Rahatsız olmak yanlış bir şey mi ben çoğu zaman sıkılıyorum.

Rahatsız olurum
Rahatsız olmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Rahatsız olmak yanlış bir şey mi ben çoğu zaman sıkılıyorum.
Dert dinlemediğim kimse kalmadı
Ve bazı insanların dertleri hafif kalmasına rağmen psikolojik bozuklukla dünyanın sonuymuş gibi davranıyorlar ölüm olmadığı sürece çok fazla takmamak gerekiyor
Konuyu dağıttım 😂
Evet artık sıkılıyorum çünkü dinlediğim dertler benimkilerin yanında öyle hafif kalıyorki
Rahatsız olduğum ise çözülecek olan sorunların aslında bundan zevk alarak çözülmesinin istenenmemesi.
Gerçek ve doğruları görülmesine rağmen hayatınızın içine almamak istenmesi.
İnsanoğlu yapacak bir şey yok.
Herkesin ağzına sakız olmuş kelimeler.
Mutlu olmak , sevmek/sevilmek istiyorum.
Peki bunun için ne yapıyorsun diye soruyorum.
Oturdum bekliyorum.
Hayatımızın her alanını düşünün ayağınıza kadar bir fırsat gelir mi?
Hayal edebilirsiniz geleceğini o ayrı.
Fakat bir şey bekleyerek zaman geçirmek insan hayatına yapılan en büyük vicdansızlık olarak açıklayabilirim.
Hayatta hiç bir şey yoktur ki emek zaman çaba harcamadan elde edilsin.
Birşeyden çok sıkıldım gerçekten.
Uzun süredir haklı çıkmaktan.
Neyi görerek tecrübe etmemiz gerektiğini , neyi yaşayarak tecrübe etmemiz gerektiğini bilmiyoruz.
Bir de üstüne de yaptığımız olumsuz sonuçlanan şeyleri de kabul etmiyoruz.
Hal böyle olunca da sonuç olarak ne istediğini bilmeyen tek tip herkesin birbirini takip ettiği bir insanoğlu olarak ortada kalıyoruz.
Biraz doluyum bu konuda gece gece kafanızı şişirdiysem şimdiden özür dilerim.
Mutlu Yarınlar, Mutlu sabahlar.
Cevap
56Cevap
Sormadığım, merak da etmediğim birinin derdini dinlemekten elbette rahatsız olurum..
Bazı dertliler var ki, dünyada sadece onun derdi var, dünya bunlara düşman sanki..
Böyle bana kendini acındırmaya çalışanlara içten içe gülüyorum.. Millete bir bak, kimler nelerle uğraşıyor, senin derdin ne?
Her şeyden mutsuz olan tipler var.. Bunu dillendirerek benim de yaşam sevincimi emiyor.. Kalp kırmaya da gelemiyorum ama beni cidden zorluyorlar..
"Hayırlısı ya, sıkma canını.." diyorum.. Çünkü sıkılacak bir dert değil bu..
Mesela, çalışıyorsun işin var.. Ama adam verdikleri maaşı beğenmiyor, beni darlıyor.. "Ben mi veriyorum maaşı bana niye söylüyorsun? Beğenmediysen, başka işlere bak?" diyorum en sonunda..
Sonra kem küm edip gidiyorlar, sana da bişey denmiyor oluyo.. Deme kardeş bana böyle gereksiz şeyleri.. Yıldım vallahi..
Bu da benim derdim işte 😄
Birçok insanın dert dinlemekten rahatsız olabileceği gibi, bu normal bir tepkidir. Dert dinlemek, dinleyiciye duygusal yük ve sorumluluk getirebilir ve bu nedenle bazı insanlar bu durumdan kaçınabilirler.
Ancak, yardım etmek ve destek olmak isteyen birçok insan da vardır. Bu nedenle, dert dinlemek isteyen insanların bu konuda açık ve net bir şekilde ifade etmeleri ve dinlemek isteyen kişilere zamanlarını ve enerjilerini ayırmadan önce kendilerine sormaları önerilir. Bu, her iki tarafın da rahat ve güvende hissetmelerini sağlayabilir.
Bunalıp sıkıldığın konular olabilir, herkes herkese iyi gelmez zaten, dert dinlemekten sıkılıyorsun diye kendini kötü görme. Sen belki daha çok anlatmayı seviyorsundur, senin sorun yaptığın şeyler insanların derdini bastırıyordur. Her şey etken olabilir, bu sebepten dolayı kendimizde eksiklik görmeyelim
Ben de böyle düşünüyorum. İlişkiler kişilerin karakteri üzerine kurulmalı.
Hayır olmam yüz yüze olursa bu daha iyi olur mesela bazen burada kendi aşk hikayesini roman yazar gibi 5-6 sayfalık mesaj atan üyeler oluyor okumuyorum açıkçası çünkü o kadar uzun ve bitişik cümle gerçekten okunmuyor en azından bana okumak zor geliyor.
Sürekli aynı dert ise belli bir yerden sonra olmuyor dinlemiyorum hatta tekrar tekrar ne beni ne de kendini bu konu için yorma diyorum
Evet evet tam olarak bunu yaşıyorum. Önerilerimi de umursamıyor aynı şeyleri anlatıp duruyor. Aynı şeyleri yazmaktan bıkıyor insan
Evet aynen böyle oluyor ha birde boşluğa düşüp yanlış şeyler yapmasın da istemiyorum ya da yalnız hissedip depresyona girmesini ittire bı şekil oluyor ama sonu psikolog
Hayır, insanların dertlerine göre yorum yapıp, onlara ortak yolu bulma konusunda yardım etmeyi çok seviyorum, burada yeni olmama rağmen birçok kişiye yardım edebildiğimi gördüm çok güzel DM ler aldım :)
Hayir ama herkesin derdini de dinlemek istemem. Deger verdigim kisilerin derdini seve seve ve elimden geldigince yardimim bir sekilde dokunabilmesi veya acisini paylasma bakimindan dinlerim.
Burdan tanimadigim birini dinlemek istemem.
Biraz da anlatan kişiye bağlı eğer bu kişi sürekli olarak her konuşmada derdini anlatmaya başlıyorsa sıkılırım derdini de umursamam ama sürekli anlatan biri değilse ve ciddi bi konuysa dinlerim yardımcı olmaya çalışırım
Dinlerim ama bir süre sonra sıkılırım. Dert anlatmayı da çok sevmem
Dert anlatmayı sevip dinlemeyi sevmiyorum ben. Birazcık toksik bir yapı sanırım
Hayır rahatsız olmam. Fakat her gün sabah akşam anlatırsa ve benim yetki alanıma girmediği halde benden çözüm beklerse, meşgul olduğum işe engel oluyorsa kusura bakmasın.
Hayir dinlemeyi , elimden geldigi kadar yardimci olmaya çalişirim , daha çok problem varsa cözüm odakli dusunurum herzaman dinlerim insan insanın aynasıdır
Kimsenin derdini dinlemiyorum. çünkü dert dinleyecek durumda değilim sadece çok yakın arkadaşım olursa onun derdini dinlerim o kadar. başka kimsenin dinlemem
Kim olursa olsun tüm samimiyetimle derdini dinler
ve elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Ancak kendi derdimi içimde yaşamayı tercih ediyorum❗
O değil de.. bazen öyle şeyleri dert edenler oluyo ki.. dertlerinin çeyreği kadar olsaydı dertlerim diyor insan içinden..
Olmuyorum. Etrafımdaki herkesin derdini tek anlattığı kişiyim. Adımı dert kumbarası koydumm 🙃
Sürekli dert yanılmadığı sürece sıkıntı yok derdimi anlatmam ama dert anlatan olursa azda olsa dinlerim rahatsız olmam
Asla... tanımadığım insanların bile derdini dinlemişimdir. İnsanlara iyi gelebilmek benim hoşuma gidiyo
Bu değişir, yakın dostumsa hayır yakın değilse bile eğer bir gün ben anlatmış ve beni dinlemiş ise dinlerim
Dert dinlemekten olmam ama kişi hatalarini tekrarlar , ders almaz ve aynı konu ısıtılıp sitilip önüme gelirse rahatsız olurum.
Dert dinlerim sıkıntı değil fikir paylaşımında bulunurum ve ya bulunmam bi mesele dinlediğim derdin saçma sapan aşk acısı olmaması lazım
En İyi Cevap