Biliyorum günümüzde herkes bedene bakar oldu. Ama ya ruhu arayanlar? Nasıl görebiliriz bir insanın ruhunu?

Yakın gelecekte icat edilir mi ruhgösteren? Yoksa geçmişe gidip qilin'i kaçırmalıyım ‽
Biliyorum günümüzde herkes bedene bakar oldu. Ama ya ruhu arayanlar? Nasıl görebiliriz bir insanın ruhunu?

Yakın gelecekte icat edilir mi ruhgösteren? Yoksa geçmişe gidip qilin'i kaçırmalıyım ‽
Bir insanın ruhunu görmek için aslında çok da derine bakmak gerekmiyor. ben kendim için konuşacaksam bir insanın ruhunu ben en çok karakterine bakarak görürdüm. çünkü bir insanın karakteri ve anlık olarak verdiği tepki farklı olabiliyor. yani bir kişi belki de çok kötü bir gün geçirmiş olabilir kötü bir gün geçirdiği için de bana kötü davranıyor olabilir.
bu yüzden de bu insana gidip de direk kötü demezdim yani karakteri önemlidir asıl gerçekte olduğu kişi önemlidir. iyilik yapıyor mu ya da iyilik yapmaya değer veriyor mu kendisine saygısı var mı? bunlara bakarım ben bunlar da insanın ruhu için bir çok ip ucu verebilir yani bize o insanın iyi mi kötü olmasına karşı bir bilgi verebilir.
bunun dışında insanın ne ile yaşadığına da bakmak lazım yani hedefi hayalleri ne ya da o insan hayat hakkında neler düşünüyor bu konu da insanın ruhunu anlamamıza nasıl biri olduğunu görmemiz de faydalı olacak şeylerden birisidir. çünkü insanın kendi hayat tarzı size bir çok konuda bilgi verebilir ve tabi k ide kötü günlerde size nasıl davrandığına da bakmak lazım
Kalb gözünle..
Eyw blader
Ruhun ruhuna akar zaten, amigdalan (bilinçdışın, ruhun) görür çünkü. O sinyali 7 saniyede alıyormuşuz. Devamında onunla yaşayacağın tecrübeler olumlu ya da olumsuz gelişir, olması gerektiği gibi. Diyelim sana kötülük etti, konu onun ettiği kötülük değil senin o kötülükten nasıl etkilendiğin. Demem o ki karşındaki sana kendi ruhunu değil sana senin ruhunu göstermek için var.
Amigdala hangi dilde, alanda ruh demek?
Amigdala, beyindeki duygularından sorumlu bölge.
Teşekkür ederim bilgi için 🌱
Ne demek, rica ederim. Karşımıza çıkan insanlar aynamız, yansımamızdır.
Mevlana'nın da dediği gibi "Her nereye baksan kendi yüzündür, kimde ne görüyorsan kendi özündür"
Aynen öyle.
" çirkin bir tende güzel bir ruh olamaz mı" der şair.
eig'lik
Teşekkür ederim
Cevap
13Cevap
Fotoğrafı görünce geçen iki yıl önce Datça'da yaşadığım güzel bir enstantane geldi aklıma.
Yoruldum banka oturdum, yanımda da yeğenim (kız) vardı. Güzel bir kız, maşallah. Ben de onun gençliği sebebiyle çevreye hava atarcasına, sanki erkek arkadaşı (moruk bir yaşlı erkek, 20'li yaşlarda genç bir fıstık) gibi gerine gerine geziyordum.
Banka oturdum, daha bir dakika geçti geçmedi, dişi bir sokak kedisi geldi, kucağıma zıpladı, yattı. Yaklaşık 30 dakika o şekilde uyudu, ben de sırtını sıvazladım bol bol.
Yeğenimin 7 kedisi var, beslediği. Bunu görünce "ay dayı hem de sokak kedisi senin kucağına gelip yattı" dedi. Ben de ne var, ne oldu ki diye sorunca, sokak kedisi yabanidir, öyle herkese yakınlık duymaz, sana güvenilebileceğini hissetti ki geldi sana dedi. Ben o zaman şaşırmıştım. Kediler hakkında çok bilgim yok. Onu dinledim, hatta buraya o kediyle çekilmiş fotoğrafımı da koyayım. Kedilerin sezileri çok güçlüymüş, hissedermiş... Bu güzel enstantane bana dünyanın en güzel hatırasını yaşatmıştı...
Buyurun kediyle Datça anımız...
Ruhunu sana göstermek istenmeyen biri ise istediğin kadar çabala göremezsin. Takı o ister ve rahat bırakırsa görmeni isterse o zaman görünür
Peki nasıl gösterebilir? Yaralarından mı görürüz ruhunu, hayallerinden mi
Wayss söze gel alabilir miyim? Fazlaca hoşuma kaçtı çünkü bu söz 😍
Çok teşekkür ederimmm her yere yazaım var bu sözü 💜👻
Ruhu görebilmek için süre gerekir, ruhdan önce kelimeler konuşur, sözler kalbe dokunur sonradan ruhunu görürsün ve seversin ruhu ruhu görmek icin zaman gerekir. Gözler kalbin aynasıdır derler ama bence sözler ruhun yansımasıdır.
Son söz çok hoşuma kaçtı alabilir miyiim
Tabikisiii
Gözlerinin içine gerçekten bakmayı bilirsen, kalbini, dolayısıyla da ne kadar derin olabilecek ruhunu görebilirsin..
Yaptıklarından, konuştuklarından, sevdiği şiirlerden, kitaplardan, filmlerden anlayabiliriz😊
Ruhu aramak istiyorsan Kendi halinde olan insanlara bak ve onların çevresindeki olaylara verdiği tepkilere
Sevgisinden, geçmişinden, hayallerinden, merhametinden, gözlerinden vede geçmişinden.
Zaman geçirerek hal ve hareketlerine söz ve düşüncelerine karşındaki insana verdiği önem ve değere göre
Göremezsin belki ama yeterince yakın olursan kalben bence hissedebilirsin. Tabi ne aradığını biliyorsan..
Fazla basit olacak ama göremeyiz ben buna inanmıyorum
olmadık bir anda her hangi bir yardım isteyerek göre bilirsin, yardıma gelirse ruhu iyidir. gelmezse ondan hayır gelmez derim.
Neye güldüğü ve agladigindan hayallerinden
Gözlerinle değil de kalbinle bakarak
Giremezsin , ya ruhsuzsa ❌
söz ve davranışları ile görürsün
Ruhu görmek istiyorsan kendi içine bakacaksın.
Zamanla
Çok zor ya
Bu dediğin imkansız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?