Çalışmıyorum yeterince. Bugün bir video izledim. Çaresizlik motivasyondur diyordu
Sanırım hem ailem istemediği için hemde kendimi çaresiz hissetmediğim için tembelim😕 bu şekilde kazanamam
Ne yapmam gerek bilmiyorum
Çalışmıyorum yeterince. Bugün bir video izledim. Çaresizlik motivasyondur diyordu
Sanırım hem ailem istemediği için hemde kendimi çaresiz hissetmediğim için tembelim😕 bu şekilde kazanamam
Ne yapmam gerek bilmiyorum
evet. bende çaresiz bir an hissettim. o an çaresizliğim geçiciydi. ama o şekilde devam edersem çaresizliğim kalıcı olacaktı. o zaman hayatım değişti. sadece okul vs. değil hayatımın her alanında sıkı çalışan biriyim. sorumluluklarımdan asla ödün vermem. mesela bugün günlerden pazar. normalde tatilim. ama belli başlı sorumluluklarım vardı. 10 saatimi sorumluluklarıma ayırdım. şimdi evdeyim, düşünüyorum az daha mı çalışsam yoksa iki el oyun atsam mı diye. burada anlamanı istediğim ince bir nokta var. önce sorumluluklarımı yerine getirdim. sonra bunları düşündüm. ilk başta oyun oynamayı düşünseydim, belki saat geç oldu diye üşenip evden çıkamayabilirdim bile. bu hayatının her köşesinde olması gereken bir kural. işini hallettikten sonra ne istiyorsan yap. ama işinin önüne bir şeyler koyarsan, emin ol her zaman başarısız olacaksındır. çünkü her zaman işini öne koyan insanlar olacaktır ve asla onların önüne geçemezsin. yani çok çalışmak belki seni başarılı yapmaz, ama tüm başaranlar çalışanlardan çıkar. ve kesin olan şeyse çalışmazsan kazanamayacağındır. bir diğer diyebileceğim şey ise, hayattaki bir tecrübem olduğu için söylüyorum. çok çalışan değil, sürekli çalışan kazanır. bunu bir kenara yaz. ilerde dua edersin xD bol şans
Teşekkür ederim benim en büyük sorunum aslında su ders basinda duruyorum ama cabuk kalkiyorum ve aralarim uzun oluyor maalesefki
Biraz takintili biriyim
rahat imkanlar içinde bulunan insanlar konfor alanlarından çıkamazlar. konfor alanlarını ortadan kaldırmalısın. onunla ilgili de bir tavsiye vereyim. evden çalışan biriyim. evde mesaim dışında kesinlikle hiçbir şeye çalışmam. çalışsam da verim alamam. o yüzden hiç evde çalışmaya da çalışmıyorum. onun yerine evden çıkıyorum dışarda çalışıyorum. çalışmam gerekiyor çünkü. gerçekten hiç boş vaktim yok. gününün her saatini dolu dolu geçiren biriyim. bu böyle olmazsa ertesi güne borçlu çıkıyorum. yani ertesi güne bir yük olarak kalıyor bu ve sonsuz bir döngü gibi ilerlemeye devam ediyor. o yüzden kendime bir döngü belirledim. planlı olmazsam bunun üstesinden gelemezdim. öncelikle haftanın 3 günü kesinlikle iptal çünkü şirket eğitimleri+mesai sebebiyle yatağa kendimi zor atıyorum. kalan günlerde de sadece akşamlarım boş. saat 7.30 gibi evden çıkıyorum, vardım ettim diyene kadar saat zaten 8'i geçiyor. 2.5 saatte kendi projelerime vakit ayırıyorum. eve geliyorum saat 11'i bulmuş oluyor. oturuyorum 1 saat dizi falan seyrediyorum sonra da yatıyorum. şimdi şöyle düşün, eğer ben o keyfime ayırdığım 1 saati öne koysam, akşam 8.30'da evden çıkmam gerekecek. oraya vardım ettim diyene kadar maksimum 1.5 saat çalışabileceğim çünkü mekanlar 10 da kapanıyor burada. 1.5 saat ne ki? hiçbir şey. orada çalışmaya odaklanana kadar tam verim alacağın vakitte süre bitiyor. şimdi 1 bölüm dizi izleğin için içine gireceğin düşünce ne oluyor sana söyleyim, gitmiyorsun :)
oturup evde 2-3 saat daha dizi film seyrediyorsun hepten yanmış oluyor vaktin. yani bir şeyleri ertelediğinde, sandığından da uzağa erteliyorsun farkına varmadan. onun haricinde, bak 2.5 saat deyip küçümseyebilirsin belki ama, pazar hariç haftada 3 gün boş vaktin var. hepsini topladığında bu şekilde 7.5 saat yapıyor. 7.5 saat az değil. ayda 30 saat eder. yani ufak şeylerin birikimi uzun vadede dağ gibi olur. başka bir örnek vereyim. gün boyunca hiçbir şey yapma, 1 sene sonunda hala aynı noktada olursun. ama her gün %1 oranında daha fazla çalışarak üstüne koysan, yıl sonunda başladığın güne oranla 37 kat ilerde olursun. bu matematiksel bir şey. o yüzden dediklerimi iyi anla, üstüne düşün. kesinlikle zararda çıkmazsın. ve bir diğer söyleyeceğim şey ise, eğer bir şeye çalışamıyorsan, onu istemiyorsun demektir. bu kadar basit. romantizme hiç gerek yok. istemediğin bir şey için boşa emek sarfetme. günün sonunda çalışsan da bir şey olmaz. o yüzden akıllı ol, boşa vakit kaybetme.
Çaresizlik nedir biliyor musun insanın cevresinde onu destekleyen kimsesinin olmaması ve hayatının çok zor ilerlemiş olması. Ailenin istememesi sende bı azim oluşturmalı kafana koymalisin başaracağım yapacağım diye önüne çıkan engelleri bu şekilde asabilirsin
Cevap
6Cevap
Kanka ben de ders çalışmıyorum çalışmam gerek ama çalışmıyorum niye böyle oluyor ya
Çaresiz degilsin cunku
Çaresizlik değil en büyük motivasyon insanın çevresindeki kisiler ve ailesidir
Bence alakası yok besmelecek başla islerine
kaybetmeden dibi görmeden yaşayamazsın
Dibi gördüm bir sene önce şu an uyuşmuş gibiyim
Yardımcı olurum
Cikmaza girmek kotü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?