Güncellemeler
+1 yıl
Kuran mucizelerine inanmıyor olabilirsiniz ama şu atacağım linki lütfen sonuna kadar ön yargısız dinleyin ve mucize olup olmadığına karar verin
https://www.youtube.com/watch?v=HM1kJMsKyVs
https://www.youtube.com/watch?v=HM1kJMsKyVs
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
hristanyanlarla ateistlerle konuştum daha iyi anladım islam iyimiş
Olması gereken o amabenceateistlerin çoğu dini arastirmadan çıkıyor ki ateizm hakkında da doğru düzgün fikir sahibi değiller ve en büyük sorun da kendilerini zeki sanmalari
sizin dini düşünceniz ne
Müslüman oldum, Ateist oldum, Agnostik oldum, şimdi de Deisttim. Çok fazla araştırmaktan kafayı yiyeceğim
islamda seni rahatsız eden ne oldu bıraktıracak kadar
Kadınların ikinci planda olması.
Kadınların ve erkeklerin eşit olduğunu mu düşünüyorsun?
Elbette
İsrail de kadınlar askere gidiyor , biz eşitiz diyen her kadının ben de gitmesini istiyorum, sen gitmek ister misin? Hayatından bi altı ay çalınsın ne olacak?
Türkiye'de hiç mi askeri kadın görmedin be :)
ben harbiyelilerden bahsetmiyorum , vatani görevden bahsediyorum bacım
Hayır ben diğer dinleride araştırdım İslam benim için en uygun dindi ateistlerin doktrinlerini araştırdım çoğu çürütülmüş bilim insanları tarafından
Araştırdım doğru olduğunu gördüm
neyin doğru olduğunu
Islam
Dinlere inanmıyorum. Sadece yaradana
Yaradan dünyayı ve evreni yaratıp kaçmış mı yani
Bilmem. Şöyle düşün kitaplar da kabul edilen 4 din kitabı var ama diğer bir sürü dinler ve inanışlar da var. Herkes kendi kültürüne ve dinine göre bilir yaradani. Şimdi yaradan kendini bildirmek istese tek bir din ve kitap yollardı. O yüzden dinler Sümerlerden bu yana gelen ve insanların uydurması olan inanistir. Toplumu kontrol altında tutmak içindir amaç
Peki islamiyet geleli 1400 küsür yıl oldu , ondan öce musa geldi kitap getirdi , isa geldi kitap getirdi , isa ile hz muahmmed arasında 571 yıl var , isa ile musa arasında belki1000 -1500 yıl var , onlardan önce ibarhim var , ne olduda hz muhammed den sonra insanlar ben peygamberim deyip bir kitap getiremediler ve yaygınlaşamadılar , 1400 yıl geçti aradan , bunun sebebi ne teknik ve fendeki ilerlemeler mi
Hristiyanlar ile müslümanlar arasında çıkan savaslar. Kudüs'ün iki taraf içinde kutsal olması. Ondan sonra ortaya çıkan dinler ve peygamberler oldu ama insanlar tarafından kabul görmedi. Yaygın bir din haline gelmedi. Günümüz de bile çıkmaya çalışıyor mesela bir ara satanizm vardı. Aşırı yaygındı ama bitti onlar da şeytana inanırdı falan. İslamiyet niye bu kadar geç geldi o zaman? Bir toplumu birleştirmek için vatana ve inanışa ihtiyaç vardır. Hz Muhammed İslam ile bunu yapıp Arapları birleştirdi.
Bunun en mantıklı açıklamsı ancak şu olabilir ; bir bilgiyi yaymak ve daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için , kağıt lazım , bilginin depolanması için , ulaşım ve seyahat için binek hayvanları lazım yani teknolojik gelişmelerin insanın bilgiyi en uzağa en doğru şekilde yayabilmesinden yana olması lazım. Belki de bu yuzden bu kadar beklendi. Bu saatten sonra bu dini duyup , görüp uygulamayan ve kabul etmeyenlere cehennem vaat edildi. Sen Kuranı kerim mealini hiiç baştan sona anlayarak okudun mu?
Türkçe mealini belirli bir yere kadar okudum ve bana yetti. Sürekli bir karmaşa ve sadece arap halkını içine alan bir anlatım şekli var. Sanki müslüman olanlar sadece inananlar. Diğerleri inanmayanlar. Bu şekil de ayrım var. Oysa ki İslam hoşgörü dini ve dinde zorlaması olmayan bir din değil miydi? Eğer dikkatlice okursan bir şeylerin yanlış ve kendi toplumuna göre olduğunu anlarsın. O zamandan bu zamana da üstüne eklenti yapılan bir kitaptır. Diğer din kitapları gibi Kur'an da değişmiştir
Bu kadar hafız var nasıl değişmiş olabilir , hafızlık peygamber zamanından beri var ve dahi mürekkep testi yapılsa yazma kuraı kerimlere bunu anlarsın ama bu bile doğru çıksa bu sefer başka bir şey bulacaksın. Arabistanda yeşillik yok diye cennetin yeşillikler için de ve i. inden ırmaklar akan bir yer olarak tasvir edilmesi sana arap toplumuna gelmiş gibi hissettirebilir. Ama Allah senin görüp görebileceğin en iyi şekilde betimleme yapıyor , arapça da yeniden keli, me üretip saçma sapan ütopik yerler tasvir edilemez değil mi hem insan bunu nasıl anlasın ve kavrasın, Kuran insanı doğruya ve iyiye yönlendirmekten başka ne yapıyor. Ben öyle bir şeye inanıyorum ki Allah bizi başıboş bırakmadı ve kendin arayıp bulamazsın diye sana bana acıyıp önce insanlar arasından seçkin bir kul seçti ve onu bize önder yaptı sonra inananların imanı pekişsin diye bize kendi lafızlarını verdi , buna sarılın ve dediklerimi ucuz şeyler karşılığında değişmeyin dedi. Ateist kişinin kaynağı işkembei kübrasıyken bizim kaynağımız resulu ve kıtabıdır.
Benim herkesin inancına saygım var. Benim olayım kendi görüşüm ve düşüncem ile oluşturduğum bir teori. Ben sana Kur'an'a inanıyorsun diye kızmıyorum. Tepki de göstermiyorum karşıt fikir olarak bir sohbet içindeyiz. Eğer Kur'ani okursan objektif şekilde, neden böyle düşündüğümü anlayabilirsin. Sen şimdi kendi inancın ve günaha girerim düşüncesi ile objektif olmayabilirsin. Evdekilerle de zaman zaman bu sohbeti yaparız ama beni ikna edemezler. Çünkü sadece Kur'an dan, hadisten veya görüp bilmediğin olaylardan geldiğini savunmak mantıksız geliyor.
olaya bilimsel yaklaş o zaman ama o zaman bile islam çürümez ki
Bilimsel yaklaşınca direkt dinler yalan oluyor ki. Bilime göre patlama sonucu dünya oluşuyor. d
tamam da kuran ne zaman oluştu diyor ki dünya
insanın yaratılış zamanıyla dünyanın yaratılış zamanı islama göre aynı mı
Zaten sorgulama da orada başlıyor. Sen en iyisi bir Kur'anı oku bro
Doğrusunu söyle babacım ordan , senin ön kabullerin var ben onları aşamam
Ben senin dini duygularıni sömürmek için uğraşmıyorum. Fikrimi söylüyorum. Senin inanışina müdahale etmek değil amacım. Madem inanıyorsun bir şeye bari tam inan.)
evet
neydin ne oldun
müslümandım hristiyan oldum
İbrahimi dinler arası geçiş sence de mantıksız değil mi , müslümansan ve inanmıyorsan neden ateist olmadın
hrıstiyanlık bana mantıklı geldi
teslis inancındaki mantık nedir , Tanrının oğlu olabilir mi , tanrı insan gibi yer , içer uyur , uyanır , doğurur , doğrulur mu? Bu mantıklı mı?
ya sen daha doğrusunu bilmeden konuşuyorsun
anlat dilin döndüğünce bekliyorum , öyle sen bilmeden konuşuyorsun deyip kaçma lütfen
şimdi isa tanrıdır, tanrının oğludur (dünyaya inen) ve kutsal ruhtur. Bu üçlü bir eder yani
Sence islam neden yepyeni bir din olarak değil de kendinden öncekileri doğrulayan bir kaynak olarak geldi , sana mantıklı geliyor mu? Mesela şöyle diyemez miydi : İsa diye biri yok hep uydurulmuş şeyler bunlar aksine Allah İsa yaşadı ve şöyle şöyle yaşadı ve şöyle şeyler yaptı diyor, onun ruhunu göklere çıkardık ve bedenine farklı bir ruh yerleştirdik diyor. İsa tanrı olsa şu cümleyi kurar mıydı? Kuranda diyor ki İsa havarilerine dedi ki Allaha giden yolda benim yardımcılarım kimlerdir , havariler biziz dediler. Meryem oğlu Nasıralı İsa babasız dünyaya gelmiştir ve hatta Kuranda anlatıldığına göre İsa çocukken konuştu ve annesini doğruladı. Allah bir şeyin olmasını istediğinde ona sadece ol der. islama göre dört yaratma şekli vardır. Allah bunların hepsini insana göstermiştir. Birincisi Hz adem dir annesiz ve babasız dünyaya gelmiştir. İkincisi Hz havva o da hz ademin kaburga kemiğinden yaratılmıştır o yuzden derler ki babalı ama anasız dünyaya gelmiştir. Üçüncüsü Hz isa babasız ama analı dünyaya gelmiştir. Dördüncüsü bunlar dışında kalan herkestir analı ve babalı dünyaya gelmişlerdir. Allah ın her şeye gücü yeter. Allah Kuranı kerimin değişmeyeceğine söz verdi ve hala ilk günkü gibi , diğer dini kitaplarda bunu göremiyoruz neden?
seni hemen durduruyorum, ''kuranda diyor ki'' diyorsun da hristiyanlığı kurana bakarak kaynak alman ne kadar doğru?
ki benim fikrimi böyle asla değiştiremezsin yani okumak bile istemiyorum
tamam kendi ütopyanda yaşamaya devam et
sende öyle, saygı duymayı öğren.
ben distopya da yaşıyorum merak etme , çevremde olup bitenlerden haberim var