İnsanlarla konuşmadan, iletişim kurmadan önce önyargılarınız harekete geçer mi? İletişim kurarken bunları göz önünde bulundurur musunuz?
Şahsen iki kelimeyi bir araya getiremeyen bireylerden anında soğurum.

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanlarla konuşmadan, iletişim kurmadan önce önyargılarınız harekete geçer mi? İletişim kurarken bunları göz önünde bulundurur musunuz?
Şahsen iki kelimeyi bir araya getiremeyen bireylerden anında soğurum.

Ön yargılarımız bize atalardan veya hayatımıza alarak diğer tecrübe edinmemizi sağlamış insanlardan öğretilen şeyler olduğu sürece vardır ve herkeste olduğu gibi olmaya devam edecektir. Sadece bunu ne kadar aza indirgeyecek farkındalığa sahip olursak kişisel gelişimimiz için o kadar pozitif yönde ilerleme kaydetmiş oluruz. Ön yargım yok diyen kişinin kendine ne kadar objektif şekilde yaklaştığı tartışılır çünkü ön yargı dediğimiz şey kesin doğru olarak bildiğimiz her şeyi kapsar.
Düşündüren yorum için teşekkürler, zaten önyargı dediğimiz olgular karakterimizin içine işleyen içimizde olan şeyler. Yani ister istemez bunları benimsiyor ve uyguluyoruz. Bazıları pozitif bazıları negatif, yeni keşfedilen şeyler ise genelde nötr olarak değerlendirilebiliyor. Ama işte o kesinliği, kişinin karakterinin olgunluğuna bağlı bence.
Var, ön yargıdan da ön yargılı insanlardan da hazzetmem ama ister istemez bende de oluşan ön yargılar var. Sadece onlara göre hareket etmemeye çalışıyorum ‽
Yani kendinden de haz etmiyorsun.
Öyle değil her insanda var ön yargı. Ve bunu kasıtlı olarak yapmıyoruz. Ben sadece ön yargılarıma göre hareket etmiyorum
Hayır kasıtlı yapıyoruz, benimsemediğin bir şey karakterine işlemez.
Ön yargılarım yok. zaten bir kişiyi tanımadan yani bir olayı tam anlamıyla bilmeden kimse hakkında fikir sahibi olmam. sadece tahminlerim vardır ama onları da yargı için kullanmam.
Teşekkürler.
Cevap
1Cevap
Giyimde çok onyargim var kurtulamıyorum ondan
Nasıl yani
Ha doğru, teşekkürler.
Biraz gözlem yaptıktan sonra illa ki oluşur önyargılarım. Her zaman olumsuz da olmaz bu.
Doğru nötr de olabilir.
ön yargılar değişir yalnız diyorum bugün ikinci kez ki çok kez de değiştiği görülmüştür
Birde virgül kullansan ah..
Peki.
Yok hayır konu uzamasın diye peki dedim.
İnadına yazım hatası yapıyor. Tam bir gıcık bu çocuk ya.
Tedbirli olmaya çalışıyorum desem daha doğru olur.
Ön yargılarım var ve bunu dile getirmesemde yüzüm istemsizce ifade ediyor
Bu ön yargi olmuyor ama
Ön izlenime göre karşıya sıcak bakamıyorum. Yani onunla konuşmaya tenezzül bile etmek istemiyorum.
ön yargıları var bu bazen işime yarıyor
Var.
Evet, soru içeriğiyle de alakalıydı ama.
Deneyelim.
Ohoo sınırsız bilgiyle herkes bir şeyler tahmin eder :)
Daha zor tahminler bekliyorum, öyle iddialı şeyler yazmakla olmuyor haha.
Peki teşekkürler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?