Aileden biri şizofren hastası yıllarca ailemin huzuru için uğraştım başaramadım evlenmedim çalıştığım yerden bi anda istifa ettim çevrem azaldı bunu ben istedim hareketlerimde farklılık var ister istemez psikolojisi bozuk gibi davranıyorum evden çıkamıyorum aşırı halsizim ölmeyecek kadar yemek yiyorum oda zorla herşeyden kendimi kısıtladım korkuyorum oda babası gibi delirdi demesinler diye ama sonum öyle olacak gibi...
2 ay
Şizofren genetik midir?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kendini bilen insan şizofren olmaz. Böyle olmak istiyorsan kimse seni tutamaz. Gayet akıllı gördüm. Seni
O zaman neden tuhaf hareketlerimi durduramıyorum gayet sakin kalmaya çalışıyorum ama ellerim zangır zangır titriyor toplum içine girince
Birşeyin yok iyisin. Herkesi normal sanıyorsun. Antidepresan kullanmayan kaldı mı bu ülkede. Elinin titremesi filan bilemedim
Bende bilmiyorum eskisi gibi değilim çok değiştim ama kötü yönde
Biraz olumlu ol psikoloji önemli. Motive olursun. Belki. Belki de öyle düşünmek istiyorsun. Ben kötü oldum. Yaptığım her şey kötü.
Dışarı çıkıp yürüyüş yaptım arkadaşlarla görüştüm ama kötülemeye devam ediyorum
Bence senin biraz çeki düzene ihtiyacın var. ya da dayağa 😀😀
Şizofren bi babadan çok dayak yedim zamanında işlemez artık 😃
O kiyamamis bence 😀
Az önce kişilik bozuklukları dersini çalıştım psikotik bir bozukluk
Majör depresyon denilmişti bi ara ilaç kullanmak istemiyorum
Duygusal bir çöküntü hali içindesin ilaç kullan veya sorunun kaynağına in yüzleş
Yalnız kalmaktan korkuyordum şu an kimse bırakmadım yalnızım yeterince yuzlesmedim mi
İşte bu yanlızlık tek başına tek başına mücadele etmek seni bedenen ruhen mahvetmis
Bi evi geçindirmek zorunda kaldım bi anda kardeşlerime bakmam gerekti kendi hayatımı erteledim
Tabii bu şartlar altında ayak da kalman çok zor dertleşmek istersen yazabilirsin özelden
Çok dertleştim herseyi denedim ama eskisi gibi olamıyorum içim dışım kapkara
Şen yaz yine de yardımcı olmak isterim kendini yanlız hissetme
Teşekkür ederim
Rica ederim, ben sana yardımcı olacağım
Bı uzman yardımı bu konuda çok işine yarayacaktır üstelik zorla cagiriyosun bu durumu başına gelmemiş bişey için bu denli telaş iyi etkilemez seni
Uzmana gittim 2 yıl önce evlen geçer dedi canım
Öyle tavsiyemi olur dalgamı geçmiş seninle
Yaşadığın an bugündür şu an iyisin ama korkuların esir almaya başlamış seni bunu eğer kisir bı döngüye sokarsan o zaman giderek korktuğunu yaklasirsin pisikolojik rahatsızlıklar genelde genetik değildir çevresel etkilerin sinir sistemindeki tahribattan kaynaklanır sosyal hayattan uzaklaşma işine önem verip mutlu anlarını çoğaltmaya odaklan
İnan buna hiç halim yok o kaşar zayıfladım ki derim kararmaya başladı
Bunu kendine yapmamalisin istersen bu durumu tersine çevirebilir sin lakin istemiyor gibisin
İyi olmak istiyorum ama halim yok
Eğer istiyorsan bu bı başlangıç noktasıdır bu başlangıç noktasını yakaladıktan sonra neler yapabileceğini odaklanip bu isteğini destekleyen bı davranış butunne sahip olmak için ugrasmalisin
Uğraşıyordum ama kötülemeye devam ettim sonra aşırı halsizlik olunca kalakaldım
Kilo kaybından kaynaklıdır o halsizlik tabi yenilgi ve kötü gidişinde iyice iradenin kırmıştır bu gidişata teslim olursan daha kötüye gider her şey iradeni kullanıp tekrar hayata tutunmalisin bu durumundan kaynaklı depresyona girmiş olmalısın bunu bu şekilde surdurme
Sürdürürsem ölür kurtulur muyum
Kolay öldürmez çok süründürür hem neden ölümü bı kurtuluş olarak görüyorsun
Her anlamda ne kadar çabalasam da kaybettim sevdiğimi işimi eski aile ortamını hiç bir şey eskisi gibi değil bende öyle yaşadık tamam burada bitsin artık
Hayat bı hediyedir bu hediyeyi güzel kullanmak gerek sevgilini kaybetmissen yeniden başkasını seversin ailenle ilgili durumlar nasıl bozulmussa illaki düzelir işini kaybetmissen yeni bı iş bulursun bunların hiç biri hayattan vazgeçmek için bı neden değildir sen erken pes etmissin
Pes etti dersen bunu hakaret sayarım cidden mücadelenin yorgunluğu bitişini istemem hakkım değil mi
Yaşayan hiç bı canlı mücadelenin sonucunda hak iddia etmez yaşam ölüme direnmeyi beraberinde getirir bu mücadele ölene kadar devam eden bı süreçtir mücadeleyi bırakma eğer bırakmayıp emek verir gayret gösterirsen eminim bu kötü günleri geride bırakıp o ozledigin mutluluğu hayat enerjisini yeniden yakalarsin
Çok güzel konuşuyorsun ancak içim çürümüş benim bu sözlerini geri tepiyor teşekkür ederim
Bı faydası olmasini isterdim ama hayatın hakkındaki tercihler sana kalmış umarım tutunmanin bı yolunu bulursun Allah yardımcın olsun
Allah razı olsun çok teşekkür ederim
maalesef genetik ve hatta sadece genetik olarak geçiyor. Sülalede şizofreni yoksa o çocukda şizofreni hiçbir zaman oluşmaz, sadece ailede şizofreni varsa çocukda da olur
O zaman hiç evlenmem çocuk yapmam üremem çünkü aileyi dağıtıyor yıpratıyor böyle hastalar üzemem kimseyi en çokta doğmamış çocuklarımı
ama ailen de olduğu için sen de olucak diye bir zorunluluk yok sadece bir ihtimal bu
İhtimali var başladı bile
🥺🥺 çok zor bir durum umarım ilerlemez
Dertleşmek istersen burdayım kardeş abla olarak yaşını bilmiyorum
Çok teşekkür ederim
Rica ederim 💜
Genetik