Mühendisim. Ama dışarıdan bakıldığında toplama. Çıkarmayı bile beceremeyen biriyim.
Sosyal fobim var sanırım. Acele ediyorum, acele edince hata yapıyorum. Çok hata yapınca da itibar kaybediyorum. Haliyle işten kovuluyorum.
Bu durumu nasıl aşarım?
Mühendisim. Ama dışarıdan bakıldığında toplama. Çıkarmayı bile beceremeyen biriyim.
Sosyal fobim var sanırım. Acele ediyorum, acele edince hata yapıyorum. Çok hata yapınca da itibar kaybediyorum. Haliyle işten kovuluyorum.
Bu durumu nasıl aşarım?
Selamlar,
Bu durumu tek başına aşmak Gerçekten de çok kolay değil. Mutlaka bir uzmandan destek almanı tavsiye ediyorum. Sosyal anksiyete bozukluğu için en yaygın iki tedavi türü psikoterapi yani psikolojik danışma veya konuşma terapisi veya ilaç tedavisidir.
Bazı vakalarda iki tedavi türü eş zamanlı olarak kullanılır. Psikoterapi, çoğu sosyal anksiyete bozukluğu vakasında görülen semptomlarda iyileşmeye yol açar. Burada önemli olan tedaviden ve kendinden vazgeçmemen.
Bu benim okul hayatımın korkulu rüyasıdır. 15-7’yi kafadan yapamadım. Lise 2’de çözmek için hocanın zorla tahtaya çıkarttığı soru trigonometri sorusuydu. Soruyu defterimde çözmüştüm. Hoca tahtaya çıkartmak istedi hocam çıkmasam dedim olmaz dedi. Defterinde kendim çözdüğüm işlemi tahtada çözememiştim. Çok zor çözdüm. Koca bir ders ona gitti. Sınıftakiler öfleyip pöflediler falan iğrenç bir gündü.
Bir psikoloğa görün derim ama psikiyatriye değil kesinlikle. Konuşmaya konuştukça çözülmeye ihtiyacın var. Belli ki geçmişten gelen bir baskıyı hala taşıyorsun. Umarım atlatırsın. 🍀
Psikiyatri değil diyosun
İlaç yazıp gönderir o.
Cevap
1Cevap
Zaman içinde bu durumu aşarsın diye düşünüyorum. Kendini zorla başkalarının düşüncelerine aşırı önem verme başarırsın sen merak etme.
Benimde anksiyetem var sanırım ve napıcam bilmiyorum 😒
Psikolojik destek alabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?