Eskiden her şeyin en iyisini ben yaparım en iyisi benim derdim ama altını da doldururdum, zaten önemli olan boşa sıkmamak... Yani ego değil de özgüven patlaması gibi bir şeydi.
Ama son zamanlarda beni bilen bilir ki kimseyi alçatmadım herkesi kendimle eşit gördüm ve herkese onların seviyesinden baktım. Herkesi sevdim. Hiç bir zaman kendimi aşırı övmedim. Anladım ki mütevazi insan en sevilesi ve en saygı görmesi insan... Tabi yine de özgüveni kaybetmemek lazım. Ama egoyu da kontrol etmesini bilmeli...
Hayır değilim, genelde bunu (ben) merkezli kişiler yapıyor, fazla abartmamak gerek nasıl olsa bir gün mutlak göçüp gideceğiz bu dünyadan o zaman ne hesap vereceğim diye düşünseler daha iyi olur, zaten iyice tiksindim bende böyle insanlardan, bunlar en çokta bu sosyal medya ortamında baya fazlalaştı ama bunların havası zaten anca bu kadar işte, yani hiçbir şey kalıcı, "neyin havası bu neyin kibiri bir düşün ya ben ne yapıyorum diye bir düşün" diyorum onlara...
Birde konuyla ilgili bir şarkı bırakayım şuraya.🙂
Güzel yorumunu için çok teşekkür ederim ahireti düşünen yok ve dediğin gibi sosyal medyada bu cidden arttı insanlar kendini kaybediyor
Klavye delikanlısı deniliyordu galiba bunlara dimi?🙂
Kesinlikle ben çözdüm zaten bir kaçını 😅😅 karakteri yerlerde burnu gökten inmiyor
Allah ıslah etsin ne diyelim, bu güzel soru için ben teşekkür ederim.🌸🙂
Rica ederim iyi günler 🧡
Eig için teşekkürler 🌸
Rica ederim 💜
Hiç öyle biri olmadım hayatım boyunca öyle olan kişileride yok sayıyorum. Hayatlarında hiçbir şey görememiş ya da olamamış insanlar özelliklede bu sosyal medya da çok fazla. Kendilerini farklı farklı göstererek değişik bir havaya giriyorlar buldumcuk hesabı...
Yo değilim
🙈😂😂🧡🧡🧡
🙈😅😅♥️♥️
teşekkür ederimdirlerrr
Rica ettimdirlilirler sjdnsn
Dkggf
Cevap
27Cevap
Bu bahsi geçen meseleyi bir analoji kullanarak pek mânidar nükte ile akla takrib edeceğim.
Kendini beğenen narsist, kibirli, hodgâm ve hodfurûş (Kendini beğenerek satmaya çalışan
Kendini beğendirmeye çalışan, övünen.) ve me'nus yâni sevimli ve cana yakın olmayan insanlar en yüksek binanın çatısına çıkmışlar benlik sesiyle aşağıya doğru bağırıyorlar, ve aşağıda gördükleri ve bağırdıkları insanlar onları kuyu dibinde görüyorlar, yer altın'dan derinlerden bir ses geliyor diye yere bakıyorlar..
"İşte onların akılları ve benlikleri belki cesed-i vücutları binanın çatılarındadır, ancak kişilikleri, karekterleri ve mânevîyatları kuyu dibindedir...
Ne yazık ki onların enâniyetleri kendilerini binâ çatıların da gösterir, aşağı inmesini istemez, belki inseler karekterleri ve mânevîyâtı o kasâvetli kuyu dibinden kurtulacak...
Hiçbiri değilim ama, insanlarla mesafeli olmam sebebiyle, iletişimi pek tercih etmemem sebebiyle, Kendini beğenmiş ve egolu damgasını yediğim zamanlar çok oluyor.
Onlar desin önemi yok sen kendini bildikten sonra
Disardan bakildigi zmn oyle gorunuyormusum ama oyle degilim sadece tanimadigim enerjisinden hoslanmadigim insanlara mesafeliyim ters davranabiliyorum bazen ama özunde iyi biriyim 😅 sevdiklerime tanidiklarima fazlasiyla cana yakinim fedakarim guler yuzluyum 🌸
Sonuçta hepimizin gireceği yer 2 metrelik mezar kendini beğenmiş olmanın , egolu olmanın , kibirli olmanın gereği yoktur.
Bu dünya kimseye kalmadı bizlere de kalmaz.
Herkeste kibir vardır. Önemli olan bu kibri kararında tutabilmektir.
Bir ara öyle sanardı insanlar beni ama asla öyle biri olmadım. Tam tersine kendimi yani olduğum kişiyi seven biriyim
Dışarıdan öyle gözüksemde öyle bir insan değilim asla
Kibir demiyelim de belirli aktivitelerde yerlerde beğenirim kendimi
Kendimi bazı konularda beğenirim elbette ama kibir bambaşka bir boyut , öyle değilim
Hayır hiç değilim ama soğuk bir yapım var ondan dolayı öyle görünüyorsun diyorlar
Hem kendimi beğenirim hem egolu hem kibirliyim yalan yok seviyorum da :)
Kesinlikle oyle degilim mutevazi saygili birisiyimdir
Böyle biri olmadığım gibi böyle insanlardan da nefret ederim. Benim gözümde herkes eşittir. Bir insanı, diğer insanlardan üstün tutan hiçbir özelliği olamaz.
Videolu cevap verecektim bulamadım shhdha
Tüh şansına
Hayır öyle biri degilim.
bilmem sen söyle. D beni tanıyan sensin :D
İnsanı en iyi kendisi bilir aynaya bakınca kendin verirsin cevabı
ben verdim cevabınıda sana sprıyorum :D D
Yok değil
Güno çok seviyorum. Kendimi karamellilili
Kibir boyutunda değil olması gerektiği kadar..
Hayır asla öyle biri olmadım sıradan bir insanım..
Fazla değil sadece olması gerektiği kadar.
Olmadığımı düşünüyorum.
Ego, kibir vs. insanı kendinden bile uzaklaştırır.
Kendimi beğenmedim hiç bir zaman. Bırakında başkaları övsün sizi…
Evet öyleyim 😒
Belli oluyor
sanılanın aksine öyle değilim..
Bende yok bu tür şeyler
Birkaç konuda egoluyum
Değilim
bence degilim
Asla öyle değilim.
Değilim
Değilim
Mükemmelim...
Evet