Selamlar.. Sizin davranışlarınıza müdahale etmeye çalışan insanlar iyi niyetli midir yoksa alttan alttan kendisi daha beterlerini mi yapıyordur? 😏🤘🏻 Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Müdahale seven biri değilim. Genelde ahlak dersi ya da nasihat verenler bu konularda master yapmış kişiliklerdir ve bu su götürmez bir gerçektir. Herkes kendi hayatına bakmalı. Ahlak dersi vermek yerine o ahlakı kendi hayatlarına uygulamalılar. Kişi kendinden bildiği işi bize uyarlar
Büyük çoğunluğu kendinden bilir. Sadece bazen çevresinde görmüş olduğu şeylerden çıkarım yaparak da kişinin düşünceler şekillenebilir. Yalnız ilk ihtimal daha olasıdır.
Misal sevgilim olan biri vardı. Çünkü ayrıldık. Kızla ikimizi birlikte idare etmiş. Kız bana "Seninle sevgili olurken amacı neydi?" diye sormuştu. Yani sevgili olduğum kişinin oturma organı ve aklı yer değiştirmiş biriydi. Klasik akrep burcu işte. Şaşırmamak lazım. Mesela benim aklıma böyle bir soru bana sorulmazsa sormak gelmez. Demek ki kendinden biliyor diye düşündüm. Zaten amacının ne olduğunu deyince kız "O herkese karşı öyle." demişti. Bunlar ayrıldılar. Sonra bana yine yazmış yüzsüz yüzsüz (eski) sevgilim. 1-1.5 ay öyle yazıp yazıp durdu. Tam kendine çekidüzen vermiş olduğunu kısmen düşünmeye başlayıp şans verdim ki yine muhabbeti cinsel sohbete çevirdi. Ben de" O kızla nasıl 4 yıl sevgili oldun benden her defasında bundan ayrılıyorsan? Bir şeyler mi yakarsınız? "dedim ve yanıt veremedi. Vaktinde kız bana" Seninle sevgili olurken amacı neydi? "diye sormuş olduğunda" Ben de seninle amacının aynı olduğunu düşünmüş idim."dedim ve kız da yanıt veremedi. Acaba neden? 😅😅
Bence kız öyle bir soru sormayı aklına getirmiş olduğuna göre demek ki kendinden biliyor. Yoksa kimsenin aklına durduk yere böyle bir soru sormak gelmez bana göre yani. 😅😅
Kesinlikle, evet. Kendi kalbi irin ve kazuretse, herkesi de kendi kalbi gibi sanır. İnsanlara iğrenç bakışlar atıyorsa aslında bu, kalbinin pisliğindendir, kalbi pis olan kişinin bakışları da iğrenç olur, kalbi gibidir insanın bakışları. Temiz kalpli insan ise kötüyü düşünmez, fesatlıkla, enrikayla işi olmaz temiz kalpli kişinin ve herkesi de yine kendi gibi sanır, kimsenin kötü olmadığını sanır kendi gibi ve sonunda da acı bir şekilde yüzleşir gerçekle, temiz kalbini korusa da artık kimseyi kendi gibi bilmez , kendini korumayı öğrenir. Herkes kendinden bilir işi
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Ben bana kimsenin müdahale etmesine karışılmasına izin vermiyorum zaten. çünkü insanlar çok bilmiş olduğu için kendilerini bir halt sandıkları için maalesef herkese karışmayı severler. ben de kimseyi dinlemem bu yüzden de. eğer güvendiğim arkadaşım ise davranışlarını iyi yönde bulurum ama kötü bir insan ise muhtemelen bana zarar vermek istiyor diye düşünürdüm. bu zamanda kimse kimsenin iyiliğini istemiyor çünkü
Tabi ki ama o yaklaşıma ve o insana olan yakınlığımıza göre de şekilleniyor. Bazıları da hem yakın durur, hem iyiliğini istiyor gibi görünür ama alttan alttan kendi menfaatini düşünüp, kendisi aynı şeyleri yapar. Ben de bu insanlara tutuluyorum misal 😄 dışı da içi de ayrı yakıyor.. Ahs
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Aynen öyle kişi kendinden bilir işi. Birine müdahale ederler yok şöyle yok böyle yap ya da yapma diyerek yönlendirirler ama kendileri ise saman altından ne su yürütürler bilemeyiz tabi..
İyi niyetli olanı vardır ama az, geneli kendi yaptığını görmeyip sende kusur arayandır kendileri her haltı yer masummuş gibi sana sataşır 😏 Herkes önce kendine baksın sonra başkasını yargılasın.
Kişi kendinden bilir işi olayı tamamen doğru. Bazen sen bir şey yaparken aklının ucundan dahi kötülük geçmese de karşı taraf bunu ters anlıyorsa, söylediğinin altında ısrarla başka bir şey arıyorsa yüksek ihtimalle kendisi aynı konuda kötü niyetli olduğu içindir.
Çok şükür iyi niyetide kötü niyetide ayırt edebiliyoruz bu yüzden zorlarına gidiyoruz zekamıza ters düşüyorlar akılları yetmiyor onlar kendi duygularıyla oynuyor aslında bizlerde izliyoruz