Gece mi çok düşünürsünüz gündüz mü?

Gece mi çok düşünürsünüz gündüz mü?
Gece, gündüzün hareket ve koşturmacasının yerini sessizliğe ve dinginliğe bırakır. Bu zaman diliminde düşüncelerimiz de aynı şekilde sakinleşir ve daha derinlere iner. Gündüzün şaşaalı ışıkları yerini yavaş yavaş karanlığa bıraktığı için biz de iç dünyamızda bir yolculuğa çıkarız. Hayatımızda yaşanmışlıkları, geleceğe dair planlarımızı, kaygılarımızı ve umutlarımızı daha net bir şekilde görürüz. Bu yüzden gece daha çok düşünceli oluruz ve kendimizi daha iyi tanımaya çalışırız. Bazı insanlar ise bu durumdan rahatsızlık duysalar da, aslında bu zaman dilimi bizim için çok değerlidir. Gece yalnızlık hissi uyandırsa da, içsel huzurumuzu bulmak için vazgeçilmez bir fırsattır.
Ben her zaman gece düşünürüm. Gece bulunduğu karanlık ortamda o sessizlikte geceleri dikkat bozan ya da ilgi çeken bir şey olmadığı için daha sakin olduğu’dan insanlar kendini sorgulamaya başlar. Neden? Nasıl? gibi kelimeler kullanarak yaptığı veya yapacağı işleri sorgulayıp daha iyi düşünmesini sağlar gün içinde yaşanmış bir olayı ilgisini çeken bir olayı daha rahat düşünüp daha iyi kararlar alabilir. Bir insan sadece geceleri kendi sesini dinler ve kendi düşünceleri ve mantığıyla hareket etmeye başlar hiçbir kişinin baskısı altında kalmaz. İnsanlar geceleri aslında bir nevi kendisiyle baş başa kalır ve şüpheci, sorgucu olmaya başlar.
Müsaitlik durumuna göre değişiyor benim için fakat geceleri çok fazla düşünmek istemiyorum. Çünkü günün verdiği yorgunluk geceleri sağlıklı düşünmeme engel oluyor maalesef.
Kendime bir söz vedim hiç birşeyi kafama fazla takıp düşünmeyeceğim ve düşünmemek için herşeyi yaparım. İşe yarıyor artık kendime düşünecek zaman bırakmadım.
Cevap
2Cevap
Hiç bir vakitte uzun düşünecek bir olay yok. Kafamı meşgul edemem
Yemek yaparken düşünüyorum genelde. onun dışında kendimi çok boş bırakmıyorum sürekli aklımı uğraştıracak bir şey buluyorum
Ben her zaman düşünüyorum değişen bir gün zaman yok
Gece insan hüzünlenir. Gündüz yine iş güç derken aklımıza gelmez
Kafam ne zaman sakinse..
Gündüz. Gece uykum gelir benim uyurum
Gece
Düşünmüyorum artık.
Yani gece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?