Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. dini bütün dediğiniz insanlar da erkek çocuklarına t*cavüz ediyor. 6 yaşındaki evlendirilen kız çocuğuna "rızası vardı" diyerek iftira atıyor ve hocalarını savunuyorlar. bunları onlara da söyle. çünkü alkolü olan adamın zararı kendine, şirk diyorsan da kendine, zina yapıyorsa da bu kendine. orucu da kendine. neden hep ibadet peşindesiniz de bir gram insanlık için şu çabayı göstermiyorsunuz? domuz eti için gösterdiğiniz hassasiyeti kul hakkı için de gösterseydiniz bugün burası adil bir ülke olurdu. sizin anlamadığınız şey şu, tüm dünya 7/24 oturup ibadette etse bu dünya daha güzel bir yer olmayacak. çünkü herkesin faydası kendine. daha ben bugüne kadar müslüman olduğu için bilim öğrenmeliyim, kafamı modern teknolojileri öğrenmeye adamalıyım diyeni görmedim. tam aksine, bunlar batı işi, bunlar işe yaramaz diyerek hadis kitabı, tefsir kitabından başını kaldırmayan insanlar gördüm. işin ehline değil, cemaatçi tiplere sırf kendilerinden diye iş verdiklerini gördüm. yani ahlak olmadıktan sonra, isterse günde 1000 rekat namaz kılsın, isterse her gün oruç tutsun banane? bana insanlığı önemli. herkes için bu önemli. fark etse de etmese de.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah'a haşa hakaret edenler zaten kafirdir. Bunların cehenneme inanmadıkları aşikardır. İbadet etmeyenler ise eğer ibadetin gerekliliğini reddetmiyorlarsa Müslüman'dır. Günahın hesabını da Allah soracaktır. Keza alkol içmek de dinden çıkarmaz ama şaka yollu da olsa ''alkol haram değil'' denilse dinden çıkılır. Dinden çıkmak öyle basit bir olay değildir. Dinden çıkan kişinin nikahı da düşer yani eşiyle yeniden evlenmesi gerekir.
04 Yorumla
Soran+1 yılörneğin bir arkdaşım müslüman olduğunu söylüyor bana öfkelenince haşa senin allahınu kitabını diye başlayıp saydırıyor ondan sonra yine müslüman olduğunu söylüyorlar ağzı öyle alıştığı için öyle söylütormuş yahu bu nasıl iş?
- +1 yıl
İçinde iman olandan böyle bir söz çıkmaz. Çıkıyorsa da ya aşırı cahil ve aptaldır ya da kendini inanmaya zorlayıp da içten içe inanmayan ve bunu da bu şekilde dışa vuran bir kafirdir.
Soran+1 yılben de öyle söylüyorum ona sen böyle yaparak kafir oluyorsun diyorum şehadet getirip Müslümanım demeye devam ediyor 😂
- +1 yıl
İçten içe bunu bir oyun olarak görüyorsa dini alaya almaktan zaten kafir oluyor. Şahadet getirse de işe yaramayabilir. Evliyse de nikahı düştüğü için yeniden evlenmesi gerekir. Din öyle basit bir mesele değildir. Doğrusunu ise Allah bilir.
+1 yılÇok cesaretli konuşmuşun ve kınayarak. Ben çok dikkat etmeye çalişan biri olarak söyluyorum herkesin nefsiyle baş etmesi bir değildir. Ben müslümanliğin gereğini yerine getiren bir ailede büyüdüm. Ama herkes ayni ailede büyümüyor ve insan ailesinde ne görürse onu uygular. Küfürlerle buyutulmuş olabilir. Bu durumda bunu yenmeye çalişmasi bana nisbetle daha zor olacaktir. Musluman ama icki icen bir ailede buyumus olabilir bu durumda birakmakta zorlanir. Veya tesettur vb. Her sey olabilir bu. Onemli olan tevbe etmek ve yaptiğinin günah olduğunu bilmek. İnkar etmedikçe günah işlemekten dolayı kimse dinden çikmaz. Bize de yargilamak değil " Allah nefsi ile mücadelesini kolay eylesim demek duser" ve boyle insanlara yakim olup hoş sözle ve güzel bir örneklik teşkil ederek onu iyiliklere ısındırmak ve yöneltmek gerekir
03 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle amacım kınamak yargılamak değildi böyle görünüyorsa affınıza sığınırım kimsenin yaşam tarzı beni ilgilendirmez, dediklerimde haklusun bence de aile yapısı insanın dine bakış açısını da belirliyor ben de dinine bağlı bi ailede büyüdüm ama kardeşlerim haram işlemekten çekinmezler hepimiz aynı ailede büyütüldük ama farklıyız veya ailesi kafir olup kendisi dindar olan insanlar tanıdım bu işler biraz kalpte bitiyor ancak dediğin gibi ailesi dindar olan insanlar için daha kolay dindsr olmayan insanların emirleri yasakları yerine getirmedi bize nispeten daha zor olacaktır
- +1 yıl
Evet kesinlikle öyle. Ve insan sürekli değişen dönüsen bir varlık. Bizde bi 5 10 sene sonra nasil biri olacağimizi bilmiyoruz. Belki de amellerimiz allah katinda makbul değil. Belki ibadet ediyoruz ama gırla kalp kırıyoruz milletin arkasindan konuşuyoruz iftira atiyoruz veya en basti şeylerde dahi yalan söylüyoruz 🤷♀️ bilemeyiz. Allah canimizi imanla alsin
Soran+1 yılaynen öyle gelecekte çok büyük bir hata yapıp cehennemi boylamayacağımın bir garantisi yok veya hiç inanmayan bir insanın hepimizden çok daha iyi bir müslüman olup cennete gitmeyeceğinin de bir garantisi yok biz iyi insanlar olalım bol bol tövbe edelim allaha sığınalım gerisini bilemeyiz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu sana ne diyerek kuduranlar zinadan asla vazgeçmeyen tipler. Kendileriyle bile yüzleşemiyorlar ki senin soruna adam gibi cevap versin. Şöyle düşünüyorlar yapar yapar en son tövbe ederim 😂 sanki zaman kalacak veya fırsat verilecek. Veya tövbesi kabul olacak son anda tövbe eden firavun gibi 😄 ben zina etmiyorum ama namaz kılmıyorum. Eskiden kilardim. İnşallah yeniden kılmaya başlarım. Zor geliyor bütün günümü alıyor , abdest al, tam kapan (mesela secdeye giderken bilekler açılmıcak setr avret kuralını ihlal ettin mi gitti namaz) zahmetli baya. Allah kabul etsin senin ibadetlerini bize de dua et 😄
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 20,3b cevap paylaştı.
+1 yılİşlediği günaha kılıf arayan insanları ikna etmek, neden yapıyorsun günah bu demek istediğin an sen suçlu olursun. O yüzden Allah herkese hidayet versin demek daha uygun olur gadası.
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olduğunu söyleyip namaz kılmayan, oruç tutmayan, alkol kullanan, zina yapan
Neden bunlari sayiyorsun. tamam bunlarda gunahta
Trilyonluk ihale alanlari. ise gitmeden cifter cifter maas alanlari
Yolsuzluk rusvet yapanlari hirsizlik yapanlari kucuk cocuklara taciz tecavuz edenleri. vatan hainisin diye iftira atanlara haksiz yere insanlari hapise atanlara onlari neden en basta saymiyorsun? Bunlar icki icmekten dahami kucuk gunah?
Bence once kendini sorgula. basin kapali akpye oy atiyirsun oruc tutuyorsun vb falan diye kibirin kabariyor farkinda degilsin
Neyse BANA KESİNLİKLE YAZMA seninle muhattap olmak istemjyorum kendi kendine dusun sadece. insan olan laftan birkerede anlar dicemde simdi kalkip yazican bana hic yazma engellerim023 Yorumla
Soran+1 yılben o insanları insan olarak değerlendirmediğim için buraya eklemek aklıma bile gelmedi bu bahsettiğin kişilerin cehennemden çıkma ihtimali bile yok onlar insan değil onlar vahşi yaratıklar onlar tamamen ayrı bir mesele benim bahsettiğim başka ve lütfen bana yobaz muamelesi yapma bende bu tarz kötü mahlukatların tacizcilerin kurbanlarından biriyim ben de duyarlı bir vatandaşım her dindar yobaz olmak zorunda değilm
Soran+1 yılbahsettiğin türdr kişileri bambaşka bir şekilde değerlendiriyorum bu kişiler yaşamayı bile hak etmiyolarlar ben normal ama günahkar insanlara bir soru sordum kötü varlıklara değil önce bir sakin ol düşündüğün gibi biri değilim kesinlikle insanların yaşam tarzına sonsuz saygım var senin de bana saygın olsun abicim 35 yaşına gelmişsin sana saygıyı ben mi öğreteyim ben daha 20 yaşında bir gencim fikirlerim değişir düşüncelerim şekillenir yanlışım varsa insan gibi söyle bana bu şekilde yaklaşmaya hakkın yok genç bir insanı cahilliklr yobazlıkla suçlamaya hakkın yok senin
- +1 yıl
Ben yobazsin demedim. kibirlisin dedim. bide HALA MUSLUMAN OLDUGUNUZU SOYLUYORSUNUZ diye cumle kurmussun kendini Allah yerine koyuyorsun muslumanliklarini kabul etmiyorsun imali sekilde musluman degilsiniz diyorsun. buna sadece Allah karar verir. yukaridaki gunahlari isleyen gunahkar oluyor dinden cikmiyor bikere
Soran+1 yıltövbe haşa kesinlikle kalbimden böyle bir şey geçmedi böyle bir imada bulunmak istemedim Allah bunu biliyor yanlış anlaşıldıysam yanlış bir cümle kurduysam affedin beni asıl sen şu an bana iftira atarak bilip bilmeden konuşarak büyük bir vebal alıyorsun sakin ol abi
Soran+1 yılkusura bakmayın ama gelmişsiniz otuz beş yaşına saygıdan anlayıştan eser yok anlamak üzerine değil saldırmak üzerine çalışıyorsunuz üstelik karşınızdaki daha çocuk sayılacak yaşta biri...
- +1 yıl
Zaten yasin kucuk oldugu icin gicik oluom. hayati bilmion oturdugun yerden ahkam kesion. ben seninle yolda tanissam biraz sohbet etsek normal bicimde sonra sana desemki sen bakiremisin? Nasil olur? Saygi budur iste? Tanistigin bir kadina nasil bakiremisin diye soru soramayacagin gibi bu tur sorularida soramazisn saygisizlik budur? Ben sana bir saygisizlik yapmadim. Senin ezikligin var ustune alindin.
- +1 yıl
SON SOZ SUNUDA UNUTMA SENİNDE ATESİN KİBİR OLACAK GİBİ İBLİSTE CENNETEN İCKİ İCTİGİ NAMAZ KİLMADİGİ İCİN ATİLMADİ. SENİN GİBİ KİBİRLENDİ. BUYUK TASLADİ ADEMİ KUCUK GORDU ONUN EMRİNE GİRMEDİGİ İCİN CENNETTEN KOVULDU
Soran+1 yılbey abiciğim 20 yaşında olmamdan hayatı bilmediğim çıkarımına nasıl vardın? sen benim yaşadıklarımı nerden biliyorsun? belki gözü açık bir insanım her şeyin farkındayım? yaşın büyük olduğu için kendini benden üstte tutman mantıksız geldi. ayrıca bu tarz soruları elbette yeni tanıştığjm bi insanım suratına soramam ama burası sosyal medya burası farklı bir alem ve SADECE MERAK ETTİĞİM İÇİN sordum insanları daha iyi anlayabilmek için sordum farklı fikirlere açık olabilmek adına sordum bu kadar art niyet aramayın lütfen
Soran+1 yıl35 yaşındasın ancak 50 yaş üstü kafa yapısı var abi sende yüz kere özür diledim şurda yanlış anlaşıldığım için sen hala kibirden bahsediyorsun ben söyledipim her şeyi örnek vermek amacıyla söyledim niyetim kibirlenmek değildi bana iftira atmış bulunuyorsın artık bunun vebaliyle de sen boğuşursun
- +1 yıl
20 yasindayim dion sonra karsindaki cocuk diyorsun.14 yasina geldinmi adet gordunmu 50 yasindaki adam bile evlenebilir seni veya 4. es olarak alabilir seni. Yani muslumaniz sonucta sende muslumansin ben seni cocuk olarak gormuyorum
İsine gelince muslumanlik isine gelince ataturk ilkelerine donmeyeceksin
Soran+1 yılben çocuğum demedim hala çocuk yaşta sayılabilecek biriyim dedim yani düşünce olarak fikir olarak yeterince olgun olduğum bir yaş grubunda olmadığımın farkında olduğum için böyle söyledim ne evliliği ne dördüncü karısı saçma sapan yerlere saptırma
- +1 yıl
Sen soru sormadin o yazdigin soru degil o yazdigin kibir? İnsanlara satasmadir? Hee yurdum insani anlamaz ama ben insan sarrafiyim aninda yapini ne hissetigini anlarim :)
Soran+1 yıldlbette Atatürk ilkelerini de dinimin kurallarını da mutlulukla uygulayacağım ne alakası var ikisinin birbiriyle allah bize huzulu yaşamamız için bir dim gönderdi atatürk ise bize özgürlük tanıdı
Soran+1 yılpeki bey abiciğim sen istediğimi düşün ancak şu yazdıklarımızı okuyan aklı başında bir insanın seni tamamen haklı görmesi imkansız tekrar söylüyorum yanlışlarım varsa beni affedin arkadaşlar
- +1 yıl
Bir ornek verim sana. kiz oglan hoslaniyor mutlu oluyor kiz buraya soru aciyor. diyorki okuldaki bir cocuk surekli bana bakio her firsatta yanima geliyor bana iltifatlar ediyor falan filan. bu cocuk benden hoslaniyormu? Boyle soru aciyor kiz. bu soru degildir bu kizin mutlulugunu nispetmi deyim ne deyim iste paylasmaktir. yoksa kizda biliyor neyin ne oldugunu
Bak bu ornegi daha kolay anlaman icin verdim - +1 yıl
Hem cocuk yastayim dion hem coksey gordum olgunum gibi bisey dion. karar ver artik nesin :)
Soran+1 yılhayır bu da bir sorudur elbette biliyordur hissediyordur neyin ne olduğunu ancak emin olmak için insanlardan fikir almak için soruyor olabilir veya dedişin gibi nispet yapmak için se söylüyor olabilir her insanı aynı kefeye koyma ne demiş atalarımız insan kendinden bilir işi
Soran+1 yılben hala yeterince olgunlaşmış bir insan değilim ama küçük yaşta olmam hayatta hiçbir tecrübem olamdığı anlamına gelmiyor demeye çalışıyorum
Soran+1 yılyapmam gereken tonla işim var derslerim beni bekliyor daha fazla uğraşamayavağım seninle ilmimi irfanımı geliştirmek adına seninle tartışmak yerine dersimin başına döneceğim oruç tuttuysan da Allah kabul etsin inşallah hayırlı ramazanlar
- +1 yıl
Ozelden bi yaz biseyler sorcam tarikatinla ilgili sonra engellersin
Soran+1 yıltarikatım falan yok yalnızca allaha inanırım allahla arama aracı koymam tarikatlara da güvenmem. bu kadar muhatap olduğumuz yeter
- +1 yıl
Korkma yemem seni :)
- +1 yıl
Konya selcuk unv sabah ve ogle yemegininkaldirmislar. bak gordunmu baskiyi? Seninde payin var bunda? Bana saygisiz diyorsunya iste saygisizlik budur.
Cehennemden korktuğum için değil manevi bi doyuma ulaşmak, gerçeğe birazcık yaklaşabilmek için ibadet ederim. Her insan dort dortluk olamaz yapabildigin seyler olur yapamadıgın seyler olur
01 Yorumla
Soran+1 yılanladım
+1 yılMüslümanlar ve kendini müslüman zannedenler olarak ayırıyoruz burada. Kendini müslüman zannedenler zaten hem ahlakı hem karakteri hem diliyle kendini belirler.
03 Yorumla
Soran+1 yılancak inandığını söylüyor bu onu müslüman yapmaz mı bütün günahlarına rağmen?
- +1 yıl
Haram işlemesi dinden çıkarmaz ama küfür ve şirk varsa isterse kafasını secdeden kaldırmasın boş.
Soran+1 yılelbette küfür ve şirkin tek affı kalbinden gelerek tövbe etmek ve bir daha yapmamaktır
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsana ne, sen kendi işine bak. bunlar Allah'la kulu arasında olan şeyler. senin haddine düşmez bu konuda yorum yapmak. ister cehenneme atar ister, baş tacı eder Allah sana mı soracak ne yapayım diye.
03 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim milletin işinden banane merakımdan sordum sadece aldım da cevaplarımı her şeyde bi art niyet aramasana ya kalbiniz kötü her şeyden nem kapıyosunuz benim haddime dğeil yani allah bana sormayacak terbiyesiz
Soran+1 yılgayet mütevazi bi şekilde açıklama yazdım oraya amacım yargılamak değil yanlış bişi dediysem affedin beni!
Soran+1 yılsize göre merak etmek de suç artık tabiki beni ilgilendirmez insanlarım yaptıkları ama merak edebilirim nasıl düşümdüklerini sordum be gayet anlayışlı bi şekilde de cevap verdiler üzerinde alındıysan cevap yazma soruma
+1 yılValla Allah affetsin cok korkuyorum herseydenn hic bir seye bazir degilim Allahim ssn bizleri affeyle🤲🏻🤲🏻
02 Yorumla
Soran+1 yılamin arkadaşım
- +1 yıl
🌸🌼❤️🥰
Yanlış yazmışsın bu söylediklerin sözde müslümanlar için geçerli 11 ay her şeyi yapıp ramazanda oruç tutup müslüman olanlar
02 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
+1 yılCehennemden Korkmuyorum
Biz Yalnız Allahtan korkarız Bu Yüzden Sevdiğimle Evlenemedim Zaten Kızı Hamile Bıraksam Evlenirdim...00 Yorumla
+1 yılKorkuyorum Allah'ın merhametine sığınıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılkalpten edilen tövbe mutlaka kabul olur tövbe etmekten vazgeçmeyiniz
+1 yılKorkmuyorlar boşuna kendini yorma, sen korkmaya devam.
00 YorumlaBizim ülkemiz de dinimiz düzgün anlatılmıyor ki bunlara kafa yoralım temel hatalı bir kere
00 Yorumla
+1 yılBen sofiyim her müslünan ehli sûnnet tarikata baglî olmali bu çok etkiliyor yaşamı
02 Yorumla- +1 yıl
Evet çok etkiliyordur Allahtan başkasını rab edinmek.
- +1 yıl
Öyle birsey sòz konusu degil uydurma. 1 tane tanrı var ikinciyi siz uydurdunuz 😂
İman bence kalpte olan bir şey evet hangimiz dört dörtlük müslümanız ki?
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ancak günah olduğunu bile bile seni cehenneme götüreceğini bildipin halde bu derece büyük haramlar işlemek hiç rahatsız etmiyor mu bu insanları hiç tövbe etmeyi düşünmezler mi
+1 yılÖyle bir yerin varlığından şüpheliyim.
03 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duyarım düşüncelerine
- +1 yıl
Sağ ol ya :D
Soran+1 yıl?
Gizli Üye(25-29)+1 yılNefis diye bir şey var işte bunlarin tek sebebi o
05 Yorumla
Soran+1 yılnefsini kontrol etmek elbette zor bir şey ama kendimden örnek vereyim allaha inandığım için alkolü bir dönem merak etsem bile haram olduğu için ağzıma bile sürmedim ben de aşık oldum ama zina yapmadım benim de nefsim var ama inancım bu kadar büyük günahlar işlememe engel oluyor gibi hissediyorum o halde bu insanlar gerçekten inanmıyorlar mı bu yüzden mi bu kadar günah işliyorlar?
Cevap sahibi+1 yılHer insan senin gibi olacak değil. Herkesin kendi düşünce tarzı kendi iradesi var. Kimsi daha iyi kontrol edebilir. Kimisi edemez. Bu soruları sormak yerine acaba kendi hatalarina mi baksan? Kimse dört dörtlük degil. Biz önce kendimize bakalım. İnsanların dini inanislarini haram ve sevaplarini imanını sorgulamak bizim işimiz değil.
Soran+1 yıltamam ben zaten dört dörtlük olduğumu iddia etmedim kendi hatalarıma da bakıyorum sadece bu tarz insanlar beni hayrete düşürüyor ve sadece merak ettiğim için sordum kınadığım için değil rahatsuz olduysan cevaplama arkadaşaım elbette kimsenşn yaşam tarzı beni ilgilendirmez tekrar söylüyorum sadece merak ettim empati kurabilmek istedim
Cevap sahibi+1 yılEmpatiyi dine göre kurmak mantıklı mı sence 😀
Soran+1 yılelbette mantıklı bu tarz insanların yaşadığı hayat tarzını aile yapılarını merak ettiğim için sordum hayata farklı çerçevelerden bakmak farklı fikirlerin farklı inançların varlığını kabullenmek insanın ufkunu genişletir sana da öneririm ataldaşım
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnlar lafta müslümanlar imanları yok yani
00 Yorumlasanane
09 Yorumla
Soran+1 yılbak güzel kardeşim ne yazıyo orada SADECE MERAK ETTİĞİM İÇİN SORDUM neden rahatsız olıyorsun
- +1 yıl
koskoca fatih sultan mehmet bile demiş ki “İnsanlara dinin ne, namazın var mı, oruç tutuyor musun? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayacaksınız! İnsanlara aç mısın, ne ihtiyacın var, bir sorunun var mı? gibi kulun kula soracağı soruları soracaksınız.”
yani bunu merak etmek de seni hiç ilgilendirmez
Soran+1 yılsadece merak ettim ya insanların ne tarz düşünceleri olduğunu merak ettim işte MERAK ETTİM yoksa banane yaptıjalrındaj isteyen istediğini yapsın beni ilgilendirmez MERAK ETTİM MERAK
Soran+1 yılneyi merak edeceğimi sana mı sorucam ablacım içimde kaldı sordum işte sen git ne istiyorsan yap beni gram ilgilendirmez sana karşı hiçbir kötü düşünceye de sahip olmam ayrıca oruc tutuyo musunuz namaz kılıyo kusunuz diye de sormadım sadece iman ettiğiniz halde sizi bu ladar günaha sürükleyen nedir diye sordum BU KADAR
Soran+1 yılinsanların bakış açılarını yorumlarını merak ettim ayrıca bu da bana fayda kazandırır her türlü görüşe her türlü inanca her türlü yaşam tarzına karşı saygılıyım ve saygı kazanmaya da devam ediyorum her şeyden nem kapmayın lütfen
Soran+1 yılsoruyu sileyim de kurtulayım sizden yeter be bu kadar insan anladı cevap verdi düzgünce konuştuk sen ve senin gibi birkaç insan yüzünden kendimi kötü hissediyorum bana yobaz muamelesi yapmaya hakkınız yok
+1 yılKorkkmuyor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne