Kendi yanlışlarının, dikenlerinin farkında mısın? Yoksa birilerinin gelip sana söylemesini mi bekliyorsun?

Kusurlarımızı nasıl görebiliriz?
Kendi yanlışlarının, dikenlerinin farkında mısın? Yoksa birilerinin gelip sana söylemesini mi bekliyorsun?

Kusurlarımızı nasıl görebiliriz?
Ben kusurlarımın her zaman için farkındayım kimsenin göstermesine gerek yok. zaten hayatıma kimsenin karışmasını istemezdim ben. bu yüzden de biri söylediği zaman teşekkür ederim ama bir az daha fazla söylerse ikna etmeye çalışır ya da beni değiştirmeye çalışırsa da o zaman uygun bir dille hayatıma karışmaması gerektiğini söylerdim ben daha çok
Bana uzun uzun yazdıracak soruları seviyorum yahu...
Kusurlarımın farkındayım kimsenin göstermesine İhtiyacım yok. Kusurlarım, yetersizliklerim, iyi niyetlerim, çabam, hayallerimle senin gibiyim. Senin gibiyim derken yanlış anlama lütfen beni, sadece misal olarak kulanıdım.🙏Nedenini çözmek veya çözememenin ötesinde, hâlâ içinde döndüğüm zorlanmalarım var. Kitaplar okuyorum, destekler alıyorum, ötesine geçmek gayretindeyim. Yaşımdan bağımsız, hudutlarımı öğreniyor, tayin ediyorum. Sevilmek istiyorum, güvenmek, emniyette ve huzurlu hissetmek. Elimden geleni yapıyorum, elimden bir şey gelmediğinde hayata itimat etmeyi, dostlarıma yaslanmayı ve kendime iyi bakmayı deniyorum. Çoğu zaman başarısız olsamda kendime iyi bakma konusunda.🤭Bir bankta ya da ağacın altında oturup ağladığım oluyor. Temiz havanın kokusunu içime çekip düşüncelere daldığım oluyor. Yemeğin dibinin tuttuğu, yarım kalmış kitabımdan utandığım, hiçbir şey yemek istemediğim günler oluyor. Ve bir sabah kalkıp her şeyi yapacak güçte hissettiğim. Geçmişte kaldı sandığım yaraların açılıp yeniden kanamaya başlaması insanca. Hasta olup yatağa düşmek ve bir şey yapamaz olmak insanca. Daha fazla dayanamayacağım derken beklenmedik bir kudret bulmak, en emin olduğum yerden nasıl yanıldığımı görmek, kendi kurduğum sistemin içinde boğulmak, işkolik ve gayretkeş bünyemin tetiklenmesini izlemek, bazen her şeyi bırakıp kaçmak istemek, ve yine kalıp daha zor olanı yapmak; olduğum yeri, insanı, halleri sevmeyi öğrenmek insanca. Dünyayı dibine kadar sevmek ama bazı günler bir an önce bitsin diye devam etmek insanca. Hayatın bir başına bir anlam ifade etmediği, anlamı her yeni günde yeniden damıttığım doğru. Küçük şeylerin içinde ilahi olanı - en güzeli- bulduğum anlar gerçek. Kalbimin kırılgan olduğu, ne kadar korusam da yeniden kırılabileceği doğru. Öğreniyorum. Büyüyorum. Yanılıyorum. Bütün bildiklerimi küçük çakıllar gibi tutup uzaklara fırlatıyorum. Emin olduklarıma bakıyorum, emin olmanın hayatın belirsizliğine çektiğim bir perde olduğunu görüyorum. Ama elimden başka türlüsü gelmiyor. Şu kırılgan, değişken ve geçici insan halimi, hallerimizi sevmekten başka bir şey gerçekte elimden gelmiyor.
Velhasıl Ben de senin gibiyim benimde kusurlarım var..❤️🩹
O kadar haklısın ki ve o kadar güzel açıklamışsın ki ne başka söze gerek kaldı ne de başka bir yoruma nokta atışı diye buna derim 💫
Kesinlikle ve bazı sorular insanın içine açılıyor.. kendini anlamasını sağlıyor ruha dokunan birer şarkı gibi geliyor
Biri bizi uyarmazsa farkında olmaya biliriz bize göre doğru başkasına göre yanlış olabilir nasihatda fayda var
Teşekkürler eic için
Cevap
11Cevap
Farkında olduğum bir çok kusurum var bence. Tabi farkında olmadıklarım da vardır illa ki. Biri gelip gösterse hiç fena olmaz aslında
Aşırı farkındayım, farkındalıklar eyleme geçmeye yetmiyor bazen.
Farkindayimm asiri duygusal olmak hayattaki en buyuk kusurum
Baya baya farkındayım. Kendimi kusurlarım ile seviyorum
Kendimi tanıdığımı düşünüyorum.. Artı yönlerimin ne kadar farkında isem eksilerimi de biliyorum.. Aksi halde kendime bir şey katamam..
Hepsini görüyorum hatta yaşarken hatalarımın farkındayım lanet gibi bişey.
Aksine harika bir olay bence. Kendini geliştirmek için bir fırsat
Başkalarına çok faydası oluyor ama bana yok gibi sonuçta hâkimiyet kuramadıktan sonra o kadar güzel gelmiyor
bazı gerçekleri hem kendime hem başkasından duymaya katlanamıyorum biraz korkagim kendimle yüzleşmeye 😔
Yok farkındayım ama yine de söylense iyi olur şöle yapma desinler.
Farkındayım uyarmaya dâhi gerek yok. Farkinda olduğum anda kendimi düzeltmeye çalışıyorum:)
Vicdanimin rahatsi olduğu herşeyin farkında olmak. Bu yeter. Uyarıcı olarak
Kusurum yok o yüzden birinin gelip göstermesini beklersem çok beklerim.
Yanlislarim ve dikenlerimin farkındayım ama bunların neden olduğunun da farkındayım.
Farkındayım.. Kimsenin göstermesine de gerek yok..
Kusurlarımın farkındayım.
Farkında olmaya çalışıyorum
Farkındayım ve insan öyle de güzeldir
Gayet farkindayim
Genellikle farkındayım, Bazen dostlarım uyarır.
kesinlikle farkındayım..
Farkındayım
Farkındayım.
Farkındayım
Kusursuzum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?