Saçmalıktan ibaret.
İnanmam ama inanır gibi yaparım.
İnanırım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Fal durumlarına kesinlikle inanmam hatta burçların da yok şu olacak Yok o olacak şöyle olacak böyle olacak söylemlerine hiçbir şekilde itibar etmem, gaybi sadece Allah bilir.
Bu konuda dinimizin hükmü de şu şekildedir:
Dinimiz; kehanet, medyumluk ve falcılık gibi her türlü gaipten ve gelecekten haber verme iddialarını reddeder ve böyle iddialarda bulunan kimselerin sözlerine itibar edilmemesini ister. Dinimizde gaybten haber verdiğini söyleyen kâhinlere, müneccimlere, gizli işleri ortaya çıkaracağını iddia edenlere, kahve fincanı, yüzük, kum, çakıl, arpa ve benzeri şeylerle falcılık yapanlara gitmek ve söylediklerine inanmak yasaklanmıştır. Kur’an-ı Kerim, mutlak gaybın bilinmesini sadece Allah’a tahsis etmiş, bu niteliğin diğer yaratıklardan birine tahsis edilmesini tevhide aykırı bulmuş ve fal oklarını şeytanın işi pislikler olarak değerlendirilmiştir (Maide 5/90). Hz. Peygamber (s. a. v.)’in birçok hadislerinde de, gaybten haber verdiğini söyleyen kâhinlere, müneccimlere, gizli işleri ortaya çıkaracağını iddia edenlere ve falcılık yapanlara gitmek ve söylediklerine inanmak nehyedilmiştir.
Netice itibariyle; Müslüman bir kimsenin, ister inanarak ister inanmadan fal bakması ya da baktırması caiz değildir. Böyle bir iş yapılmışsa bu işten dolayı tövbe edilmesi gerekir.re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), bold, italic, justifyLeft
Saçmalık dedim ama yok olduğu için değil büyüden medet ummak saçmalık demek istedim. Ayrıca büyü yapan insanlar hakkındaki ayetlerde çok ağırdır.
Teşekkür ederim 🙏
aradan çok geçmiş ama arkadaş beğenince gördüm 😀
Fala inanmıyorum. Bir kahvenin telvesi, ellerdeki kırışıklıklara bakarak bir şey görülmez o ancak işin görünen bir kısmı olsun diye uydurulmuş. Büyüye inanıyorum aynı zamanda üç büyük dinde de çok büyük günah olduğunu biliyorum
Arkadaşlar ister inanın ister inanmayın. Büyü vardır. Üstelik dünyanın her yerinde yapılır. Ancak inanan insanlar için günahtır ve sakin unutmayın ki yaptığınız ya da yaptırdığınız büyüler mutlaka size geri döner.
Cevap
34Cevap
Kedilerin başka galaksilerden gelen uzaylı istilacılar olduğuna inanırım bunlara inanmam
Fala inanmam ama büyü diye bir gerçek var
Ucundan inanıyorum ya jansbz falı seviyorum.😔
Hayır inanmıyorum.
Saçmalık. 21. yy'da bunlara inanamak da cahillik, başka bir şey değil.
Kur'an'da da genelde Firavun Babil hikayeleri anlatırken geçer. Bi de büyücü kadınlara yönrlik bir ayet var. Boş işler diyor kısaca, bibok değil ama zararı olur, o zaman tanrıya sığının falan der.
Fala değilde büyüye inanırım. Peygamber efendimizede yapılmış müşrikler tarafından.
Allah herturlu büyücünün şerrinden bizi korusun. amin
Fal gelicek hakkında bilgi verir ki baştan başa saçmalık gelicegi Allah'tan başka kimse giremez var olan konu hakkında yani yaşanmış konuda sana bilgi verirmi verebilir o da bakqn kişinin cinleri vardır ordan bakabilir misal senin sevgilinin adı Zeynep der misal sende aaa bildi dersin şimdi sana gelicek hakkında bilgi verir sende sazan gibi atlarsin bunu bilen gelicegi de bilir yemler seni bu kadar büyü de vardır ama çok büyük günahtır
Bu Kur'an-ı Kerim'de de geçen bir şey, o yüzden inanırım; ama Allah fal ve büyü ile uğraşanları lanetlemiştir.
inanmam. askerde bi tane erzurumlu vardi. buyu yok dedim diye benle arasini acti ak delisi. yok soyle sktum yok boyle s.. m yaptigi zinalari anlatiyordu. musluman kesildi basima
Büyü cin Melek hepsi mütevatir haberdir inkar etmek aptallıktan ibarettir. Çünkü bütün dinlerde var olan kavram gerçektir
büyüyü araştırdım kuranda geçiyor o yüzden artık inanıyorum ama fala inanmam, falcıyım diyen birine inanmayın o dolandırcının teki emin olun
Sakın inanıp denemek gibi bir hata yapma evet gerçek değil öyle olduğunu iddia eden herkes şarlatan dolandırıcı bunu biliyorsun ama yine de manevi olarak büyük bir eziyet çekiyorsun neden inandım diye sakın!!!
Insan kendisi yapar..
Falcı size araba çarpacak derse sıkıntı, stres heyecan olmadık yerde sizin dikkatinizi dağıtacak araba çarpacak!!
Fal değil fakat büyü gerçekten vardır. Yapan da yaptıran da Cehennemliktir.
İnanmam..
Çünkü Gaybı (geleceği) Allah'tan başkası bilemez..
Hayır asla inanmam böyle saçma sapan şeylere inananlar deneyenler haşa Allah'a şirk koşar..
Inanmiyorum tamamen batıl. Hayatımın bi kahve artığında gizli oldugnu düşünmüyorum
Fal ve büyü vardır. Sebebi ne olursa olsun yapan da yaptıranda iki dünyada da lanetlenmiştir.
İnanırım ama bunu kişi değil ona söyleyenler yüzünden baktığını herkes bilmez
İnanıyorum, dini bakımdan herşeyin bir açıklaması var.
En İyi Cevap