Kendini küçük görmek?

Mükemmel olacağımı bilerek sabırsızlıkla geçen bir hayat yerine ( istediğinin çok geç olacağını bilmek)
Kendimi tanımadıgım ve amaçlarımı yıllarca akışına göre belirlediğim istediğim şey olmayacak düşüncesi ile yaşamak daha güzel çünkü o bir sürpriz o bir lütuf gibi. Ömür beklediğini bildiğin şeyi beklemekle geçmez. Neyi beklediğini bilmeyeceksin. Çünkü beklemek en kötü şey.
Travmalarla dolu bir hayatın acınası oluşu hiçbir şey tanımıyor. Ve acı ile büyüyenler beklemenin acısını bılmıyor. Bu dünya acı dünyası bence. Sefil bir hayatı sürekli mükemmel olmaya çalışan yarış içindeki insanlara tercih ediyorum. Aynı şartlarda olsak onlardan daha güzel daha nitelikli olacağımı biliyorum. Ben güzel olduğumu bile çok geç fark ettim. Ama fark eder etmez yarış hissim başladı başkaları ile. Aman ya insanlar bu rekabet duygusu ile en iyisi olma duygusu ile nası yaşamış yıllarca bizler sadece yaşamaya çalışırken? Benim de artık isteklerim var en iyisi olmak için ama herkes gibi bekleyenlerden oldum farkına varınca... biliyorum en iyisi olma duygum erken başlasa beni bitirirdi. Çünkü gelecekte olmasını istediğim şeyler bugünü çekilmez yaparfıu benim görüşüm. İstekler insanı ayakta tutmaz bence. Daha fazla aç gözlü yapar. bu da her başarımı etkiler. hadi etkilemedi diyelim yine de beklemek cidden kötü. kesin olacağını bilse bile... Kaderim bu yönden güzel. Çünkü hepimiz bir hiçiz. Ben ne kesin olacağını biliyordum ne de isteklerim vardı. Şuanda isteklerim var ama kesinlikle olmayacak gözüyle bakmayı seviyorum. Olabilecekken olmayan şeyler olabilir hayatımda bu üzücü geç farkına varmak yüzünden evet ama ben her türlü en düşük seviyeden bakmayı seviyorum. Çünkü buna alıştım.

Kendini küçük görmek?