Ne olduğunuzu ankete işaretleyin ki hangi cinsiyetin gelenekçiliğe daha eğilimli olduğunu anlayabilelim.
Bence erkekler daha gelenekçi.

Gelenekçiyim
Değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ne olduğunuzu ankete işaretleyin ki hangi cinsiyetin gelenekçiliğe daha eğilimli olduğunu anlayabilelim.
Bence erkekler daha gelenekçi.

Gelenekçi değilim ben hiç bir şekilde. hatta gelenekleri de saçma buluyorum.
ama günümüzde maalesef herkes gelenekçi gibi kadın erkek ayırt etmeden. yani bir şey olduğu zaman küçük bir örnek vereyim mesela işte kız istemede tuzlu kahve yapmaları çok saçma bu sırf gelenek diye her kız yapıyor. ya da çeyiz hazırlamak ayda işte mutlaka düğün yapmalıyız herkes gelmeli falan yani bu tür gelenekleri yapmam ben. sadece sevdiğim kadın ile mutlu olmak isterdim. kadınlar da sanki bu gelenek olayları daha çok
hiç gelenekçi değilim ve genellikle erkeklerin daha gelenekçi olduğunu düşünüyorum.
fakat kadınlardan azımsanmayacak kadar da kişi var gelenekçi olan. özellikle türkiye gibi gelişmemiş yerlerde bu gelenekçi baldırı çıplaklar yoğundur, bulabilirsiniz kolaylıkla. bununda bir nedeni dindir, dinden daha gelenek hâlini alan ne var? neredeyse kimse sorgulamaz dini, ebeveynden çocuğa akar resmen.
Bir düşünceye, fikre, alışkanlığa ya da inanca fanatik olmak insanı aptallaştırıyo'. Ya da belki de aptal insanlar böyle yapıyodur.
Birilerine rahatsızlık ya da zarar vermediği sürece, isteyen istediği alışkanlığını sürdürebilir. Ve bana sorarsan, belki erkeklerin sayısı daha fazladır ancak oldukça gelenekçi kızlar da tanıdım.
Sonuna kadar modern, sonuna kadar liberalim.
@Agnus_Dei Sevindim yoldaş sjsj Stalin senle gurur duyuyor.
@Agnus_Dei Aynen :D Sen hristiyan değil miydin ya?
@Agnus_Dei Hee ben de agnostiğim ama ben de dinden dine geçiyorum canım sıkılınca sjsjs.
Cevap
5Cevap
Gelenekçi değilim mantığıma ne yatıyorsa onu uygularım
Değilim cinsiyette değilde nesille alakalı eski nesil daha gelenekçi
Gelenekçi de değilim, gelenekleri tamamen reddetmiyorum da
Gelenekçi zihniyete sahip bir insan değilim..
Hayır gelenekleri sevmem adetleri sevmem
Degilim
Hos geldin gunaydin
Gelenekçiyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?