Günah içinde yüzüyorum sanki 😔 Kendime çok kızıyorum ama bırakamıyorum da hatalarımı.. Bir şekilde devam ediyorum veya yeniden başlıyorum. Allah affetsin.. 😢
Günahkarsın, tövbe etsen de kabul etmez Allah diyor dimi içinde bir ses? İşte o ses şeytana ait ve buna da vesvese deniyor. O yüzden yerinden kalkıp abdest al. Başını ört, kapalı bir elbise giy ve namaz kıl.
Namaz vakti değil şu an biliyorum ama nafile namazlar da var. Mesela şükür namazı, kuşluk namazı, teravih namazı -ki ramazan da çok yaklaştı- ya da teheccüd namazı. Şimdi abdest alıp nafile namaz kılmak için niyet edebilirsin.
Ve ne yapmış olursan ol, kimseyle paylaşma günahını. Allah'la senin aranda kalmalı çünkü hepsi. Ve gerçekten kalbinden tövbe edersen Allah affeder. Ne yapmış olursan ol, şirke girmediğin sürece. Asla ümidini kaybetme bu yüzden de
Aynı bk ları benim de yediğimi düşünebilirsin ama bi deprem oldu kahramanmaraşta ben uyurken o da sana anlatamam namaza bile başladım allah korkusu ayrı bisi bu dünya geçici dostum korkmadan hatalara devam edebiliyor insan eğer kalbi de karaysa hep aynı nkuda yiyor
Herkesin günahları, pişmanlıkları olacaktır. İnsanın doğasında olan şeyler bunlar. Bizi olgunlaştıran şeyler. Hata yapmaktan korkma 😊 anlatmak istersen dinlerim.
Bir tarafta çok bir şey yapmasa bile kendini günahkar hisseden sen diğer tarafta ise yukarıdakine kafa tutup hayatına hiç bir olmuyormuş gibi devam eden ben 🥹
Senin hislerini paylaştığımı söyleyemem belki de ateist olduğum içindir..
Ama tarafsız bir cevap vermem gerekirse bu oldukça normal ve inan bana inandığım Tanrı da hiç kimsenin mükemmel olmadığını biliyordur kendine çok yüklenme.
Büyük ihtimal 'Müslümansın' bildiğin üzere islamda Allah'a her zaman tövbe edebilirsin ve tekrardan başlayabilirsin,
Fakat sürekli tövbe etmeye odaklanmaktansa her eylemine yapmadan önce en azından bir kez düşünmek sana daha fazla fayda sağlayacaktır kendine çok yüklenme.
Allahın merhameti geniştir tövbe et iradeni koru elbetteki affeder. Böyle şeytan vesvesesiyle hem daha çok uzaklaşırsın hem düştüğün çukurdan çıkamazsın
Bunu çokça dillendirme. Günahların için tövbe et ve Allah'a sığın. Hepimiz günahkariz
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biliyorum günahlar unutulmalı tövbesinden sonra ama benimkiler hiç kapanmıyor ki gitgide kötüleşiyorum. Kendimi günahalrdan kirlenmiş, karanlık hissediyorum. Ruhum aydınlık değil. Ben de o eski ben değilim. Değiştim.
Yapmalıyım evet ama şuursuzca yaşadığım için bu sözleri bile kalbimden süzerek söyleyemiyorum, ezberden konuşuyorum. Allah affetsin. Niye böyle oldum bilmiyorum. Ne ettiysem kendime ediyorum. Bana benden başkası zarar veremez.
Teşekkürler sizi de doğru yoldan ayırmasın inşallah. Bu sitede bulunmam bile hata biliyorum lakin can sıkıntısında vehamete kapılıp burada buluyorum kendimi.
Her koyun kendi bacağından asılır. Belki bilerek çiğnemek istemezsin o kuralları ama şeytanın verdiği vesveseden dolayı yasak olan şey sana cazip görünür dayanamazsın.
Ramazan'da namaza başlıyorum. Kuran da okurum. Tövbe de edersem, Allah affeder. Temiz bir sayfa açarım hayatıma inşallah. Zaten oruçlu olacağız nefsimiz körelecek açlıkla.
Farkında olmamak da elbette çok kötü. Sanki artık kalbim mühürlendi gibi. Eskisi gibi hissetmiyorum bile. Çok günahkar oldum çok.. Biliyorum Allah çok affedifi ama ben neden bu kadar günah işliyorum diye sitemliyim kendime.
Sonu hep aynı hikaye, neden böyleyim bilmiyorum. Mesela bu sitede işim ne onu da bilmiyorum. Ben buraya ait değilim ama kalmaya devam ettikçe buradakilere benziyorum. Ruhen karanlık hissediyorum. Ölmeyecekmiş gibi yaşıyorum.