Evet sorumuz başlıkta.. Genel anlamda da neden insanlar sahte sizce? Bir bakıyorsun iyi bir bakıyorsun bambaşka birisi oluyor. Evleniyorsun evlendikten sonra bambaşka biri çıkıyor. Seviyorsun ama sevdiğin kişi o değilmiş. En yakınına yardım ediyorsun ama karşılığında nankörlük. Dini bile kullanıyorlar.. Saf temiz olan her şeyi menfaatleri dahilinde kullanıyorlar. Onları da kirletiyorlar.
Sanırım modumuz artık bu şarkıya dönecek..
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çünkü maalesef kimse kimseyi düşünmüyor ya da umursamıyor. etrafımızda ki çoğu insan o kadar sahte ki artık bencil olmuş herkes. bu yüzden de iyi insanlar bile artık kendini düşünmeye başlıyor... sadece çıkar için birbirlerinin yanındalar gerçek değiller. bence bazen genelde kalabalık insanların arasında sürekli yalnız kaldığımı düşünüyorum ya da kimse anlamıyor gibi. sanki herkesin tek düşüncesi kendi çıkarı gibi geliyor. zaten bence dost veya arkadaş dediklerimiz bence 5-6 kişiyi geçmemeli. herkese güven olmaz ya da her insanın sözü ile hareket edilmez devir böyle artık maalesef.
ama ben yine de çizgimi bozmuyorum insanlara karşı. iyi olmayı deniyorum.
İyi olmakta çözüm değil bence. İyi oluyorsun ama en büyük darbeyi ailenden en yakınından yiyorsun işte o zaman gardın düşüyor. Ki zaten bir insana yabancı bir insan zarar veremez ki sevdikleri zarar verir.
Çünkü herkesin derdi diğerleri. Bir dönüp kendime bakayım, kendimi eleştireyim geliştireyim diyen insan sayısı yok denecek kadar az. Hal böyleyken farklılıktan, gelişimden bahsedemeyiz.
Kalabalık bir grup yanlış yaparken onlara mı katılırsınız, yalnız başınıza doğruya mı gidersiniz? Çoğu insanın bu soruya cevabı basit; kalabalığı seçmek. Çünkü yalnızlık toplumumuzun korkulu rüyası. Yalnız kalmak yerine apt*l insanlarla dolu bir grubu bile tercih edebilirler
Sürü psikolojisi diyorsunuz anladım. Çürük elma misali diyeceğim. Keşke öyle olsa iyi insanlar çürük elma olsada tüm sepeti iyi yönde çürütse ama tam tersi oluyor. İyi elmalar yani kötü kişiler çürük elmayı yani iyi insanları iyileştiriyor. Tam bir zıtlama örneği oldu.
İnsanoğlu tedenniyi terakki vehmeder demiş Mehmet Akif Ersoy. Yani: gerilemeyi ilerleme zannederiz biz. Almış olduğumuz karar ve seçeneklerde doğru olduğumuzu rasyonel olduğumuzu düşünürüz. Halbuki öyle olmaz. Tonla hata yaparız. Tonla! Başından beri yanlış olan bir karar bizi muhtemelen yine yanlış yola götürecektir. İnsanlar neden sahte demek yerine, insanı sorgulamak yerine kendimizi sorgulayalım. Bakın karşı taraf niye şöyle niye böyle değil, onun hata yapmak fıtratında var zaten. Bizimde hata yapmak fıtratımızda var. Fakat biz yaptığımız hatalardan ders alırsak aynı hayatı tekrar tekrar yapmaz ve akıllanırız.
Kişisel olarak dedikleriniz doğru katılıyorum lakin toplumsal bir konudan bahsediyorum. İnsanların geneli böyle. Genel olmayanın içinde ki küçük kısım ise zamanla genelleşiyor.