Biraz absürt bir soru oldu ama
2 ay
Bundan 10 yıl önceki haliniz karşınızda olsa ona ne söylemek isterdiniz?

Yaşadığın hayatın ve elindekilerin kıymetini bil, insanlara fazla anlam yüklemeyi bırak.
Geleceğin için hedeflerine sıkı sıkı sarıl. Seviyorum dediğin kişi aslında sadece arkadaşların yüzünden oluşmuş bir hırs.
Her şeyini paylaştığın arkadaşların seni sırtından bıçaklayıp yalnız bırakacak. Hayatta en değerli şeyin ailen olduğunu bir kaç sene sonra acı bir şekilde anlayacaksın. Sorunlardan korktuğun için kaçmayı tercih ettin ama gittiğin yerde daha beter sorunlar oluşacak. Çok değil bir sene sonra hayatın kayacak her şey tepe taklak olacak ve hiç bir şey anlamayacaksın. Anladığın da ise her şey için çok geç olacak.
İnsan deneye deneye öğreniyor, tecrübe ede ede öğreniyor. O yüzden hiçbir şey söylememe gerek yok. Pişman olduğum şeyler var.
Keşke daha önce psikologa gitseydim, akıl sağlığımı keşke daha önce onemseseydim. Hırs ettim kendi başıma her şeyi basaracagim dedim ama benim de bir insan olduğumu bazen benim de bir uzmana gidebileceğimi, bazen benim de içinden çıkamayacağımı kendime söyleyebilirdim.
Farklı sosyal kluplere girebilirdim belki.
Bundan 10 yıl önceki halimi kesinlikle şunu söylerdim gerekmeyecek insanları gereğinden fazla değer verme, boş böyle lüzumsuz mevzular ve gereksiz insanlar için canını sıkma güzel şeylerle vaktini geçir. Ama ne yazık ki o zamana verdiği cahillik de ister istemez böyle hatalar da bulunduk
Güzel bir gençlik yaşayacaksın erken yaşta çok renkli hayatın olacak ama arkadaşlarına karşı fazla iyi niyetli ve cömert olup canını sıkmalarına izin vereceksin verme
Cevap
25Cevap
Merhaba evlat, tahmin edebiliyorsun kim olduğumu. Tabii ki top sakalımdan… Her neyse bak evlat. Hayat bizi ilerleyen zamanlarda epey bir zorlayacak. Endişe edecekte bir şey yok çünkü sen bunları aşacaksın. Bana güvenmelisin. Şimdi sana spoiler vermeyeceğim, ilerde filmin tadı kaçmasın. Seni seviyorum evlat, her zaman seveceğim…❣️ Kendine iyi bak 😎🤘🏻
Bak ben gelecekten geliyorum aptal bu Mayıs ayı civarında birisini tanıyacak ona aşık olacak sonra evleneceksin çocuğun olmayacak bir süre onu tedavi ettireceksim onu her şeyden herkesten üstün görecek el üstünde tutup kimseye laf dahi ettirmeyeceksin YAPMA çünkü yine gelecekte bir kaza geçireceksin görevin dolayısıyla ve o sana bakmayacak doğru düzgün ve boşanacaksın boşanınca bile burnundan getirecek yani kızımı görmesin diye sana dava bile açacak o Aptal olma bırak ailen bulsun sana birini canım hep Ailene bir iş bırakmıyorsun isyan etme derecesine geliyorsun diye bütün bunları cakiyorsun tama akıllı iyi hoş çocuksun düşüncelerin güzel ama her bunlardan çekiyorsun
10 yıl önce 16 yaşındaydım. Müzik hayatıma çıkmamak üzere girmişti. Çok büyük hayaller kuruyordum. Babamı hayallerimi gerçekleştireceğime inandıramayınca kimseye anlayamamıştım bir daha. Ama hayallerimi gerçekleştirmek için sürekli planlar yapıyordum kendi yolumu çizmek için. Bugün, o zaman kurduğum hayalin ortasındayım. O zaman da biliyordum bunu gerçekleştirmenin on yıllarımı alacağını. Ama kendime bu hayalimi gerçekleştirmek için değil de kendime değer vermeyi ve müziği kendimden öte bir yere koymamayı, hayatı yaşamayı unutmamayı tembihlerdim. Daha çok gezmesini, belki daha çok serserilik yapmasını, bu kadar sorumluluk sahibi bir yetişkin gibi davranmanın ailende seni “sevilen” çocuk yapmayacağını söylerdim. O yüzden neyi nasıl istiyorsan dilediğin gibi yaşa, kimseye kendini kanıtlamak zorunda hissetme derdim. Bir de ona bütün kalbimle sarılırdım 🌸
Asu seni çok özledim.. Toyluk zamanlarinda şimdiki aklımla yanında olmayı öylesine isterdim ki.. Çünkü seni en iyi tanıyan ben o hevesle yürüdüğün yollardan çevirirdim seni.. Sarilirdim Asu sana.. birakmazdim seni.. Özür dilerim.. sana yaşattiklarim için..
Neden bazı şeylerin değerini bilip daha mutlu olmadın ve geleceğini fazla düşünmedin, neden dünyada tek erkek oymuş gibi kendini ona adayıp tüm gençliğini yaktın, seni üzmesine izin vererek neden kendini ezdirdin!.
Sarılırdım ona, seni çok seviyorum, çok değerlisin , her şeyin en güzeline layıksın, beş para etmez, vasat kişilerden kurtul, kendini çok mutlu et, seni çok seviyorum diyip öper , sarılırdım ona
13 yıl yapalım onu Kuzey Irak zamanları şimdiki yasadiklarima bakarak birinin önüne atmak olurdu kendimi hiç olmazsa şehit olurduk dünya da yaşayamadıklarimizi orada yaşardık
Kızım telefonu elinden bırak, azıcık ders çalış. O arkadaşınla da arana mesafeni koy bak ileride çok pişman olacaksın
Özür dilerim ve seni çok özledim derdim oda bana kesin vururdu hayallerini gerçekleştirmek yerine hayatıni mahvettigin için bana güzel tokat atardı.
Kendime anlatmam gereken o kadar çok şey var ki buraya yazamayacağım ama içindeki ruhu serbest bırak derdim kendime 😢
Sakın attigin adımlardan geriye dönme arkana bakma. Çok fazla merhametlisin merhametinden kaybedeceksin.
Keşke öyle bir zaman makinası olsaydı. 10 yıl önceki halimle baya konuşup nasihatlar verirdim. Kritik konularda bir kaç tüyo bile yeterdi
"Şimdi bir öyle bir böylesin ama hepsinin bir sebebi varmış. Sadece sabret ve sus" derdim ‽
lütfen bundan sonraki hayatinda kimseye guvenme kuzum nolur
Varını yoğunu sat bitcoin ve shibaya yatır derdim.
Hiç bişey söylemezdim yaşadığım hayattan memnunum zaten laftan anlasam profesör olurdum
İnşaat mühendisliğini seç ne işin var haritada derdim
Herzaman kendi bildigin yoldan yürümeye devam et arkana bakma
Ahh guzelim. Senin aklını seveyim. Lütfen hatalarını düzelt. Devam etme bu yola derdim..
İnsanlarla arana mesafe koy, sürekli peşlerinden gitme derdim. Yoksa olan sana olacak derdim😂
En İyi Cevap