Mükemmel olacağımı bilerek sabırsızlıkla geçen bir hayat yerine ( istediğinin çok geç olacağını bilmek)
Kendimi tanımadıgım ve amaçlarımı yıllarca akışına göre belirlediğim istediğim şey olmayacak düşüncesi ile yaşamak daha güzel çünkü o bir sürpriz o bir lütuf gibi. Ömür beklediğini bildiğin şeyi beklemekle geçmez. Neyi beklediğini bilmeyeceksin. Çünkü beklemek en kötü şey.
Travmalarla dolu bir hayatın acınası oluşu hiçbir şey tanımıyor. Ve acı ile büyüyenler beklemenin acısını bılmıyor. Bu dünya acı dünyası bence. Sefil bir hayatı sürekli mükemmel olmaya çalışan yarış içindeki insanlara tercih ediyorum. Aynı şartlarda olsak onlardan daha güzel daha nitelikli olacağımı biliyorum. Ben güzel olduğumu bile çok geç fark ettim. Ama fark eder etmez yarış hissim başladı başkaları ile. Aman ya insanlar bu rekabet duygusu ile en iyisi olma duygusu ile nası yaşamış yıllarca bizler sadece yaşamaya çalışırken? Benim de artık isteklerim var en iyisi olmak için ama herkes gibi bekleyenlerden oldum farkına varınca... biliyorum en iyisi olma duygum erken başlasa beni bitirirdi. Çünkü gelecekte olmasını istediğim şeyler bugünü çekilmez yaparfıu benim görüşüm. İstekler insanı ayakta tutmaz bence. Daha fazla aç gözlü yapar. bu da her başarımı etkiler. hadi etkilemedi diyelim yine de beklemek cidden kötü. kesin olacağını bilse bile... Kaderim bu yönden güzel. Çünkü hepimiz bir hiçiz. Ben ne kesin olacağını biliyordum ne de isteklerim vardı. Şuanda isteklerim var ama kesinlikle olmayacak gözüyle bakmayı seviyorum. Olabilecekken olmayan şeyler olabilir hayatımda bu üzücü geç farkına varmak yüzünden evet ama ben her türlü en düşük seviyeden bakmayı seviyorum. Çünkü buna alıştım.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İçini dökmüşsün ama fikir olarak yanlış algılar varmış gibisin. Hayal kırıklığı yaşamaktan kaçıyorsun oyna hayal kırıklığını atlatıp daha mantıklı hayalleri kovalaman gerek
Hayatta en önemli husus istemektir bir şey olmuyorsa yeteri kadar istemiyorsun veya çok farklı şeyleri aynı anda istiyorsundur. Birşeyi nekadar çok istersen o kadar fazla çaba gösterir hayal kurar planlar ona ulaşmak için yollar ararsın bir işte en iyi olmak istiyorsan gözünü başka işlerden uzaklaştırmak gerekir başka düşünceler ve fikirlerden sadece o iş hakkında araştırmak çalışmak tecrübene tecrübe katmak ve hep daha fazlasını istemek gerekir doyana kadar. Kendini tatmin edene kadar sonrasında kendine seni geliştirip ön plana atacak başka şeyler istemelisin ve çabalamalısın. Bir yerde durursan egon seni ele geçirir ve aptal konumuna düşersin senden daha azimliler bilgilerler karşısında ezilir kendini küçük görürsün
Evet bir de kendime güvenim olmuyor zaten ama hep her şeyin üstesinden geldim bi şekilde şans ama mantıken hiç olduğumuz için kendini küçük görmek mantıklı değil mı hep depresif modda olmaktan bahsetmiyorum. Yani çünkü dediğim gibi tersi olsn duygu da cidden kötü ben de hem kendimi hem baskalarını şaşırtmayı seviyorum hep ezik göründüm ama çok şey biliyorum. Şu instada hava atan kızlae felan çoğu ne istediğini bilmiyor kendileri bile söylüyor ben instamı da kapadım ilgi aldım bir dönem bunu denedim ama yapamadım böyle devam edemedim. Normal olmak orta olmak gerek farkındayım ama ben akıllı değilim sadece şanslı ve çalışkanım bide güvenim yok kendime ondan mecburen bu bakış açısındayım
Burcun ne senin
Keşke instagramin olsaydı 2 dk önce bir video ya denk geldim son sözüne layık bir video fikrini çürütmek isteyeceğin
Pire deneyi diye bir şey var youtuba tan bakabilirsin. Senin ki de o hesap bir kere bir yere varamayacağına inanıp bir ömür onun üzerine çıkamayacağını düşünüyorsun
Evet bazen de ya başarırsam diyerek gün içinde kendime yaptıgım saygısızlık lara kızıyorum hatta ya ilerde basardıgımda şu andaki slklıgım her seri mahvederse falan diye düşünüyorum. Sonra da aman zaten ben ilerde kesin takarım bu şuanda yaptıgımı ilerde basarsam bile mahvolurum şimdiki yaptıklarım yüzünden diyorum. Düşünüyorum hem de davranışlarımla beraber olmayacak fikrini destekleyerek gelecekten geri çekiliyorum
Senin kafan çok karışık sana biraz mantık fikir ve özgüven lazım bunlar dışında destek lazım kendi dengesizliğinde boğuluyorsun depresiflik tuz ruhu gibidir. Nereye damlasa orayı öldürür. Yapısını bozar.
Benim 3 sene önceki halim gibisin bu kafayla bir süreden sonra her şey anlamını yitiriyor hayatından yaşamaktan sıkılıyorsun.
Doğru dedn teşekkür ederim
Anladım evet benziyorum akıllıyım demek ki senin geçtiğin dönemden geçtiğine göre 😂
Bende şuna acırım bu nesil nehirde boğulsa kendine uzanan eli tutmaz benim kaderim buymuş der. Oysa insanın insana ihtiyacı vardır her zaman en basitinden yediğin ekmeği yapan biri var onunda unu yapana ihtiyacı var onunda buğdayı yapana. Onunda Tohumcu gubreciye onunda paraya desteğe bunlarla uğraşacak insan gücüne böyle böyle gider. İnsanın insana her daim ihtiyacı vardır. İnsanlardan kaçarak varacağın yerde bile defnetmeye insan lazım.
Akıllı olduğunu düşünüyordum teşekkürler diyene kadar 😄 çünkü bunca şeyi yazmışsın içine binlerce anlam sığdırarak. Kendi yaşadıklarım zorluklarım vazgeçişlerim depresyonlarim tekrardan ayaklanişim aklıma geldi
Evet çok anlam var içinde doğru güzel yazdım cidden
Yazdıklarına katılmıyorum sadece bu dönemsel fikrin değiştirmen gereken ve acilen toparlanman yoksa vay haline keşke diyeceğin vakitler bana mesaj atarsan sana hakkımda birkaç bir şey paylaşıcam fikrini etkileyecek dinlemeni isterim benim gibi keşke dememek için
Doğru ben de hep kendimi soyutlamaya çalışıtım hatta bunu felsefe yapan bile gördüm çok ünlüydüm kendimi soyutladım felan diyodu. İnsanların çoğu aynı galiba ya yaşadıklarını bi şey sanıp tersini de deneyenler var asırı şekilde tersine dönüyor birden şaşıryorsun. Her şeyin ortasını bulmayı öğrenenler de var. Kimisi önce karakterinin tersine dönüyor sonra ortalama oluyor adam oluyor sakinleşiyor. ama tecrübe her şey bence eski halin olabilirm ama hala gelişiyoruz. Bir de haklısın bu fikrimde güzel bir yan var sandım. Vazgeçmenin güzelliği üzerine kitaplar yazılıyor kendini küçük gören zihniyetli yazarlar aslında bize ümit vermek için ömru boyunca kendini küçük görme hatasına düşmüşler. İstekli olmak ne tam anlamıyla bılmıyorum kendimi bu ne anlama geliyor bılmıyorum diyen chat gpt gibi hissediyorum 😂😂 çok bilgim var ama dediğin şeyler yok
Edinmek elinde. Alim olup avel yaşamak asıl ezikliktir.😂
Yazdım sana dinlicem