisin :D

Yorumla
  • hepimizbirvedia
    hepimizbirvedia Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl

Aa Split. Çok iyi filmdir bu arada. Değişkenim ya yüzdeyüz diyebiliriz buna.

1
    6 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Evet güzeldir serinin ikinci filmiydi yanlış hatırlamıyorsam

Yorumla
    • hepimizbirvedia
      hepimizbirvedia
      +1 yıl

Aynen, olabilir. Split vardı, Gliss vardı diğerini de ben hatırlamıyorum

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Unbreakable, Split ve Glass bu sırayla çıktı diye hatırlıyorum.

Yorumla
    • hepimizbirvedia
      hepimizbirvedia
      +1 yıl

Hmm, Unbreakable yi izlemedim sanırım o zaman

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Sen direk ortadan girmişsin olaya :D izle bence hemen ;)))

Yorumla
    • hepimizbirvedia
      hepimizbirvedia
      +1 yıl

Yo anladım ya olayı sıkıntı yok skdjd, inşallah diyelim

Yorumla
  • tiryakinimtiryakin
    tiryakinimtiryakin Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 35
    +1 yıl

Değişken değildir aslında.. Sadece bazıları üzerine kapatır, biz değişti sanarız..

1
    0 Yorumla
  • ØŔůhĚmīčīØ
    ØŔůhĚmīčīØ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 95%
    1 yıl

Sabah uyandiğımda modum nasılsa bütün gün öyle oluyor mesela o gün kötü bir olay yaşadiysam bunu bütün gün düşünür üzülürüm ama onun dışında mutluyum Ama genel olarak çok düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • Alcaponne
    Alcaponne Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Bu kişiye göre değişir. Yaşam tarzına göre değişir. Çalıştığı işe göre değişir. Değişkenlik gösterebilir. Günümüzde de olmadığı birisiymiş gibi davranan insanlar çok popüler. Yani kişilik değişkendir. Bazı kişiler kısa sürede değiştirebilir. Bazı insanlar ise uzun süre sonra yaşadıklarından ötürü değişebilir. Bazıları da nasıl başladıysa öyle bitirir.

1
    0 Yorumla
  • piceofcake
    piceofcake Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl

dün yaptığım bi testte cevaplarımı kabul etmedi değişken işaretlemişim ama bana göre 2 ruh halim var bir sosyal biri asosyal umarım anormal değildir

1
    0 Yorumla
  • tuncayccc
    tuncayccc Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 52%
    +1 yıl

Değişkendir... hayat değiştikçe düşünce yapısı değişir... kişiden kişiye bile davranışlarımız değişiyor

2
    0 Yorumla
  • Redww
    Redww Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 82%
    +1 yıl

Değişkenlik gösterebilir çocukluğumuzdan aynı kişi değiliz ya da bi laf var şimdiki aklım olsa diye boşa demiyorlardir

1
    0 Yorumla
  • Dazzle_
    Dazzle_ Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 96%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 759 cevap paylaştı.

Bir şeyleri öğrendikçe, yaş aldıkça, olgunlaştıkça her şeyin değiştiği gibi kişilik de değişir bana göre. Kötü yönde değil bu tabi.

1
    0 Yorumla
  • Konsantremix
    Konsantremix Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Yasadigin olay ve durumlara göre değişir ve gelişir.

2
    0 Yorumla
  • BuOlsa
    BuOlsa Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 33%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Kesinlikle değisken buda önemli ki kendimizi gelistirme adina...

2
    0 Yorumla
  • khaixx
    khaixx Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Değişken olduğunu düşünüyorum. Biz değişiriz; yaşadıklarımız ile ve bize yaşatılanlar ile.

2
    0 Yorumla
  • Coraline-0
    Coraline-0 Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 96%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Bazı özelliklerimiz sabittir, bazıları değişken

2
    0 Yorumla
  • flaneurx
    flaneurx Takip Et
    Master Yaş: 124 , eic 61%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.

Kişilik değişebilir, zamanla gelişebilir, gelismeli en azından

2
    0 Yorumla
  • İrsisback
    İrsisback Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Değişir, yaşanmışlıklarla yaş aldıkça değişir.

1
    0 Yorumla
  • bayrakmerve27
    bayrakmerve27 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 89%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 18,7b cevap paylaştı.

Benim kuzen hep aynı sapık demek ki insan 15 16sında neyse 28 29 yaşında da öyle

1
    0 Yorumla
  • juuachi
    juuachi Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 86%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

İnsana ve ne istediğine bağlı. Değişmek mi değişmemek mi

1
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Sabittir ama edindiği tecrübeler sayesinde değişebiliyor

1
    0 Yorumla
  • The_Muallime
    The_Muallime Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 517 cevap paylaştı.

Kişilik hayat boyunca değişir, mizaç değişmez

1
    0 Yorumla
  • ogeday4
    ogeday4 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Yaşadığı hayata göre değişiklik gösterebilir bence

1
    0 Yorumla
  • Arda_ateş
    Arda_ateş Takip Et
    Xper 7 Yaş: 47 , eic 48%
    +1 yıl

Kesinlikle değişkendir…. yaş ve yaşadığın olaylar sebep olur bunu bire bir yaşadım yaşıyorum da

1
    0 Yorumla
  • HayatDolu185
    HayatDolu185 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 379 cevap paylaştı.

Bende sabittir bağzı huylar değişebilir ama kişilik değişmez diye düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • anavrinn7
    anavrinn7 Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 94%
    +1 yıl

Karakter sabit kişilik değişkendir yaşa yaşananlara deneyime tecrübeye göre değişkenlik gösterir.

1
    0 Yorumla
  • korkmazCHT
    korkmazCHT Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 33%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Değişkenlik gosterebilir insan. Lakin karakter her yönüyle asla değişmez.

1
    0 Yorumla
  • eyeyeyge61
    eyeyeyge61 Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Sabittir ama bazı durumlara göre insan bazı şeylerini değiştirebilir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Temel insani sahip olunan olunması insanlık gereği olan kişilik dışındakiler yaşın, yaşanılanlanların, şartların etkisiyle değişkendir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kişilik yaşanılan olaylara bağlı olarak değişkendir. Kişi olgunlaştıkça değişir değiştikçe gelişir geliştikçe büyür:)

1
    0 Yorumla
  • DefeneAtakçı
    DefeneAtakçı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 20
    +1 yıl

Her insanın kişiliği ile doğduğunu düşünüyorum değişmesi söz konusu dahi olamaz

1
    2 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Kısmen doğru doğuştan gelen de var çocukluk döneminde yaşayarak edindiği şeyler de var. Ama kişilik oturduktan sonra bence de kesinlikle değişmez.

Yorumla
    • DefeneAtakçı
      DefeneAtakçı
      +1 yıl

Katılıyorumm

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Değişkendir. Kendini törpülemek mümkün olduğu gibi karşındakine göre esnemek ya da katılaşmak da mümkün

1
    0 Yorumla
  • Grininellitonu35
    Grininellitonu35 Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl

Kişilik değişmez ama davranış şekli mevcut şartlara göre şekillenmek zorunda kalabilir

1
    0 Yorumla
  • serpil2255
    serpil2255 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 102 , eic 94%
    +1 yıl

Benim kişilik baya sabit 😂

1
    5 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

İstikrarlı insanı severim 🤣

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      +1 yıl

Bende kendimi çok severim😂😂😂

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Hahah belli belli🤣

Yorumla
    • serpil2255
      serpil2255
      +1 yıl

Di mi ama 😂

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Di 🤪

Yorumla
  • DAFFİMROBLOX
    DAFFİMROBLOX Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

İnsan Olanın Karakteri Sabittir Ama Şerefsiz Birinin Degişebiliyor Bunu Biliyorum Yakından Gördüm...

1
    0 Yorumla
  • aloneenolaa
    aloneenolaa Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.

Kişilik sabittir. Sabit olmayan kimliktir

1
    9 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

kişilik ile kimlik arasındaki fark nedir peki :)))

Yorumla
    • aloneenolaa
      aloneenolaa
      +1 yıl

Slayta bakmam lazım unuttum

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

ego id süper egodan mı bahsediyoruz kimlikten kasıt id mi :)))

Yorumla
    • aloneenolaa
      aloneenolaa
      +1 yıl

Evet onlar

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Freud insan zihnini bu üç katmana ayırmış ama bu 3 katman insanın kişiliğini oluşturan şey değil mi :))) bu 3 katmandan birinin değişmesi demek insanın kişiliğin değiştiğinin göstergesi değil midir.

Yorumla
    • aloneenolaa
      aloneenolaa
      +1 yıl

Bunların birisi değişmiyordu kişilik değil miymiş o

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Onu da sana sormak lazım :))) araştır ödev sana

Yorumla
    • aloneenolaa
      aloneenolaa
      +1 yıl

Ay yok yeterince ödevim yokmuş gibi.

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

bir eksik bir fazla bir şey değiştirmez :D

Yorumla
  • amyyy01083
    amyyy01083 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 20
    +1 yıl

Bence degisken ama ana bir karakter uzerinde ufak degisiklikler olur

1
    0 Yorumla
  • gokccchhhee
    gokccchhhee Takip Et
    Xper 2 Yaş: 20
    +1 yıl

kişilik değilde davranışlar değişkenlik gösterir zamanla olgunlaştıkça

1
    0 Yorumla
  • ghaithashanab
    ghaithashanab Takip Et
    +1 yıl

yaş olaylar yaşananlae kişiler değiştirir evet değişir

1
    0 Yorumla
  • MevaAysin
    MevaAysin Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    +1 yıl

Aile eğitim çevre herşeyi değiştirir ama bence yinede huylu huyunu teneşir de bırakır

1
    0 Yorumla
  • oscar1
    oscar1 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 49
    +1 yıl

Değişken şartlara ve ortama bağlı birde paraya çok..

1
    0 Yorumla
  • isimveremem16161
    isimveremem16161 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 22
    +1 yıl

yaşadığın ya da maruz bırakıldığın durumlara göre kişilik değişkenlik gösterebilir

1
    0 Yorumla
  • hdeliflixcehennemi
    hdeliflixcehennemi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

kişilik değişir evrimleşir ama asla bir noktada durmaz iyi veya kötü yönde etkilenir

1
    0 Yorumla
  • Acilyardimbana
    Acilyardimbana Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22 , eic 83%
    +1 yıl

Kolay olmamakla birlikte evet değişebilir

2
    0 Yorumla
  • TheCursedCake_
    TheCursedCake_ Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Kimi insanda değişken, kimi insanda sabit.

2
    0 Yorumla
  • Nisan54
    Nisan54 Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 596 cevap paylaştı.

Kişilik sabit duygular değişken

1
    0 Yorumla
  • CarelerCaresizzz
    CarelerCaresizzz Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Duruma göre değişir.

1
    0 Yorumla
  • KaplanBeyyy10
    KaplanBeyyy10 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Değişebilir ama değişmek zor olur

1
    0 Yorumla
  • ayseeeggl
    ayseeeggl Takip Et
    +1 yıl

aşık olma gıbı durumlar harıc sabıttır

1
    3 Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Aşık olma durumu hariç derken 🤔

Yorumla
    • ayseeeggl
      ayseeeggl
      +1 yıl

insan aşık oldugu zaman kisiligide degisiyor karakterıde o çizgilerini aşıyosun yapmam dediğin şeyleri yapıyosun affetmem dediğin şeyleri affediyosun hıslerın kalbın her seyın onune gecıyor v engel olamıyosun

Yorumla
    • Catutigernos
      Catutigernos
      +1 yıl

Yoo kişiliği değişmez fedakar insan ilişkisinde de fedakar olur o da kişiliginin bir parçasıdır kişiliğinden ayrı değil

Yorumla
  • kerevizsapıı
    kerevizsapıı Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.

Bir yere kadar degisken, sonra sabit

1
    0 Yorumla
  • sfhdgd
    sfhdgd Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

ruh hastalığı yoksa sabit ama kişi zamanla değişebilir yaşadıklarından dolayı

1
    0 Yorumla
  • Leonidas0101
    Leonidas0101 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 37
    1 yıl

Bu hayatta her şey değişir değişmeyen tek şey değişimin kendisidir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

sabit taraflarda var. Değişken kismida

1
    0 Yorumla
  • Mymoomoo21
    Mymoomoo21 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    1 yıl

Bence değişkendir

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (24)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kişilik değişken midir yoksa sabit mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Benzer Sorular

Kişilik sabit midir değişken midir? Kişiliğin değişken mi? Bir insanın kişiliği her zaman aynı mı kalır? Kişiliği ne belirler? Bir insanın kişiliği ne zaman oturur? Kişiliği ne belirler? Bir insanın kişiliği ne zaman oturur?
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir etkinlik düzenleyecek olsan konusu ne olurdu?
  • 26 yaşındayım, evlenmek için sürekli birilerini tanımam mı gerekiyor?
  • İş yok, sürekli evdeyim. Psikolojim çok bozuldu, ne önerirsiniz?
  • Evliliği düşünecek kadar birini sevdin mi hiç?
  • Dizi/film izlemek için bazen seçim yapamadığınız oluyor mu?
  • Oyun oynamak bir hobi midir yoksa zamanı boş geçirmek mi?
  • Sabah tostu nasıl olmalı?
  • Uzun olan neyi seviyorsunuz?
  • Kahvaltıda en çok ne seversiniz tahmin edelim mi?
  • Erkeklere arada bir "motor alsam mı" düşüncesi geliyor mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık & Diyet
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2025 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...