Okulda her konuşup kalktiğimda birkaç erkek taklidimi yapıp gülüp ma. l ma. l bakıyor
Çok içime kapanık sessizim
kapalı biriyim. Bunlar sanırsam beni ezik olarak görüp üstüme geliyor sesimi çıkaramıyorum
Ne yapacağım 😥
Okulda her konuşup kalktiğimda birkaç erkek taklidimi yapıp gülüp ma. l ma. l bakıyor
Çok içime kapanık sessizim
kapalı biriyim. Bunlar sanırsam beni ezik olarak görüp üstüme geliyor sesimi çıkaramıyorum
Ne yapacağım 😥
Sende onlar gibi gülüp geçeceksin. Umurunda olmasın o gereksizler. O'nlara rağmen dik dur. O'nlar olmayan karakterini koyuyorlar ortaya. Her şekilde kendine güven asla o'nların sevilerine inme ama gerektiğinde gereken cevabı verki üstüne daha da çok gelmesinler.
Merhaba,
İçine kapanık sessiz biri olman kötü bir şey değil. Tercihin bu yönde olabilir ya da fıtratında bu vardır. İnan hiç önemli değil.
Seninle dalga geçenler düşünsün çünkü sorun onlarda, yani kendileri şaklabanlık yapınca daha mı üstün varlık oluyor, değil mi?
Bu tarz insanları önemseme ve umursama.
Onlar, senin bu umursamaz tavırlarına karşı sinir olurlar ve bir müddet sonra yaptıkları yanlışlardan vazgeçerler.
onlar çok konuşunca adam mı oluyorlarmış çok konuşan adam olsaydı... kapalı veya açık olman bir sorun değil. onları kafana taksan bile onlara belli etme kendilerini bir şey zannetmesinler görmezden gelmeye o an için başka birşeylere odaklanmayı dene , seni dahada rahatsız ederlerse de şikayette bulun ders çalışmamı enelliyorlar felan gb
Cevap
1Cevap
Bu bahsettiğin kişiler kaç yaşında Eğer üniversite ortamıysa bırak kendi ezikliklerinde boğulsunlar ama lise ortamıysa maalesef biraz da normal tam ergenlik çocukluk yaşları çünkü çocukluk da demek istemiyorum aslında 16 17 yaşında kişileri ama artık günümüzde çok çocukça hareketler sergiliyorlar maalesef
Sen bir şey yapma sessizliğini Koru sana kalkıp fiziksel olarak zarar vermeye çalıştıkları zaman o zaman kendini savunursun şu an çok bir şey söyleme
Bence sesini çıkarmalısın artık. Susma alttan da alma kimsenin söyle asagilamasina ezik görmesine izin verme. Baksan da bir avuç maldır. Onlar daha komiktir. Bence sert biçimde kufur etmeden tabi (haklıyken haksız konumuna düşürür çünkü bu) onlara lafla gününü göster. Devam ederlerse de şikayet edersin. Onlar düşünsün bu saatten sonra.
sen de o geri z. ekalıların taklidini yapıp gülebilirsin suratlarına ayrıca önemsersen ve üzülürsen üstüne giderler görmezden gel
Off haklısın beni çok kötü etkiliyorlar
Utangaç biriyim keşke yenebilsem bunu keske
ben de senin gibiydim biliyor musun :) su an böyle yazınca duygulandım yazmak istedim. Ergenler ve çocuklar acımasızdır eğer üzülürsen üstüne giderler ve şu an mutluyum biliyor musun iyi ki yaşamışım insanlardan soğuttular beni karakterimi oturttum bende🙃
Geçen sene de bir erkek bana şiddet uyguladı mesela.
Ailem okula geldi
Sınıfımı değistik
Çok zor zamanlar yaşıyorum
Acaba neden boyleler
Diğer kızlara böyle yapan yok
Bende ne var sorun ne sence
Kendimi düzeltmek istiyorum
sana yuklenilmesinin sebebi ne sence arkadasların söylüyor mu merak ediyorum cidden ayrıca ne hakla siddet uygulayabiliyor
Ya ben kekeme hastasıyım
Konuşurken sesim çok kötü çıkıyor ve yürürken dengem bozuluyor bazen
Geçen yıl yine biri dalga geçti
Ben çok sinirlendim bağırdım buda üzerims geldi arkadaşlarinin gazıyla beni sıraya bastırıp ters çevirdi üzerime cikti nefes alamadım sonra güldü bunlar erkek arkadaşları dahil.
Ben lavaboya gittim elimi yüzümü yıkayıp annemi arattim sonra sinifimi degistim
Bende bilmiyorum şimdi de yine dengem bozulunca ya da kekeleyince gülüyorlar bana zorla yanlişikla olmuş gibi yapıp dokunuyorlar itiyorlar
Diğer kızlara karşı çok kibarlar
o:ro/spu cocukları bu dalga gecilecek bir sey degil ki sinirden elim ayagım titredi. Müdürünle ve öğretmenlerinle konustun mu?
Evet konuştuk yine sıkıntı olursa gel diyorlar ama bir senem kaldı ve sınava gireceğim bu yıl artik umudumu kaybettim hemen kurtulmak istiyorum
hakkımı helal etmiyecegim
Mesela en kötüsü birkaç kişi yürürken birden çarpılmış gibi durup kekeliyorlar
Sonra tüm sınıf bana bakıyor
Sende bir sorun yok tatlim o canım lar eğlenceyi eğlenmeyi böyle bisey zannediyorlar dişlerine göre birilerini bulamadıkları için sessizlerin üstüne gitmeyi tercih ediyorlar. Sen sesini çıkarmadığın sürece bu devam edecek. Okuldasın. Her tarafın hoca bir sürü arkadaşın var. Ne olabilir ki? En fazla gider rehberlik hocana söylersin müdürüne söylersin. Sessiz kalmadığını gösterirsin bir şekilde... Sen ozguvensiz değilsin bence, cesaret senin içinde.
Arkadaşlarım var mı sınıfında?
yoksa, zor olabilir senin için onlara “ne var mal demek” veya “bu davranışınızdan rahatsız oluyorum” demek ama arkadaşların varsa kendini yalnız hissetmezsin.
Ben sen olsam rahatsızlığımı dile getirirdim ya da onları umursama kafaya takma.
Umursama tam gaz devam et çünkü sen sosyal biri olsan bile bazı o kadar gevşekler varki onla bile dalga geçerler
İçine kapanma
Elimde değil ki
Niye böyle yapıyorlar?
Sessiz le uğraşmak daha kolay sonuçta
Sessiz kaalma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?