Selâmlar!!
Kişi kendinden mi bilir işi... Er kendini nasıl görürse kişiyide öyle mi görür...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selâmlar!!
Kişi kendinden mi bilir işi... Er kendini nasıl görürse kişiyide öyle mi görür...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Evet öyledir. Kim karşısındaki insanın bir hareketinden rahatsız olup şikayet ediyorsa bilin ki ya o hareketi daha önce kendisi yapmış ve başka birinden tepki görmüş ya da toplum baskısından dolayı o hareketi yapmaya bile cesaret edememiştir.
Kii başkasının yapıyor olduğunu görmek onu fazla rahatsız eder.
Konunun başka bi yerinden tuttum ben ama olsun bununla da alakalı bir şey yine de 😄
Öyle doğru bir söz ki. Hemde çok doğru. Namus bekçiliği yapan kişilerin en namussuz kişiler olduklarını düşünürüm. Başkasının anasına, karısına (kendi ailesindeki kadınları düşünmeden) küfürler savuranların vizyonsuz, aşağılık oldukları aşikardır, böylesi yaratıklar empatiye zorlanmamalı. Kendileri o küfürler savurdukları kadınları arzular, yiyecek gibi bakar ama kendi bacısı namusunu koruyacak, kendi kalbi tertemiz olsa namus bekçiliği yapar mı? Kişinin yüreği nasılsa öyle görüyor her şeyi, tamamen yüreği gibi. Düşünceleri kirli insanların ağzından, düşüncelerinden güzel sözler çıkmaz
İçleri fesat insancıklara, Allah içleri gibi hayatlar nasip etsin...
Nükteli bir ata sözü'dür bu çok ince bir mânâ taşıyor içinde, ayrıca mecaz ve kinâye mânâsında kullanılmış mübhem bir sözdür.
Meselâ bazı atasözleri nüktelidir, örneğin bir portakal gibidir bir kabuğu vardır, çokları o kabuğuna göre yorumlayıp anlamlar çıkarırlar, içine ve özüne inmezler, bu sebebten biri der içinde zehir vardır, diğeri tatlı vardır, diğeri acı vardır, diğeri helva vardır, diğeri çikolata vardır suretinde yorumlayıp hüküm verirler.
Aşağıda ki tüm yorumcular buna bir misal ve delildir...
Kişi kendinden bilir işi, er kendini nasıl görürse kişiyi de öyle görür vs. diyenler esasen kendilerini aklamaya çalışıyorlardır. Ben herkesi kendim gibi görmem, ne görüyorsam onu derim, öyle olmasaydın öyle demezdim. Bunların dediği gerçek olsa, biri vergi kaçırsa ve ben bu kişiyi polise şikayet etsem polisin beni tutuklaması gerekir bu ahmakların mantığına göre, neticede kişi kendinden bilir işi.
Cevap
25Cevap
Kişilere olan güvensizliğim tamamen tecrübelerim toplamı ve karşımdaki kişinin bana ne kadar dürüst olduğu ile alakalıdır. Kendim gibi görseydim insanları her şey çok daha kolay olurdu
Belki de sadece tecrübelidir başına gelenlerden dolayı ahah
Evet katılıyorum. ama kimse bana benzemediği için kendim gibi görmem kimseyi.
bu söze inandığım kadar başka birşeye inanmıyorum sanırım. karşındaki insanın içi ne kadar kötüyse ne kadar kötü düşünürse sanıyorki sen de öylesin. hayatım boyunca bu tür insanlarla uğraşmaktan bıktım usandım !
Evet bu kesin. Beyninde bin tilki ile dolaşanlar var mesela kendisinden biliyor ki tedirgin oluyor. Benim aklıma bile gelmeyen olasılıklara kafa yorup huzursuzluk çıkarıyorlar sonra. Kişi kendinden biliyor işte.
iki kör dolma yiyormuş biri diğerine hişşşşt tek tek ye çift yeme demiş, diğeri sen körsün nasıl gördün demiş, kör kendinden bilir cevabı buradan çıkmış
Çamur atiyorsa kendinden biliyordur kesin..🤭
Hayat tecrübeler birikimiyse durum sorudaki gibidir.
Tabii. Ondandır aldatanlar en çok sadakat bekleyen, partnerinden şüphelenen insanlardır mesela
Õyle tabiki sõz sahibinindir iyisiyle kõtüsüyle sõz insanin aynasıdır..😌
Kullanmadığım halde çok sevdiğim bir söz. Hem kendimden, hem herkesten biliyorum.
"baktığın ben isem, gördüğün sensin" diye bir söz var.🙂
Aynen öyle ya şok edici bir şekilde yaşadım bunu far görmüş tavşana döndüm adeta
Elbette öyle karşısındakini kendi gibi sanıyor haspam jfjfjf
Hepimiz hayata, kendi bakış açımıza göre yorum katıyoruz
Herkes kendi zihniyetindeki karşısına yansıtır ya da yakıştırır çok doğru
Biraz da öyle bu şunada benziyor ben seni ne kadar ciddiye alıyorum
Bu olaya çok şahit oluyorum. Karşımdaki insanlarin da dedikleri şeylerin aslında kendilerinde olması.. üstünee bunun farkında olmamalari..
Bir yerde doğru bir yerde yalnış
Nerde doğru nerde yanlış
Allahı göremiyorsanız ona olan sevgimizi görün ,,
😍😍😍😍 Ne kadarda güzel bir söz
Her zaman da böyle değil bence
Fikri ne ise, zikri odur
Alakası yok kavga eden biri kendini haklı sanır... O zaman otomotikmen karısının da haklı olmasini düşünmesi lazim
Biraz doğruluk payı var.
Herkes benim gibi olsa 🤣 düşünemedim
Bazen bilir bazen bilmezden gelir 2 li oynar.
Kesinlikle doğrudur
evet
Kesinlikle.
Elbette
Aynen öğle
Kim ne derse desin milleti rahat bırakın
Evet öyledir
Hyr.
Mantıklı 👍
Gerçi burada dervişin dediği farklı, arkandan konuşup kendi günah defterini dolduruyor diyor.
Güzel paylaşım
Bence de öyle 🤐
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?