Hergün banyo yapan birisiyim. Her banyoda abdest alıyorum. Almasam günüm kötü geçicek gibi hissediyorum ve gerçekten olmadık olumsuzluklar oluyor. Morelim de çok bozuk bugün. Kalkıp banyo yapsam geçicek gibi hissediyorum ve yaptıktan sonra azd olsa rahatlıyorum. Çok mu kötü dururmum ne yapmalıyom sizce
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sana durumunu anlatayım. Geçmişte hemen her gün mast. yapıyordun ve ardından da hep gusül abdesti alıyordun. Bu bir tür alışkanlık oldu ve sanki aldığın gusül abdestleri senin günahlarını siliyormuş gibi hissetmeye başladın ve banyo sonrası yeni doğmuş gibi günahsız hissettin hep ve bu nedenle günün iyi geçecekmiş gibi Allah yanındaymış gibi hissettin. Zamanla bu öyle bir takıntı haline geldi ki artık cünüp olmasan dahi gusül abdesti almak sana mutluluk vermeye başladı çünkü buna şartlandın. Artık banyosuz hiçbir şey yapmaktan keyif alamıyorsun ve dışarı dahi çıkmak seni mutlu etmiyor. Hep kendini günah işliyormuşçasına suçlu hissediyorsun değil mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kardeşim. Tüm gğnahlarıma çok pişmanım ne mast. Yapıorum neda başka bişey. Herşeyden uzaklaşdım herşeyim Allah aşkına döndü. Tek umudum orası çünkü
Cevap sahibi+1 yılBir süre gusül abdesti almayı kes. Hiç gusül abdesti alma. Banyo yapsan dahi niyet etme. Namaz kılıyorsan diyecek bir şeyim yok. Ama en azından 40 gün boyunca ne mast. yap ne gusül abdesti al. İki duruma da alışacaksın. Ve devamında ne yapacağına kendin karar ver. Bu takıntı bende de vardı. Aşmanın tek yolu gusül abdestini bir süre kesmek ve gusül abdesti almasan da Allah'ın seninle birlikte olduğuna inanmaktır. Allah seni sırf gusül abdesti almadın diye yargılamaz diye umuyorum. Psikolojik bir soruna doğru gidiyor yani durum. Her işin başı sağlık. Geçmiş olsun.
+1 yılabdestinde şüphe duyduğun bişey mi var hem perşembe gecesi cünup olmasanda gusl almak sünnettir
06 Yorumla
Soran+1 yılHergün alıyorum bişey olsada olmasada
- +1 yıl
ihtiyacın olmadığı zaman alma şeytan kalbine vesvese veriyor belli
Soran+1 yılİhtiyacım yok şeytan neden bdest aldırsınki :)
- +1 yıl
şeytan abdest aldırmıyor cünüp olduğunu zannettirip kalbine vesvese veriyor işte
Soran+1 yılöyle zanedersem nolur
- +1 yıl
zannetme gusle ihtiyacın olup olmadığını sen bilirsin zaten şeytan şüpheye düşürdüğünde gusle ihtiyacım yok de ve abdest alma bu kadar basit
+1 yılBunların hepsi vesvese. Okb baslangici var gibi geldi bana. Kalbini tam tut ve fazla takmamaya çalış bu durumu.
00 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 683 cevap paylaştı. Obsesif kompülsif bozukluk bunun adı yani takıntı. Çok rahatsız ediyorsa seni uzmana gitmende fayda var
02 Yorumla
Soran+1 yılDerltlerim sıkıntılarım beni bu hale getirdi. Onlarının bir çözümü olmuycağını anlayımca buna bağlamaya başladım. ruhsağlımın tamamen bozulması için psikolojikmen bu tür takıntılar oluluyor kendiliğinden. Onun bana yardım edebilceği bişeyi yok proglemim sağlıkla ilgilş ve bunun çaresi yok. umutsuzluktan mutsuzöjktan karamsarlıktan ne yapacağımı bilememiş durumdayım artık. Hiç bir söz düşünce bana iyi gelmiyor onlarla düzelcek şey değil çünkü. İlaç kullan diyceksin kulkandım hemde en ağarlarından bu okadar etkiliyorki beni onların bile bir faydası yok. afedersin sadece mallaştırıyorlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
1 yılAynı şeyi yaşıyorum bende geçmişte yıllarca gusul abdesti almadan gezdim bilmiyordum o zamanlar mastürbasyon yapardım ama almazdım . Şimdi de tam tersi almazsan ugursuzmusum kötü gözükecek ve kötü şeyler başıma gelicekmisim gibi geliyor o yüzden rahat edemiyorum her gün de almak istemediğimden zorlanıyorum inşallah geçer bu vesvese senin geçti mi inşallah geçmiştir
10 Yorumla
+1 yılBende tam bunu düşünüyordum ne tesadüf :D
Kalk kalk üşenme :D02 Yorumla
Soran+1 yılVallamı :)
- +1 yıl
Evet yeni aldım şimdi :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden kafana takıyorsun be kardesım hepımızde var bu hemen hemen her an bişey olucak sanıyorum bir de günah öyle gezmek diye hemen alıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBendede var bu takinti sanki butun sorunlar beni bulucak gibi hissediyorum o gün
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 816 cevap paylaştı.
+1 yılOlsun zarari yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDini takıntı haline getirdim karşıdan bir bayan gelsin yüzüne bakmıyorum. selam verirken elini sıkmamaya çalışıyorum. Mümküm olduğunca kısa kesiyorum görüşmelerimi. buna benzer daha bir çok şey
- +1 yıl
Dini bilmek guzel
+1 yılçok takıntılısın
02 Yorumla
Soran+1 yılHayatta Suçluycak hiç bişeyim yok kapalı bir kutudayım. Bunlara yüklenior öyle avutuyordum kendimi. Takıntı oldu sonra
- +1 yıl
açıl biraz olum çok fazla takma böyle şeyleri gez toz
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlsun sevap sevap :D
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem