ilişkiden sonra sürekli duş alıyorum. Fakat gusül absdesti almıyorum. hiç almıyorum diye birşey yok bazen duşta aklıma gelirse alıyorum ama onun dışında yok reglim bitti yok cinsellik yaşadım diye gusül almıyorum ama her ilişkiden sonra mutlaka duş alıyorum. tabi ki. şimdi gusül çok saçma değil mi. seks pis birşey mi. pis değil se Neden cinsellikten sonra pis oluyorsunuz. bana çok saçma geliyor. duş insanı rahatlatır zaten duş Neyse ama gusül çok saçma geliyor mantığıma. madem seks yapmak ayıp ve pis Neden var o zaman. Neden çocuk yapılıyor. yapılan çocuklar ve hepimiz bir pislik sonucu meydana geldik. yani aklım almıyor. seksten sonra Neden gusül. elhamdülillah muslumanim. temizim titizim de ama cinsellikten sonra gusül almaya karşıyım. normal duş elbetteki alıyorum. ahlak bekcileri dikilmesin pis pis geziyorsun Vs diye. mantığıma aykırı olan birşey. mantıklı bir açıklama yapabilen varsa bununla alakalı elbetteki özenle okuyup mantığıma yatarsa uygularım.
Cevabın nedir?
Elhamdulillah müslümanim diyorsun ama allahin kuralini emrini. mantiğim almiyor diyorsun sen küçukken camiye gittinmi 32 farz denen birşey var dinimizde onu biliyormusun 32 farz da allahin bizlere koymuş olduğu kurallar yapmamiz gereken şeylerdir nasil tuvalete gidip. idrarini veya büyük tuvaletini yapinca abdestin bozuluyorsa veya vucudundan kan çikınca abdestin bozuluyorsa ilişkuye girdiğin zamanda güsül abdesti alman gerekiyir hani dedin ya seks kötü pis birşey olsaydi neden çocuk oluyor diye bende sana soruyorum vucudundan kan çikiyor ve namaz abdesrin bozuluyor. kan pismi peki şayet pis ise neden surekli vucudumuzda kan olmazsa yaşayabilirmiyiz pus birşey olsaydi allah onu vucudumuzun en onemli şeyi yaparmiydi kan olmazsa yaşayabilirmiyiz. bence sen bir tövbe et ve git banyoya güsül abdestini ala ve bundan sonra her seks sonrasi güsül abdestini al kardeşim mademki allah inaniyorsun mademki müslümansin allahin kurallarini yerine getirmeye çaliş cenabet öldüğun zaman vay müslüman olanlarin haline onun icin islamiyeti elim8zden geldiği kadariyla yaşamaliyiz kardeşim
02 Yorumla
Soran+1 yılbak güzel arkadaşım. müslümanım ve küçükken camiye gittim tüm süreleri ve ayetlerini çoğunu ezbere biliyordum ve yaklaşık 2 Ay kuran kursunda kaldım. evet gusül şart dinimize göre. Bunları okudum. Fakat anlamadığım şey Şu zaten normal duş alıyoruz temizleniyoruz her yerimizi bir güzel temizliyoruz. ama o iki kelimeyi söylemeyince. kafama saatlerce Şu akıyor özellik le 3. defa su akitmayinca ve ojelerimi silmeyince pis mi oluyorum ben bun aklım. almıyor hiçbir şekilde.
- +1 yıl
Bak kardeşim maksat o iki kelimeyi söylemek deyil maksat v7cudun her noktasini islatmak güsül alirken ağzina burnuna su veriyorsun dimi güsül almazsan oralara su değermi ojeler mesela oje kimyasal madde olduğu için oje altina su geçirmiyor onun için ojeyi çikarmak gerekiyor neden kinada bir sorun yok kına doğal bir şey olduğu için kina elini parmaklarini kisacasi sürdüğün herhangibir yerini tamamen kapatmaz suyun vucuda geçmesini engellemez ama oje oyle deyil oje engelliyor peki sana birşey daha sorayim normal. namaz abdesti alirken ağzimiza burnumuza su veriyoruz dimi beden veriyoruz peki veya niyet ediyoruz niyetde önemli o dediğin iki kelime varya namaz abdesti alirkende o iki kelimeyi kullaniyoruz aslinda. mantikli düşündükten sonra güsülun ve niyetin nekadar önemli olduğunu anlayabiluriz kardeşim
En İyi Cevaplar
Tabiki cinsellik pis bir şey değil onu öyle algılama. İlişki yaşadıktan sonra senden bir boşalma oluyor ve bu rahim kısmından çıkıyor. Yani namaz kılmak için nasıl abdest alınıyorsa ilişkiden sonrada güsül alınır. Bence bunu böyle düşün kimsenin ahlak bekçiliğinede bakma.
07 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim. Fakat çoğu zaman tırnaklarım da oje oluyor. ve bu senin kabul olmaz diyorlar.
Soran+1 yılnasıl olduğunu çok iyi biliyorum. canim ben kuran kursunda kaldım. ve dini eğitim. aldım. zaten. ama bana ters gelen bir şeyi açık açık tartışmak istedim
- +1 yıl
Tamam o zaman biliyorsan sorun yok sana ters gelebilir ama cinselliğe pisleniyoruz diye güsül alınıyor diye bakmamalısın cinselliklette insanlar için sonuçta o yolla çoğalınıyor ve dünyanın mücizesi olan bebek dünyaya geliyor. Bebek ilk doğduğunda hemen yıkanır bu masum düşünce ile bakarsan daha iyi olacak sanırım.
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılher müslümanın gusul almasa farzdır ayrıca gusul alınmadan niyet edilir normal dul alma ile gusul almak farklıdır
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
39Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGusülde asıl amaç bedende iğne başı kadar kuru yerin kalamaması. Burada ki esas mantık, özellikle cinsel ilişki ya da boşalma ile tüm vücudun faal olması. Bu sayede tende bulunan tüm gözeneklerden ter yolu ile atılan yağ vb vücuda zararlı maddeler bulunmakta. Bildiğiniz gibi terleme de bir boşaltım sistemidir. Pis olan cinsellik değil, pis olunan durum cinsel faaliyet ile bedenin hareketlenerek tende bulunan gözeneklerden atılan ifrazatlardır. Guslün amacı da bu atıkların bedenden en iyi çözücü olan su ile temizlenmesidir. Bundan dolayı gusülün en önemli şartı, tende iğne ucu kadar kuru yerin kalmaması.
10 Yorumlagusülün temelinde duş vardır zaten. amaç orda sana duş aldırmaktır. duş alırken de kuru yerin kalmamasını öğütler. ağız ve burnu unutmamanı öğütler. niyet edip her yerini yıka ve ağzına burnun su al tamamdır. pis bir şey olduğu için değil, seks esnasında salınan hormonların deriyi tıkdığı için sağlık açısındandır.
30 YorumlaBu kadar uzun bir paragraf yazıp zaman ve enerji kaybetmene gerek yoktu. Bunun çok basit bir açıklaması var: "İnanmıyorum" dersin olur biter, tek kelime yani. Benim anlayamadığım da inanmayan insanların neden bu kadar lafı dolandırdığı ve inanmayışıyla barışamadığı!
13 Yorumla- +1 yıl
Bir de bonus olarak kendi xper seviyesi yetmediği için yorum yazamayan ama bana özelden mesaj gönderen firehose nickname'li kullanıcının bilgilendirici yorumunu paylaşıyorum aşağıda
"Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Allah razı olsun.
Cİnsel ilişki sırasında vucüttan hızlı bir enerji (Bio enerji) boşalımı olur ve bu kişinin bünyesine göre farklı olmakla beraber geçici bir sersemlik veya uyuşma tarzı bir his oluşturur, bunu da engellemenin en iyi yolu vücudu su ile temas ettirmektir, ister komple duş alın, ister normal abdest alın, isterseniz elinizi yüzünüzü yıkayın, su bulamıyorsanız, Dinde teyemmüm diye bir uygulama var, susuz abdest alma, onun da mantığı aynı elleri toprağa ya da duvara sürterek, vücudunuzun bio enerji seviyesini normale getirmeye çalışmaktır.
Pis olma olayı Yahudilik şeriatında vardır ve Kadını aşağılayıcı bir davranıştır."
Soran+1 yılyorum yapmayıp size mesaj atan arkadaşa teşekkür ediyorum
+1 yılpekı soyle dıyelım madem.. aldıgın her gusl senı aslında bır baska ılıskıye hazırlıyor! vucudundakı salgıları terı atıyorsun temızce dıger ılıskıye hazırlanıyorsun.. bılenler mutlaka hak verecektır ıstegın ve arzun artacaktır! ayrıca nıyet farz degıldır! sunnetdır!! sen agzına burnuna su cekıyor ve vucudunun her noktasını yıkıyorsan bu gusldur!
00 YorumlaCok yanlış yoldasınız hanımefendi
Muslumanim diyorsunuz gusül kabul etmiyorsunuz sirke girer bu yaptığınız Dinden çıkarır sizi dikkat edin. Arkadadlad gereken açıklamaları yapmışlar ama hepsine bir bahane bulmuşsunuz. Ne diyeyim
(ALLAH) Hidayet versin.00 YorumlaAç durmak da sağlığa faydalı, ama niyet edip vaktine uyunca oruç tutmuş oluyorsun. Bunun gibi. Abdest/gusül manevi temizliktir fiziksel olsaydı su yokken toprak kullanılmazdı. Farklı hikmetleri vardır elbet, merak ettiysen araştırırsın. Ama akıl ibadetin faydalı olup olmadığına karar vermek için verilmedi, Emirler'e uymak ve faydalarını hikmetlerini düşünmek için verildi. Ki hepsini değil bir kısmını bilip kavrayabilir
00 Yorumla
+1 yılDin sorgulamamız için değil uymamız içindir. Kuran-ı Kerim, Hadisler bize yol göstericidir bu hayatta inanıyorsan uyacaksın inanmıyorsan saten söylenecek çok fazla şey yok. Hepimiz ebediyete giden bu yolda sınanmak ve nefsimize hakim olmak için bulunmaktayız.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGusül abdesti bedenen temizlik için değil zaten ruhen temizlik için var.. Ruhen temizliğin yanında bedenen de temizlik oluyor.. Senin her ilişkiden veya reglden sonra duş alıp da niyet etmeyip 3er defa ağzına burnuna su vermemen asıl mantıksız.. Bu kadarcık şeyde nüşenip öyle dolaşmak normal mi sence?
04 Yorumla
Soran+1 yılya şunu anlatmaya çalışıyorum. 1. reglim bitince değil reglimin her gün duş alıyorum ve her duş ta mutlaka ağzımı burnumu temizlerim. cinsellikten sonra da bu geçerli dir. ama Neden o iki kelimeyi söylemeyince gusül olmuyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle emredilmiş ve farz kılınmış.. Farzlar sorgulanmaz.. Ki şöyle birşey var insanın üstünefarzedilen şeylermükemmel faydaediyor.. Ayrıca iki kelime derken duşa başlamadan önce niyetini içinden de beyninden de yapabilirsin yeterki diğer 3 farzını yerine getir ; ağıza3defa bol bolsu vermek, burna aynı şekilde, bir de vücutta iğne deliği kadar bile ıslanmayan yer kalmaması..
Soran+1 yılya bak hayatımda 100 lerde kez gusül almışımdır. ama hiçbirinde niyet ettiğimi hatırlamıyorum. sadece kelimei şahadet getiriyorum. niyet edilmesi gerektiğini hiç düşünmedim. hiçbir zaman oruç tutarken de niyet etmedim. yemeğimi yiyorum yatıp oruç lu oluyorum niyet aklıma gelmiyor yani
Cevap sahibi+1 yıloruç tutmaya veya gusül almaya niyetin düşüncen varsa o da niyet yerine geçiyor yani anlatabiliyor muyum.. Desen iyi olur ama demeyip de istiyorsan ve yerine getiriyorsan da sayılır
+1 yılBazen bende sorguluyorum ama yaradan böyle emretmiş mesela dinimizde sünnete yok yani allah insanı kusuruz yararmış sen allaha karşı gelip bu kabuk çüke olmamış deyip kesiyorsun madem allah insanı kusursuz yaratmış allahın yarattığına niye kusur bulup kesiyorsun o kabuğu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyanı guzel bır soru sormuşsun aslında bıraz araştırsan bunun sebebıde çok kolay.
bırleşme sırasıdna hormonlar gozeneklerdekı terler cılte yağlanmalar vs gozle gorulemeyecek duzeyde olsada tıbben bu onaylanmış bır gerçek. Yanı o yuzden gusul abdestı ıle guzelce yıkanılır kı kışının bedenı rahatlasın. duş alırken hazır nıyet et ağzına burnuna su ver vs oldu ışte00 Yorumla
+1 yılKendinle çelişiyorsun. Madem pislikle alakası yok niye duş alıyorsun iş olsun diye mi? Ayrıca pis veya pislenmiş olmuyorsun ilişki sonrası. Peygamberimizin de bununla ilgili bir olayı var
02 Yorumla
Soran+1 yılkastettiğim pislik ile sizlerin kasdettiği pislik aynı değil. duş alıyorum. evet çünkü terliyorum ve üzerime meni bulaşıyor. duştan bunlar temizleniyor ve duştan sonra rahat bir şekilde uyuyabiliyorum. duş alma sebebim. bu temizlik yani
- +1 yıl
Bak allah diyor ki gusül alın. BİTTİ. Tabii ki sorgulama demiyorum ama hiç felsefe dersi almadın mı? Din dogmatiktir eleştirilere sorgulamalara kapalıdır. Ve ayrıca Allah'ın bir bildiği mutlaka vardır gusülde.
Eger muslumansan ki muslumanim diyorsun bunu sorgulayamazsin gusul almadan olmaz yoksa cunup gezer yaptigin ibadetin gecerliligi olmaz buna cok dikkat etmen lazim
00 Yorumla
+1 yılİnsanın nefsinin almadığı şeye nasıl düşman nasıl karşı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılManevi bir pislik o normal duşla da arınmış sayilmiyorsun gusül alınca ariniyorsun
17 Yorumla
Soran+1 yılgüzelim. madem manevi bir pislik dediğim gibi dünyaya gelen çocuklar ve hepimiz manevi bir pislik sonucu dünyaya gelmiş bulunuyoruz
Cevap sahibi+1 yılDoğan çocukta yıkanıyor el kadar bebek gusül alamayacağına göre normal yıkanıyor
Soran+1 yılyahu bir pislikten meydana geliyor ama çocuk onu anlatmaya çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılAyetlerde olana farza illa inanmamakta ısrarcisin farzları müslümansan yapmalısın din dogmatiktir her şeyi sorgulamamalisin
Cevap sahibi+1 yıl@Sorbana16 gözle gorunmeyen ruhen aslı olarak temiz olmamak dalga malzemesi yapma
Cevap sahibi+1 yıl
Burda ciddi yorumum azdir ama durum su. Gusul e niyet etmenize gerek yok. Dus sirasinda da zaten agziniza burnunuza su verip yikiyorsunuz haliyle gusul de almis oluyorsunuz.
011 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki bunu her duşta yapıyoruz zaten mutlaka öyle değil mi
Soran+1 yıleğer ki gusül Şartsa neyseki günaha girmemiş oluyorum 😂😂😂 ya özellikle gusül alayım diye pek Nadir saadeti kelime felan getiriyorum normalde klasik temizle duş alıp çıkıyorum
Soran+1 yılevet
Soran+1 yılevet sözde bekar olduğum için zina yapıyorum. ama zina yapıyorsun diyenlerin hepsi de yapıyor bu şeyi ben kadın olunca ne değişiyor az önce bir yarış yazmış zina yapıyorsun bırakmalısın . ama kendisi her cinsel soruların altına yorumunu çok güzel. bir şekilde bırakıyor. onu ki zina olmuyor mu. yattığı her kese nikah mi kıyıyor
Soran+1 yılinşallah :)
Soran+1 yılteşekkür ederim. mantıklı ve dürüst cevap verdiğin için
Bu bir müslümanın sorgulamadan yapması gereken farzlardan..
Bir eksik var..110 Yorumla
Soran+1 yılmüslümanım diye her süre koru körüne sorgulamadan inanmak saçma geliyor
Soran+1 yılevet körü körüne araştırmadan okumadan. kulaktan dolma şeylere inanamamw. Belki yanlış olan o ne dersin
Soran+1 yılKaç defa açıp okudun söyler misin? 14 yaşında kuranin sayfalarcasini ezberlemiştimq ben Belki daha küçüktüm. Kaç defa açıp okudun söyle bana. insan gibi mantığıma aykırı olan bir şeyi ulu orta paylaşıyorum ve tartışıyorum
Soran+1 yılanladım. boşuna okumuşsun diye yargilaman yanlış
Soran+1 yılokuyacağım bu süreleri birazdan
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslamın diyorsun hemde elhamdürillah diyorsun ama yaradanın emirlerini sorguluyorsun şirk koşuyorsun bu nasıl bir kafa
10 Yorumla
+1 yılSperm ve zevk suları necistir..(pis) bu yüzden gusül gerekir..
05 Yorumla
Soran+1 yılo zaman sen pis bir meni sonucu dünyaya geldin pissin canim hayırlı olsun
- +1 yıl
Evet pisim ama abdestsiz gezmiyorum canım senin gibi.. sanada bol şans diycem ama abdestsiz ne kdar şansın olur ki 😏
Soran+1 yıltanrı bilir onu
Soran+1 yılniyetim. temiz çok şükür
- +1 yıl
Bizim kitabımızda öyle yazıyor
+1 yılOzaman cenabet geziyosun, yediğini bırak aldığın hava bile haram, cenabet olarak bastığın yet bile senden davacı olavak, hrm nasıl bir Müslümanlık bu seninkisi
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılBoşver anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksan az
00 Yorumla pıs dıye bısı yok ıstedıgını yapabılırsın zaten %90nı dua okumuyor abdest aldım dıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGusulün amacı vucut salgılarını temizlemek. Mikrop oluşumuna müsait çünkü.. Yıkansan kafi, islama inanmıyorsan
21 Yorumla
Soran+1 yılislama inanıyorum ama sorguladigim çok şey var ve elbetteki yikanıyorum. ha hiç gusül almayan bir insan değilim duş ta olduğum da aklıma gelirse ve tırnaklarım da oje olmazsa zaten gusül alıyorum ama özellikle gusül almak için duşa gitmiyorum.. cinsellikten sonra elbetteki duş alıyorum. bu bedenen rahatlamak için zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinsellik pis diye birşey yok; okuduğum bir kitapta orgazm sırasında kendimiz tamamen soyutlayıp Allah'tan uzaklaşıldığı düşünülmediği ya da kalpten düşünülmediği bir an olduğundan dolayı gusül gereksinimi doğuyor...
00 Yorumlaben müslümanım diyen bir insan gusul e inanmali ve almalidir
02 Yorumla
Soran+1 yılmüslümanın diye her şeye koru körüne sorgulamadan inanmıyorum
+1 yılAyetler var Ve ilişkide sende boşalıyorsun vajinandan küçük bir akıntın bile gelse abdest almak zorundasın
00 YorumlaGusül insanın bedenen ve ruhen temiz lenmesi demek gusül abdesti almadığın zaman dikkat et bütün işleri n ters gider
014 Yorumla
Soran+1 yılçok şükür tüm işlerim yolunda. tüm dualarım kabul oluyor.
Soran+1 yıltanrım karar versin buna
Soran+1 yılne demek ne diyor ya
Soran+1 yılanlamıyor musun sen
Soran+1 yılTanrı kelimesi Türkçe. tamam mi bunu öğren önce. Allah Arapça. Tanrı Türkçedir. ben Tanrı diyince dinsiz olmuyorum. yani
Soran+1 yılyahu araştır.
dini kuralların sencesi bencesi olmaz senin beynin yok mantığın var oda garip
00 Yorumla
+1 yılHem Müslümanım deyip hem de böyle ufak şeyleri büyütüyorsunuz
00 YorumlaGusul insanın temiz olmasidir, niyet getirelerek alınır gusul almasan cenabet sayilirsin. Bu kadar basit olayı büyütme ve Sacmalama
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgusül dediğin duş almak zaten. sadece niyet edip ağzına ve burnuna da su vereceksin. niye bu kadar abarttın? madem inanıyosun Allah istiyor diye yap gerisini boşver
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevlilik dışı ilişki yaşayıp guslü sorgulaman da trajik olmuş
- Cinsellik konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılyorma kafanı boyle seylere canının ıstedıgı gıbı yap temız hıssedıyorsan sıkıntı nerde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDus alinca gusulda almis olursun niyetin temizlenmek dimi zati
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki temizlenmek. ama yorumlara bakarsan gusül şart diyorlar. ve elbetteki duş alıyorum. mutlaka
+1 yılDin dogmatiktir inanıyorsan o kadar eşelemiycen
20 Yorumla
+1 yılYapma o zaman içine dert etmissin :d
10 Yorumla
+1 yılduş almak zaten gusül abdesti yerine geçer
04 Yorumla
Soran+1 yılya bu konu çok tartisiliyor geçmiyor diyenler var geçiyor diyenler var. dediğim gibi kulaktan dolma şeyler hepsi. ve koru körüne inanmak mantıksız geliyor. harfi harfi kimse yerine getirmiyor Bunları zaten. ve gusül u düşününce zaten seks ten zevk alma gibi birdurum kalmıyor. Örneğin zevk almak için türlü türlü şekiller var yerler var Mesela kamp ta hep cinsel ilişki yaşıyorum sevgilimle ama abdest basıl alacağım. söyler mısın
- +1 yıl
Bakın gusül abdesti dinimize göre değişik şekilde algılanmakta burada asıl amaç beden temizliğinin yanında insanların manevi olarak da kendini rahat hissetmesini sağlamaktır bu konu burada anlatılsa araya bir sürü kişi girer kafan karışır farklı yorumlar gelir.. Ben çokda umursamıyorum bana göre doğru olan neyse onu yaparım... ilişki sonucunda gençlerin zaten %90 ından fazlası boy abdesti almıyo emin ol
Soran+1 yılşimdi onu kasdediyorum. insan duş alınca zaten rahatlıyor . haklısın yorumun güzel ve Tam düşündüğüm gibi
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum
+1 yılNeden almıyorsun yaşın kaç ve evli misin 😮
016 Yorumla
Soran+1 yılevli değilim. 25 yaşındayım. ve her cinsellikten ve rengi den sonra elbetteki duş alıyorum. Fakat özellikle gusül aklıma gelmiyor. ve genelde tırnaklarım da oje oluyor. ayrıca dediğim gibi ben pis olunduğunu düşünmüyorum cinsellikten sonra.
- +1 yıl
Çok yanlış gerçekten seks olayını bitirmelisin
Soran+1 yılsen Neden yapıyorsun. evli misin
- +1 yıl
Ama ben yapmıyorum ki 😕 Sende yapma lütfen peki nasıl yapıyorsun hani erkeği mutlu edebiliyor Musun seviş esnasında 😔
Soran+1 yılyapmıyor musun. yalan bari söyleme her cinsellik sorularının altına yorum yapıyorsun be.
- +1 yıl
Bu kadar popüler olduğumu bilmezdim hakkıma gitme bütün sorularda yokum o değil de seni bsna sadece bir saat verecekler varya
Soran+1 yılya yazdığım cinsellikle alakalı her şeyin altında yorumun var
- +1 yıl
Eeee anla işte bizde tarife başka işliyor sen bana bir mesaj at bak sana asıl erkek nasılmış göstereyim yaşın da çok güzel tam kıvamı
Soran+1 yılabazanin önde gidenisin. niyetinde ortada. kusura bakma ama her önüme gelen ile birlikte olmuyorum burayı cinsel munasebetlerim. için kullanmıyorum
- +1 yıl
Benimle birlikte olmayacaksın ki sen gel bir ya ayrıca ben de hiç burdan biriyle yapmadım ben realist bir erkeğim gel işte gı
Soran+1 yılSağol
- +1 yıl
Gel de şunun halini bir gör neden böyle çadır dikiyorsa daha iki gün önce salı gibi sikiştikk hala kazık resmen bir görsen inanamazsın 😏
Soran+1 yılabazanin önde gidenisin. bana ahlak bekçisi kesiliiyorsun
- +1 yıl
Ahlak bekçisini hahahaha sen ne diyorsun sadece abdest al diyorum yavru ayrıca Abaza diye sürekli asılanlara Denir ben kız düşürebiliyorum
- +1 yıl
abazalıkta nirvana yapmış canım. burda kafa patlatacağına git 80 lira ver işini gör gel
- +1 yıl
@onurcngzhn senin işin gücün Yok yorumları mı okudun yaprağım işine bak armut
Gusül abdesti temizlenmektir.
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 16,7b cevap paylaştı.
+1 yılolmazzzzzz gusul de alcan
00 Yorumla
+1 yılIlk önce abdest almaliisn
00 Yorumlaniyet et ve al
00 Yorumla
+1 yılLan git cenabet
10 YorumlaCinsellik konusunda 17b cevap paylaştı. Al canim
00 Yorumla
+1 yılFarz larını yap bari
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında