En İyi Cevaplar
u
+1 yılKişilik sabit değildir. kişilik sürekli olarak zaman için de değişmektedir. mesela en basitinden çocukken yemek zevkimiz ya da dinlediğim şarkılara bakın birde şimdiki karakterinize zevklerinize bakın muhtemelen bir kaç zevkiniz hariç karakteriniz de çoğu şey değişmiştir. ama bu sadece zaman ile ilgili değildir. bir olay yaşadığımız da bile kişiliğimiz değişir bazen bu hayatımızı etkileyecek derece önemli bir şey olurken bazen de unutmak isteyeceğimiz bir anı veya travma olabilir. veya daha çok kötü bir gün olabilir. bu yüzden de insan hiç bir zaman aynı kalmaz. sadece belli başlı çizgileri değişmez o kadar. ama bir insan değişime kapalı ise cahilse maalesef o insandan değişmesini bekleyemezsiniz. çünkü o kişi kendini değişime kapatmıştır sonuna kadar. ama değişime açık olan insan her zaman için değişime hazırdır ve değişimi olgunluk ile kucaklar. birde anlık olarak değişen ruh halimiz vardır ki bu aslında daha çok o gün ki moralimiz ile ilgilidir yani bazen sinirli bazen mutlu bazen sakin olabiliriz bunun da o gün yaşadığımız olaylar ile ilgisi vardır
20 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnsan kişilik olarak asla değişmez yazın bunu bir kenara. Sadece duygularını bastırır, kimliğini gizler. Bastırılmış duygular ise bir gün açığa çıkar elbet. Tıpkı gerçeklerin asla gizlenemeyeceği gibi. Kimisi baskı ve korku yüzünden, kimisi menfaat için saklar kendini. Bir insan doğarken kötü değildir, ona öğretilen, ona verilen, aşılanan, dayatılan her şey zamanla karaktere dönüşür ve bunun geri dönüşü neredeyse imkansızdır. Tabi bu değiştirilmez ama eğitilebilir. değişmez. eğitilir. Mesela duygusal bir insansan duygusal olman değişmez ama zamanla kendini eğiterek veya darbe alarak bu duygusallığını, alacağın kararlarda mantığının arkasında tutmayı öğrenebilirsiniz. Bence aşırı basit bir örnek.
01 Yorumla- +1 yıl
öyle insanlar karaktersiz oluyor çevrem dolu onlardan ben neysem direk söylerim isteyen küssün isteyen darılsın
- +1 yıl
Herkesin kemikleşmiş özellikleri var, bunun yanında daha esnek davrandığı konular vardır.. İnsanın temelinde var olan özellikler belki değişmez ama zaman içerisinde yaşadıklarından ötürü nasırlaşabilir ya da bu özellikleri gizlemeyi öğrenir. İnsanın belli başlı özellikleri nedeniyle 7 sinde neyse 70 inde de odur fakat davranışlar olaya ve ana göre şekillenebilir. Keyifli günler..
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle doğru 👍 gizler ama iç dünyasında hala devam eder. Keyifli günler

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
u
+1 yılKişilik değişebilir de kişiliksizliğe çare yok :D zaten zaman içinde yaşadıklarımıza göre birtakım özellikler ekleniyor veya eksiliyor
317 Yorumla- +1 yıl
Kişilik bana göre değişmez ama karaktersizlik konusunda tamamen katılıyorum haklısın 🤣
- +1 yıl
Değişir diyorsam değişir
- +1 yıl
Niye hanfendi sizin dediğiniz kanun mu oluyor 😱
- +1 yıl
Kişilik bozukluğunu açıkla :D
- +1 yıl
Kişilik bozukluğu adı üstünde kişilik değişmiyor bozuluyor 🤣 sağlıklı bireylerden bahsediyoruz o zaman sosyopatlari referans alalım 🙃
- +1 yıl
Hayır onları değiştirmek için profesyonel yardım lazım :D açıklayamadın.
“Kişilik, yaşam boyunca evrim geçirir. Bununla beraber, 30 yaşına doğru sabitlenir. 21-96 yaş arasındaki bireylerin gözlemlendiği araştırmalara göre, 30-36 yaş arasında kişilik çok az değişiyor. Bu, hâlâ mevcut olsa da kişiliğin bireysel çeşitliliğinin yaşla beraber azaldığını gösteriyor.”
Uzmanlar böyle diyooo - +1 yıl
Yapılan bazı araştırmalara göre ise insanların içlerinde bastırdıklari şeyler dışarıya yansıtmaya baslanabildigi ya da tepkilerin değiştiği ama karakterin aynı kaldığı yönünde sinirli biri gene sinirlidir sadece yumruklariyla cevap vermek yerine laf sokarak ya da sözleriyle tepkisini koyması gibi
- +1 yıl
Hangi araştırma o :D
- +1 yıl
"Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (Minnesota Multiphasic Personality Inventory - MMPI) gibi kişilik testleri, kişiliğin birçok yönünün göreceli olarak istikrarlı olduğunu göstermiştir. Bu testlerin sonuçları, kişiliğin erken yetişkinlik döneminde belirginleştiğini ve sonrasında istikrarlı kaldığını göstermektedir."
- +1 yıl
Değişiyormuş baaak :D
- +1 yıl
Yaşlılık böyle bir şey 🤣 istikrarlı kalıyor diyor ya değişmiyor kişilik oturduktan sonra değişmez diyor
- +1 yıl
Bir çok yönü diyo :D değişebilir nokta
- +1 yıl
Göreceli olarak istikrarlı olduğu diyor ben içiyorum sen kafayı buluyorsun 🤪
- +1 yıl
www.uplifers.com/.../
Okuyunuz :D - +1 yıl
Bana göre insanlar değişmez aldatan gene aldatır yalan söyleyen gene söyler bunun aksi yönünde çabalasa bile bir yerde gene özüne dönecektir. Bu konuda bölünmeler var farklı çalışmalar var benim tarafım insanlar değişmez 🙃
- +1 yıl
Peki 😏
- +1 yıl
😏😏😏
- +1 yıl
Kişilik dogmatik doğrulara yani kalıplara sıkışmış insanlar için sabittir. Yanlış bildiğin doğrular ya da zamana ortama göre değişebilecek gerçeklere , fikirlere açık olan insan için ise kişilik değişebilir/gelişebilir.
Cennetle ödüllendirilmediği ve cehennemle korkutulmadığı halde ahlaklı olmayı seçen birini iyi insan olduğunun teste ihtiyacı yoktur... ama tanrıları ile ticari ya da korku ilişkisi içinde olan dindarların samimiyetinden/kişiliğinden hiç bir zaman emin olamayacağız... anlatabildim umarım.
21 Yorumla- +1 yıl
Bilgi değişse de uygulamadan bir anlam ifade etmez. Bana göre insanlar ve zaafları değişmez. Bugüne kadar bu önermenin yanlış olduğu bir duruma denk gelmedim. Dengesiz insan her zaman dengesiz, aldatan insan da her zaman aldatır. Ne kadar çabalasa da bir noktada yine aynı şeyi yapacaktır çünkü o insanın doğası odur.
Kesinlikle katılıyorum dışarıdan bir etken olmadan özgür iradesi ile doğruyu seçen insanlar ahlaklı insanlardır. O senin dediğin dindar değil, dincilerdir bana göre dindar kişiler gerçek inanlar iken dinciler dediğin gibi ticari ve çıkar ilişkileri üzerinden hareket edenlerdir. İnsanların neye inandıkları değil neler yaptıkları asıl ahlaklarının en büyük göstergesidir. Ayrıca neye inanırsak inanalım mantığımız bizim en büyük yol göstericimizdir.
- +1 yıl
Hayat Ve Şartlara Bağlı
Herkesin Bi Gizli Görevi Kimliği Ajanlığı Vardır
Ve Asla da Ortaya Çıkmamalı
Ama Biz Olduğumuz Zamanlar Daima Vardır
O Yüzden Fazla Kurcalanmaya Değmez..
İnsan Oğlu Umduğunu Değil Bulduğunu Yer
Düşündüğünü Değil Önüne Ne Koyulursa Ne Lazımsa Onu Yapar Devreye Sokar
İnsanlı Oğlu Boyundan Büyük Haddin den Büyük Gerekmemesi Gereken Her İşte
Büyükler ya da Gücükler Değiş Yaş Ayrımı Yapmıyorum Zaten Her Yaşın Bi Sorumluluğu Bi Ardamı Ve Bi Edebi Var
Her Yaş Nereye Nasıl Hareket Edeceğini Etmeyeceğini İyi Bilir
Seninle İlgiliyse Senin Hakkında İse Ve Senin İçinde Durma Elinden Geleni Ardın da Bırakma
Ama Hiç Olmaması Gereken Bi Konudaysan 2.3 Cümlede Harekette Bitir VE Ortam dan Uzak Dur
Ve Sadece Sen Sensin Ama Hayat Gece Başka Gündüz Başka Güzel Derler İşte Gündüz Halimiz Başka Gece Halimiz Efsane10 Yorumla - +1 yıl
Benim kişiliğim oldukça değişken. Az önce bir sorunun detayına da yazmıştım. Resmen içimde birbirinden farklı iki kişinin karmaşasını yaşıyorum.
Elbette bu sadece bende böyle değildir. Bence pek çok kişi için, tek bir kişilikte sabit kalıyor diyemeyiz.
13 Yorumla- +1 yıl
İkizler misin genelde biz ikizler için öyle diyorlar 🤔
- +1 yıl
Burcum boğa sndnd
- +1 yıl
Haha ikizlere laf edenler de okur umarım 🤣
- +1 yıl
Kişilik değişkendir ama tümüyle değil tabii ki. Bazı kişilik özellikleri temel özelliklerdir ve bunlar zamanla değişmez bazılarıysa yaşanan olaylara, edinilen tecrübelere göre değişebilir. Yani yaşananlara göre düşünceler, düşüncelere göre davranışlar ve davranışlara bağlı olarak da kişiliğimiz zamanla biraz değişebilir.
Nasıl bir insana dönüştüğümüze, hayatın bizi nasıl değiştirdiğine dikkat etmek gerekir.🙃
19 Yorumla- +1 yıl
Yaşadığımız olaylar deneyimlerimiz verdiğimiz tepkileri değiştirebilir ama kişiliğimiz bana göre sabit kalır sinirli gene sinirlidir fiziki bir tutum sergilemek yerine sözlü bir tavır sergiler ama gene sinirlidir dışa vurumu farklıdır
- +1 yıl
Düşüncenize saygı duyuyorum. Bana göre bir kısmı zamanla tecrübelere bağlı olarak değişebilir. 40 yaşındaki bir insanın karakteri 41 yaşındakiyle aynı değildir.
- +1 yıl
Bir yıl önceki sen ile şu an ki sen arasında ne fark var?
- +1 yıl
Ben kendimden bahsetmek, örnek vermek istemiyorum ama bence her saniye bile değişiyoruz aslında.
"Her şey değişir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."
"Her şey akar, hiçbir şey kalıcı değildir o yüzden aynı dereye iki kez girmek mümkün değildir çünkü dereye bir kez daha girdiğimde hem ben hem de dere değişmiştir." ~ Herakleitos - +1 yıl
her şey değişir cümlesindeki her şeye değişimin kendisi de dahildir değişmeyen tek şey değişim dediğin zaman bu iki cümle birbirinin çürütür hale gelir ki bu da tezat oluşturur.
Evet insanın ruh hali değişkendir ama kişiliği bana göre sabittir dürüst bir insan her zaman dürüst sadık insan her zaman sadıktır. Yalan söyleyen insan da ne kadar çabalarsa çabalasın illa ki bir yalan söyleyecektir. Yılan doğası gereği ya sokar ya da sıkar :))) - +1 yıl
Size katılmıyorum dürüst insanlar her zaman dürüst, yalancılar her zaman yalancı olmayabilir hayat insanları değiştirebilir 🙃
- +1 yıl
saygı duyarım kendi gördüklerim ve deneyimlerime göre benim fikrim farklı :)))
- +1 yıl
Ben de sizin fikrinize saygı duyuyorum tabii ki ve iyi geceler diliyorum. ☺️👍
- +1 yıl
iyi geceler
Kişilik değil ruh hali değişkendir, o an bulunduğumuz hal davranışlarımıza şekil verir hatta aşırı uçlu bi halimiz varsa ve kişilik özelliğimize göre baskınsa kişiliğimize göre ters davranışlar sergileyebiliriz nacizane görüşüm
23 Yorumla- +1 yıl
Aldık ama kabul etmedik 🤪
- +1 yıl
Canımız sağolsun 🤣
- +1 yıl
Hani derler ya insan 7'sinde neyse 70'inde de odur diye. Kısmen doğru bir söz aslında. Özümüz asla değişmiyor. Neysek oyuz. Sadece çevremizde gelişen olaylar yüzünden bakış açımız, karakterimiz şekilleniyor. Ama yine aynı kalıyoruz. Basit özellikler ekliyoruz kendimize ya da onlardan kurtuluyoruz sadece
10 Yorumla - +1 yıl
Kişilik erken çocuklukta meydana gelir belli bir yaştan sonra da kalıplaşır. Değiştirmek herkese nasip olmaz. Binde bir insan belki... onun dışinda bir insanin değişebileceğini hiç düşünmüyorum. Yedisinde ne ise yetmişinde de odur...
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle 👍q yaşadıkları sadece verdiği tepkiler de değişime sebep olabilir ya da negatif yönlerini dışa vurmamay başlar en fazla onun dışında kendim de dahil olmak üzere insanların değişebileceğine açıkçası inanmıyorum
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Kişilik belli bir yaşa kadar oturana kadar değişkendir ama oturduktan sonra degişmez eğer hala degisiyorsa bir kişilik sorunu var demektir.
12 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum bazı şeyler doğuştan gelir çocukluk döneminde ise kişnin kişiliği oturmaya başlar. Sonrasında sabittir. Zaafları güçlü yanları davranışları en fazla tepkileri değişir ama tavrı değişmez.
- +1 yıl
👍👍🙂
- +1 yıl
Kişilik sabit bende ama mood değişken biraz maalesef palyaço bey ghjg 😅 🤡
120 Yorumla- +1 yıl
Zaten kişilik bana göre değişmez cadı hanım sadece verilen tepkiler değişir. Sinirlenince bağırıp çağırmak yerine laf sokmak gibi mesela sinirli olan 7'sinde de 77'sinde de sinirlidir
- +1 yıl
Yani evet haklısınız 👍
- +1 yıl
Cadılar bile bana hak veriyorsa sırtım yere gelmez benim :P
- +1 yıl
Ee herhalde
Gelmez benim son teknoloji ekektrikli süpürgem var jlhk 😅
Şanslısın yani palyaço bey jjgj - +1 yıl
Teslanın süpürgesi jgkg
Elon musk hediye etti sağ olsun kgjkl 😅 - +1 yıl
Öyle mi bu kadar büyüdü :P
- +1 yıl
Aynen kjghtj
Benim normalde taa Keloğlan masalları zamanında kalma süpürgem vardı
Ekonomimiz kötü olduğu içinde değiştiremiyordum
Elon musk halime acıdı dedi gariban cadı sevinsin bana Tesla süpürgesi etti korkma beleş dedi bana kgjk khkjk 😅 - +1 yıl
Buradan teşekkürlerimi iletiyorum khjk
- +1 yıl
Şarjını nasıl yapıyrosun :P
- +1 yıl
Wifili Bluetoothtan kablosuz şarj oluyor benimki
Baya ileri teknoloji khjk 😅
Marstan getirdi herhalde bilmiyorum khjk 😅
Barış özcana sorcam kykjl - +1 yıl
Bir şarj büyüsü öğrenemedin mi :P
- +1 yıl
Onun büyüsüne gerek yok yav Tesla yeter kgjk
- +1 yıl
hayırdır teslanın reklam yüzü müsün :P
- +1 yıl
Yok ama her şeyinde büyüsü olmasın palyaço bey
Büyünün de bir şeyini çıkarmayalım her şeyin de büyüsü olmaz sonra enerjim kalmıyor jlhk - +1 yıl
her şeyi teslaya bağlamamak lazım :P biraz da sen bir şeyler kat böyle olmaz ama cadı hanım :O
- +1 yıl
Ben bu işlerden anlamıyorum palyaço bey uzmanlık değil maalesef
- +1 yıl
Uzmanlık alanınız nedir cadı hanım :D
- +1 yıl
Cadılık mhkgj 😅
- +1 yıl
Takibe hiç gerek yoktu pek önem vermiyorum ama teşekkür ederim 🙏🙂
- +1 yıl
Sanki daha çok teslanın adamı gibisin :D
- +1 yıl
Aa Split. Çok iyi filmdir bu arada. Değişkenim ya yüzdeyüz diyebiliriz buna.
16 Yorumla- +1 yıl
Evet güzeldir serinin ikinci filmiydi yanlış hatırlamıyorsam
- +1 yıl
Aynen, olabilir. Split vardı, Gliss vardı diğerini de ben hatırlamıyorum
- +1 yıl
Unbreakable, Split ve Glass bu sırayla çıktı diye hatırlıyorum.
- +1 yıl
Hmm, Unbreakable yi izlemedim sanırım o zaman
- +1 yıl
Sen direk ortadan girmişsin olaya :D izle bence hemen ;)))
- +1 yıl
Yo anladım ya olayı sıkıntı yok skdjd, inşallah diyelim
- +1 yıl
Değişken değildir aslında.. Sadece bazıları üzerine kapatır, biz değişti sanarız..
10 Yorumla - 1 yıl
Sabah uyandiğımda modum nasılsa bütün gün öyle oluyor mesela o gün kötü bir olay yaşadiysam bunu bütün gün düşünür üzülürüm ama onun dışında mutluyum Ama genel olarak çok düşünüyorum
10 Yorumla Bu kişiye göre değişir. Yaşam tarzına göre değişir. Çalıştığı işe göre değişir. Değişkenlik gösterebilir. Günümüzde de olmadığı birisiymiş gibi davranan insanlar çok popüler. Yani kişilik değişkendir. Bazı kişiler kısa sürede değiştirebilir. Bazı insanlar ise uzun süre sonra yaşadıklarından ötürü değişebilir. Bazıları da nasıl başladıysa öyle bitirir.
10 Yorumla- +1 yıl
dün yaptığım bi testte cevaplarımı kabul etmedi değişken işaretlemişim ama bana göre 2 ruh halim var bir sosyal biri asosyal umarım anormal değildir
10 Yorumla Değişkendir... hayat değiştikçe düşünce yapısı değişir... kişiden kişiye bile davranışlarımız değişiyor
20 YorumlaDeğişkenlik gösterebilir çocukluğumuzdan aynı kişi değiliz ya da bi laf var şimdiki aklım olsa diye boşa demiyorlardir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 759 cevap paylaştı. Bir şeyleri öğrendikçe, yaş aldıkça, olgunlaştıkça her şeyin değiştiği gibi kişilik de değişir bana göre. Kötü yönde değil bu tabi.
10 Yorumla- +1 yıl
Yasadigin olay ve durumlara göre değişir ve gelişir.
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Kesinlikle değisken buda önemli ki kendimizi gelistirme adina...
20 YorumlaDeğişken olduğunu düşünüyorum. Biz değişiriz; yaşadıklarımız ile ve bize yaşatılanlar ile.
20 Yorumla- +1 yıl
Bazı özelliklerimiz sabittir, bazıları değişken
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı. Kişilik değişebilir, zamanla gelişebilir, gelismeli en azından
20 YorumlaDeğişir, yaşanmışlıklarla yaş aldıkça değişir.
10 Yorumla- +1 yıl
Benim kuzen hep aynı sapık demek ki insan 15 16sında neyse 28 29 yaşında da öyle
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. İnsana ve ne istediğine bağlı. Değişmek mi değişmemek mi
10 Yorumla- +1 yıl
Sabittir ama edindiği tecrübeler sayesinde değişebiliyor
10 Yorumla - +1 yıl
Kişilik hayat boyunca değişir, mizaç değişmez
10 Yorumla Yaşadığı hayata göre değişiklik gösterebilir bence
10 YorumlaKesinlikle değişkendir…. yaş ve yaşadığın olaylar sebep olur bunu bire bir yaşadım yaşıyorum da
10 Yorumla- +1 yıl
Bende sabittir bağzı huylar değişebilir ama kişilik değişmez diye düşünüyorum.
10 Yorumla Karakter sabit kişilik değişkendir yaşa yaşananlara deneyime tecrübeye göre değişkenlik gösterir.
10 Yorumla- +1 yıl
Değişkenlik gosterebilir insan. Lakin karakter her yönüyle asla değişmez.
10 Yorumla - +1 yıl
Sabittir ama bazı durumlara göre insan bazı şeylerini değiştirebilir
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Temel insani sahip olunan olunması insanlık gereği olan kişilik dışındakiler yaşın, yaşanılanlanların, şartların etkisiyle değişkendir
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kişilik yaşanılan olaylara bağlı olarak değişkendir. Kişi olgunlaştıkça değişir değiştikçe gelişir geliştikçe büyür:)
10 Yorumla - +1 yıl
Her insanın kişiliği ile doğduğunu düşünüyorum değişmesi söz konusu dahi olamaz
12 Yorumla- +1 yıl
Kısmen doğru doğuştan gelen de var çocukluk döneminde yaşayarak edindiği şeyler de var. Ama kişilik oturduktan sonra bence de kesinlikle değişmez.
- +1 yıl
Katılıyorumm
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Değişkendir. Kendini törpülemek mümkün olduğu gibi karşındakine göre esnemek ya da katılaşmak da mümkün
10 Yorumla - +1 yıl
Kişilik değişmez ama davranış şekli mevcut şartlara göre şekillenmek zorunda kalabilir
10 Yorumla - +1 yıl
Benim kişilik baya sabit 😂
15 Yorumla- +1 yıl
İstikrarlı insanı severim 🤣
- +1 yıl
Bende kendimi çok severim😂😂😂
- +1 yıl
Hahah belli belli🤣
- +1 yıl
Di mi ama 😂
- +1 yıl
Di 🤪
- +1 yıl
İnsan Olanın Karakteri Sabittir Ama Şerefsiz Birinin Degişebiliyor Bunu Biliyorum Yakından Gördüm...
10 Yorumla - +1 yıl
Kişilik sabittir. Sabit olmayan kimliktir
19 Yorumla- +1 yıl
kişilik ile kimlik arasındaki fark nedir peki :)))
- +1 yıl
Slayta bakmam lazım unuttum
- +1 yıl
ego id süper egodan mı bahsediyoruz kimlikten kasıt id mi :)))
- +1 yıl
Evet onlar
- +1 yıl
Freud insan zihnini bu üç katmana ayırmış ama bu 3 katman insanın kişiliğini oluşturan şey değil mi :))) bu 3 katmandan birinin değişmesi demek insanın kişiliğin değiştiğinin göstergesi değil midir.
- +1 yıl
Bunların birisi değişmiyordu kişilik değil miymiş o
- +1 yıl
Onu da sana sormak lazım :))) araştır ödev sana
- +1 yıl
Ay yok yeterince ödevim yokmuş gibi.
- +1 yıl
bir eksik bir fazla bir şey değiştirmez :D
- +1 yıl
Bence degisken ama ana bir karakter uzerinde ufak degisiklikler olur
10 Yorumla - +1 yıl
kişilik değilde davranışlar değişkenlik gösterir zamanla olgunlaştıkça
10 Yorumla - +1 yıl
yaş olaylar yaşananlae kişiler değiştirir evet değişir
10 Yorumla Aile eğitim çevre herşeyi değiştirir ama bence yinede huylu huyunu teneşir de bırakır
10 YorumlaDeğişken şartlara ve ortama bağlı birde paraya çok..
10 Yorumla- +1 yıl
yaşadığın ya da maruz bırakıldığın durumlara göre kişilik değişkenlik gösterebilir
10 Yorumla - +1 yıl
kişilik değişir evrimleşir ama asla bir noktada durmaz iyi veya kötü yönde etkilenir
10 Yorumla - +1 yıl
Kolay olmamakla birlikte evet değişebilir
20 Yorumla - +1 yıl
Kimi insanda değişken, kimi insanda sabit.
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 596 cevap paylaştı. Kişilik sabit duygular değişken
10 Yorumla- +1 yıl
Duruma göre değişir.
10 Yorumla - +1 yıl
Değişebilir ama değişmek zor olur
10 Yorumla aşık olma gıbı durumlar harıc sabıttır
13 Yorumla- +1 yıl
Aşık olma durumu hariç derken 🤔
- +1 yıl
Yoo kişiliği değişmez fedakar insan ilişkisinde de fedakar olur o da kişiliginin bir parçasıdır kişiliğinden ayrı değil
- +1 yıl
Bir yere kadar degisken, sonra sabit
10 Yorumla ruh hastalığı yoksa sabit ama kişi zamanla değişebilir yaşadıklarından dolayı
10 Yorumla- 1 yıl
Bu hayatta her şey değişir değişmeyen tek şey değişimin kendisidir
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
sabit taraflarda var. Değişken kismida
10 Yorumla - 1 yıl
Bence değişkendir
10 Yorumla - Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Kişiliği değiştirme arzusu nadir bir şey değildir. Utangaç insanlar daha dışa dönük ve konuşkan olmayı dileyebilirler. Çabuk sinirlenen bireyler, duygusal olarak yüklü durumlarda soğukkanlılıklarını koruyabilmeyi dileyebilirler.
Peki kişiliğinizi değiştirmek mümkün mü yoksa temel kişilik kalıplarımız yaşam boyu sabit mi? Kendi kendine yardım kitapları ve web siteleri genellikle alışkanlıklarınızı ve davranışlarınızı değiştirmek için izleyebileceğiniz planlar sunsa da, temel kişiliklerimizin değişmeye karşı dayanıklı olduğuna dair ısrarlı bir inanç vardır.
Avusturyalı psikanalist Sigmund Freud, kişiliğin hassas bir yaşta büyük ölçüde kayaya dönüştüğünü öne sürmüştür. Psikologlar genel kişiliğin nispeten sabit olan ve yaşam boyunca istikrarlı olduğunu öne sürmüştür.
Kişiliği Şekillendiren Faktörler
Kişiliğin değiştirilip değiştirilemeyeceğini anlamak için önce kişiliğe tam olarak neyin neden olduğunu anlamalıyız. Asırlık doğaya karşı yetiştirme tartışması bir kez daha devreye giriyor. Kişilik genetiğimiz (doğa) tarafından mı yoksa yetiştirilme tarzımız, deneyimlerimiz ve çevremiz (yetiştirme) tarafından mı şekillenir?
Geçmişte, teorisyenler ve filozoflar genellikle bire karşı bir yaklaşım benimsediler ve ya doğanın ya da yetiştirmenin önemini savundular, ancak bugün çoğu düşünür, kişiliklerimizi nihai olarak şekillendiren şeyin iki gücün bir karışımı olduğu konusunda hemfikirdirler. Sadece bu da değil, genetik ve çevre arasındaki sürekli etkileşim, kişiliğin nasıl ifade edildiğini şekillendirmeye yardımcı olabilir.
Örneğin, genetik olarak arkadaş canlısı ve rahat olmaya yatkın olabilirsiniz, ancak yüksek stresli bir ortamda çalışmak, farklı bir ortamda olabileceğinizden daha çabuk sinirlenen ve gergin olmanıza neden olabilir. Hatta Carol S. Dweck adlı bir araştırmacının Can Personality Be Changed? The Role of Beliefs in Personality and Change adlı çalışmasında, doğumdan sonra ayrılan ve ayrı büyütülen tek yumurta ikizlerinin hikayesini anlatır. Yetişkin olduklarında, iki erkek aynı adlara sahip kadınlarla evlendi, benzer hobileri paylaştı ve kişilik değerlendirmelerinde ölçülen bazı özelliklerin benzer seviyelerine sahip olduğunu saptadı.
Bu tür örnekler kişiliklerimizin büyük ölçüde kontrolümüz dışında olduğu fikrine temel oluşturduğunu gösterir. Bu tek yumurta ikiz çalışmaları, çevremiz ve eşsiz deneyimlerimiz tarafından şekillendirilmek yerine, genetiğin etkisinin gücüne işaret ediyor. Genetik kesinlikle önemlidir, ancak diğer araştırmalardan görülebileceği gibi, yetiştirilme tarzımızın ve hatta kültürümüzün, kim olduğumuzu şekillendirmek için genetik planlarımızla etkileşime girdiğini gösteriyor.
Psikolog Carol Dweck'in de aralarında bulunduğu bazı uzmanlar, geniş kişilik özelliklerinin (ör. içe dönüklük, uyumluluk) altında yatan davranış kalıplarını, alışkanlıkları ve inançları değiştirmenin, kişilik değişikliğinin gerçek anahtarı olduğuna inanıyor.
Genel özellikler bakıldığında yaşam boyunca istikrarlı olabilir, ancak Dweck, bizi biz yapan en önemli şeyin, genel özelliklerin yüzeyinin altında yatan "aradaki" niteliklerimiz olduğuna inanıyor. Aradaki niteliklerin değiştirilebileceğine inanıyor.
Potansiyel olarak değiştirebileceğimiz, böylece kişiliğimizi de değiştirebileceğimiz "arada" nitelikler şunları içerir:
İnançlar ve inanç sistemleri: Kişiliğinizin belirli yönlerini değiştirmek zor olsa da, kişiliğinizin nasıl ifade edildiğini şekillendirmeye ve kontrol etmeye yardımcı olan temel inançlardan bazılarını gerçekçi bir şekilde değiştirebilirsiniz.
Hedefler ve başa çıkma stratejileri: Örneğin, daha çok A Tipi bir kişiliğe sahip olsanız da, daha rahat ve sakin bir insan olmanıza yardımcı olacak yeni başa çıkma becerileri ve stres yönetimi teknikleri öğrenebilirsiniz.
İnançlar ve Kendilik İnançları
İnançları değiştirmek kolay olmasa da iyi bir başlangıç noktası sunar. İnançlarımız, kendimizi ve başkalarını nasıl gördüğümüzden, günlük hayatta nasıl çalıştığımıza, hayatın zorluklarıyla nasıl başa çıktığımıza ve diğer insanlarla nasıl bağlantı kurduğumuza kadar hayatımızın çoğu alanını şekillendirir. İnançlarımızda gerçek bir değişiklik yaratabilirsek, bu davranışlarımızda ve muhtemelen kişiliklerimizin belirli yönlerinde yankı uyandıran bir etkiye sahip olabilir.
Dweck, insanların inançları, benliklerinin, ilişkilerinin ve dünyalarının doğasına ve işleyişine ilişkin zihinsel temsillerini içerir. İnsanlar bebeklikten itibaren bu inançları ve temsilleri geliştirir ve farklı görüşlere sahip pek çok önde gelen kişilik teorisyeni bunların temel bir parça olduğunu kabul eder.
Kişiliğinizi Nasıl Değiştirirsiniz?
Hayatınızın birçok noktasında, kişiliğinizin değiştirmeyi dilediğiniz bazı yönlerinin olduğunu fark edebilirsiniz. Hatta hedefler belirleyebilir ve potansiyel olarak sorunlu olan bu özelliklerin üstesinden gelmek için çalışabilirsiniz. Örneğin, yeni yıl kararları kişiliğinizin için hedef olarak daha cömert, nazik, sabırlı veya dışa dönük olmak gibi değişen kısımlarına odaklamak yaygın bir düşüncedir.
Genel olarak birçok uzman, geniş özelliklerde gerçek ve kalıcı değişiklikler yapmanın son derece zor olabileceği konusunda hemfikirdir. Öyleyse, kişiliğinizin belirli yönlerinden memnun değilseniz, onları değiştirmek için yapabileceğiniz gerçekten bir şey var mı?
İçe dönükten birinden dışa dönük birine geçmek son derece zor (hatta imkansız) olabilir, ancak uzmanların, kişiliğinizin bazı yönlerinde gerçek ve kalıcı değişiklikler yapmak için yapabileceğinize inandığı şeyler vardır. Daha iyi bir insan olmak istiyorsanız, kişiliğinizi nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
Yeni Alışkanlıklar Öğrenin
Psikologlar, olumlu kişilik özellikleri (nezaket ve dürüstlük gibi) sergileyen kişilerin, takılıp kalan alışılmış tepkiler geliştirdiklerini bulmuşlardır. Alışkanlık öğrenilebilir, dolayısıyla alışılmış tepkilerinizi zaman içinde değiştirmek, kişilik değişikliği yaratmanın bir yoludur. Elbette yeni bir alışkanlık edinmek ya da eskiyi bırakmak hiçbir zaman kolay olmuyor, bunun için zaman ve ciddi bir çaba gerektiren bir şeydir.
Öz İnançlarınıza Meydan Okuyun
Yani değişemeyeceğine inanıyorsan, değişmeyeceksin. Daha dışa dönük biri olmaya çalışıyorsanız, ancak içe dönüklüğünüzün sabit, kalıcı ve değişmez bir özellik olduğuna inanıyorsanız, o zaman asla daha sosyal olmaya çalışmazsınız. Ancak kişisel niteliklerinizin değişebileceğine inanıyorsanız, daha sosyal olmak için çaba göstermeniz daha olasıdır.
Çabalarınıza Odaklanın
Dweck'in araştırması sürekli olarak yetenekten çok çabaları övmenin esas olduğunu göstermiştir. "Ben çok zekiyim" veya "Ben çok yetenekliyim" gibi ifadeleri "Gerçekten çok çalıştım" veya "Bu sorunu çözmenin iyi bir yolunu buldum" gibi ifadelerle değiştirin. Sabit bir zihniyet yerine gelişen bir zihniyete geçerek, gerçek değişim ve büyümeyi deneyimlemenin daha kolay olduğunu görebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.
Soruda kişiliği değiştirmek isteğinden bahsedilmiyor :))) kişilik sabit midir yoksa değişken midir bugün sakin olan yarın sinirli biri olabilir mi? Ruh halinin kişiliğe ya da davranışlara etkisi olarak düşünülebilir 🙃
"Soruda kişiliği değiştirmek isteğinden bahsedilmiyor"
tamam adam kişiliğin sabit/değişken olup olmadığı meselesine değinip ek olarak kişiliği değiştirme olayından bahsetmiş. bunda sorun ne