Geçmişte takılı kalmaktan, gelecek kaygısı çekmekten şu ana odaklanamıyorum. Yakında sınava gireceğim ama çok hevessizim. Hayatımı nasıl yoluna koyabilirim?

Merhaba her kese. 2 yıl önce bir sınava hazırlanıyordum, gözüme dağ gibi görünüyordu ve sürekli erteliyordum o yüzden sınavda başarısız oldum. Başarısız olacağımın farkındaydım çünkü çalışamıyordum bir türlü. Şimdi yine sınava hazırlanmaya çalışıyorum ama geçmişte takılı kalmaktan, gelecek kaygısı çekmekten bir türlü şu ana odaklanamıyorum. Sanki artık kazansam da mutlu olamayacağım, tüm fırsatları kaçırdım, çevremde her kes ilerledi bir ben kaldım diye hep hasetlik ve pişmanlık duygusu yaşayacağım gibi hissediyorum. Kurtulmak istiyorum bu düşüncelerden, önüme bakmak istiyorum ama yine beynimin içinde dolanıyor bu düşünceler. Sadece içimi dökmek istedim belki iyi gelir diye. Eğer içinizde ve ya çevrenizde benim gibi pişmanlık duygusundan ötürü hiç bir şeye odaklanamayan ama sonunda çözümünü bulup bir yerlere gelip mutlu olanlar varsa görüşlerinizi belirtseniz sevinirim, belki motivasyon olur. 🌸

Geçmişte takılı kalmaktan, gelecek kaygısı çekmekten şu ana odaklanamıyorum. Yakında sınava gireceğim ama çok hevessizim. Hayatımı nasıl yoluna koyabilirim?