Gurur duyduğunuz özelliklerinizden bahsetmek sizi egoist veya narsist yapar mı?
#NatureCycle

Gurur duyduğunuz özelliklerinizden bahsetmek sizi egoist veya narsist yapar mı?
#NatureCycle
Ego bildiğim kadarıyla psikolojide çok farklı bir anlamda kullanılıyor. Psikolojideki karşılığı benlik, insanın fiziksel ve ruhsal bütünlüğünün farkında olması. (Yanlış açıklamış da olabilirim düzeltebilirsiniz.) Ego Türkçede daha çok kendini beğenmiş, bencil, ukala anlamında kullanılıyor. Bundan kaynaklı olarak da herkesin kötü algılıyor olması çok normal.
Soruya gelirsek bir insanın yaptıklarının ve yapabileceklerinin farkında olması, iyi özelliklerini bilmesi ve bu özelliklerle övünüyor olması bence kötü bir şey değil. Gurur duyduğumuz özelliklerimizden bahsetmek bizi egoist veya narsist yapmaz. Kendine güvenmek, kendini sevmek, yeri geldiğinde kendini eleştirmek bunlar doğal ve olması gereken şeyler. Önemli olan bunun dozunu kaçırmamak.
Bence esas kötü olan kendini başkalarıyla kıyaslayıp karşısındaki insanı sürekli ezmeye çalışan, kendi beceremediği şeyleri karşısındaki insan yapabildiğinde motive etmek yerine eleştiren, kendisiyle birlikte yanındaki insanı da aşağı çeken insanlar. Bu insanlar özgüvensizliklerini başkalarını aşağılayarak kapatmaya çalışırlar.
Özgüvenli, kendinin ve yapabileceklerinin, iyi ve kötü özelliklerinin farkında olan insanlardan değil, eziklik psikolojisiyle başkalarını da dibe çekmeye çalışan, ancak başkalarını ezerek kendini iyi gören insanlardan korkmalısınız...
Cevap
1Cevap
Bu yaştan sonra artık mütevazi olamiycam kimse kusura bakmasın. Kanatlarıyla ortada ne kadar mükemmel olduğum 🤣🤣🤣
Durduk yere kendini övmek her daim ego göstergesidir. Hiçbir şekilde bunu yapmam.
Hayır yapmaz birisi sorduğu zaman ben söylerim
Nerde? Ne zaman? Nekadarından bahsettiğine bağlı... ilkokul mezunlarının içinde üni mezunuyum dersen niyetin ego olmasa da kuyunu kazarlar😅
Kişisel bakış açısı olarak "yapmaz " bence
Beni egoist yapmaz ama eğer karşımdaki ballandıra ballandıra bahsederse o zaman terliği yer işte
Mükemmel olmak benim suçum mu😒😒
Başkalarının övmesi daha makbul.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?