Herkese musmutlu günler, nasihat tutmayanı musibet tutar, demiş atalarımız. 😱

Herkese musmutlu günler, nasihat tutmayanı musibet tutar, demiş atalarımız. 😱

Evet katılıyorum ama ben kimseden nasihat almam. çünkü benim için kendi kararlımı vermek daha önemlidir her zaman. sadece tavsiye vermek isteyen verebilir ya da benim yaşamış olduğum durumu yaşayanlar ama bunların dışında kimseden nasihat almam. kendim hata yaparak öğrenmeyi isterdim her zaman bunun öğreticiliği daha kalıcı olur. benim için.
Çok yerinde bir söz diyelim ki birini çok seviyon aşık oldun bir kıza ama cidden deliler gibi aşıksın kavustun sen ona berabersini ama bir zaman sonra kıymetini bilmedin ayrikdiniz ve çok pişmanlık duymaya başladın diyelim tamam mı nolucak sonra her baktığın yerde onu görürsün başka biri gelir onun kıymetini bilirsin ama geçen gecmia her şey vaktinde bilinmeli
Insanlar yapılanları çabuk unutuluyor başa gelenleri de çabuk unutuyor ama bazı zamanlarda Evet musibetin tuttuğu oluyor ve insan bir daha o yaptı hatayı tekrarlamıyor Ama bu düşük bir oran
Evet. Her sözleri doğru olmasa da haklı oldukları zamanlar var. Bir insana kırk kez de söylesen bir şeyi anlamaz. Ve anlamadığında da onu ancak yaşadığı olay akıllandırır 🌱
Cevap
5Cevap
Evet bence öyle.. çocuğuma bile biseyi yapma etme diye iki kez söylerim sonra yapmaya devam eder ve hiç ellemem düşer ya da bı yerine bişey olur gözümün içine bakar aglamaz bile.. sonra bı daha da asla yapmaz.. bu ayrıca hepimiz için geçerli..
Evet bir musibet bin nasihatten iyidir diyorlar milli takım da yenildi zaten
Istemeyene hiçbir şey öğretilmez isteyen de nasihatten anlar zaten..
Valla anlayana sivri sinek saz
Anlamayana davul zurna az
Bir nasihat bin musibetten iyidir
Evet cok doğru bir söz
Bir müsibet Bin nasihatten iyidir yani
Evet
Bence nasihat dikkate alınmalı
Evet ögretir
Kesinlikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?